Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.Efraim

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Puli Space blog Gyilkos gondolatok 2012.12.06 09:30:00
Voltak pillanatok, amikor az Apollo-8 repüléséről lecsúszott Michael Collins Borman parancsnokot és Deke Slaytont, a főgórét okolta a vele történt sérelmekért. Erről is beszámol Michael Collins, aki 1969. július 16-án - 43 éve - indult útjára az Apollo-11 fedélzetén Neil…..
Egy katolikus papot 1540-ben az inkvizíció elé idéztek az Újvilágban fekete mágia űzése miatt. A vádlott mindent bevallott, mégsem ítélték el.   A most előkerült és publikált források szerint Pedro Ruiz Calderón maga dicsekedett azzal, hogy képes teleportálni magát a…..
Puli Space blog Szigszalag 2012.05.04 09:30:00
Két ember két napra elegendő levegőjén kellett három űrhajósnak négy napig osztoznia. Az, hogy az Apollo 13 legénysége nem fulladt meg, egy szigszalagnak köszönhető, ami szériafelszerelés volt az amerikai űrhajókon a Gemini-program kezdete óta. De mi is történt? Az Apollo 13 a…..
Sajnos, most még csak azon. Megérkezett két kameránk a hatból, mégsem láthatjuk őket, ugyanis túszul ejtette őket a bürokrácia, és kemény váltságdíjat kér értük: holdraszállás sincs tanulópénz nélkül. Amíg idáig eljutottunk az olyan, akár a kínai űrprogram: hosszú…..
A Jobbik elkezdené megkeresni a tökeit radikalizmus jobboldali heregolyóját, de mivel mostanában nem nagyon zavarognak a cigányok, így már csak Gonosz Unió maradt. Vona Gábor és a Jobbik szombatra szervez egy tüntetést az Unió ellen: "Szerdán Brüsszelből megjött az ukáz.…..
Régi kerti grillsütők, tévéantennák, üdítős dobozok, kerítéskapuk, padlólapok. Ha ezt összemixeled, vajon mit kapsz? Egy nagy rakás szemetet. Némi kreativitás hiányában, persze. A fent felsorolt dolgok viszont alapanyagként is használhatóak – mint azt már többször…..
Vak tyúk is talál szemet a mondás szerint, és tényleg: úgy tűnik, hogy a Fidesz-kormány is egy olyan törvényen dolgozik, ami az eddigiekkel szemben tök normálisnak tűnik, mert 1. komoly dologról szól, 2. végre nem a kisembert szívatják vele.Ismert a probléma, hogy a magyarországi…..
Véletlenül botlottam ebbe a témába: olvastam az Ouradourról szóló cikket, de bevallom, eddig nem is hallottam a lenti norvég történetről. Sajnos nagyon kevés anyagot találtam róla, épp ezért nagyon rövidre fogtam, egy kis áttekintéssel. Csak fő vonalakban, inkább a norvég…..
H.Efraim 2011.05.19 15:15:46
@hiryu2,0: Én a norvég nyelvű anyagokban néztem, de igazad van, előfordul az e-betüs változat is.
Egyébként pont jókor jelent meg a cikk: most volt május 17.-e, Norvégia állami ünnepe. Ezt a norvégok munkaszüneti nappal, felvonulásokkal és nemzeti szinű kokárda viselésével ünneplik.
Oszama bin Laden pár nappal ezelőtti (?) likvidálása elképesztő indulatokat és közlési kényszert szabadított fel a magyar blogoszférában (is). Ha nem látom a saját szememmel, magam sem hiszem el, hogy a mai napon már a Velveten is nemzetközi jogról, különleges alakulatokról és terrorizmusról folyt…..
Éjjel elstartolt a Gagarin névre keresztelt Szojuz TMA-21 űrhajó a bajkonuri Gagarinszkij Sztartról. Erős történelmi folytonosság, hogy ötven évvel évvel ezelőtt, 1961. április 12-én ugyanarról az indítóállásról, és ugyanazon rakétacsalád egy tagjával történt az első…..
