Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OldStruggler

76 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az időközi országgyűlési választás eredményének gyorsértékelése hét pontban. 1. A Fidesz-KDNP most sem tudott nyerni. A kormánypártok elutasítása a szavazatokból egyértelműen kiolvasható. Orbán és kormánya elveszítette a választópolgárok bizalmát, mai támogatottsága…..
A fideszes hír-machinátorok a brókerbotrány kapcsán ismét elővették a már sokszor bevált csodafegyvert, a szómágiát, a szavakkal történő megtévesztést, csalást. Emútnyócév, gyurcsányahibás, bukottbaloldal, rezsicsökkentés. Ismerősek e fordulatok.  Most azt mondják, a…..
A minap tartotta tisztújító rendezvényét a Kereszténydemokrata Néppárt. Joggal vetődött fel ennek okán a kérdés, mire kell a Fidesznek a KDNP?   Nyilván nem a párt hihetetlen társadalmi támogatottsága miatt. Éles helyzetben nagyon rég nem mérette meg magát e párt, a…..
Hétfő. Az ünnepi vasárnap utáni munkanap. Olyan, mint egy hete, egy hónapja volt a vasárnap utáni munkanap. Olyan? Igen, a lényeget tekintve. A pékek hajnalban sütötték a kenyeret, a közösségi közlekedés járatai is pontosan indultak, a gyerekek is megérkeztek az iskolákba,…..
Aggódom. Most komolyan. Aggodalomra az ad okot, hogy Simicska Lajos az Orbán elleni küzdelmében elkezdte kiteríteni az adujait. Nem tudjuk pontosan hány ütő lapja van, de valószínű, hogy több annál, mint amennyit Orbán feltételez. Most azt mondja, Orbán akkor, amikor katonák…..
A gyerekeinket akarjátok? Azt nem. Mert azt, hogy vasárnap nem mehetünk vásárolni, lenyeljük. Ha nehezebb is lesz így életünk, a vásárlást majd megoldjuk máskor, máshogy. Ha lenne beleszólásunk, mondanánk, hogy nem akarjuk a ti megoldásotokat. De nincs beleszólásunk,…..
Hosszasan fogják még elemezni a mai nap eredményét. Nézzük gyorsban - kissé magyartalanul mondva -, mi is a mai választási eredmény "üzenete". 1.   Újpest baloldali „fellegvár”, ott győzni papírforma volt. Veszprém és környéke inkább jobboldali, ezt mutatják a…..
Orbán Viktor 2014-es választási programja egyetlen szóból állt: folytatjuk. Ezzel is nyert. Igaz, nem kétharmados volt a támogatottsága, még csak a választásra jogosultak fele sem támogatta, de még a szavazatukat leadott polgárok fele sem. Mégis kétharmadja van a parlamentben. Ebben…..
Belenyúlok a darázsfészekbe. Ország Gyűlése Mozgalom, dr.Szabó Gábor, a Tuareg. A Demokratikus Kerekasztal vasárnapi, harmadik megbeszélésén elfogadott egy szöveget, mely az elmúlt időszak rendőri akciói kapcsán a véleménynyilvánítás szabadságának fontosságát…..
Az árnyékban szép lassan, de folyamatosan, határozottan sorvad - a jövő. A magyar közoktatásról, felsőoktatásról, a szakképzésről és a felnőttképzésről van szó. Külpolitikai válság árnyékában senkit nem érdekel az oktatás ügye, a jövő. Amikor szomszédunkban…..
Az alkoholmentes sör nem sör. A sör definíciójában benne van, hogy alkoholt tartalmaz. A sör egy alkoholtartalmú ital. Az olyan ital, amiben a sör készítéséhez is használt alapanyagok vannak – víz, komló, árpamaláta, antioxidáns, vitaminok, stb, -, de nem tartalmaz alkoholt, az…..
Nem a Fidesz szervezettsége, Orbán zsenialitása, a Simicska-Nyerges Birodalom az Orbán-rendszer fundamentuma. Még csak nem is a nemzeti-keresztény mákony, amivel nagyon sok embert bódítanak, akik e miatt nem veszik észre, hogy meglopják őket, kifosztják az egész országot, és még a…..
