Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vince18hu (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre megtudtuk, mi a végső változata az új választási eljárásról szóló törvénynek. Reméljük is, hogy lezárul ez a hosszú vita – ahogy azt is, hogy a parlamenti elfogadása után a 2014-es választásokig nem fognak változtatni rajta, különös tekintettel az utolsó…..
vince18hu (törölt) 2012.09.19 07:39:16
Ha valaki blogolásra adja a fejét, akkor illik legalább minimálisan ismerni kellene a témát, és főleg egy kicsit "logikusan" (értelmesen) végigvinni.

"Ezek szerint a választásokon való elindulás szigorítása és könnyítése egyaránt a kormánypártoknak kedvez"

A kérdés nagyon egyszerű, szerintem nagyjából általános iskola harmadik szövegértéses feladat lehetne: ha neked van egy stabil, aktív egy millió feletti táborod, aki akkor is elmegy rád szavazni, ha vizesárokkal veszik körbe a szavazóhelyeket, hogyan tudsz választást nyerni?

Az egyik válasz kézenfekvő: növeld a támogatottságodat. Ezzel sok macera van, sokat kellene dolgozni, tenni is valamit, stb.

A másik válasz. Első lépésben nehezítsd meg a szavazást. Neked nem árt, ugyanannyian szavaznak rád. Ha csak 10% nem veszi a fáradtságot (vagy éppen figyelmetlen), akkor máris annyival kevesebben szavaznak ellened... A második lépés: oszd meg az ellened szavazókat. Nincs második forduló, a híveid úgyis rád szavaznak, neked lesz 25 százalékod, a többi szóródjon szét mondjuk 100 jelölt között. Igaz, hogy ellened 75 százalék szavaz, de akkor is neked lesz kétharmadod...

Nos, kedves ergé, a válasz ennyi. Vagy nem nagyon használod a logikát (ami persze nem olyan nagy baj, politikusok esetében egyszerűen elvárás), vagy csak próbáltál találni valamit, amivel érvelni lehet (ha már tényekkel nem nagyon lehet...). Azt nem mondom, hogy esetleg most ez van kiadva, bár 3 napja ugyanezt hallottam egy elvakult Orbán fantól érvként ("neked semmi se jó, akár szigorítják, akár könnyítik a választást").

Amúgy én a regisztrációt elutasítom, semmi értelmes érv nincs mellette. A kampánycsend eltörlését maximálisan támogatom (bár a regisztráció bevezetésével azért nem sok értelme van - talán nem kell magyaráznom, hogy miért). És támogatom a jelölés könnyítését is, akkor is, ha most a Fidesznek kedvez.

De ha elvakult Fideszes lennék, akkor is azt kellene mondanom, hogy a Fidesz úgy alakítja a törvényeket, hogy nekik kedvezzen. Mivel ez az igazság. És ennyi.
  „Gyurcsány mentelmi joga kiadva” – jelezte tegnap Twitter-csatornáján mind a 273 követőjének Rétvári Bence, forradalmi érzésünk közel teljes. Ám pörgessük vissza a politikai órát péntek estére, amikor történelmi pillanatként maga Haza&Haladás…..
vince18hu (törölt) 2011.09.13 09:51:26
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
Proszektúra Gyurcsány hazudott 2010.07.10 13:43:00
Már dr. Torgyán, a nagy mezőgazdász államférfi is figyelmeztetett annak veszélyére, ha Gizikét összetévesztjük a gőzekével. De lehet folytatni a sort. A szezont sem szabad a fazonnal. Allegóriát a filagóriával, Kossuthot a vasúttal. Filozófiát a víziló fiával, őzikét…..
vince18hu (törölt) 2010.07.10 20:14:21
@kicsijuti: Ha szövegértést kérsz, akkor neked magadnak kellene biztosnak lenned, hogy helyesen értelmezted a szöveget....

"Ugyanis arról is beszámolt, hogy „az egyik nemzetközi pénzügyi újság pancsernek nevezte a kormány gazdasági kommunikációját”. "

"Hogy melyik ez az „egyik nemzetközi újság”, amelyik állítólag ilyesmit írogatott az Orbán-kormányról? A Pravda? Vagy a Pozsonyi Új Szó? Esetleg a Cyprus Veekly? Ezt már természetesen nem kötötte az orrunkra.

Nem is tehette, mert – bármilyen meglepő is – valótlant állított. Ilyesmit egyetlen „nemzetközi újság” sem írt le. Vagyis Gyurcsány kijelentése egyszerű uborkaszezonbeli kacsa. "

"Ilyet", vagyis amely a kormányt, annak kommunikációját kontárnak nevezi, egy nemzetközi újság (Financial Times) írt. Vagyis Fleto nem hazudott.

