Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bámuló

76 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bámulok 2019.07.24 11:28:55
Bámulok politikai haiku 2014.11.27 06:48:49
Hatalma sok hatalmasok!Hat alma sok? ...ez lesz majd a hatalmas ok...
Giro-Szász András pénteken Az este műsorában helyretette a zúgolódó pedagógusokat! Ezt mondta: "Amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket! Nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni!" Igaza van! Mit elégedetlenkednek…..
Bámuló 2012.10.07 15:45:44
@miközödhozzá: Ebben a tanévben az őszi szünet 3 nap, a téli 5 (ha jól emlékszem ebben az időszakban az országban a fű sem nő, de ezt csak rajtunk kérik számon.) Az irigyelt tavaszi szünet szintén 3 munkanap.
A középiskolákban ahol vizsgáztatnak, ott ez eltart június végéig, no meg egy kis adminisztráció és leltár meg miegyebek. A szakmai vizsgáztatás hasonló. Ez után még van némi feladat a nyári gyakorlatokkal, de ez már tényleg nem érint mindenkit, csak a szakoktatókat, meg az of.-öket. Augusztus közepétől bejárás, felkészülés a pótvizsgákra és az évindításra.
Az általános iskolákban napközis és más táborok tarkítják a nyarat, valóban nem mindenkiét, de nem is elhanyagolható a létszám.
Az ovik pedig nem is úgy zárnak be mint az iskolák. Ott lényegében csak max. egy hónapos a leállás. Tehát az általános és közép iskolákban az év során kb. 40 nap szabit kaptak a tanárok az óvodákban legfeljebb 30-at. Eddig. Mert jövő évtől nő az óraszám a nyári szünet egy részét bent töltjük képzéssel, munkával. Ez utóbbit nem bánom, mert a társadalmi szolidaritást a nyavalyás nyári szünet miatt nem kapjuk meg. Inkább vesszen a nyári szünetből 10-15 nap, minthogy ne tudjuk kiharcolni a nem túlságosan magas béremelésünket. Nekem pl 15%. Vicces lesz. Ez kevesebbet ér emeléssel, mint a 2008-as volt. Ami persze akkor sem volt magas, mert az értelmiségi átlagnak kb a 60 %-a.
Visszatérve, nekem pl 30 nap szabi jár. Tehát a nyári szünet az kb megvan. Az évköziekre pedig tényleg azt tudom mondani, hogy bőven ledolgozom. Aki tanított már öt órát,vagy többet zsinórban, ahol nincs lazítás, nincs megállás, mert akkor nincs eredménye a befektetett energiának, az tudja, hogy az órák után csak leroskadni tud egy székre. De azért készülni kell a holnapi napra, vagy dolgozatot javítani esetleg más elvárásnak eleget tenni. Ilyenből is van bőven. A verseny felkészítéstől az iskolai ünnepélyen át a családlátogatáson, szülői értekezleten keresztül az iskolai ünnepségig. Továbbképzések, verseny szóval sok minden.
Felmérések szerint mindez ma már eléri a heti 51 órát összesen. De ne higgyük el! Csak a túlmunka felét. 45,5 Az is szép. A szorgalmi időszakra számítva és a könnyebb szorzás kedvéért csak 36x5=180 óra. Az egy hónap! a 11 napért cserébe.
Akkor most nem érzek lelkiismeret furdalást a nyári szünet miatt. Jó?
Azt azonban meg kell mondanom, hogy amikor egy pedagógus a "hülye" gyerekért hozott áldozatát próbálja elismertetni akkor mindig az az érzésem, hogy nagyon rossz úton jár és ő az a kollégám aki nem való oda. Nevelésre és oktatásra képeztek (jól-rosszul minket) éveken keresztül, tudtuk mire készülünk. Tudtuk hova készülünk. Ismerni kell a pedagógusnak a társadalmi közeget is, számolnia kellet a pályaválasztásakor ezekkel. Ha nem tette nem jól végezte a munkáját. Nézzen egy kicsit tükörbe.
De a bérünk mindettől függetlenül szégyenletes!
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..
Én még nem vetettem számot, hogy mi minden nem tetszett a szoci kormányok idején. Én még nem vetettem számot, hogy mi minden nem tetszik most. És azt sem gondoltam végig, vagy hogy mi volt a jó akkor, és van e jó manapság. Arra sem tettem még kísérletet, hogy átgondoljam, vannak…..
Hát ez érdekes! Olvasom, hallgatom az beszéd utáni reakciókat és több szó esik a marginálisan megemlített ellenzéket érintő kritikáról, mint a beszéd velejét adó kormányzatiról. Bár ezzel együtt valószínű, hogy kormányoldalon nehezebben kezelhető ez a beszéd mint az…..
Az 1 000 000 új munkahelyet feladta! Helyette közmunka lesz! „Elfogadom, hogy ezek a munkahelyek nem olyan értékesek, de ha nincs jobb, akkor ez kell. Idén 200 ezer embernek adunk így munkát, 2013-ban háromszázezer a cél,..."  2020-ban pedig már egymillió közmunkás lesz. Ez…..
 Olvasom a sok blogot, véleményt, híradást és látom senki nem érti.Én sem értem!!!!Miért védi O.V. a hallgatásával, aztán a sérthetetlenségre vonatkozó kijelentésével ezt a tehetségtelen alkalmazkodót? (Nála már csak a riporter érdekesebb figura! Vajon sikerült már a…..
