Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Oláh Péter Balázs (törölt)

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2011.02.18 22:05:40
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.12.24 14:06:58
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=11793

Orbán Viktor a külföldi hírekről
A többnapos sütisütés után pár percre kiszabadulva a konyhából, gyorsan átveszem Zerotól a billentyűzetet, és ünnepi üzemmódba kapcsolom a blogot. Bár téma természetesen van  bőven, pihenünk egy csöppet, hogy aztán újult, bejglis erővel folytathassuk.December 27-én…..
Sokan nem akarják otthagyni a magánnyugdíjpénztárukat, és a hezitálók aránya is igen magas. Heti szavazás-összesítőnk. Számos hírportálhoz és közvélemény-kutatóhoz hasonlóan mi is feltettünk a héten egy kérdést, hogy megtudjuk, a válaszadók (a Véleményvezér blog…..
2009 nyarán írta ki a BKV a midibusz tendert. Az Ikarus 405-ös midibusznál a melegebb napokon a meghibásodási arány elérte a 40 százalékot, így a BKV azokat a vonalakat (8 vonal) ahol ilyen buszok jártak, alvállalkozói kézbe adná, akiknek új, modern buszokat kell hozniuk. Múlt…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.11.24 18:10:41
@Kicsit Karcos: De, de belenézhet. Nem szeretnék konkrét példát, mert nem akarok ötletet adni egyik oldalnak se.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.11.24 19:11:17
@==T==: A világ minden táján működő modellről van szó. A karbantartásra konkrét esetek vannak, hogy gazdaságtalan (pl. hűtőrendszer cseréje). Amit ezekre költünk már nem éri meg, sajnos lepusztultak, ezért, azért, ez már megváltozhatatlan tény.

Az OW szerintem is alacsony árat adott, de ne felejtsd egy külöünjárati busz kb. 280 Ft erre jön most a lízingdíj az OW esetében. Ez most kb. reális alap, mert nincs olyan üzemi költség, mint a BKV-nak.
Azért én láttam a sztrájk alatt a Volán buszok állapotát, ahogy fröcsökölt a víz belőle, most egy épp bement a falon, kopott gumikkal. A járműszám is más, és külső cégek jól járnak a "karbantartással"..

Ettől függetlenül két fontos dolog van:

Az egyik, hogy az alvállalkozók a foglalkoztatás szabályokat tartsák be. Szakszervezet? Hm? >>Hatóság.

