Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zimmermann

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pedagógusok életpályamodelljének bevezetésében a béremelés megvolt, az előmeneteli rendszer kialakítása most zajlik. Amint ez beindul, zárul az oktatási reformfolyamat. Úgy tűnik, ezt a kormány tényleg végigcsinálta. Elődjük hiteltelenné válásában nagy szerepet játszott,…..
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
Bolyki Gyuri írása Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.  Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani…..
Alternatíva Az én hazámban 2013.02.13 12:47:44
Elképesztő gyűlölethullámot indított be a Hallgatói Hálózat hétfői egyetemfoglalása: gúnyolódás, gyűlölködés és lenézés uralja a jobboldali médiumok hasábjait a témával kapcsolatban. Miközben én sem vagyok hatalmas Hallgatói Hálózat-rajongó, egy dolog biztos: ilyen…..
„Őrültek ezek? Töprengő agyam / zúgott, bűvölten, gyáván, lázasan. / Együtt... És össze? ...Miért? Miért teszi, / mért tenné bárki, ami rossz neki? Vagy a rossz nem rossz?...” (Szabó Lőrinc: Hősök, őrültek?)   Nincs kétség: ezek össze fognak állni. Még akkor…..
Zimmermann 2013.02.13 00:15:59
@vpe: még sor kerülhet rá :)
Hát itt a következő csomag. Bankadó örökre - ne legyen már vita, hogy mikor lesz megszüntetve. A társasági nyereségadó 50 százalékos kulcsa nyilván jótékonyan hat majd a befektetői tőke további özönlésére. Ma csak az energiaszolgáltatókat érinti, de holnap talán más…..
Kormányra kerülése óta világosan látszott, hogy a Fidesz módszeresen halad előre abban, hogy államosítson mindent, amit csak lehet. Kétség nem férhet hozzá, hogy az erről alkotott markáns elképzelését a párt konzekvensen végrehajtja, még akkor is, ha sok esetben nem hajlandó…..
Bizony, nem is egy üzenete van a kétharmados parlamenti többség hétfői alkotmánymódosításának. A választói regisztráció alaptörvénybe iktatásáról van szó. És ugye választásra regisztrálni kizárólag személyes megjelenéssel lehet majd. (Ugyanis internetes ügyfélkapu…..
Dicsőség minden hősnek, vagánynak, asszonynak, és suhancnak aki 1956 októberében mert megmozdulni, mert fegyvert fogni, és azt mondani: elég! Hiába verték le a forradalmat, valójában az elesettek halála , a meghurcoltak szenvedései elültették azokat a magokat amik kihajtván végül…..
GFG Blog Győzhetnek-e a magyarok? 2012.09.03 07:50:49
„Éppoly felnőtt vagyok, mint egy angol, / vagy mint bármelyik fia bármelyik / Öreg, nagy népnek, dicső hatalomnak” (Szabó Lőrinc: „Kis nép fia”)   Van egy helyzet. Ma a régi status quo képviselőinek hangja hangosabb, mint az új, még életerejét gyűjtő…..
GFG Blog GFG beszélni fog 2012.08.29 13:27:04
Nem politikai elemző, hanem politikai gondolkodó vagyok. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.   Ehhez először is rögzíteni kell a pozíciót. El kell mondani azt a kerettörténetet, ahonnét nézve a ma…..
Zimmermann 2012.09.03 09:48:56
A múltba révedni kár, téged már a szebb jövő vár. Most, hogy van Trianon-emléknap, lehet – tetszés szerint – gyászolni és ünnepelni. Gyászolni azonban volna mást is: a bevett történelemszemléletet. Józan, minden értelmiségi hóborttól és holdkórosságtól mentes emberek…..
Nagyjából tegnapig elszánt Európa-barát voltam. Hittem abban, hogy az európai kultúra erős polgári hagyományrendszere, a széles műveltség alapjain álló civil demokrácia ereje, az európaiakban élő álmok lüktetése képes lesz arra, hogy napról-napra, évről-évre előbbre vigye…..
  A Freedom House 2012. május elején tette közzé szokásos éves jelentését, amelyben a sajtószabadság állapotát méri fel az egyes országokban. A jelentés szerint Magyarország 2011-ben a „szabad” sajtójú országok közül a „részben szabad”…..
Tűrhetetlen, hogy az állam javaira úgy tekintsenek, mint politikai zsákmányszerzés tárgyára. Elfogadhatatlan, hogy a közjavakkal törvénytelenül és erkölcstelenül sáfárkodók az államot mint magánvállalkozást kezeljék.Navracsics Tibor: Nemzeti ügyek politikája, 2010..
  A Mandiner, a Jobbklikk, a Mos Maiorum és a Konzervatórium szerkesztőinek közös nyilatkozata.   Szűkszavúak leszünk, mert ez ügyben szinte már mindent leírtak: a köztársasági elnöknek le kell mondania. Schmitt Pált kiváló sportemberként, olimpiai…..
Bármilyen hihetetlen is, egészen egyszerűen jókedvem kerekedett a Semmelweis Egyetem keddi sajtóanyagától. Ha jól értem, Schmitt Pál tényszerűen plagizált - a jelentés összefoglalója szerint "a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul" -,…..
Common Sense SocietyBESZÁMOLÓ - Lorencsics Emese, Kiss IstvánVálasz nincs, a kérdés – ha kérdés – sem egyértelmű, sőt, már azt sem tudjuk mi az a feminizmus.  A Common Sense Society februári beszélgetésén jártunk.  A Common Sense Society februári…..
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Zimmermann 2011.12.16 22:18:08
@TH: Vigyázz, meg ne bántsd a hősöd! Nagyon igyekszik mindig bizonygatni, hogy ő nem is a véleményét írja.
Zimmermann 2011.12.16 22:39:37
@Megfigyelo: Vigyázz, még megköveznek az "elfogulatlan" TG örök hívei.
Zimmermann 2011.12.16 22:43:18
@TH: TG eddig mindent lelkesen megmagyarázott. És most azok az aranyos fiúk egyszer csak a "cinizmus korábban szinte elképzelhetetlen fokára" jutottak? Mi történhetett hirtelen? Na, ezt nem értem, csak gyanakszom, hogy megszünhettek a rendszeres átutalások.
  Nem nagyon szeretünk Gyurcsány Ferencről írni, mivel sose tudjuk eldönteni, jót teszünk-e a volt miniszterelnökkel, ha megírjuk róla a véleményünket. Ő az a primadonna, aki, ha bekenni magát szarral, a saját hivői körében abból is jól jön ki. A mai nap viszont…..
 „Tarlós István főpolgármester szerint a névváltást a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kezdeményezte, hiszen gróf Széchenyi István több jelentős műve, az Akadémia épülete és a Lánchíd is itt található, illetve itt áll a szobra is. Rogán Antal, az V. kerület…..
Zimmermann 2011.04.12 08:38:27
@kicsijuti: A Szabadság tér 1900 óta viseli ezt a nevet az Újépület kaszárnya-börtönének elbontása óta. Hááát ez így nem annyira konzervatív propozíció...
Zimmermann 2011.04.12 21:47:11
@Ellensúly: Nem, persze hogy nem. Ám mintha a háború befejeződése előtt is előállt volna némi veszteség emberben (csak néhány nagyobb tétel: Don-kanyar, deportálás) meg a hadszíntérré tett országban anyagi javakban is.
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Zimmermann 2011.04.12 12:46:43
@Charlie Chan: Persze hogy SAJÁT a véleményük, de attól még megfizethetik, nemde? Én utoljára egy tál kakós palacsintára vetettem magam.