Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stadtkind

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulyásdemokrácia Az első öngól 2010.10.28 17:28:59
A kormány kommunikációja eddig a hétig jó volt. Már persze azok szemében, akik a kommunikáció értékelését el tudják választani a személyes szimpátiájuktól, nem lepődnek meg a manipuláció létezésén, és Őszöd idején sem döbbentek le, hogy jé, valaki hazudik. (Ez jókora…..
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
stadtkind 2010.10.28 10:53:24
@kovi1970: Nekem van egy sanda gyanúm, hogy az EU az magától szét fog rohadni idővel.. itt még megy az áhítozás, hogy de jó lesz euróval.. meg a 8 évvel ezelőtti álomképek, csak már a nyugati országokban is szembesülnek azzal, hogy sz*r van a palacsintában. Főleg az EU túlzottan toleráns bevándorlási politikája miatt. Ez majd akkor indul be, amikor nagyobb volumenben megy végbe a fiatal pályakezdők meglépése, mert idővel a fejlesztést, ami itt van, azt is tovább viszik majd keletre. Itt nagy munkanélküliséget hagy maga után, mert a KKV-k életképtelenek, meg nincs annyi belőle. Nyugaton pedig a képzett bevándorlók veszik el a helyiektől a munkát, mert az ottani munkavállaló nem fogja olyan alacsonyan elvégezni, mint a tőlünk szabadult fiatal, akinek az ott álomfizetés. Vagy elvégzi, de hamarabb lesz ott felkelés. Itthon meg hasonlókért, csak nem lesz munka.

Idővel ahogy a globalizmus megborul, azzal együtt fog bukni az EU is.. kérdés, hogy mi lesz helyette, ha lesz..

lehet kicsit sötét a jóslat, és megköveztek érte, de ez egy ilyen világ..
stadtkind 2010.10.28 11:48:52
@kovi1970: na kb ez volt nálam a mögöttes tartalom, szóval osztom :)
stadtkind 2010.10.29 08:42:53
@William Kidd: Ott a nagyon nagy pont.
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
stadtkind 2010.10.15 04:02:27
@Jofiu: Na gratulálok! Ontsuk adókedvezményből minimálbéren munkahelyek megszűnése mellett a gyerekeket! Persze! Felnevelni meg majd... meg enni adni nekik, amikor a villanyt nem fogod tudni fizetni, mert az energiaszektort is megadóztatják, akkor hiába hívod fel a helyi fidesz irodát, hogy baj van, mert az emelkedett havidíjat se fogod bírni..
Giró-Szász András az MTV választási műsorában kijelentette, hogy a mostani választási eredmény alapján nem állapítható meg, hogy ki lesz 2014-ben váltópárt.Érdemes megnézni a következő táblázatot:   MSZP Jobbik LMP Polgármester 49 3 1 Bp-i…..
stadtkind 2010.10.04 16:17:53
@Fatman:
Miért ne lehetne? Az MSZP utáni társadalmi elégedetlenség és párt hozzá nem értése jócskán növelte a Jobbik táborát, ahogy az LMP-ét is.. A mostani kormánypárt elkezdett a határon túliak kérdésével látszólagosan foglalkozni, meg az elszámoltatással is szintén. Ezzel a sikerült a Jobbik erejét megfogni. Ha a Fidesz elbassza a következő 4 évet, akkor a szavazóik a Jobbiknál fognak landolni, nem is az MSZP-nél. Akik otthon maradtak vagy szartak az egészbe, mert úgyis Tarlós nyer.. vagy nem volt számukra ideális párt. Ha a radikálisok az emberekbe beleültetik, hogy az LMP is alkalmatlan, azzal nyerhetnek (ahogy láttuk Benedek utópisztikus budapesti ötletét a belvárosi kávézgatással csevegéssel, hogy ilyen az ideális budapesti). Az LMP nagyon vakon tapogatózik és rossz irányból közelítik meg a kérdéseket. Ha a nyugati szeleket nézzük, hogy a szélsőjobb mindenhol erősödik, akkor kétlem, hogy itt MSZP-s váltás lesz. Váltópárt meg csak baloldali lehet szöveg meg teljes ostobaság. A kérdés abban rejlik, hogy Vikiék meg tudják-e csinálni megszorítás nélkül, avagy nem. Ha nem, akkor az MSZP mellé rakják őket. Az, hogy káosz lesz a baloldalon, tény. Egy új tiszta párttal, amelyik üvegzsebezik, azzal talán lehet valamit kezdeni. Az MSZP-vel már semmit.
Staudt Gábor a német kisebbségi önkormányzat tagjaként, a nemzetiségeknek járó mandátumszerzési kedvezménnyel lett a XXII. kerületi önkormányzat képviselője. Most azt hirdeti, hogy Budapest a magyarok fővárosa. Erre mondhatnám, hogy egy kisebbségitől kicsit röhejes más…..
stadtkind 2010.10.02 21:41:09
A Fidesz váltig tagadta, hogy létezne ilyen. Nos Szombathelyen előkerült belőle néhány oldal. További oldalak a listából itt találhatóak. Tudjuk, hogy Orbán Viktor számára "... a politika mindig azt jelentette, hogy a mindennapi élet gondjaival küszködő honfitársainkat…..
stadtkind 2010.10.02 13:40:43
@Rwindx:

