Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lewad

9 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár héttel ezelőtt láttam az MTV-ben egy műsort Körmendi Jánosról, aki személyes egyik legnagyobb kedvencem volt a magyar komédiában. Az MTV-nek köszönöm, hogy mindezt el lehet az oldalukon, az MTV videótárban érni.5:35-tól van egy jelenet, ahogy tanítja az ifjú Szerednyei…..
Bohózat Az optikus 2010.12.14 23:51:13
Szenzációs darab, Körmendi János és Gálvölgyi János előadásában. Sokadszorra látom már, de minden egyes alkalommal betegre röhögöm magamat :) Egyik legjobban sikerült darab!!! ..
Antal Imre és Körmendi János előadásában. ..
Szőke Szakáll - A Vonósnégyes (1922)egyfelvonásos bohózat(Salamon Béla, Bilicsi Tivadar, Thury Éva, Viktor Gedeon, Viola Mihály)      ..
Bohózat Mi is a bohózat? 2010.12.14 23:34:38
A bohózat a drámai irodalom és művészet egyik válfaja. Rendesen a vígjáték alacsonyabb fokának nézik, de szint oly nagy költői tehetséget igényel és szint oly nagy hatást képes előidézni, mint akármelyik más műfaj. A bohózat a helyzetkomikumra helyezi a fő hangsúlyt, és…..
Napi klasszikus The Loco-Motion 2010.12.14 23:15:18
Ha meghalljuk a "The Loco-Motion"-t legtöbbünknek a Kylie Minogue változat ugrik be, pedig az övé már egy feldolgozott változat volt 1988-ban. Az eredetit Little Eva amerikai énekesnő énekelte 1962-ben, később többen is feldolgozták. A szám több évtizedben is…..
Mai napra a The Doobie Brothers -  Long Train Runnin’ számát választottam, a videóban egy 1990-es koncert felvételt láthattok. Az eredeti szám 1973 március 28-án jelent meg, a The Captain and Me kislemezen, a U.S. Billboard Hot 100 -on egészen a 8. helyig jutott…..
Napi klasszikus Lily Was Here 2010.12.11 00:02:00
Ezzel a számmal nyitnám meg a blogot, miért is?Ebéd közben halottam meg ezt a számot a rádióban. Sokszor hallottam már, mégsem tudtam a címét. Ahogy fejlődik a modern technika újabb és újabb csodák születnek. Okostelefonokra manapság már több olyan alkalmazás létezik, ami pár…..
Napi klasszikus Üdvözlet! 2010.12.10 23:29:32
Sziasztok, szeretettel üdvözlök mind blogolvasót!A blog jövőbeli célja, hogy azokat a klasszikus slágereket, amit mindenki ismer, még ha nem is tudja a címét.Mindannyinkkal megesik, hogy hallunk egy számot a rádióban, de nem tudjuk a címét. A számot ismerjük, számtalanszor…..
granturizmó! New York, szeretlek 2010.11.20 16:30:00
 Ritkán teszek nyilvánosan szerelmi vallomást, de ezúttal kivételes állapotba kerültem egy filmtől, így nem titkolhatom tovább az érzelmeimet.   A film címe azonos a poszt címével, amennyire tudom, Magyarországon sajnos sose forgalmazták, pedig moziban is megnézném. Tele…..
Lewad 2010.12.04 17:40:04
Ha valaki nem barlangban töltötte az elmúlt húsz évet, és még a rockzenét is kedveli, akkor biztos hallotta már Joe Satriani nevét. Az 1956-os születésű gitáros/zeneszerző/gitártanár játékával szólólemezei mellett kismillió helyen lehet találkozni, a műfajt megújító…..
Katy Perry nem olyan régen fellépett Magyarországon, de nem csak ezt az egy napot töltötte nálunk, ugyanis az új klipjét is itt forgatta, méghozzá magyar szereplőkkel. Most itt a Firework című videó, amiben valóban elég hangsúlyosan feltűnnek magyar helyszínek, de hogy az egészet…..
Lewad 2010.10.28 21:04:18
Futóblog Itt a piros, hol a piros 2010.10.27 11:50:59
Az elmúlt napokban többször is említettem, hogy így ősz derekán kiváló ürügyet szolgáltatnak az egyes szervezett túrák, hogy a városon kívül kicsit vállalósabban kipróbáljuk önmagunkat az aszfalttól merőben eltérő, változatosabb terepen. Az erdő lassan leveszi sárguló…..
Többen kérdik tőlünk, hogy a futást hogyan érdemes elkezdeni, milyen cipőt vásároljanak stb. Nekik még készülünk egy kimerítőbb poszttal, most viszont előreszaladva megmutatnánk az októberi Nike cipőteszt időpontokat. Akinek még nincs futócipője, vagy szívesen kipróbálná a…..
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
Tavaly már összeismerkedtünk Monspart "Saci néni" Saroltával, most az MTV Záróra vendége volt erős sminkben, gondoltuk itt is megosztjuk veletek: ..
Azt, hogy a kereskedelmi tévék reggeli műsorai arra valók, hogy az ember két kávéval kevesebbet igyon, alaptétel. A tájékoztatlanság, a butaság, a rihi-röhi évek óta "nemzeti minimum", de a ma reggeli Mokka azt hiszem, ebben a műfajban is elment a végsőkig. Hogy a…..
Anglia - Szlovénia: izgalmas meccs volt, csinos focistákkal - legalábbis Karafiáth Orsi szerint. A kulturdémon ezúttal kommentátorként próbálta ki magát. ..
Filmszerűen látom magam előtt, ahogy Szabi az idegességtől, a megalázottságtól és a hányingertől remegve nekiáll megírni, mit tett vele a MÁV. Nem nehéz elképzelni, ő maga írta le végtelen szövegromahának dereka táján a jelenséget: "ilyenkor csak a kar izmai feszülnek…..
Lewad 2010.07.05 03:04:23
Egyszer láttam egy gerillahirdetést ezzel a szöveggel:
"A vonatokat direkt nem takarítjuk. MÁV"

@Megdobbent: Nem egyszer utaztam nyáron úgy hogy odakint 30 fok volt, bent fülkékben meg ment a fűtés...
Lewad 2010.07.05 03:07:07
Egyszer láttam egy gerillahirdetést ezzel a szöveggel:
"A vonatokat direkt nem takarítjuk. MÁV"

@Megdobbent:
Volt pár alkalom régebben amikor nyáron utaztam (laza 300km), odakint 30 fok, és nem kis meglepetésre a szerelvényekben ment a fűtés... Csodálkoztam is, hogy nem számolnak fel szauna felárat :)
Futóblog LUT 2010 2010.07.01 06:44:05
hosszú ujjú felső esőkabát síp térd alá érő nadrág min. 1 literes ivótartály életmentő fólia fejlámpa (és tartalékelemek) "roadbook" Ez a kötelező felszerelés, ha valaki el akar indulni a Lavaredo Ultra Trail…..
Terveink szerint Badacsonytördemicnél (korábban soha nem hallottam még ezt a településnevet) csatlakoztam volna a váltónkhoz, de az RTL csapat kezdő emberei minden elképzelést felülmúlóan gyorsak voltak. Már déltől kaptam a telefonokat, hogy milyen jól állunk, várhatóan…..