Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herby

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel jelentjük: mintegy 3-4 hónapos fejlesztési munka eredményeként elkészült a Nyárspolgár BBQ és az Őrház Sörkert közös reverse flow ofszet szmókere! A szmóker elfoglalta méltó helyét az Őrház épülete mellett, és megkezdte méltóságteljes pöfékelését. A…..
Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség…..
Elképzeltem magam előtt a Tv2 vezérlőjét a pénteki Megasztár 5 alatt, akkor, amikor az adás felénél Claudia kissé csodálkozva olvasta be az állást: Szíj Melinda 45 százalékkal vezet. Gyöngyözhettek a homlokok erőteljesen, biztos volt sok tanácstalan tekintet, vállvonogatás,…..
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
Amikor a Tilos először beszüntette az adását '94-ben (merthogy pályázniuk kellett a frekvenciára, de ez most mellékes), hallgattuk az utolsó adást, na, az valóban megható volt, kis, csóró kalózadó, nájlonszatyorból adtak, és a műsorvezetéshez elengedhetetlenül szükséges…..
Herby 2009.11.19 07:30:27
Nem bontottam pezsgőt tegnap éjszaka! Nem örömködöm azon, hogy a Sláger Rádió elhallgatott. Még akkor sem, ha nem szerettem ezt az adót. Még élénken él bennem amikor Bocskor Gábor (nem Bochkor) talán 1986-87 környékén megszólalt a Danubius Rádió németnyelvű műsorában. Akkor kedveltem Gábort. Kedveltem a hangját, kedveltem a műsort és kedveltem azt a srácot, akivel egy általánosba jártam, aki a Memhis zenekar basszusgitárosaként a Mempis indulót pengette a Suli bulin. Gáborral rendszeresen összefutottam a XIII. kerületben, köszöntünk egymásnak. Aztán eltel jó pár év és többé nem találkoztunk. Majd Gábor a média fenegyereke lett. Ellentmondásos személy mivel valaki vagy szereti vagy nem. Mindenkinek van véleményen a Bumerángról, a Boros-Bochkor párosról. Én eltávolodtam Gábortól és a Sláger rádiót sem hallgattam. Nem azért mert nem jó vagy rossz, csupán nem érdekelt. Tiszteletben tartom a a rajongók véleményét és nem tartom jónak, hogy föröcsög és ömleng itt sok névtelen ember. A Sláger Rádió mindezek ellenére sokak kedvence volt és sokak nem szerették. Véget ért egy korszak a magyar rádiózásban, ami viszont egy új lehetőséget hozott! Jönnek az új adók, akik majd vagy életben maradnak vagy sem, ez az ő dolguk. A Sláger Rádió bizonyára megváltozik, mivel egy nehéz helyzetből új ötletekkel lehet kikerülni. Ha az ötlet jó és életképes, akkor a Sláger újra élni fog.
A brazil állapota stabil, bár életveszélyben van orvosai szerint, jelenleg altatják, gép lélegezteti, reggel ébresztik, miután sikerült az esti operáció - mondták az F1-pilóta magyar orvosai a késő esti sajtótájékoztatón.Műteni kellett, mert súlyosan sérült a…..
Melyik az a hely Budapesten, ahol a belépéshez nevet, címet, telefonszámot és mailcímet kérnek, majd le is fotózzák az embert, miközben minden be van kamerázva? Naná, hogy egy squashklub. Vérbeli titkosszolgálati sportsztori, arcképes adatbázissal színesítve, a hajtás után. Ezen…..
A Belváros közepén a parkolóházban (az aljában benzinkút) nem működik semmiféle tűzriasztó berendezés. Miközben egy autó lángolt a kocsikkal teli épületben, sűrű, fojtogató füsttel árasztva el egy szintet, és kigyulladással fenyegetve a többi járművet, a parkoló…..
Herby 2008.12.15 05:02:43
A Krisztián által írott történet tanulságos több szempontból, de az eddigi postok is. Nem kritika a részemről csak szeretnék rávilágítani egy-két apróságra. Talán már ti is voltatok olyan helyzetben, amikor azt láttátok, hogy valaki bajban van és feltűnt, hogy segítséget kér az illető. Hallani lehetett, hogy nyilvánvalóan elkél valakinek a segítség de nem mentetek oda. Ilyenkor egy roppant egyszerű dolog történik velünk, feltesszük magunknak a kérdést: „Miért pont én segítsek, van ott más is?” Igen Te aki ezt a postot olvasod és most azt gondolod, hogy ne már, igen Te is pontosan így cselekednél. Tízből vagy kilenc ember nem lenne Krisztián. Egyszerűen az emberek nem mérik fel, hogy gond van azaz csak lassan azokkal az általánosításokkal, hogy igen ez Magyarország és igen ilyenek a közállapotok 2008-ban. A történetnek az igazi tanulsága az, hogy egy parkolóház miként működhet ilyen biztonsági rendszerrel (rendszer nélkül)? A másik tanulság, hogy sem a tulajdonos sem az üzemeltető sem a parkoló őr nincs felkészítve arra, hogy kb. 200 db autó üzemanyagtartályában átlagosan csak 20 liter benzinnel az ugye 4000 liter benzin áll a belváros közepén, alatta egy több ezer literes tartályokat befogadó benzinkúttal. Egy ilyen épületben a tűzvédelmi szabályok lehető legszigorúbb betartására van szükség. Az meg, hogy valaki a történet elolvasása után csak trágár, obszcén módon tud erről írni az ami a mai közállapotokat jól szemlélteti…
A múltheti mérgelődőknek üzenjük, hogy a válogatásba csak a leglazábbak kerülnek - meg a legbénábbak. Bár ahogy ezt a válogatást elnézzük inkább csak az egyik csapatot sikerült összeválogatnunk.- Gruby- Horgász- Heti Hack- Én és a bundám- Én- Peti Wan…..
Szeretnéd elmondani a véleményed a Gábor Dénes Főiskoláról? Most itt a lehetőség! Ennek a blognak az a célja, hogy összegyűjtse, majd szerkesztve megjelentesse a beérkező véleményeket, ötleteket, javaslatokat: mi tetszik, mi nem tetszik, mit csinálnál máshogy, mit javítanál?…..
Herby 2008.01.21 22:37:09
Egy igazi "phising" (hu.spam.wikia.com/wiki/Phishing) szoftver kutya füle ahhoz a módszerhez amit a GDF kitalált az e-mail címek aktualizálására :-) Bárki találta is ki a Microsoft szoftver akciót az egy nagy ötlet volt.