A másik, hogy a bérek kétség kívül alacsonyabbak, mint a BKV-nál. Minden viszonyítás kérdése. A rendőr is alacsony fizetéssel dolgozik, a távolságiak zsebre, de mindkettőnek van korengedményes nyugdíja.
Októberben 10 napon belül volt szerencsém 4-4 napot Prágában és Brüsszelben eltölteni, és az ottani tömegközlekedést használni. Hát igen, ég és föld ... Az új fővárosi közgyűlés lassan neki fog állni a BKV 2011-es jegy és bérletárairól szóló döntésnek, és…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.11.16 22:55:28
@csernaja obca: Nem szerelünk ezekbe trveink szerint GPS-t Egyébként az EU jóváhagyta röhögés nélkül, és olvass vissza eerről is írtam, van ilyen Pozsoban is, régi buszokban. A prudens gazdálkodást követve a BKV élt ezzel a támogatással és igénybevette, mert erre lehetett felhasználni és fel is kellett, mint ezt is leírtam miért.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.11.16 23:08:17
@Solmenir: Igen ez elég abszurd, nyilván az utasnak ez csak egy visszakövetkeztetésre alkalmas.
Bécsben nem így van.:)
Amit ehhez tartozik: a 3-as, és 1-es "metró" vonalán már nem így van, de a rendszer ott is elég gyenguska lett. Túl jót akartak, Párizsban egyszerűbb, de jobb érzésem van mégis.
A visszaszámlálás abból ered, hogy a metróknál másodperc alapú (ha igaz 1/4 perces) pontosság van, így a járművezetőnek tudnia kell, hogy késésben vagy sem, ismeri a követési időközt. Ezért ez a kijelzés, alapvetően ez nekik készült annó, aztán ezt odaadták az utasoknak is, valami gyanánt, így nem került sokba...(khmm)
Képzeljük el, hogy az autó szervizben közlik az elvégzett karbantartási munkáért fizessünk X ezer forintot. Nyilvánvaló, hogy rákérdezünk: pontosan milyen szolgáltatásért fizetünk, milyen javításokat eszközöltek karbantartás címén. Egy nem teljesen balek autótulajdonos nem fizet egy fillért sem, ha…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.11.04 11:33:46
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.11.16 23:09:21
@OkoskaTo:rp: De a keresetben ott volt?
A BKV-s bérletvásárlásra várva volt időm átolvasni a kiírtakat, és megakadt a szemem a "Díjmentesen utazhatnak" plakát egyik pontján: Ez a pont nemcsak a BKV-nál aktuális, hanem a MÁV-nál és a Volánnál is. Ezek szerint az 500 millió európai uniós állampolgárok…..
Nagyon csípem ezt a Heim Pétert, őszintén és mellébeszélés nélkül szokta megmondani a véleményét. Mint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapítója (az Aegon Alapkezelőnek volt a vezérigazgatója, sokszor idézték a véleményét, például itt és itt), hivatalosan nem áll…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.10.12 13:49:26
@Seduxen: Igen ez is árnyalja a kérdést. Pl.a rokkantsági járadék esetén nyugodtan lehet dolgozni, hiába 100% mkcs.
rokkantnyugdíjas, "A keresı tevékenységet nem folytat, vagy keresete, jövedelme legalább 30 százalékkal alacsonyabb az egészségkárosodást megelızı négy naptári hónapra vonatkozó keresete, jövedelme havi átlagánál, (akinek az egészségkárosodása a szolgálati idejét megelızıen keletkezett, annak az igénybejelentés idıpontját megelızı négy naptárihónapra vonatkozó keresetét kell vizsgálni)."
További változás, hogy már egészségkárosodás van és nem munkaképességcsökkenés, és mások a százalékok is. A fenti idézet az új rendszerre igaz (ekkor szerezhet jogosultságot-akár munka mellett is), de tudtommal a 100 mkcs. csökkent is dolgozhat, de van ez a 3 hónapos korlát.

A jogosultság megszűnik:

"Mikor szőnik meg keresıtevékenység folytatása miatt a rokkantsági nyugdíjra
jogosultság?

Abban az esetben szőnik meg a rokkantsági nyugdíjra jogosultság, ha a nyugdíjas hat egymást
követı hónapra vonatkozó bruttó keresetének havi átlaga meghaladja a rokkantsági nyugdíj
összegének kétszeresét, illetve a mindenkori kötelezı legkisebb munkabér (minimálbér)
összegét. A jogosultság fennállásának elbírálásánál az EGT tagállamban, illetıleg
szociálpolitikai vagy szociális biztonsági egyezmény hatálya alá tartozó szerzıdı
államban végzett keresıtevékenységet és az ott szerzett keresetet, jövedelmet is
figyelembe kell venni. Ezzel kapcsolatban a nyugdíjasnak bejelentési kötelezettsége van,
aminek elmaradása esetén az esetleges jogalap nélkül kifizetésre kerülı nyugellátás teljes
összegének visszafizetésére kötelezhetı.
ONYF 3515-006. A tájékoztató a 2010. január 1-jén hatályos jogszabályoknak megfelelıen készült.
3
A vizsgálat során hat egymást követı hónap alatt elért keresetet, jövedelmet kell figyelembe
venni. A rokkantsági nyugdíjra való jogosultság tehát nem szőnik meg, ha a keresı
tevékenység egymást követıen hat hónapon át nem áll fenn.
Ha a rokkantsági nyugdíjban részesülı személy egyéni vállalkozói tevékenységet folytat, és a
nyugdíja keresıtevékenység miatti megszüntetésének feltételei bekövetkeznek, köteles azt tíz
munkanapon belül – a nyugdíjfolyósítás törzsszámára hivatkozással – bejelenteni a
nyugdíjfolyósító szervnek.
A nyugdíjasra irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése hónapjának elsı napjától a
rokkantsági nyugdíjat a rokkantság megszőnésére vagy a nyugdíjasként elért kereset összegére tekintettel megszüntetni nem lehet."
A vörösiszap-ügy legfrissebb történései:a védőgát épül, Illés Zoltán sk. vezette fel a nemzetközi sajtót a tározó repedéseit 10 cm-ről bámulni; a MAL Zrt. vezetése bocsánatot kért, tagad valamit és másvalamit megerősít; a slaggal csapatós Bakonyit letartóztatták, Hende…..
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.10.09 13:59:15
@laspalmas: Érdekes, hogy "laikus" de már tapasztalt emberként nyilatkozik, és nem mond sületlenségeket, látszik érti azt amit mond, mégha műszaki dolgok is. És úgy magyarázza, hogy a laikus is megérti-általános műveltség.

