Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinga in Amsterdam

20 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Amszterdam fárasztó" - mondta Benő és Somi utolsó napon egymástól független tér-idő kontinuumban. Ezek a fiúk tudhatnak valamit, mert mint már sokszor ecseteltem, a belvárosi partiélet jóval lájtosabb itt, mint Budapesten. És azt azért titkon mindenki sejtheti, hogy a…..
Sajnálattal értesítek mindenkit, hogy Mini me (a biciklim) hosszas betegség után megtért az örök biciklimezőkre. Emléke örökké élni fog szívünkben.Történt ugyanis, hogy a tegnapi kis malőr miatt kénytelen voltam szervízbe vinni megint és ha már ott vagyok, akkor már úgy…..
Kinga in Amsterdam 2010.08.01 03:43:37
@Dr. Justice: Zsófi biciklije egy kicsit bezavar a háttérben, de remélem jól látszik az új szerzemény.
Képzeljézek! Ma hazafelé 5 perc után leesett a bicikli láncom, úgyhogy (megint) tolhattam a bringát hazafelé. De legalább tudom, hogy gyalog az iroda-otthon távolság 55 percet tesz ki. Asszem valamilyen oknál fogva nagyon fontos volt ezt most megtudnom. Vagy legalábbis remélem, mert…..
Hétfőn és kedden Németországban voltam. Mivel a Mexx teljes vezetése germán, előbb-utóbb komolyan a német lesz a hivatalos nyelv cégen belül. Az biztos, hogy a német is olyan, mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni, max kijönni a gyakorlatból. Már a második nap képes voltam ein…..
Vasárnap 7-en (3-an csajok, Geri, Tamás -egyik menedzserünk volt otthon-, Ramesh és Srini, itteni vezetők) elmentünk a helyi Skanzenba. A várostól fél órányira van egy park, ahol minden déli tartomány 100-200 évvel ezelőtti jelegzetes vonásait elevenítik fel. Van ott étterem,…..
Chennai Curry Vendégművész - szg 2010.07.18 09:27:00
Először is köszönöm a lehetőséget, hogy egy méltán népszerű és színvonalas fórumon szót(tollat) kaphattam.Nem írok sokat, elvégre is épp, hogy 24 órája vagyok Indiában... De néhány adat, mintegy alátámasztandó, hogy az előre 2 és fél napra tervezett Mumbai-i (Bombay-i)…..
Kinga in Amsterdam 2010.07.20 00:43:04
Lehet hogy már kicsit unjátok, hogy mindig a biciklimről írok, mert újra és újra elromlik rajta vagy történik vele valami. Mindenesetre én már nagyon unom.Naszóval, tekerek haza csütörtökön, útba ejtem a HEMA-t, mert kell egy's'más. Lekötöm a biciklit, bemegyek, megveszem az…..
Chennai Curry Puducherry 2010.07.18 08:58:00
Pénteken kaptunk egy 40 perces eligazítást a HR-től: hová mehetünk egyedül, hová mehetünk helyi kíséretében és hová ne menjünk sosem, mert az nem jó. Hétvégére Puducherry-t ajánlották, a város régen francia gyarmat volt, kicsit elüt a többi helytől és nagy ott az élet.…..
India... Mindenki azt mondta, hogy egy kultúrális sokkhatás ér majd minket. Hát eddig még nem történt meg, inkább érdekes ez a világ, mint sokkoló, de legalábbis egy hatalmas káosz.A kaland azzal kezdődött, hogy Brüsszelben, a nagy rohanás közepette valahová eltettem a…..
Ma reggel negyven fokban és tűző napon tekertem be a munkahelyemre és délután olyan esőben bicikliztem haza, hogy az utolsó öt percben már nem láttam a szemembe folyt víztől. Ennyire még életemben nem áztam meg, de persze nem vagyok cukorból, meg a bkv sem olcsó. Azonban minden…..
