Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Acipiter

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A barabási rendőrök 2010. április 10-én négy személyt igazoltattak az ukrán – magyar határ közelében. A tiszakerecsenyi határ meglehetősen eldugott részén fémkeresőző személyekre a helyi lakosok figyeltek fel, akik határsértőknek nézték a gyanús idegeneket, így…..
Acipiter 2010.05.11 21:27:13
@buvarkund: Min és hol tünődjek el?

belinkelt joganyag? Hol?
Acipiter 2010.05.12 22:22:52
@Bálint Marianna: Tisztelt Marianna!
"névtelen hozzászólók sértegetésit kell ( köteles vagyok?) elviselnem." NEM!!!
Én nem sértegettem. Én csak tisztelettel kérdéseket tettem fel, a cikk elolvasása után és az ismerőseimtől hallott szóbeszédek után.
Kíváncsi lettem volna a valós történtekre, de úgy látom hogy ez itt valamiért nem fog kiderülni!

A kérdéseim még fenállnak. A csiszolásra elég kitérő választ kaptam. De legalább kaptam. (MI az igaz? a válasz, vagy
"Én konkrétan smirglit hallottam.Vízről szó sem volt. A polturát smirglivel puculta. Ha tévedtem, bocsánat.De első kézből halottam")Idézet Free biker.

Lenne még kérdésem mint szakemberhez:
1 A régészeti lelőhely mekkora terület? 0.1m2 - Végtelenig, vagy helyrajzi számhoz kötött,
2. A védett régészeti lelőhely mekkora terület? 0.1m2 - Végtelenig, vagy helyrajzi számhoz kötött
3. Ha kimegyek a földemre kapálni és találok valamit amiről nem tudom, hogy mi és elviszem haza akkor 1-2-3-4-5-sok évre bezárnak?
Ez VICCC!!!!!
Acipiter 2010.05.11 21:11:21
@buvarkund: Nem vagyok azért olyan buta. Én két törvényről beszéltem. 1. BTK : 325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

2. Ptk: ( 60-as Korm. rend. ) 1. § (1) A találó köteles a talált dolgot a találástól számított nyolc nap alatt a dolgok el-vesztőjének, tulajdonosának vagy más átvételre jogosult személynek (a továbbiakban: jogosult) átadni, vagy a települési önkormányzat jegyzőjének (a továbbiakban: jegyző) beszolgáltatni.

De úgy gondolom, hogy te még csak kioktattál eddig, hogy nem értek hozzá, de te pontos információt a hatályos jogszabályokról még nem adtál csak mellé beszélsz.