Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shinigami Daiko

0 bejegyzést írt és 512 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden rosszban valami jó - tartja a mondás. De vajon ez fordítva is igaz? Az élet nagy kérdésein filózhatunk egy darabig, de egy biztos: a képen olvasható szövegnek nincs sok értelme. Igen, ez egy segédlet/tipp a játékhoz. De miért ekkora zagyvaság? Nos, mielőtt elárulnám erre a kérdésre a…..
Muszlim fejkendőbe öltözött diáklányok népesítették be a nagyvisnyói Boróka tábort augusztus közepén – számolt be meglepő élményéről egyik olvasónk. Mint leírta, a budapesti Radnóti Gimnázium nemzeti ünnepünk idejére 10 napos tematikus muszlim nyári tábort szervezett…..
Shinigami Daiko 2015.08.23 13:59:44
@gratulálok: sikerül(t) a szerecsenmosdatás (vagy nem)

1) miért nem engedi az iskola (felelős személye) nyilvánosságra hozni a 2. válaszát?

2) talán figyelembe lehetne venni, h az iszlám (a nevében elkövetett cselekmények miatt) ma érzékeny téma. Az iskola részéről meggondolatlanságnak tartom, amit tettek. Ezt még az sem ellensúlyozná, ha esetleg a múlt évben éppen judaista tábort tartottak volna.

3) a legtöbb vélekedés (hozzászólás) igyekszik szembe állítani a kereszténység (nevében elkövetett) cselekedetit az iszláméval. 1 dolog hibádzik: a kereszténység bűnei többszáz évesek, az iszlám (nevében) pedig ma és most követik el a dolgokat...
Shinigami Daiko 2015.08.23 14:02:25
@inyesmester: mondjuk ez nem a (keresztény) vallás kérdése
bircahang Euroatlantista fenevadak 2014.08.16 08:08:00
Nagy háború készül. Véres háború.   A marxizmus megadta magát, akadt egy Gorbacsov, aki belülről szétzúzta a marxista államszervezetet és feltartotta a fehér zászlót. Ehhez kellett az a fontos előzmény, hogy a marxista vezetők is belássák: rendszerük nem…..
Shinigami Daiko 2014.08.18 10:29:01
@grani: na, ésakkor hová is állnál?
Mikor egy online boltba beérkezik egy megrendelés, a kiszedő munkatárs a rendelési listával a kezében körbesétál, összegyűjti a termékeket a polcokról, visszaviszi az asztalához, összerakja a csomagot, majd kezdődik minden előről a következő rendeléssel. Ezt hívják a…..
Magyarországról tudósított a New York Times. Ne, lécci, ne kattintsatok tovább, nem a Horthy-szoborról és a növekvő antiszemitizmusról lesz szó, ígérem! Komolyan, ilyen riportot amerikai újságíró tollából régen nem olvastatok. Seth Kugel szerdán megjelent írására a HVG…..
Shinigami Daiko 2014.02.08 08:52:53
@Moin Moin: írod: „Kenjük be sárral!” tény, magam is találkoztam ilyennel, nem egyszer. Mégis azt mondom - sok sok évvel a hátam mögött, amiből nem keveset gyárak építésével töltöttem itt, ebben az országban, h a magyar, ha hagyják, akkor szeret és tud "pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen" dolgozni.
Kevesen tudják, hogy a világhírű gall pestisdoktor és látnok mindig megkülönböztetett figyelmet szentelt Magyarhonnak, és több próféciájában is rendre felbukkan e lángoktól ölelt kis ország képe. Nostradamus szinte mérnöki pontossággal jósolta meg Magyarország részvételét…..
Shinigami Daiko 2014.01.27 08:28:17
@kpityu2: LOL
„Ha a rossz úton indulsz el, minden, ami történt, az ellened irányuló összeesküvés bizonyítéka lesz.” (Aldous Huxley) Xerxész perzsa nagykirály, aki a tengert is megkorbácsoltatta, miután flottája Szalamisznál Kr. e 480-ban vereséget szenvedett az egyesített görög…..
Shinigami Daiko 2013.10.10 17:28:46
@tevevanegypupu: közmunka?
Shinigami Daiko 2013.10.10 17:31:20
@jose maria padilla: no pasaran, was?
ProgBlog Egy másik ajánlat… 2013.09.09 18:53:08
„A demokráciának a kapitalizmus az ára.” Konrád György – 1990     Jelenleg a magyar politikában csak szocialista-kollektivista ajánlatokkal találkozunk – legalábbis azoknál a politikai szerveződéseknél, amelyek politizálnak is, nem csupán közgazdászkodnak, mint…..
Shinigami Daiko 2013.09.18 09:12:09
@Moin Moin: hm. Mér kell a nyugdíjasokkal takarózni. Egy részük (kivéve a demenseket) ért a szóból, csak még senki sem volt elég bátor, elmondani nekik is a frankót. Amihez persze nem csak bátorság, hanem idő is kell ....
Csizmadia Ervin írása a nol.hu-n jelent meg. Kedves Alföldi Róbert! Kedves alkotói társulat! Amikor augusztus 20-án véget ért az önök új darabjának tévéközvetítése, első lelkesültségemben azt írtam a Facebookon: „Alföldi Istvánja hosszas méltatást kíván, és lesz…..
Shinigami Daiko 2013.09.01 12:51:10
@midnight coder: meg akkor még Te is fiatalabb voltál és jobban működött ezmegaz ... ugyi?
Nem akármilyen poszt következik ma, Viktor ugyanis úgy döntött, hogy humorral kezeli németországi megpróbáltatásait. A végeredmény a most következő írás, és már csak az a kérdés, a végén az élet vagy a halál, azaz a maradás vagy a csomagolás kerekedett felül.…..
Shinigami Daiko 2013.08.09 07:57:27
@cristallo: (külföldi) diák koromban már a második évben én is németül álmodtam ...
Farkasházy Tivadar láthatóan nem tud különbséget tenni magán- és közélet között. A szárszói találkozót szervező álhumorista sajtóellenes megnyilvánulásairól már írtam, nem is akartam tovább ragozni ezt a témát, de a Heti Hetes-celeb HVG.hu-nak írott levele mellett…..
Shinigami Daiko 2013.06.26 17:32:15
@dr. mesterseges szinezek: és a WC-kacsa? az semmi? (a fenébe, túl reklámos - terméket bemutató - lett ez a szösszenet) bocsi
Miután a szárszói dzsembori kapcsán megtudtam, hogy még létezik, tegnap este fellapoztam a négyszáz forintba kerülő Hócipőt. Átlapozva a negyvennyolc oldalnyi kínkeserves szenvedést komolyan gondolkozóba estem. Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek? Az újság…..
"Győztesek, pedig otthon lúzerek" - címmel jelent meg egy enyhén cinikus cikk az Anglia Blikkjének számító Daily Mailben a Britain's Got Talentet megnyerő magyar árnyszínház csapatról. A bulvárlap az ex-hip Hop Boyz-os Szűcs Zoltán győzelmét is vitatja: az elmúlt…..
Shinigami Daiko 2013.06.10 14:53:22
www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2338682/Britains-Got-Talent-winners-Attraction-shunned-Hungary-searched-success.html
elolvastam a "egy enyhén cinikus cikk az Anglia Blikkjének számító Daily Mailben". És nem láttam még véletlen sem egyetlen cinikus, vagy rosszalló megjegyzést sem. Savazást meg pláne. Nem értem, miért néznek hülyének, és kinek jó ez így?

