Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ckerti

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Városi autóként, főleg így bejáratósan, 4000-nél elváltva, motorféket szigorúan nem használva inkább könnyebb fizikai munka a Mazda vezetése, semmint szórakozás. Hogy mindjárt első nap rám akarták törni a reggeli csúcsban (vétlen voltam, előttem megálltak, én is így tettem, a sokkal mögöttem jövő…..
WAN-KELL ! Neved mától Pipacs 2017.04.08 14:43:08
Pénteken, egy pörgős, de unalmas hét kárpótlásaként végre rendszámot kapott az RX-8-am. Utóbbi időben figyeltem, hogy mik a legfrissebb táblák, és PCS-ből elég sok jött szembe, ami azt sugallta, hogy itt helyben most ez megy. Hát ebben nem tévedtem, viszont akárhogy drukkoltam neki, hogy kifusson, a…..
WAN-KELL ! Projekt 2016.11.15 19:03:01
A projekt főbb lépései (archív): >ITT< 3 éves történet itt: >ITT< Fogyasztás:  (spritmonitor.de) Projekt  költségei (hibamentes autó, névre írással, első éves sarcokkal): További költekezés (időnként frissül...):..
WAN-KELL ! Rugócsere & co. 2017.02.28 22:51:01
Szerelős szombat volt ismét, pezsgett az élet a műhelyben, Macuda egy nagy lépéssel közelebb került az érvényes papírokhoz. Jaés megtettem vele az első métereket is a lugas és a műhely között! Nézzük mi volt a menü:..
Előtörtek végre az első füstpamacsok Macuda kipufogójából. Nade ennyire ne rohanjunk! Hogy is jutottunk idáig? Kép is van, a betű is sok, hosszú poszt lesz, menj el chipsért. Én meg ciccentek egy megérdemelt belgát...
A tulajokon kívül nagyjából kétféle ember van: az egyik még sosem hallott a Mazda RX-8-ról, a másiknak meg ez az alaptézise. Rossz híre van a Renesis motornak, amire valahol rá is szolgált, lévén az autók kb. 50%-a esett át motorcserén 150 ezer kilométer előtt, másfelől viszont nem (csak) ő tehet…..
Gyújtásom, már ami a trafót és a kábelezést illeti, már van. Ami még hiányzott ahhoz, hogy forgás, és ne csak egy bőnyálú flood-olás legyen a motorindítás vége, az nem más, mint a gyertya...
WAN-KELL ! Kurvára megy a pénz... 2017.01.01 22:22:41
Avagy megmutattam a feleségemnek és a kislányomnak is, hogy miért fogunk jövőre (most már idén) éhen halni. Megegyeztünk benne, hogy ennyit megér. Szóval következzék egy pár kép az autóról, meg a mi kis családunkról (vagy állatkertünkről?). Hiánypótló, cuki kiscicás poszt! ( : BÚÉK!..
WAN-KELL ! Csöngetett a futár 2016.12.30 21:55:32
...és hozott egy doboz vasat. Kuplungom is van már nánánáá! Köszi Rotary Parts!..
Ckerti 2017.01.01 00:40:09
@wankel: Akkor úgy néz ki, hogy jól választottál, szerencsésen nyúltál bele.
Sorra húzom le a listámról a jobbnál-jobb 40th Anniversary és Kuro limitált modelleket.
Egyedül az a tény vigasztal, hogy lesz majd egy dupla garázsom (6,5 m hosszú, 6 m széles, két elektromos, szekcionált kapuval) ahol majd méltó helye lesz a kocsinak, bár addigra ezeket az autókat tuti megeszi a rozsda...
WAN-KELL ! Mi ez? Ki ez? 2016.11.15 18:56:39
Mi ez? Ez egy blog. Kicsit autós blog. Kicsit személyes blog. Szívásom vagy sikertörténetem naplója. Arról szól, hogy hogyan lesz, vagy nem lesz egy működőképes, wankel motoros Mazda RX-8-asom ’x’ idő, és ’n’ pénzmennyiség elszórása után. Mesedélután egy méltatlanul félrerakott technikát használó…..
Ckerti 2016.12.11 10:06:45
Szia!
Annyira hasonló szituációban vagyunk, hogy meg kellett néznem, nem-e én nyitottam ezt a blogot :-)
Én is egy egygyermekes, látens autóbuzi vagyok aki most jutott oda, hogy megvehesse élete első élményautóját.
Mióta bemutatták, azóta egy Honda S2000-re vágyok, de a 192 cm magasságommal erősen korlátozott a mozgásterem a volán mögött (ennek ellenére majd egyszer szeretnék egy olyat) és a jelenlegi kereteimet messze meghaladja az ára ami már csak felfelé fog elmozdulni.
A másik kedvencem -szintén a megjelenése óta- az RX-8-as. Mellette szól a 4 ajtós, 4 űléses kialakítás, a bomba forma és a különleges technika.
A Hondát is a forma után a világbajnok technikája miatt kedvelem, kedvelném.
Én drukkolok Neked, hogy minden összejöjjön és legyen egy jól működő RX-8-ad.
Én a 43. születésnapomat, 2017. február 12-ét tűztem ki, a keret max. 3 MFt, de nekem a 40th Anniversary csípődött be (vagy egy piros -esetleg sötétszürke- Revolution Leather napfénytetővel, navival, fekete, esetleg bézs beltérrel). Tudom, hogy a navi idehaza nem használható, azt egy ismerősömre bíznám, hogy a gyári kijelző felhasználásával csináljon IGo-képes navit.
A napfénytető a párom miatt lenne jó -imádta gyerekkorában és nekünk még sose volt.
A legelterjedtebb piros-fekete beltér nekem se jön be, de a barna-feketét is kerülöm.
Ha nem zavar, akkor követem a blogod és írom a gondolataimat, és ha lesz, az én előrehaladásomat, vagy kikérem a tanácsodat.
WAN-KELL ! Hogy áll most az autó? 2016.11.15 19:02:18
2016. november 17: Van autó Motor megépült, várom, hogy James végre elpostázza, csak "sűrű neki az évkezdés", bár evvel nem hatott meg túlságosan, mert kinek nem Gyűlnek az alkatrészek, lassan összeáll egy autónyi alakatrészhalmaz Motor elvileg úton, csak James nagyon ergyán kommunikál Megjött a…..
Avagy miket olvas az ember az interneten... tényleg tönkre megy 60-80 ezer km után? Mennyibe kerül egy RX-8 motorfelújítás? legyünk őszinték, ez azért egy ritka pillanat Hamár eldöntötted, hogy neked RX-8 kell, nézzük végig, mik a buktatók, mik a rémhírek, és mennyi igaz ezekből...
WAN-KELL ! Tréleren a Mazda 2016.11.25 22:46:29
2016.11.23: végre fizikai közelségbe kerültem az autóval, amit amúgy már kb. egy hete megvettem. rájöttem hogy lehet ide galériát csinálni! tessék rábökni! Nem volt egyszerű kirángatni az autót, mert előbb egy Peugeot 605-öst kellet ki tili-tolizni (de nehéz egy dög, fene a pofáját), utána jött…..
Ckerti 2016.12.11 18:00:40