Két legyet lehet ütni egy csapásra. 1, a www.gdf.hu az ILIAS az ETR már majdnem azt mondom, hogy tolakodó módon, de jó szándékkal az arcom nyomja kb. 15 másodpercre, hogy "haho öcsi, itt a Microsoft akció, ingyen kapsz mindent, egy e-mail címért cserébe. Nosza erre a hallgató kapja magát és végre beír egy igazi élő e-mail címet az ETR-be. 2, Ezzel szerintem mindenki nyer! A GDF-nek lesz egy igazi aktualizált e-mail törzse, a hallgatónak meg MS licensze "ingyen". Ezek után már csak kell egy mail bomba és minden hírről percek alatt lehet kiadni tájékoztatást a hallgatóknak. Ugyan ezt a célt szolgálja, hogy a beiratkozási lapon ott van vastagon aláhúzva, hogy kedves hallgató könyörgünk adjon egy igazi élő e-mail címet. Ez az amiről a II. GDF Hallgatói Fórumon szó volt. Nagyon jó, csak így tovább! (Félre ne értsetek, nem ironizálok, komolyan gondolom, hogy ez egy bomba ötlet!)

BGF-es barátom meséli, hogy a BGF-en az elektronikus ügyintézést olyan szintre vitték, hogy szinte kizárólag elektronikus üzenetekben kommunikálnak a hallgatókkal. Ha a hallgatónak az ETR-be felkerül egy jegye akkor erről kap egy SMS-t. Ha megjelenik új vizsga lehetőség akkor SMS vagy e-mail útján erről kap értesítést. Ha elfogadták a házi dolgozatát és mehet vizsgázni, akkor kap egy SMS-t. Az e-mail szinte ingyen van (természetesen kell a levelező szerver, illetve az állandó Internet kapcsolat azaz nem ingyenes), míg a tömeges SMS küldés is sokkal olcsóbb és gyorsabb, mint postai úton levelezni a hallgatókkal. Meggyőződésem, hogy nem elhamarkodott kijelentés a részemről, de egy informatikai főiskolán 2008-ban elvárható, hogy mindenkinek legyen egy élő e-mail címe. Ha otthon nincs is mindenkinek Internet elérése, illetve számítógépe, de e-mail címe 99.99%, hogy mindenkinek van a hallgatók közül. A mobil telefon is az életünk része és szinte biztos, hogy a hallgatók 90%-nak van GSM telefonja, így ez is egy kommunikációs felület.
Herby 2008.02.27 21:25:30
III. GDF - HALLGATÓI FÓRUM GDF
Helyszín: Gábor Dénes Főiskola - Neumann János terem
Időpont: 2008. március 12. (szerda) 16:00 óra

Ne hagyd ki, a Te véleményed is számít!

Nagy örömmel és szeretettel hívunk a GDF III. Hallgatói fórumára, melyet 2008. március 12-én szervezünk meg a Gábor Dénes teremben. A 2007-es hallgatói fórumok sikerén kedvet kapva úgy gondoltuk, hogy érdemes a 2008-as tavaszi szemeszterben is meghirdetni a hallgatói találkozót a GDF-es hallgatók számára. Várjuk a GDF összes nappalis és távos hallgatóját az összes évfolyamról!

PROGRAM

- 16:00 - 16:05 Megnyitó
- 16:00 - 16:10 Az újjáalakult GDF HÖK tisztségviselők bemutatkozása
- 16:10 - 16:20 GDF Hallgatói Bizottság bemutatása
- 16:20 - 17:45 Közérdekű hallgatói kérdések megválaszolása
- 17:45 - 18:00 Azonnali kérdések és válaszok

Rendezvényünkre meghívtuk a Gábor Dénes Főiskola vezetőit, akik elfogadták meghívásunkat. Akik várják a hallgatói kérdéseket:

- Dr.Zárda Sarolta - Rektor
- Dr.Szász Gábor - Oktatási rektor-helyettes
- Lengyel Zsuzsánna - Főtitkár, a Rektori Hivatal Vezetője
- Faragó Zoltánné - Tanulmányi Osztály Vezetője
- Sümegi Balázs - GDF Információs Iroda Vezetője

Kérjük, hogy kérdéseidet előzetesen írásban küldd el, a
gdfhok2008@gmail.com e-mail címre!

Várunk benneteket 2008. március 12-én a Neumann János teremben!

Gábor Dénes Főiskola
Hallgatói Önkormányzat
www.gdfhok.eoldal.hu