Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baruthane

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      A napokban Siklóson jártam barátaimmal, a legfontosabb programpont Riczu Tamás meglátogatása volt. A pincelátogatásról csak annyit, hogy aki borissza arrafelé jár, annak erősen javasolt benézni Tamáshoz, és egy estét eltölteni nála. A borász ugyanis kiváló szakács és nagyszerű társaság is…..
baruthane 2010.08.04 23:16:24
@ironman: Ahogy Norbi is írja, van 10 gramm, mert egyébként mint minden gyöngyöző a szénsav miatt ihatatlan lenne, de érzetre teljesen száraz.
Csak ebből a kimondottan szárazboros brigád 11 palackal elfogyasztott, illetve legalább ugyanennyit vettünk.
Egyébként nekem gyöngyözőbe inkább 6 pontos.
Tamás pedig hihetetlen jó vendéglátó! Az a kemencés csülök valami isteni volt!
baruthane 2010.08.20 10:43:19
@BeeTm: Stüszikém igazad van!
Töredelmes vallomással kell, hogy kezdjem ezt a posztot. Nem szeretem a rozét. Ha egy mód van rá, átugrom egy borsorban. Sőt, Dagadtos és Octopus sincsenek oda érte. A nagy hőségben én inkább fehér fröccsözöm, Dagadtos eretnek módon sört iszik, a polip meg a tengerbe menekül.…..
A Borrajongó Mátrai borok 2010.07.27 12:58:00
         Minél több, a minőség iránt elkötelezett mátrai termelőtől van módom bort kóstolni, annál inkább az az érzésem, hogy ez a magyarországi viszonylatban nagynak számító borvidék bizony óriási – jelenleg szinte teljesen kiaknázatlan – lehetőséget kínál. Néhány évvel ezelőtt még csak Németh…..
baruthane 2010.07.28 14:17:40
@pardi norbi: Abszolúte jól döntöttél egyébként, nem azért mondtam.(Csak ezek hiányoztak igazán szőrös szívemnek!) A Turán fantasztikus volt és mivel Kadarka mániás vagyok a Rubintos is nagyon bejött. Jó volt, hogy Borpalotát is kóstoltunk, a hárslevelű tényleg nagyszerű volt. Egyébként is eddig minden kóstolód jó volt! Szerintem!
baruthane 2010.07.27 16:19:51
@pardi norbi: Tényleg Norbi, én is szinte mindenhol mátrait olvastam, viszont majd előszedem a bortörvényt!
Egyébként továbbra is nekem nagyon hiányzott Szőke Mátyás, illetve NAG egy két tétele, de összességébe nagyon jó volt!
Majd hétvégén kielemezzük Riczut, de arról úgy se írhatunk!
Egy karton 2009-es Chateau Pétrus elővételben 30 ezer font. Az egyszerűbb érthetőség kedvéért: 55 ezer forint per féldeci (érdemes alaposan megrágni minden kortyot). Mivel egy tőkéről nagyjából egy palack bor jön le, ez azt jelenti, hogy jó évjáratban egy Pétrus-tőke 830 ezer…..
baruthane 2010.07.13 15:32:02
@Logan Grimnar: Bocs, amit leírsz, azok a magyarországi "borgyáraknál" vannak. Ahol a szőlőt termelik ott bíznak abban, hogy a seregély, a jég, meg a lisztharmat nem viszi el a termést! Tőlünk nyugatra, pedig nem divat más dolgát tönkretenni, különösen vidéken!
baruthane 2010.07.13 15:40:17
@laccc: Nem! De valószínű! + a 300 Ft-s is ma már szőlőből van, csak általában olaszo-i selejtszőlőből, aminek a lelkét és mérgét (a kocsányban lévő fenolok) is kipréselik! Majd Szlovák tejszállítókamionokkal utaztatják kis hazánkban (a hűtőtartályban részben megerjed), itt még hozzámegy a magyar "ízlésnek" megfelelő cukor, majd mindenféle magyar néven adják el az előbb általam emlegetett cégek! Akik évente röhögve fizetik ki a 100 milliós büntetéseket, a vásárlók becsapása miatt. Jó fejfájást 300 ft-s borivók!
baruthane 2010.07.13 15:43:31
@laccc: Egyébként találhatsz 1000 alatti valódi borokat is a hiperek polcain, csak a tegnapi blogbejegyzést nézd meg!
A Szegedi Borfesztivált elkerüli a globális felmelegedés, az előrejelzésekből úgy tűnik, hogy az eszményi időjárást kapott nyitónaphoz fogható a következő 10 napban már nem lesz. A helyszín továbbra is gyönyörű, bár a platánok virágzása a szénanáthásokat garantáltan…..
baruthane 2010.05.16 23:02:18
@Bastille: Sanyi bácsi ma lenn volt Szegeden, így a kiscsalád az ő prezentálásában kóstolhatta meg az aranyérmes rosét! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Igaz, hogy másodszorra áztam rommá, de ilyen jókat borászokkal csak pincében tudtam beszélni!

Befejeztük a Hagymási sort ma:
2005-ös Olaszrizling (még jól tartja magát, de a borász szerint sem túl sokáig már)
Chardonnay - nagyon kellemes, jól iható és érthető
2002-es Bikavér - best of
Animus cuvé - tényleg bőr domináns, de nagyon jó
Merlot barrique - igazi gyümölcsösség, illatban és ízben
Kéjbor - egy kicsit fás volt, de igen karakteres
baruthane 2010.05.17 11:19:58
@Kabócás: Nem azért írtam a díjat, mert az bármennyire is fontos! Inkább csak azért, hogy lássuk, hogy Szegeden is vannak jó borok a fesztiválon. Én is csak utólag néztem meg a díjaikat! Persze egy Buttler, Orsolya, Kaló, Pók vagy a két Gál sokat dobna a színvonalon. Szerencsére Lőrinczék is lent vannak! Összességében tetszett a trendjük, ezért írtam róluk!
@lackó: Mivel apám lehetne, csak ezért! A kövidinkájukat szintén szeretem! Sajnos kadarka siller tétel egy ideig nem lesz a palettán, mert akitől vették kivágatta uniós támogatással a tőkéket!
baruthane 2010.05.17 11:56:18
@lackó: Persze több siller is van, pl. Tüske (igaz nekem nagyon light), vagy Polgár (elmegy. Azonban a Font siller minden évben tetszett, hasonlóan Frittmanéhoz. Igaz Ballát még csak egyszer ittam, nagy sorban, ott egy kicsit eltünt!

Gál Lajos (korábbi borászati kutató igazgató, most hegyközségi elnök), ill. ifj. Gál Tibor igaz most neki már a saját borához se lehet köze, mert elvették a hitelezők és a tulajdonostársak minden jogukat (rá még várni kell pár évet)!
A Művelt Alkoholista Pannon Syrah 2010.05.11 06:45:00
"A syrah az univerzális csábító – milliószám rontja meg, és teszi szeszrabszolgájává a gyökértelen, globális fogyasztót. Sötét, mint az éjszaka, sűrű, mint a tinta, tanninos, mint állat, és a fekete bors vagy a szeder felismeréséhez igazán nem kell…..
Nekem a május a legkedvesebb hónap, nem csak a tavasz miatt, hanem a borok már majdnem készek, jól lehet őket kóstolni, a szőlőbe öröm kimenni: már nem árválkodnak a csupasz karok, a hajtások szinte szemmel láthatóan nőnek. A kövérszőlőt és a félszáraz sárga muskotályt…..