2015. január 20-án Kultúra Napja alkalmából a KKDSZ tüntetést szervezett. Ezen az eseményen a Hálózat a Tanszabadság képviseletében hozzászólásra kérték fel Trencsényi Lászlót. Az alábbiakban e felszólalás olvasható.Bevezetésképp köszönet azért, hogy tanárember is…..
1.   Az emberek szabadnak, jogilag egyenlőnek születnek, és azok is maradnak. A társadalmi megkülönböztetések csak a közhasznosságon alapulhatnak.2.   Minden politikai egyesülés célja az ember természetes és elévülhetetlen jogainak megőrzése. Ezek a jogok a…..
Végre. Végre elkezdődött valami. Itt egy ígéretes kezdeményezés, a Demokratikus Kerekasztal (DeKa).Egy barátom, tudós ember, a társadalmi jelenségek törvényszerűségeinek kutatója, azt mondta, hogy az új évben – 2015 – már nem Orbán lesz a miniszterelnök. Ő azt…..
1.   Minden vallást, világnézeti rendszert, politikai filozófiát szabadon lehet bírálni. 2.   Minden vallást, világnézeti rendszert, politikai filozófiát, követőiket különösen(!), megilleti a minden gondolati rendszert, embert megillető tisztelet. 3.   Minden vallás,…..
Abban, hogy Orbánnak mennie kell, nincs vita a demokratikus ellenzéki oldalon. Az sem vita kérdése, hogy nem Orbán személyéről van szó, hanem rendszeréről. Azaz nem megoldás, hogy őt egy fideszes politikus váltja fel, s az általa kialakított rendszer érintetlen marad. Az már vita…..
Az Orbán-diktatúra működésének logikáját állatorvosi lóként mutatja be az autópályák és egyéb autóutak díjfizetési rendszerének átalakítása.1.   Pénz kellValahonnan pénzt kell „csinálni”, mert a korábbi pénzforrások elapadtak, illetve a korábban lenyúlt…..
Nem hősködés miatt mondom, csak jelezni akarom: ott leszek január 2-án. Máskor is ott voltam. Nem a partvonalon kívülről kiabálok a pályán rakkolóknak, „fiúk, ezzel a játékkal, így nem lehet nyerni”.A szervezők fész-oldalán olvasom: „… szabad és szolidáris országban…..
Az elmúlt napok egyik nagy visszhangot kiváltó vitája a széles értelemben vett demokratikus ellenzéki oldalon a civilek és a pártok viszonya volt.Az érthető, különösen a rendszerváltás után született fiatalok esetében, hogy a civilek - pártokhoz nem kötődő, de a közéleti…..
 Mára a magyar társadalom többsége számára is világossá vált: Orbán rendszere diktatúra, az általa Kötcsén említett "centrális erőtér" a gazdaságban egy korrupt maffiaállamot, a politikában a feudális önkényuralomra emlékeztető vazallusi rendszert, a társadalom…..
Ennek a hétnek minden kétséget kizáróan a legfontosabb politikai eseménye a nagy tekintélyű amerikai republikánus szenátor, John McCain megszólalása a magyar viszonyokkal kapcsolatban, a hét legfontosabb mondata a magyar viszonyokra, Orbánra tett megjegyzése. Itt egy nemzet –…..
A Hír Tv sorra keresi meg az elmúlt hetek tüntetéseinek szervezőit, szónokait.lásd: http://nol.hu/belfold/raszallt-a-hir-tv-egy-aktivista-tanarra-1502145Kedveshírtv!Azt gondoltam, az Önök ébersége lankad, az újabban feltűnt imprilista ügynököket már le sem akarják vadászni, ahogy…..
Sok fordulatot mutatott az elmúlt hetekben a hazai közélet.Látványos akciók, tüntetések jelezték, hogy az embereknek elegük van Orbánból, rendszeréből. Egyre többen kezdik felismerni a demokrácia álruhája alatti diktatúrát[2]. Úgy tűnik, az utcai politizálás nem szűnik, nem…..
 Sokaknak nem fog tetszeni az, amit most mondani fogok. Néhány éve – van az már több mint két évtized is – megfogadtam, akkor is mondom a magamét, ha ez sokaknak nem tetszik. Életem delén jóval túl miért változtassak ezen? Az Orbán-rendszer, az álruhás diktatúra elleni…..