Onnan hiteles, hogy haveromnak segítettem itt pesten szívességből kopogtatót gyűjteni a fidesznek, és ilyennel mászkáltunk..
Egyik nagy kedvencünk, az Urbanista blog készített interjút Staudt Gáborral a Jobbik főpolgármester jelöltjével. A dolog érdekessége abból fakad, hogy kizárólag várostervezésről, közlekedésfejlesztésről kérdezték, tehát vegytisztán kiderült a beszélgetésből, hogy a…..
stadtkind 2010.10.01 14:05:21
@a_jo_pasztor: Azok a sámánok legalább nem fognak kirabolni/megerőszakolni, megkéselni..
stadtkind 2010.10.01 14:11:03
@Myta: talán mert nem mondhatja?

Őszintén! Mi a szart akartok fejleszteni Budapesten? Ha ezt kérdezik, akkor ha nem szólal meg akkor jön, hogy ennek nincs programja, ha megszólal, akkor is szar.

Közbiztonság (cigánykérdés), Hajléktalankérdés (tisztaság), próbálni változtatni a hedonizmusba fulladó szemétben szarba húgyba úszó belváros környékén, amit a szórakozó fiatalok "és ott a csikket a városra pöccintjük" stílussal követnek el..
A Kutyostat egy fős, reprezentatív mintán végzett felmérése szerint a lakosság döntő többsége örömmel venné, ha a Margit-szigetet leúsztatnánk a Parlament elé. Ezért mi így fogunk tenni. Úgy tudjuk, más pártok gyárak, hulladéklerakók, és mindenféle egyéb ronda hátterek…..
Lássuk be, hogy egy civil főpolgármester-jelöltnek nem sok értelme van - kivéve persze, ha a Jello Biafrának hívják. Voltak egyébként már próbálkozók korábban is, egyiküket épp most választották meg köztársasági elnöknek. A civilbudapest.eu (amit tegnap ajánlottak…..
Pozsi & Basic ft. Bonkáló Éva - Tulipán [mp3] mindenki emlékszik DJ Pozsi és legfoglalt laptopjának történetére Pozsi többszörös DMC bajnokként nyilván nem ilyen hirnévre vágyott és nagyon megviselték a történtek azonban igazi zenészként a kutyaharapást…..
stadtkind 2010.07.18 14:44:07
@mizrolist: azért mert balkán van és újra kéne gondolni ezt az egész mahasz dolgot új arcokkal, új koncepcióval. DE újra kéne gondolni a fogyasztói tömeg szerzői jogi (üzleti célra felhasznált termék) gondolkodását is annak balkáni vergődésével..
stadtkind 2010.07.18 16:57:28
@Kyletroy:

"(persze hozadéka mind ennek az is, hogy rengeteg silány dolog születik)"

Hát igen :)

Lehet csak nekem van ilyen kifordult látásmódom, de aki számítógépen komponál valamit, az tudja már előadni, szintivel, ha olyan, ahhoz olyan gépet csatolsz amilyet akarsz. Nyilván erre nem lehet kötelezni senkit, és nem is szabad, csak hát a zenének két oldala van, ha meg lehet írni a tökéletes dalt, akkor legyen már előadva igényesen na :) A DJ-k ilyen szempontból féltehetségek, és kevésbé oszlik meg a bevétel, amitől picit igazságtalan az egész. A díjszabással nincs baj, csak az eljárással, meg leginkább azzal, hogy az a pénz nem oda vándorol, ahova kéne..
stadtkind 2010.07.28 04:22:07
Visszaolvasva is sírok kb néhol, ami itt megy.