Nem tudom mi az oka, de általában szeretjük a dolgokat 10 pontba foglalni. Még akkor is, ha valamiről csak 9, vagy éppen 11 ötletünk van, olyankor is vagy ki kell izzadni, vagy szkippelni kell egyet, mert ki hallott már 9 vagy 11 pontról? Milyen szerencse, hogy ahhoz, hogy megtudjuk, hogy…..
Kinga in Amsterdam 2010.06.18 22:06:31
@Dr. Justice: Ja tényleg. De az csak akkor számít, ha miközben tekersz, cigizel és vagy telefonálsz (mondjuk esetedben a magassarkútól eltekinthetünk) és a szabad kezeddel mondjuk engem tartasz a csomagtartón. Más esetben sajnos nem tekinthető holland dolognak:)
Ági és Attila igen alapos tervezéssel összeállította az idei nyári programot, melyben a brüsszeli látogatás Orsihoz júniusban, míg az amszterdami kiruccanás szeptemberben kapott helyet. Így ezt a hétvégét Belgiumban töltötték. Azonban hamár itt vannak a közelben, miért is ne…..
Kinga in Amsterdam 2010.06.17 22:43:35
@Dar*: Na igen. ez nem rossz:) egyébként nagyon szép az antwerpeni pályaudvar is, megőrizték az épület barokkos jellegét. Te voltál már korábban Antwerpenben?
Köszönjük szüleinknek, testvéreinkenk, barátainknak, de elsősorban a Wizzair 20%-os akciójának, hogy ez a hétvége létrejöhetett. Már nagyon kellett és nagyon vártuk. És ennek jelentősségét az sem csökkenti, hogy az egész kis túránk úgy indult, hogy késtem. Persze inkább…..
Kinga in Amsterdam 2010.06.14 00:36:12
@Dar*: Pont azután olvastam a kommentedet, hogy megírtam az utolsó bejegyzést, Roosendaal nekem is jó ismerősöm:) viszont ha hozzá vagy szokva a belga sörökhöz, akkor azért a Grolsch nem fog annyira ízleni... én most párat kipróbáltam és nem hiába mondják, hogy a belga sörök a legjobbak.:)
Mivel lassan itt volna az ideje, hogy nagy lendülettel elkezdett blogos pályafutásomat folytassam, de semmi különös nem történt velem a hétvégén, úgy gondoltam, hogy megosztok veletek néhány felettébb érdekes adatot Hollandiáról, és persze különösen Amszterdamról. Azt már…..
Kinga in Amsterdam 2010.06.06 17:20:57
@Dar*: igen, jó sok baktiets biciklit lehet látni, ami azért is praktikus, mert ha kinövik a gyerekek, van mivel nagybevásárlást csinálni.:) mondjuk én még nem láttam nagy bevásárlóközpontot, mint a Tesco, vagy az Auchan, nagyon úgy néz ki, hogy itt csak biciklivel szállítható mennyiségeket vesznek így egy szimpla szupermarketnél nincs nagyobbra igény. Amit nagyon sajnálok, mert megszoktam otthon a jó kis olcsó teszkós bevásárlást.
Igen, igen, nem csalás, nem ámítás, a blog új külsőt kapott! És szerintem hihetetlenül stílusos lett. Nagyon nagy köszönet érte Sominak, aki nélkül ez az egész nem jöhetett volna létre, aki heteken keresztül éjt nappallá téve komplementer színeket, betűtípusokat és holland…..
Kinga in Amsterdam 2010.05.26 22:27:53
@alíz csodaországban: Soknak tűnik? 30 nap alapból+21 nap csak úgy? Ez azt jelenti, hogy alapvetően 10 hetet az 52-ből nem munkával töltesz. Ez 20%! Belga akarok lenni! Sör, csoki, Poirot és munkaszüneti napok!