H.Efraim 2011.04.06 09:16:55
@lacalaca: Az nem érv, hogy ha nem lett volna, akkor ez meg az ezt meg azt csinált volna. Ez nem bizonyíték. Nem mondtam, hogy nem volt orosz ürprogram, vagy ürverseny, nyilván volt. Mit ahogy a Vosztok ürhajó is létezett és járt az ürben. De elképzelehtö, hogy nem minden pontosan úgy történt ahogy ma tudjuk. Konkrétan Gagarin repülése is egy ilyen dolog, nicsennek képek az ürböl, nem volt rádióközvetités a lakosságnak, stb, amit talán a nagy titkolózásnak lehet betudni. Ezért nem tekintem megcáfolhatatlanul bizonyitottnak, hogy Gagarin 1961 április 12.-én az ürben járt.
Az amerikaiakkal meröben más a helyzet.
Egyébként nem kötödöm érzelmileg Gagarin repüléséhez, éntölem járhatott akkor és ott az ürben. Söt lehet hogy járt is. Ki tudja.
H.Efraim 2011.04.06 09:20:37
@Andie: Semmi gond.
Egy kis korrekció: 50 éve Gagarin csak az ürben volt, nem a holdon. A kettö nem ugyanaz.
H.Efraim 2011.04.06 10:01:38
@Andie: Az ö repülése részletesen dokumentált, nincs ok kételkedni benne.
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
Appleblog Az új iPodokat nyomkodom 2010.09.20 12:04:00
Megérkeztek hozzám is tesztelésre az Apple-től az új iPodok, az új iPod shuffle, iPod nano és iPod touch. Le is írom nektek az első benyomásaimat. Ráadásként meg feltöltök annyi képet, hogy megőrültök.   Az iPod shuffle-ről tényleg nem lehet sokat beszélni, szerintem ez…..
Óriási volt a megdöbbenés Lisszabonban 1961. november 10-én, amikor egy menetrend szerinti utasszállító repülőgép néhány méterrel a házak felett lavírozva menekült az őt üldöző vadászgépek elől. Ennek a furcsa eseménynek a hátteréről olvashattok az alábbiakban.  …..
Úgy tűnik, hogy sikeres Holcz Gábor önálló estje: az április 14-i műsorra már csak nagyon korlátozott számban lehet jegyet venni. Valamint a nagy sikerre való tekintettel május 15-én szombaton is lesz egy előadás. Felkerültek az est hivatalos oldalára a www.buvesz.hu-ra a…..
Ugyan a Fidesz még nem hirdette meg programját, egy-két nyilatkozatból már sok mindenre lehet következtetni. Most nem a majd később elemezendő kötcsei beszédről lesz szó (amihez kapcsolódik Krizsó Szilvia botrányos eltávolítása a választási műsorból), hanem a…..
dmarci barátunk, aki olvasónak lelkes, ám kommentelésben egyébként nem valami szószátyár keresett meg ezzel a cikkel, amely jónéhány feldolgozást megélt már. Hogy mennyit? Megnéztem például, hogy az Amazon hány találatot ad Entebbé-re. Százötvenhármat... csak könyvből, meg…..
Mandiner blog Nyúl-e a Jobbik? 2010.02.02 17:41:00
  Felhívtam Novák Elődöt, a Jobbik sajtófőnökét, hogy érdeklődjek arról: jelölik-e Budaházy Györgyöt képviselőnek? Novák Előd pontosan úgy viselkedett, ahogy bármelyik párt szóvivője viselkedik, ha kínos kérdést tesznek fel neki. Azt mondta, hogy a listáról március…..
Archiregnum Rekviem a Gárdáért 2009.07.04 15:42:00
A Magyar Gárda ügyében, viharos gyorsasággal született meg a  jogerős ítélet az ítélőtáblán, ám ami ebből kisült, az az ország szégyene.Az ítélet helybenhagyta a kifogásolt elsőfokú döntést, és ezzel jogerőssé vált: a Gárdát fel kell oszlatni, mivel felvonulásai…..
Érzékeny műhelytitokkal kezdem, de csak azért, mert tudom, hogy köztünk marad. Amikor elkezdtem gondolkodni azon, hogy ki is legyen blogunk kémek és hírszerzők sorozatának következő alanya, rájöttem, hogy a pártatlanság, az objektivitás és a kiegyensúlyozottság fenntartása…..