Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LajosPataki

11 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik egészségportál a nemrég közzétett egy összefoglalót az egészségügyi pénztár számára 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listából 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók, vagyis az életviteli szokások módosításával az adott megbetegedések…..
LajosPataki 2017.02.02 11:11:51
@Luke SW: Nem tudom milyen hireket kovetsz de ez egyszeruen nem igaz.
A dietahoz: szerintem inkabb a mediterran dietara gondolsz.
LajosPataki 2017.02.02 11:18:43
@para_noir: pedig egyszeru. Csak venni kene a faradtsagot es utananezni dolgoknak. Nem, nem az antalvalin meg hasonlokon.
LajosPataki 2017.02.02 11:36:36
@para_noir: Teljesen korrekt a hozzaallasod es ha most fikaznalak akkor magamat is szembekopnem.
Nagyon szivesen ajanlok irodalmat, kutatasokat, doku filmeket stb.
Most dolgoznom kell, este kuldok par dolgot...
Szep napot
Jerome Valcke,a  FIFA főtitkára felháborodott azon, hogy a brazil vb-n a szurkolók be vannak rúgva. Nem tudni miért, hiszen pont ő volt az, aki a nemzetközi labdarúgó szövetség nevében arra kényszerítette a rendező országot, hogy a futballmeccsekre az arrafelé törvényben…..
Már csak pár hónapjuk (de lehet, hogy csak hetük) van eldönteni a szeptemberben elsős és ötödikes diákok szüleinek, hittant vagy erkölcstant választanak gyermekeik számára, heti 1 órában. Igaz, a tantárgy oktatásáról sok mindent még nem lehet tudni és a rendelet sem jelent…..
Filmdroid TOP 10 Gengszter filmek 2012.09.15 12:00:00
Régóta szerettem volna már megcsinálni ezt a 10-es listát, mivel ahogy sokaknak, úgy nekem is nagyon közel állnak a szívemhez a gengszter filmek. Most a Fékezhetetlen kapcsán, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy összeszedjem a 10 legjobb gengszterfilmet. Vajon Vito Corleone, Tommy…..
Tótfalusi Istvántól olvastam a héten a Sertések a Bakonybant. Olyan volt, mint amilyenre számítottam. Érdekes, szinte - de csak szinte - emészthetetlen mennyiségű tudáshalmaz a nagy nyelvcsaládok és ezen belül az egyes nyelvek (és a nyelveket beszélő népek), eredetéről,…..
Alternatíva Worms Armageddon 2012.07.29 09:37:30
Eltöltöttem kis időt Velencében, Kelet-Ausztriában, laktam pár hónapot Londonban. Külföldi tartózkodásom alkalmával végig vendégként éreztem magam, befogadásomért hálásnak. Ügyeltem arra, hogy egy sárfoltot se hagyjak magam után, igyekeztem nemcsak jó benyomást kelteni,…..
A brit NME zenei lap idén lett 60 éves, amit egy olyan listával ünnepelnek, ahol összeszedték az újság indulásától készült legjobb dalokat. A 20-as listán mindössze két zenekar szerepel egynél több számmal, ők pedig a nyáron Budapestre is ellátogató Stone Roses illetve a Beach…..
  Nem vagyok feltétlen híve a HDR-nek, de vannak témák, amelyeknek kifejezetten jól áll. Ilyen például a mostoha sorsú Óbudai Gázgyár, amelyből valóságos steampunk palotát varázsolt Nagy Dániel. Pár képet ízelítőül elküldött az Urbanistának, a többit a honlapján…..
LajosPataki 2012.03.06 09:25:01
@érdektelen: Nem, meg csak meg sem talalta a HDR-t. Ezek nem HDR kepek.