1, Ha jogi panaszod van, írj a képviselődnek, vagy petíció vagy bármi. Anyázással nem haladunk előre.

2, A rendszerben vannak jócskán irrealitások. Kihez kerül a pénz, és mennyi, és az ötletgazdához mennyi, és ingyenélő megoldásokkal fut a rendszer, az is probléma, szóval érthető mi a gond, és reformálni kéne. Az, hogy Pozsi nem tudta bizonyítani, hogy jogtiszta zenék vannak a laptopján, az az ő problémája, és ne csodálkozzon, hogy lefoglalják. Az, hogy nyugaton mennyit kérnek és itt mennyit kérnek, az megint egy más tészta. Ez még nem ad okot az illegalitásra.

3, Ha valaki több tízezer MP3-at (!!!) tárol a gépén, amit majd le akar játszani mint előadóművész, az a zenét, mint művészetet csúfolta meg durván a minőséget illetően. Ezek ássák el magukat. A MIDI kontrolleres prüntyögtetést meg ne keverjük a mixeléssel, mert ott azért közelítünk az előadóművészi irányhoz. Az MP3-as mixelgetés ettől mocskosul távol áll.

4, A másik aranyos kérdés, hogy a mashupokat hogyan kezeljük, mert elvileg összemosásra is engedély kéne külön, aztán ha valaki a mashupokat saját eredeti produktumként kezeli, akkor ott már bajok vannak.

5, Yodáról meg annyit, hogy ha én külföldre megyek az autómmal, ahol közutakon adott esetben útdíjat kell fizetni, attól még nem kezdem el twitteren lehúzni a másik országot, hogy el akarták venni a kocsim, meg akartak büntetni, mert nem fizettem ki, mert ugye nálunk nincs útdíj.. németeknél lehet repeszteni autópályán, nálunk 130. Ettől még mindenhol be kell tartani a törvényeket, akármennyire szarok is azok.

5+1: Írj a képviselődnek, ha változtatni akarsz!
H. András egészen Párizsig futott az új, enyhén szólva is kihívásokkal küzködő (magyarul szériahibás) iPhone-ért, sőt, olyan gyorsan futott, hogy első helyre sikerült furakodnia a többi konzumidióta elé. Saját honlappal is rendelkezik, természetesen az utolsó bejegyzések…..
Azzurri Azúrkék összeomlás 2010.06.24 20:20:00
Tegnap este írtam egy ideges e-mailt lupettónak, a mai napot egyeztettük, oké, megírom az összefoglalót, ígértem, remélem, nem azt a címet kell majd adnom a posztnak, "lófasz és esti fény" vagy azt, "arrivederci", vihogtam, de nem gondoltam…..
Az vitathatatlan, hogy az utcák egy fokkal jobban néznek ki, ha a buszmegállók díszburkolatot kapnak. A kövezés célja azonban általában nem az esztétikai nyereség volt, hanem az, hogy az útburkolat ne menjen tönkre olyan gyorsan a buszok okozta frekventált terhelés miatt. A műkő…..
stadtkind 2010.06.24 14:03:05
@suhanyc: Annyira bírom, amikor se az út mellett nem jó a bicikliút, mert a buzi autós elüt.. se a járdán, mert ott meg gyalogosok, meg szar meg stb.. bicikliút ott van, az autósok is a számukra kijelölt úton közlekednek akár szar, akár nem..

Ésszel kell tekerni, szabályokat betartva. Engem pl. az idegesít, amikor járdán sétálva szembe jön sprintben a kerékpáros és mindketten filózunk, hogy ki kit kerüljön ki. Volt már erre sok példa, hogy belém hajtottak, bocsánatkérés meg ugye elmaradt, meg anyázás volt a részéről a vége. Hiába mondtam, hogy menjen ki az útra, de mondta, hogy ott a sok buzi autós elüti, én meg jeleztem, hogy itt meg engem üt el.. erre meg a hümmögés, hogy ez van. szar szar. DE HA ott a bringaút, használja, azért van. Pont.
Ha sikerrel jár a Fidesz, már senkit nem fog érdekelni, hogy a Jobbik gárdamellényben villog és kakastollas csendőrséget követel. Egyre kevesebb kártya marad a párt kezében. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Tegnap az Országgyűlés megszavazta a kettős állampolgárságról…..
stadtkind 2010.05.27 13:20:44
@Mr. Rustical:

és aki se nem Fidesztől se nem MSZP-től ment, azzal mi van? Nem csak ez a két párt van. A poszt egy picit felemás. Hallgatva éjszakába nyúlóan az mr5 parlamenti közvetítéseket nem mondanám, hogy eljönne az a felszeletelés.

