Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saszi

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó: BMG Honlap: www.themandrakeproject.com "Nekem hatalmas csalódás. Ilyen primitív, iskolás dobolást nem hallottam az Avenged Sevenfold fekete albuma óta." "…kimondott csalódás egy 'Chemical Wedding' után." Remélem, kollégáim nem fognak neheztelni azért, hogy az album "kiosztásakor" előzetes…..
Kiadó: Steamhammer Record Honlap: www.virgin-steele.com Pár héttel ezelőtt merült fel blogunk hozzászólásaiban, mennyi értelme van a streaming-korszakban a kritikáknak, egyáltalán, olvasnak a mai fiatalok ilyet, és mégis, miért írogatunk itt majdnem tucatnyi-soros ismertetőket akkor, amikor a…..
Kiadó:Season Of Mist Honlapok:www.voyager-australia.comwww.voyager.bandcamp.comfacebook.com/voyageraustralia Szögezzük le, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy émelyítő, irritáló, hazug és hivalkodó pénzkidobás gyakorlatilag nulla zenei hozadékkal. Ez nem jelenti azt, hogy egy-két előadó, együttes…..
Kiadó:Massacre Honlapok:www.savagegracemetal.comsavagegrace1.bandcamp.com Nem könnyű egy lemezt beazonosítani, még manapság sem, ha csak annyira emlékszel, hogy egy amcsi motorosrendőr van a borítóján, meg valami csaj is talán. Néhány hete ugyanis éppen ezt a feladatot próbáltam abszolválni, és…..
Kiadó: AFM Records Honlap: www.pyramaze.com Egyedül állok egy hatalmas sziklán, miközben orkán erejű szél kap bele ruhámba, az eső pedig megannyi apró szilánkként próbál sebet ejteni testem minden pontján. Ennek ellenére mégis jól érzem magam, élvezem a természet erejét, azt az élményt, amiért…..
Kiadó:Rat Pak Records Honlapok:www.metalchurchofficial.comfacebook.com/officialmetalchurch Szinte borítékolható volt, hogy Mike Howe érthetetlen és tragikus halálát követően egy dühös, pesszimista hangvételű alkotás fog születni a kultikus csapat műhelyében. Az már csak (keserű) hab a tortán, hogy…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.stardustaor.comfacebook.com/stardustaor Iszonyatosan nehéz egy olyan lemezt követni, mint amivel a magyar AOR üstökös, a Stardust bemutatkozott 2020-ban. A "Highway To Heartbreak" egyrészt teljesen váratlanul ért bennünket, így meglepetésünk őszinte és a megdöbbenéssel…..
Dionysos Rising Extreme: Six (2023) 2023.06.10 17:35:03
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.Extreme-Band.comfacebook.com/extremeband Elindult a visszaszámlálás: a Winger bemondta a hetet, az Extreme most a hatot. Ki lesz az ötös? Még egy legendás banda a '80-as évek végéről, '90-es évek elejéről, akik 5-10-15 évenként adnak ki új albumot? Szinte leírni is…..
Volt némi dilemma, hogy egy kisebb vagyonnal felérő összeget megéri-e kifizetni a legendásan gyenge formában lévő Mötley Crüért, vagy sem, arról nem is beszélve, hogy csak ülőhelyek voltak a Dome-ban. Joan Jettel és a Poisonnal kiegészülve nyilván sima liba, de így – a Mick Mars körüli…..
Kiadó:Reaper Entertainment Honlapok:www.heavymetalanthem.comfacebook.com/heavymetalanthem.en Miközben tudjuk, hogy Japánban a hard rock és a heavy metal műfajok kultikus státuszt élveznek, és ott még akkor is méretes koncerttermeket, stadionokat töltenek meg a zsáner kiválóságai, ha otthon:…..
saszi 2023.05.13 19:45:46
@garael: örülök neki Engem teljesen levettek a lábamról
saszi 2023.05.20 13:15:15
@beardfish: A Galneryustól hallgasd meg a Falling Into The Flames Of Purgatory koncert lemezüket. Számomra minden idők legjobb prog metal koncertlemeze. Fülesben hallgatva amit a gitáros , szintis leművel az nem emberi. Most hallgatom a Vigilantet Nagyon jó kis zenekar, kösz az ajánlást Nem ismertem őket
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.heavensedge.netfacebook.com/heavensedgeband Tudjátok, hogy a világ egyik legjobb groove-ja a Circus Of Power "Mama Tequila" c. számában van? Legalábbis nekem nagy kedvencem. Erre hajazó riffel indul a "Get It Right". A Heaven’s Edge persze nem tud kibújni a bőréből,…..
Kiadó:Music Theories Recordings/Mascot Honlapok:www.paulgilbert.comfacebook.com/paulgilbertmusic Senki sem vádolhat azzal, hogy negatívan elfogult vagyok Paul Gilberttel szemben. Sőt, ha beszélhetünk egyáltalán elfogultságról, az inkább az ellenkező irányba mutat, i.e. nehéz lenne palástolnom,…..
Csúcsra van járatva a marketing gépezet az élet minden területén. Gyakran hallani például, hogy mozis premiereket azért halasztanak (hónapokkal is akár), hogy ne csússzanak rá egy másik blockbusterre. Muzsikában talán még nincsen ekkora tudatosság, legalábbis egy átlag fémzenekar szintjén. A…..