Danielnek meg boven van hova fejlodnie.
Ami szamomra furcsa, hogy ma mar egeszen komoly HDR fotosok kepei elerhetoek a neten, lehet forumokat latogatni a temaban sot mar konyv is jelent meg HDR fotozasrol. (egyebkent hungarisztan jol megfogalmazta a lenyeget)
Szoval nem lenne nehez egy kicsit felzarkozni. Mert ez igy sajnos meg nagyon gyenge. Meg az atlagos szintet sem uti meg. Ugyanez ervenyes a tobbi kepere is amiket a weboldalan neztem meg.
LajosPataki 2012.03.06 09:54:23
@balintjoe_: Nincs igazad. Regi, unalmas nota ez a fikazas ugy. Hiddel, hogy ha jo kepek lennenek azt eszre lehet venni a kommentekben. Mit ahogyan most azt, hogy sajnos rosszak.
Raadasul meg csak nem is trollkodott senki.
Kerlek nezz korul a neten vagy kerdezz meg egy altalad elfogadott szakember(!) velemenyet ezekrol a kepekrol.
Isten ments, hogy valaki azt mondana, hogy ne csinalja.
Ugyanakkor fontos, hogy kezelje is a munkait a helyen es tanuljon...
 Középkori ítélet Geréb Ágnes nemzeti bába ellen A Centrifuga tiltakozik az ítélet ellen és felszólítja dr Schmitt Pál után Áder János köztársasági elnököt is dr Geréb Ágnes bába, szülész-nőgyógyász szakorvos, pszichológus tavaly elutasított kegyelmi…..
Van ugye a Szabadság téren az USA Nagykövetség. Már vagy 80 éve ott vannak és azt is megértem, hogy igyekeznek megvédeni magukat.Ezért vannak ugye randa oszlopokkal teletűzdelve a park ágyásai, nehogy valaki robbanóanyaggal tömött autójával nekik száguldjon. (Nevezhetnénk…..
Kijött a windowsos Android emulátor alfa veziója - a lenti videó magáért beszél. A program Windows 7 alatt működik (XP-re fel sem települ, így estig nem is tudom kipróbálni) , és ingyenesen letölthető a Bluestacks honlapjáról...
LajosPataki 2011.10.26 23:54:33
A HTC-nek részben sikerült tartania magát ahhoz a bejelentéséhez, hogy július végén elkezdik frissíteni a HTC Desire készülékeket Gingerbread (2.3.3) operációs rendszerre. Persze annyira nem örülhetünk, ugyanis ez még nem OTA frissítés, ahogy a közleményben is olvasható:…..
LajosPataki 2011.10.10 23:03:40
LajosPataki 2011.10.11 10:05:07
@pacska: koszonom, benne van az elso 3-ban!
Szeretnem mar kiprobalni.
Az Orange shopban kozoltek, hogy erre nincs mod, menjek a Carphone-ba.(UK) Az meg olyan mint tozsde, jo esetben befersz, de kerdezni? Hetkoznap kell menni...:)
Előző tesztemben már említettem, hogy szeretem a HTC készülékeit, úgyhogy nagy várakozással bontottam ki a Sensation csomagját. Ez után leültem egy kicsit, mivel a kézbevételkor nagyon magával ragadott a készülék. Pont aznap vásároltam meg a Samsung Galaxy S2-t, odáig voltam…..
LajosPataki 2011.10.11 09:56:35
@Dester: Milyen telefonod volt elotte? Nekem most meg Desire-om van de szeretnem lecserelni. Nyilvan a lehetseges befuto a Sensation. Erdekelne, hogy tortent e elmozdulas hangok teren. Pl a bejovo hivas olyan halk volt a Desire-on, hogy egy forgalmas utcan mar bepreseltem a gepet az agyamba. Illetve a sima hangkezelese sem volt meggyozo.
Ezekben erzel javulast? (mar ha HTC-d volt elotte is)
ezeknek eleg nehez utanajarni egy boltban szoval minden kis beszamolo segit

koszi
LajosPataki 2011.10.12 20:44:17
@Dester: oke, szoval a hivo felet lehet mar hallani rendesen...
kosz a segitseget
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
LajosPataki 2011.06.05 23:46:05
@Aabroncs: Nos, rengetegen vannak akik perlik a Tescot. Itt nyugaton leginkabb a nedves padlon elcsuszott emberek. Nyilvan vannak paran akik direkt elesnek, hogy penzhez jussanak. Ettol meg nem ment tonkre a Tesco. Tok normalis dolog. Miert? Mert ez a dolguk. Hogy ne legyen vizes a padlo, hogy ne essen ki egy kerek, hogy ne doljon ossze egy polc. Hamar millok vasarolnak naluk. Erre kulon megvan a szabalyzat. Es millio ceg foglalkozik ezekkel az ugyekkel. Es sokan csak honapokkal kesobb mennek vissza mert gozuk sincs, hogy milyen jogaik vannak illetve a Tesconak milyen kotelezettsegei.
Londonban ha elesel a Tescoban (a baratommal megtortent) majdhogynem hamarabb irjak meg a jegyzokonyvet mint a mento kierkezne. Nagyon komolyan veszik ezeket az ugyeket. Egyik sem jut el a courtra. Termeszetes modon kifizetik a karteritest. Kemenyen kicsinalnak oket ha szivoznank.
Ezert (is) volt szamomra dobbenetes a magyar Tesco valasza.
Meg valami. Par honappal ezelott egy mobilkereskedesben az uveg asztal betort a kassza alatt. A penztarosnak meg szetzuzta a labat, ugy, hogy toloszekbe kerult. Kb 15 ezer ugyanilyen asztal-penztar van szerte Angliaban ezekben a boltokban. Ez volt az egyetlen eset.
(probaltam megkeresni de nem talaltam a hirt, ha meglesz belinkelem)
LajosPataki 2011.06.06 10:45:41
@Aabroncs: Hidd el igaz amit irtam. Persze, hogy van kockazata a vasarlasnak de a Tesco dolga ezeket minimalizalni.