Tény, hogy a Fidesz most teszi meg azokat az intézkedéseket, amivel népszerű lehet, Jobbikos szavazók csábítgatása stb. Viszont a Jobbik láthatósága is kb adni fog a radikálisoknak pár %-ot. Az MSZP nem teljesít, és képtelen rá. Eltűntek az antifás hisztik, hogy a Jobbik csak agresszorkodni fog a parlamentben. A helyzetet én úgy látom, hogy a Fidesz most akarja az önkormányzati választások előtt a nevesebb intézkedéseket meghozni, mert az államapparátus csökkentés előtte maga lenne a politikai öngyilok. Aztán ha minden poszton ő van, akkor majd jöhet a leépítés, és a kérdés a kommunikáción múlik. Ha el tudja hitetni a kirúgott közalkalmazottakkal, hogy ez így a jó, akkor nagy borulás nem lesz. Viszont az ember nem így nézi, aztán a Jobbik kb ezen nyerhet nagyot, és erősödhet meg a következő 4 évben. Szóval ezt a nagy Fideszes szélkifogást elég betudni az őszi választásoknak.
stadtkind 2010.05.27 13:57:15
@-vadvirág-:
hát az első részét cáfolnám. Ajánlom Z Kárpáti Dániel beszédeit, vagy egyáltalán belehallgatni néha az mr5-ön a vitákba. Hidd el, vannak olyan szinten. Amit látok, hogy az MSZP képtelen labdába rúgni, az LMP is kicsit túlmutat rajtuk. A másik pedig pofátlanság azt állítani, hogy közel 1 millió cigányoktól rettegő nyugdíjas és balhés gyerek van, aki a Jobbikra szavazott. Megértem a narancsvakultságot, de a saját társadalmat ne nézzük le. A Jobbikra ugyanúgy szavaztak családanyák, családapák, mérnökök, egyetemisták, jogászok, közgazdászok. A sztereotípiás gondolkodást el kéne hagyni, mint ahogy azt is, hogy az LMP-re csak drogos zsidók szavaztak.. A kérdés az lesz, hogy a közalkalmazotti leépítést hogyan fogják lekommunikálni az őszi választások után.
2009. augusztus 7.A Jobbik fő stratégiai célja, hogy minden magyar egy országban éljen, ám egyelőre a kettős állampolgárság és az autonómia valósítható meg. Előbbit mindenképpen szavazati jog megadásával tudják elképzelni — szögezte le Vona Gábor a gyergyószentmiklósi…..
"A bölcs más kárából tanul, az okos a sajátjából, az ostoba a sajátjából sem."Az országgyűlés első napján kiderült, hogy az maszoposak ostobák, bár ezt tudtuk eddig is. Ott folytatták ahol abbahagyták. Viszont az is kiderült, hogy sem Sólyom, sem a fideszesek bizony…..
stadtkind 2010.05.16 19:24:36
@dtk74: Csak te az angol zászlót nem akkor rakod a hátra vagy a szíved fölé, amikor ESKÜT teszel hazád iránti elkötelezettségedre. Másrészt mióta izraeli gépek repkednek szabadon a légtérben, Simon beszéd.. stb óta ez inkább a félelmet keltő jelenség, és nem egy mellény, amelyen lévő címer az ülésteremben is fellelhető. Rajta az oroszlánokkal (lásd bal oldalon):
img14.imageshack.us/img14/8679/5katona.jpg

Innentől kezdve nem értem a problémát
stadtkind 2010.05.16 21:37:35
@roki: @Λατζκα:
Ja bocsánat, akkor a jelek szerint csak engem zavar, hogy egy képviselő egy idegen ország zászlajával a szívén tesz esküt a saját hazájára....

(legyen szó izraeli, kazah, namíbiai zászlóról)
Na, hát ezt akartátok, most megkapjátok. Pesty László Feketedoboz szerint az internetre való, hogy Desewffy Tibor MSZP-közeli szociológus azt merte mondani a székely himnuszra, hogy középszerű műdal. Mindezt a StoryTv-ben, ráadásul úgy, hogy a műsor felháborodott vendége volt…..
stadtkind 2010.05.09 03:51:47
@trey82: Nem bazmeg nem. Arról van szó, hogy van egy elszakított népcsoport, aki a határon túl a mi nyelvünket beszéli, és szembeköpik az utcán, ha a saját anyanyelvén szólal meg. A székely himnusz az ÖSSZETARTOZÁST jelenti. Sajnos az összetartozásról kevesen beszélnek, mert akkor már szélsőséges náci lesz az illető rögtön. ITT A BAJ. EZ KURVA NAGY BAJ.