"Fletó ebből levonta a következtetést is: „Most láthatjuk, nem a kommunikáció pancser, hanem a programja is.”"

"Levonta a következtetést" = ez nem lehet hazugság, hiszen ez egy személyes vélemény. Lehet, hogy nincs igaza, de egy következtetés akkor sem lehet hazugság, max. téves.

A proszektúra viszont hazudott (nem mondott igazat). Te pedig nem tudsz olvasni.

Bár szerintem a proszektúra csak nyalni akart, te pedig csak védeni minden hülyeséget:)
vince18hu (törölt) 2010.07.10 21:39:52
@kicsijuti: "na de gyurcsány a gazdasági 29 pontra mondta hogy „Most láthatjuk, nem a kommunikáció pancser, hanem a programja is.” a financial times meg gondolom a nyilatkozatokra gondolt, gyurcsány meg a 29 pontra és a poszt is ezt kritizálja."

Még egy próbát teszek, bár tudom, hogy reménytelen. Gyurcsány azt mondta, hogy egy külföldi újság is pancsernek minősítette a kormányt, és a kommunikációt. Proszektúra azt mondta, hogy ez hazugság, ilyen cikk nem volt. A tények: volt ilyen cikk, vagyis Gyurcsány nem hazudott, viszont a proszektúra igen.

Gyurcsány más dolgokból levonta azt a következtetést, hogy nem csak kommunikációja pancser, hanem a programja is. De azt sehol sem mondta, hogy bármilyen külföldi újság a kormány programját nevezte volna pancsernek, azt ő maga nevezte pancsernek. De ez a véleménye, következtetése, amiben nem hazudhat, hiszen nem tény, hanem egy vélemény.

De tudom, hogy nem akarod megérteni, mert akkor nagy baj lenne a hiteddel:)
Varánusz A harmadik csapás 2010.05.05 08:00:00
Felhőtlen napunk is lehetett volna tegnap. Kétharmados kormányunk munkához látott, és ami még meglepőbb, beszélt is róla. Piros pont, komolyan.Ráadásul amiről sutyorogtak egymás között, és amit megosztottak velünk is, azzal egyet lehet érteni. A családi pótlék iskoláztatáshoz…..
vince18hu (törölt) 2010.05.05 11:28:34
Igazából nem az a lényeg, hogy vasárnap vásároljunk-e vagy sem. A kérdés az, hogy milyen célból akarnak egy ilyen törvényt hozni (és miért ilyen sürgősen).

Ha ugyanis az a cél, hogy az emberek ne dolgozzanak vasárnap, akkor az támogatható. De ez egyrészt nagyon kevés embert érint, másrészt pedig ezek többszöröse fog továbbra is dolgozni vasárnap (tömegközlekedés, MÁV, BKV, helyi buszok, Volán, Malév, rendőr, orvos, tűzoltó, nővér, mentős, éttermek, kocsmák, újság, tévé, rádió, stb., stb.). Vagyis a teljes lakosság ezrelékben sem mérhető részét érinti, de még a vasárnap dolgozóknak is csupán pár százalékát.

Érdekesebb a dolog, ha nem ezen a pár száz(?), pár ezer(?) emberen akar segíteni a törvény, hanem mondjuk tiltással akar rákényszeríteni embereket másfajta viselkedésre. Vagyis az elsődleges cél nem az, hogy pár embernek a vasárnap pihenőnap legyen, hanem sokkal inkább az, hogy ha nem lesz nyitva a pláza, akkor majd kirándulni mennek..... Ez már eleve elfogadhatatlan, ráadásul értelmetlen is. Ugyanis ha valaki szeret kirándulni, akkor most is megteszi. Aki pedig nem, az akkor sem fog, ha nem lesz pláza. Akkor otthon marad, tévé, internet, vagy megy a kocsmába.

A legérdekesebb persze az, ha ez nem más, mint a multik támadása:) Hiszen a kisebb boltok nyitva maradhatnak vasárnap ezután is....

Vagyis nekem nincs bajom vele, csak a dolgokat ki kellene mondani. Mert az nagyon vékony, hogy pár ember pihenhessen vasárnap. Arról nem is beszélve, hogy akiket én ismerek, és a plázában dolgoznak, azok családtagjának (férj, feleség) szintén olyan munkahelye van, ahol vasárnap is kell dolgozni (vasutas, kocsmáros). Vagyis attól, hogy a plázában dolgozó anyuka vasárnap otthon lesz, még nem lesz együtt a család, hiszen az apuka éppen vonatot vezet Budapestre....