"mi a Magyar Állam vagyunk"
Újabb riasztó példa, milyen veszélyekkel jár, ha valaki osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlant vesz, vagy ha bent ragad egy ilyen konstrukcióban. Arról nem is szólva, hogy az értékesítésnél az elővásárlási jog miatt is be tud tartani a kedves tulajdonostárs.Osztatlan…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.10.05 17:24:09
@Ntd: Így van, a pertől megijednek (per előtt fel kell őket szólítani), és akkor van esély az eladásra. de rossz szomszéd... tehát itt nem szívesen vennék lakást, ha nem teljesen van természetben megosztva (ez nem derül ki).
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.10.05 20:04:46
@Hurrá Torpedó: A tulajtárs a szomszéd, az én olvasatomban, tehát a közös tulajdon megszüntetése megoldás.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.10.06 00:53:00
@Hurrá Torpedó: Ezt én is így látom, de ha nem tudja eladni (lehet jogilag hozzájárulna) hanem azért mert elkerget mindenkit, akkor nincs más mint a bírói út.
A Siemens magyarországi leányvállalatának botránya röviden: 2001 és 2005 között nagyjából 800 millió forint profitot tüntetett el hét, hajléktalanok nevén lévő fantomcég segítségével."Kutrucz László és Baráth László a Jolly eszpresszó pultja mellől ült át a…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.09.19 14:42:26
@laspalmas: Tegyük fel lassan haladt a nyomozás, stb... de ez nem mentesíti őket a büntetőjogi felelősség alól. Persze lehet örültek volna egy letöltendőnek... de valahol megértem a döntést.
Az erzsébetvárosi jegyző aktivizálta magát és határozatot hozott, mely ellen fellebbezésnek helye nincs: a Szimpla-kert (romkocsma a Kazinczy utcában) nem lehet nyitva 00:00 és 06:00 óra között. Az üzemeltető a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiumához intézhet…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.09.14 12:14:50
@laspalmas: Szerintem is erős a éjféli zárás, de azért a az utcai zaj nem azonos a bulizajjal, ez mérhető dolog, határértékhez viszonyítható. Ez egy több dimenziós kérdés, pl. mikortól van ez ott, stb...meg lehet birtokháborítás miatt is fellépni, lehet ez is megtörtént és nem vezetett eredményre, stb...
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.09.14 17:12:11
@zero: Persze hogy nem, de nagyobb biztonságba érezném magam, főleg arrafelé. Ez külföldön teljesen normális dolog: razzia. Ha nem indokolatlan, akkor csinálják. Ezt meg kívülről nem lehet megítélni. Nem egyszer üldögölt körözött bűnöző ilyen helyeken (is).
Ismerkedjünk meg V. Sándor 29 éves monorierdei lakossal, aki társaival együtt kifejezetten aktív volt az elmúlt években. Amit a rendőrség kijelentő módban ír róluk:(Figyelem, a szereplők és történetek nem a képzelet szülöttei) "2008. december 19-én a délelőtti órákban…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.08.29 18:12:24
@Goompah: Mint mondtam nem ezt írtam, olvasd vissza (súlyosító, és a hivatásbeli kapcsolat), ill. pontosítottam is. Nem is mondtam, hogy ez önálló tényállás. Nem minden van egyébként leírva, pl.a sértett belegeyezésnek elfogadható esetei sem... Lezárhatjui, mert tudtommal sincs ápolói eskü (írtam ezt is).