A 2022-es évet is egy megkerülhetetlen ikonra emlékezve (†Meat Loaf) kellett kezdenünk, sajnos az új évben sincs ez másként. Az élet véges, a stílus legendái pedig megöregedtek, ezért nincs illúziónk, hogy nem kell egyre több hasonló megemlékezést írnunk a közeljövőben. Nem lehetünk elég hálásak a…..
25.767 perc (430 óra, azaz 18 napnyi) folyamatos  zenehallgatás az elmúlt évben a Spotify statisztikám szerint. Ez több idő, mint a Spotify előfizetők 83%-a szán zenehallgatásra. Ehhez jön még jó néhány óra "koncertlátogatás" kanapékrumpli üzemmódban (értsd: egy-egy koncert DVD megtekintése a…..
Kiadó:Mind's Eye Music Honlapok:www.vinniemoore.comfacebook.com/Vinnie.Moore.Official Az idei bizonyos értelemben Vinnie Moore éve volt. Kezdjük ott, hogy egy viszonylag hosszú "lappangási időszak után" felpörögni látszik ez a - hogy is mondjam csak? - kompakt méretezésű, folyamatosan vibráló…..
Kiadó:Verglas Records Honlapok:www.arenaband.co.ukfacebook.com/ArenaBandofficial Egy pillanatra sem kérdéses, hogy az Arena - mely annak idején amolyan brit neo-prog szupercsapatként jött létre - a műfaj egyik legjobb alakulata. Már számtalanszor leírtam, de nem lehet elégszer elmondani, hogy a…..
Kiadó:Epic Records Honlapok:www.ozzy.comfacebook.com/ozzyosbourne Aki látta Ozzy legutóbbi, az új lemezt promotáló kétszámos fellépését (Rams Season Opener), annak Andrew Watt vállalhatatlan és rettenetes színpadi megjelenése mellett az is feltűnhetett, hogy a hivatalos videón Ozzy ugyan látszólag…..
Kiadó:Tradecraft/Universal Honlapok:www.megadeth.comfacebook.com/Megadeth Már a legutóbbi bulijukon (az FFDP előtt) látszott, hogy ez a felállás nagyon ütős, pedig Mustaine hullasápadtan, betegségéből éppen csak felépülve nyomta. Igaz, utána kikerült a csapatból a hűséges társ, David Ellefson, de…..
saszi 2022.09.22 08:31:10
@Kotta: szerintem ez a lemez sem egy nagy szám. Jól szól, de ez minden. Teli a dalok indokolatlan váltásokkal. De a zenészeket nem hallja az ember. Régen minden tagnak meghatározó volt. a játéka. Mára ez teljesen elveszett, jó zenészek bérzecnélése.. lehet a régi lemezek nem voltak 100 zázalékosak, de minden lemeznek volt egy külön arca.. egyik sem hasonlított a másikra. Ma már max akkor jó ha valamilyen régi hangulatot visszaidéz. De azg is csa mérsékelt sikerrel, mert Martyt nem lehet pótolni. Számomra amúgy Marty lemezei továbbvitték az érzést,
saszi 2022.09.22 11:25:47
@Kotta: nekem a Risk egyáltalán nem gyenge lemez. Kísérletező inkább. Marty zeneisége átszőte a régi lemezeket
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.skidrow.comfacebook.com/skidrow A Bon Jovihoz hasonlóan New Jerseyből indult Skid Row bizony látott már sokkal szebb napokat is. A '80-as évek végén, nagyjából egy időben jelentek meg a porondon a Guns N' Rosesszal, és első két, ma már ikonikus lemezük alapján lehettek…..
Kiadó:Maldito Records Honlapok:www.shamanband.comfacebook.com/shamanbandofficial A Sha(a)mant az az Andre Matos alapította meg, akire muszáj hivatkozni, ha a metal zenét a klasszikus képzettséggel kapcsoljuk össze: a karnagyi végzettséggel rendelkező énekes szinte egymaga rakta fel a zenei…..
Kiadó:Century Media Honlapok:www.wolf.nufacebook.com/officialwolf Mára a Wolf megkerülhetetlenné vált tradicionális metalban (ez a kilencedik nagylemezük), kérdés csak az, van-e egyáltalán létjogosultsága egy ilyen zenekarnak, amikor a stílusalapító nagy öregek is szinte egytől egyig alkotnak még,…..
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.satriani.comfacebook.com/joesatriani Valamiért az én fejemben kezdettől fogva összenőtt két név: Joe Satrianié és Steve Vaié. Nemcsak azért, mert már gyerekkorukban is ismerték egymást (14 éves korától kezdve Vait három éven át tanította Satriani gitározni!), és nem is…..
Kiadó:Timstone Records Honlapok:www.andytimmons.comfacebook.com/AndyTimmonsOfficial Andy Timmons nem tartozik a legismertebb gitárhősök közé. Jó, nem is volt tagja a Mike Varney által fölfedezett, támogatott, menedzselt legendás Shrapnel generációnak. Ugyanakkor nem kerülték el a kisebb-nagyobb…..
Kiadó: Vertigo Honlap: www.the-scorpions.com Hogyan fér el egymás mellett a szappanopera és az extázis? Hát így, ahogy a Scorpions alakította mostanában a dolgait. Visszavonulás, utolsó album híresztelése, aztán egy újabb koncertsorozat, majd a fiókból előrángatott és leporolt ötletek lemeze. A…..