Bámulok Alkalmatlanság 2011.09.28 12:07:00
 A szavak teljesen alkalmatlanok a szándékok megítélésére. Természetesen nem mindig. Ha az ember ismerőssel beszél, akkor már tudja, hogy kinek mi rejlik a szavai mögött. A félreértések nagyobb mértékben az "újak" esetében következhetnek be. No ott sem…..
Bámulok Ott téved az LMP 2011.09.14 17:01:00
 Ott téved az LMP, hogy azt gondolja: az elvi hozzáállás és a gyakorlati politizálás közt nincs különbség. Vagy ha azt gondolja hogy van, akkor rossz zsigeri beidegződéseknek enged.A rosszabbikkal alakítana választási szövetséget, de a nyilvánvalóan koncepciós…..
Bámulok Én haragudtam Kertészre! 2011.09.14 15:11:00
Igen haragudtam rá! Mert miért kell ezt ilyen alpárian? Miért nem lehet intelligensen, higgadtan elmondani.Miért nem a dolgok pozitív megközelítését nézzük! Nagy tűrőképességűek vagyunk, meg türelmesek vagyunk, meg higgadtak vagyunk, meg megfontoltak vagyunk. Meg ilyenek.Most…..
Ezt teszi a kormány, hogy neki és a hozzájuk hasonlóknak jó legyen. Mert arra jöttek rá, hogy ők 10 milliónak nem tudnak jót tenni!Akkor most röviden és szikáran összefoglalom a kormánypárt programját.A magyar társadalmat ketté kell szakítani, világossá kell tenni, hogy kik…..
Fordítva ülünk a lovon és hátrafelé nyilazunk. Ezzel anno is megleptük európát, azt hiszem, hogy most sincs másként. Egy darabig elnézik nekünk, aztán majd jönnek haza a gyászmagyarok Augs... akarom mondani Luxemburgból.No nézzük mi is történt. …..
 Hamar beláthatja bár ki, hogy így helyes. Ha Sthol Andrást nem a tettének megfelelő, büntetés éri, akkor az újabb koporsószeg az igazságszolgáltatásnak. Az emberek egy része így is azt gondolja, hogy kapcsolatokkal még ezt is lehet befolyásolni.Ha egy bíró azt…..
"Magyarország a megújuló energiaforrások fokozott alkalmazását nemcsak, és nem elsősorban kötelezettségnek, hanem a gazdasági fejlődéshez történő hozzájárulás egyik kiemelkedő lehetőségének tekinti" - derül ki a kormány stratégiai fejlesztési céljait…..
Bámulok Ez most már tényleg ... 2011.07.04 09:37:00
Ez most már tényleg ízléstelen!Kijelentem, hogy semmilyen kapcsolatban nem állok a letartóztatottakkal. Kijelentem, hogy fogalmam sincs róla, hogy bűnösek e vagy sem.Kijelentem, hogy Szilvásy György volt titokminiszter nekem senkim. És azt is, hogy fogalmam sincs miért vitték el.…..
Bámulok Azt szeretném látni ... 2011.06.29 09:48:00
Azt szeretném látni, hallani már, hogy valaki azt mondja:- Kérem a társadalmi bajaink rendbetételéhez a következőket kell megoldanunk. Jelenleg ennyi az éves bevételünkEnnyi adó, ilyenekEnnyi TB - Nyugdíjra ennyi, Eü-re ennyistb (ha van)Ennyi az éves…..
 ILLYÉS GYULAEGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL (részletek)Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van, nemcsak a puskacsőben, nemcsak a börtönökben,nemcsak a vallatószobákban, nemcsak az éjszakában kiáltó őr szavában, ott zsarnokság van...néznél, de csak azt látod,…..
Bámulok Végkifejlet 2011.06.16 00:19:00
Végkifejlet  Magam talán középre állok Talán este van. Talán alkonyat. Egy bizonyos: későre jár.  Pilinszky János..
Bámulok Az Alkotmánybíróság 2011.06.14 23:31:00
Ha az alkotmányból alaptörvény leszHa az alkotmánybíróság nem nyilváníthat mindenről véleménytHa az alkotmánybíróságba való bekerüléshez elsősorban a vezető párthoz való viszony a döntőHa az alkotmánybírák között többségbe kerülnek a politikailag egy irányba…..
 Mindegyikünkben van egy kicsi…..
Tíz, tizenkét éve ugyanazok a költségvetés gennyedző problémái. Ezeken vagyunk képtelenek változtatni, mert a hatalom fontosabb, mint az előre lépés.Az egyik fél úgy gondolta, hogy megoldja, de amikor egy kis ellenállásba ütközött akkor szétegyeztette, majd visszavonta a…..
Részlet egy beszélgetésből: ... egyik: elgondolkoztam ezen  hogy a fenébe lehetne megoldani a problémákat? mert azért a kiindulás úgy kezdődik, hogy valami áldozat, szűkítés lesz. De nem korlátlanul és gátlástalanul. No meg nem felhatalmazás nélkülés…..
A MOL képviselői nem értik, hogy a horvát kormány miért indít támadást a MOL ellen azon a címen, hogy nem teljesítette vállalásait. Pedig a MOL tulajdonosi hátterében olyan agytröszt :-) áll mint a magyar kormány.  Hozzájuk kéne fordulni, ha nem értik a MOLosok. Vagy ők…..
 Móra Ferenc nyománA magyevi törvény    Magyevit ne tessék keresni a térképen, mert a térképen csak Magyarország található, egy macskaugrásnyira Bécshez. De hát a makfa mondhat, amit akar, a magyevi ember mégiscsak jobban tudja az országa nevét, mint a mappa. A…..