En nem akarom az ugyet boncolgatni es fejtegetni. Kiserletezgetni a Tescoban egy harom kereku kosarral. Nem akarom kitalalni, hogy pontosan hogyan tortent, egyszeruen csak el tudom hinni, hogy ugy tortent.
Mert neha tortennek dolgok amik nem mindennapiak.
De ezen tul, mint ahogyan mar irtam, ha feltesszuk, hogy nem minden igaz amit ir, akkor sem magyarazhato a Tesco ultraprimitiv valasza.
Ezert vagyok en elfogult. Nem ez lenne az elso eset Mo-n, hogy probaljak a dolgokat elkenni.
Az igazsagot keresed? Ahhoz te sem tunsz eppen kiengyensulyozottnak. Raadasul te egy level cafolatabol, egy hazugsagbol indulsz ki amig en johiszemuen elfogadom a tortenteket.
LajosPataki 2011.06.07 19:36:46
@alternat: Par evig eltel Angliaban?!! Mi van??!! A nemet es az angol nyelvet nem tudod megkulonboztetni egymastol de te eltel 3 evet Angliaban?! Nem is tudom, hogy szanalmas vagy szorakoztato egy creature vagy te. Asszem inkabb az elso. Az adatlapod szerint 21 eves vagy. Nem ismered fel az angol nyelvet, mast figyelmeztetsz, hogy olvasson kulfoldi ujsagot, nem irtad meg le a velemenyedet az ugyrol csak be-be irogatsz, valamint lathatoan komoly problemaid vannak a helyesirassal, azt sem tudod ki az a Kant, vagy mi az erkolcs vagy a jog fogalma, aztan jossz ezzel a 3 evet eltem Angliaban?! Teljesen hulyenek nezel mindenkit? Komolyan orvoshoz kellene fordulnod amig nem lesz visszafordithatatlan a betegseged.
Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek…..
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
LajosPataki 2011.01.13 23:09:10
@back13: Regi korok emberitol hallottam egy ma mar reg nem hasznalt mondast:

Eloszor a kozerdek aztan a privata!

Ennek ellenere, ugy gondolom, ma mar szamos utjat megtalalhatod annak, hogy ne okozz magadnak kart es megis atadhato legyen a tudasod!

Ha tenyleg az vagy akinek mondod magad: talald meg a modjat, akarhogyan is!

Es meg csak biznod sem kell bennem:)
LajosPataki 2011.01.14 20:49:12
@izizi: epp most olvastam bele...

tipikus oknyomozo, tulzasokkal es hazugasagokkal teli iras ami sajnos elhomalyositja a benne levo esetleges uj tenyeket, mar ha akadnak...

na mindegy azert vegigolvasom...
LajosPataki 2011.01.16 18:24:22
@tiboru: A British Museum ingyenes.

Es a londoni muzeumok 98%-a szinten.
James Cameron úgy érzi, hogy az egyetlen oka annak, hogy ennyi folytatás van manapság, hogy az Álomgyár kifogyott az ötletekből, ezért inkább újra felhasználják a bejáratott karaktereket és történeteket. „Történethiányban szenved Hollywood. Most éppen a Torpedó játéknak…..
LajosPataki 2011.01.09 11:03:51
Tetszenek még emlékezni arra, amikor Pákót úgy megszívatta az RTL a Kész átverés című műsorban, hogy majdnem beszart az ijedségtől? Valami rendőrös, kokainos, üvöltözéses móka volt, ha jól emlékszem, a szerencsétlen pali szeme majd kifordult a helyéről rettegéstől,…..
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
Közel negyven évvel ezelőtt, 1969. július 20-án Neil Alden Armstrong amerikai űrhajós kilépett a holdkomp ajtaján, csizmás lábával megérintette a Hold felszínét, és elmondta az azóta egészen pontosan 1.989.576.214-szer idézett mondatot: „Kis lépés az embernek, hatalmas…..