Az hogy a pedofília micsoda nem tudjuk pontosan, így ne is törjünk pálcát, Okos jogászok, mint pl. Békés a gondatlanság helyességével is óvatosan bán.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.08.29 23:26:46
@Goompah: Ebben egyetértünk, nem törvénysértő addig, de ettől még lehet, hogy betegség. Hormonkezeléssel megszüntethető, aztán amikor abbahagyták újra rájött a hoppáré.
Vastagbőr Demszkynél a vis major 2010.08.03 13:13:00
Lehet, hogy még Tarlós főpolgármester sem tudja átadni a 4-es metrót, de talán majd az a főpolgármester, aki 2014 őszén nyer. ROFL! De lesz két évig egy fasza alagutunk, üresen. Nézzük meg alaposabban a metrókocsik szerződését. A szerződés szerint a 60 milliárd 50%-át, 30…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.08.03 23:54:02
@greybull: Választottbíróságot kötöttek ki, magyar anyagi joggal-tudtommal.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.08.04 23:21:01
@Rikki Harcos: A magyar jogot választották a felek, mint alkalmazandó jogot. Ennél bonyolultabb kicsit a helyzet, sok apró részlet van ami történt az elmúlt években, és a szerződésnek több kitétele van. A 209. § itt nem alkalmazható, de nem mondok semmit, mert vannak itt vérmes jogászok.:)
Múlt hét pénteken jelentette be az NKH, hogy elutasította az Alstom metrókocsikra beadott típusengedély-kérelmet több okból is. A határozat szerinti főbb hibákat Hegylako foglalta össze tömören: "Tehát gondok vannak a megállással, de legalább tűzveszélyes és nem lehet…..
Police.hu: "Hét rendbeli állatkínzás és egy rendbeli nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt folytat nyomozást a Nagyatádi Rendőrkapitányság azon ügy kapcsán amelyre 2010.06.04-én derült fény.  A kérdéses napon 17 óra 50 perckor Lábod belterületén a…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.06.09 18:51:09
@fogsunder: A rómaiak ismertek hasonló büntetést....) A zsákba tették az illetőt, macska, túky meg a csuda tudja mi volt benne és a folyóba dobták.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.06.09 23:46:06
@Adrienne-Éva: Igen aztán eszembe jutott a kakas, meg a kígyó, de én Tiberist tanultam, de nekem mindegy..))
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.06.09 23:53:52
@dr.justice: Na szaporodnak a jogászok..)
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.03.16 19:56:04
@török gábor: Ok, ez igaz:) Csak néha örülnék, ha kicsit mélyebb elemzések is lennének persze, ami még közérthető. Általában érzem, hogy finomak a vélemények vagy nem túl mélyek.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.03.16 20:12:16
@discretio: Nem tudom kik mit írnak, mert sose olvasom, csak azt amit TG. szerintem azért meg lehet próbálni kicsit mélyabb szántást, hidd el. Tud közérthető lenni, nem kell az embereket lebecsülni.
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.03.17 19:46:23
@discretio: Nem azt mondtam hogy a többségnek nem jó, sőt látjuk az embereknek néha mi a jó. És lebecsültnek se érzem. félreérted.
Miközben a két kisebb párt rendezvénye egy harmadosztályú focimeccsnyi nézőközönséget sem vonzott, a szocialisták ünnepi megemlékezését (értsd: kampánygyűlését) a körülményekhez és a várakozásokhoz képest meglepően sokan követték a helyszínen figyelemmel. Az MSZP…..
Abban a jelenleg messze nem elképzelhetetlen esetben, ha az MDF-nek és/vagy az LMP-nek nem lesz meg az összes (azaz húsz) területi listája, ezen pártok szavazóinak egy része április 11-én nem fogja megtalálni kedvencét a szavazólapon. Mindez – a választói csalódáson…..
dr. Oláh Péter Balázs (törölt) 2010.03.11 09:41:06
@Istóczy: De ezzel járja pont sorait Gábor, olvasgasson kedves, de ne mechanikusan, hanem értő olvasás szintjén.)
A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti…..
8ker Felügyelet tesztje II. 2010.03.08 07:59:00
 Mivel utam arra vitt - és Klapanciusz megint késett - ráértem nézelődni ismét. A helyszín változatlanul a Bródy Sándor utca 10. Természetesen megint ott álltak autók, így ismét csak telefonáltam a köztereseknek.  Vagy olvasták az előzőt, vagy szóltak nekik, mert most…..
Nem túl barátságos a stílus, semmi kérjük hogy, egyszerűen tilos. De hát a nyelv mégis egy rendszer, és van némi logikája is, ezért van benne annyi különböző szófaj, például határozók, alany, állítmány. Vegyük csak az első mondatnak látszó dolgot: Tilos dohányozni és…..