Kinga in Amsterdam 2010.05.26 22:32:22
@csicseri borso: Csébé, ez eddig sajnos csak 3/4-ed, a négyesért még el kéne tölteni pár hónapot mondjuk az IKEA-nál vagy az H&M-nél.:)
Kinga in Amsterdam 2010.05.31 21:38:45
@Dar*: Nagyon köszönöm:) én még arról nem hallottam, hogy a hétvégi nemzeti ünnepet hétköznap is ki lehet venni, úgyhogy még egy (elég nyomós) indok, hogy Belgiumban kellet volna munkát vállalnom:)
Ma voltam Németországban. Persze nem olyan nagy cucc, pont olyan mintha Budapestről átruccannék Szlovákiába; 2 óra utazás és más nyelven beszélnek. Arra viszont jó volt, hogy rájöjjek, nekem ez a német dolog nagyon nem megy. Mikor a beszállítónk, miután kedélyesen…..
Az elmúlt pár nap annak jegyében telt, hogy elég zseniális helyeket fedeztem fel. Az első ilyen a Vondelpark volt, ahova csütörtökön futni mentem. A jó idő hihetetlen hatással van az emberekre (mondjuk nagy becsben is kell tartani), többszázan voltak a parkban és elképesztő…..
Kinga in Amsterdam 2010.05.23 20:17:47
@alíz csodaországban: jobbulást Alíz! Mondanám, hogy igyál pálinkát, de lehet hogy kénytelen leszel egy málnás sörrel beérni... Remélem nincs semmi komoly, de ha kell, tudok küldeni 7 évad gilmore girlst:)
2010. május tizenharmadika csütörtök nemzeti ünnep Belgiumban és Hollandiában (meg még egy csomó más országban is, mint például Indonéziában és Vanuatuban, de kis hazánkban persze nem). Etekintetben az Európai Bizottság és a Mexx abban hasonlítanak egymásra, hogy mindketten azt…..
Kinga in Amsterdam 2010.05.17 19:45:46
@Dr. Justice: itt nem csak rengeteg az indonéz étterem, de van thai, indiai, török, kínai stb, azért mert rengeteg az indonéz, a thai, indiai, török, kínai, stb. úgyhogy biztos megtaláljuk a tuttit. a holland konyhához tényleg nem érdemes nagy reményeket fűzni, viszont irtó jó dolgokat lehet venni az Albert Heijnba nem drágán.
Kinga in Amsterdam 2010.05.18 21:44:17
@Kardhal: elnézést, Ön a divatiparból képviselteti magát?
Kinga in Amsterdam 2010.05.18 21:46:27
@csiszi: kokaint még nem találtunk az Albert Heijnban, mondjuk rettenetesen nem is kerestük, de mindig vannak akciós dolgok, úgyhogy ha akciós lesz, úgyis kirakják a pénztár mellé, és akkor megtaláljuk
Kinga Goes to Amsterdam A jóga 2010.05.18 21:37:00
Már annyiszor terveztem otthon, hogy kipróbálom a jógát, aztán valahogy egyszer sem sikerült. Soha nem gondoltam volna, hogy Amszerdamban fogok először jógázni, de így lett. Így történt, hogy ma voltam asztal, szék, híd, kerék, harcos, meg  még mittudoménmi és többször…..
Az időjárás ma sem hazudtolta meg magát, mert egész nap esett és max 15 fok volt. Jó város Amszterdam, de tegnap mikor Somi mondta, hogy este hétkor már kezdett kicsit fázni pólóban és rövidnadrágban a szabadban, akkor egy csöppet úgy éreztem, hogy nem jó város…..
Kinga in Amsterdam 2010.05.10 22:39:53
Kinga Goes to Amsterdam A Chili 2010.05.10 22:03:00
Tegnap elhatároztuk, hogy felhagyunk a "tízpercreberakomamikróbaéskész" kajákkal és főzni fogunk. Mégpedig chilis babot, mert azt Zsófi istenien tudja elkészíteni. E nagy ötleten febuzdulva felkerekedtünk és elmentünk az Albert Heijn-be (ami olyan kb mint a Kaiser mondjuk),…..
Először is jókor, jó országban kell munkát vállalni. Ha a harmadik munkanap munkaszüneti nap, ráadásul a jövő hét csütörtök-péntek is, akkor ez szerintem sikerült. Az idő a korábbi napokhoz képest ma még naposnak is volt mondható, így hát mi sem volt természetesebb, mint…..