Ahhoz kéne már felnőni ebben a REMEK szabados liberális világban, hogy vannak dolgok, amik másoknak sértő, bántó. Gondolkozni kéne mielőtt szövegelés van, hogy ezzel kinek mit okozol. Nem arról van szó, hogy nem mondhatsz akármit, hanem gondolkozz, mielőtt megszólalsz. Ez pont egy olyan probléma, amibe nem kellett volna belenyúlnia. Én spec örülök, hogy van egy olyan párt, amelyik a magyarság jövőjével is foglalkozik, nem csak azzal, hogy itt mikor lesz euró..

Ha ezeken az embereken múlt volna, hogy kiűzzük 150 év után a törököt, ma még mindig iszlám ország lennénk.
stadtkind 2010.05.09 03:55:05
@trey82: Nem bazmeg nem. Arról van szó, hogy van egy elszakított népcsoport, aki a határon túl a mi nyelvünket beszéli, és szembeköpik az utcán, ha a saját anyanyelvén szólal meg. A székely himnusz az ÖSSZETARTOZÁST jelenti. Sajnos az összetartozásról kevesen beszélnek, mert akkor már szélsőséges náci lesz az illető rögtön. ITT A BAJ. EZ KURVA NAGY BAJ.

Ahhoz kéne már felnőni ebben a REMEK szabados liberális világban, hogy vannak dolgok, amik másoknak sértő, bántó. Gondolkozni kéne mielőtt szövegelés van, hogy ezzel kinek mit okozol. Nem arról van szó, hogy nem mondhatsz akármit, hanem gondolkozz, mielőtt megszólalsz. Ez pont egy olyan probléma, amibe nem kellett volna belenyúlnia. Én spec örülök, hogy van egy olyan párt, amelyik a magyarság jövőjével is foglalkozik, nem csak azzal, hogy itt mikor lesz euró..

Ha ezeken az embereken múlt volna, hogy kiűzzük 150 év után a törököt, ma még mindig iszlám ország lennénk.
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
stadtkind 2010.05.07 15:08:25
@greybull: abszolút egyetértés.. ennyi..
stadtkind 2010.05.07 15:09:50
Ja persze, mint mindenhol: a dolgozó nép a hibás, vele kell megetetni mindent, aki meg a gyér vezetéssel/robolással leültette a gazdaságot, az meg él, mint hal a vízben. "Dolgozz hélóta": Mégis mi a faszt dolgozzon a puszta kellős közepén egy kisvárosban élő görög, ahol egy gramm ipar/munkahely nincs a közelben? (hazai példa: Balatonon is ez megy.. nyári szezon, télen meg szopóág..) Jaaa.. menjé fővárosba dolgozni, hagyd ott a családot, a vidéket, a gyökereid.. Persze, mert ez a megoldás.. Felelős meg nincs, csak a nép, mert lusta dolgozni. Gratulálok.

A másik pedig az itthoni szétnézéssel kapcsolatban:
A vidéket fel kéne támasztani végre, és nem azt nyomatni, hogy ha ott nincs termelés, akkor menj városba.. KI FOG OTT MARADNI TERMELNI?? Majd 2011-től a külföldi? Egyáltalán a termelő miért arra kap támogatást az EU-tól, hogy ne termeljen?? Pont ezzel lehetne foglalkoztatni szabolcsban, borsodban.. ezzel lehetne munkát adni a vidéken élőknek. Ezen kéne elgondolkozni, hogy az elmúlt 8 évben miért nem tettek kísérletet erre? Jaaa, mert alkalmatlan volt rá mind! Van egy megérzésem, hogy Viktorék sem fognak.. de persze majd itt is az lesz, hogy a nép volt a birka meg a lusta, meg azok nem dolgoztak eleget, akik napi 12 óra munkára éhbért kapnak.

Amit a görögök törnek, zúznak az abszolút érthető.. nem helyes döntés, de mindenhol így megy. Ha a vezetőség szar döntést hozott, akkor az nem a polgárok hibája. Ígérni bármit lehet, úgyse azt csinálja. De persze majd az IMF megment mindenkit, mert a bank az jóságos. Próbálkozás nincs szabadulni az adósságspirálból, de a dolgozó volt a lusta.. persze..