Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vtibike1991

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog Adidas GSG 9.2 2019.10.25 05:00:00
vtibike1991 2019.10.25 16:49:57
Üdv!

Nekem is van egy pár. Munkakörömből adódóan rengeteget(!) talpalok betonon. Ezért is döntöttem e mellett. Lassan 5 éve hordom. Jómagam háromévszakos bakancsként használtam. Hidegebb időkben a -5 fok alatti hőmérséklet már vastagabb zoknival is érezhető volt benne. Nyilvánvalóan egy beton nem összehasonlítható egy sziklás-erdős műveleti területtel, de általánosságban elmondható, hogy egy rosszul megválasztott vagy rossz minőségű lábbeli megkeserítheti az ember munkáját, az esetleges sérülésekről nem is beszélve. Pár bakancsot elhordtam már az évek során. Haixot, Magnumot, még egy Zephyr-t is. (a Zephyrt meg is sirattam). A talp puhasága miatt nem súrlódik annyira, mint a keményebb talppal ellátott előbb említett társai, ezért eddig nem is kezdte ki a beton. Gyenge pontja, mint általánosságban minden bakancsnak, a talppárna és a lábujjak találkozásánál található hajlat. Nagyon odafigyelek rá, ápolva van rendesen, bőr részek paraffinolajjal átkenve, télire kitömötten elrakva. Eddig a járóráncoknál sem engedett a bőr, ill. a ragasztással sincs probléma, csupán az orr részénél vált le pár kisebb gumi darab. Kényelmességét tekintve gyakorlatilag olyan, mintha egy sportcipő lenne az ember lábán, de ezt a cikk író meg is említi. Én személyes szerint a Salomon cipőkhöz járó Ortholite talpbetéttel használtam. Terepen történő viselését tekintve nem tudok róla nyilatkozni, mivel nem oda vásároltam. Kipróbálva ki lett, viszont annyit időt nem töltöttem el benne, hogy átfogó véleményt írjak, csupán egy-két észrevétellel tudok szolgálni. Szárazabb, melegebb időkben sík terepre tökéletesen megfelel. A talp rovátkáinak apró mérete miatt nem igazán jó a talajfogása. Volt, hogy a párás füvön elcsúsztam vele. Sziklás helyeken, pláne ha az ember még fel is van málházva, balesetveszélyesnek tartom. Hegyes környezetbe egyáltalán nem ajánlom, főleg taknyos időkben. Itt már legyen az ember lábán valami robosztusabb baki, ne ez. :) De én ezt nem említeném hibának, mivel rendvédelmi feladatokra lett kitalálva, arra pedig tökéletesen megfelel. Kényelem és súly (440g) tekintetében egy bakancs jobb nála, ráadásul az ára sem ennyire borsos, az pedig a Rocky C4T. Én személy szerint kiemelten fontosnak tartom a boka védelmét, ezért a párnázott felsőrésszel ellátott bakancsok híve vagyok. így megelőzve a Rocky-t, nálam ez az aranyérmes. Eddigi legjobb bakancs, amit kipróbáltam. Még a Salomon XA Pro 3D rendelkezik hasonló tulajdonságokkal, de az a túracipő kategória.
Üdv,
Varga Tibor
vtibike1991 2016.08.01 19:45:12
@Tom Sinner: Üdv! Ha Firefox böngésződ van, akkor fent jobb sarok Eszközök legördülő menü Oldal adatai, ott Média és kiválasztod a listából, majd mentés másként.
Combat Gear Blog ACH 2011.09.11 14:27:00
2000 környékén az amerikai különleges rendeltetésű alakulatok számára szükségessé vált egy olyan sisak rendszeresítése ami amellett, hogy könnyebb mint a korábbi PASGT sisak, formájából adódóan jobban megfelel a speciális feladatkörnek.   A következőkben használt…..
Szeretettel és tisztelettel köszöntjük a hatóságok munkatársait, a médiát, valamit természetesen a kedves érettségizőket is!Nyilván idén sem lesz itt semmi infó, menjetek vissza a könyvek fölé és tanuljátok meg egy életre, hogy a neten talált csacsiságok 90%-a hülyeség.A…..