Vagy én vagyok vérnaív?
A lakás a Pierre luxushotel felső három szintjét foglalja el és körülbelül 120 millió dollárt ér. Tulajdonosa sem volt akárki: az a bróker, aki 1987-ben megjósolta a New York-i tőzsde összeomlását. Martin Zweig élete nagy pillanata 1987 októberében jött el. Ekkor ugyanis egy…..
Shinigami Daiko 2013.03.21 15:24:03
Ismét jelentkezett egy régi szerzőnk, Lobelt Ledfold, aki egy korábbi posztra reagálva írt arról, miként működik a protekció a multivállalatoknál. „Az én munkaadó cégemen belül az állások, különösen a jó állások Svájctól Ausztráliáig, Kínától Argentínáig ismerős…..
Shinigami Daiko 2012.12.30 09:51:11
@Lobelt Ledfold Reloaded: írod: "lehet, hogy szimplán már csak a humán faktor hatja őket és netán azért bírtak olyan karriert befutni amilyet, mert egyszerűen szeretnek emberrekkel kommunikálni"
nos, ez szvsz pontosan így van. A fiatalok a természet törvénye szerint felfelé törekednek, akár akadályozod, akár nem (már, ha "magasan" vagy). Az a természetes, ha nem akadályozod, hanem segíted, és érdekes módon így maradsz a "tetejében".
A kínai pénznél nincs jobb. Mondta a múltkor ez a kis izé, ez a zorbánviktor is, vagy hogy a francba hívják, én is tőle tudom. Mondjuk ez az ember mondjuk folyton beszél mondjuk: én nem tom, lehet, gyerekkorában lehet, súlyos tárgyakkal ütötték lehet a fejét otthol, ha…..
Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Napló stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán…..
Shinigami Daiko 2012.10.23 11:27:52
Mekkora lehet a pánik a Fideszben, ha Orbánt már a saját szavazói sem érdeklik? Fénylő Csillagunk és az egyébként sem hallatlan logikájáról híres Habony Művek a GFG Századéggel karöltve úgy döntött, ők a fideszes szavazók nélkül fognak választást nyerni. Az megszoktuk,…..
Shinigami Daiko 2012.10.15 20:12:01
@Mariann19: hát akik pl. a Márkushegyen sok-sok méterrel süllyesztették le a mély-vizet - amiből mi boldogság, a Balatont töltötték fel csak úgy
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..
Shinigami Daiko 2012.09.05 17:00:44
@bandirepublic: te petőfi-e vagy? LOL amúgy
Shinigami Daiko 2012.09.05 17:28:47
bocsi, hogy angol cikket idézek ide: www.businessinsider.com/labor-day-2012-the-future-of-work-2012-9

a bejegyzés alapvető mondanivalójával 1t tudok érteni. Nagy gond ebben az országban a közgondolkodás a realitásoktól több évtizeddel elmaradt volta. Hogyan kéne ezen változtatni? A hozzászólásokból inkább az akadályok (miért nem megy) felsorolását látom. Nincs kiút?

Szvsz. olyan gyorsan változik a világ, hogy a KJ idejében tényleg elkényelmesedett magyarság nem akarja meglátni(??). Vagy a vezető elit, megriadva a feladat méretétől, inkább a saját javára dolgozik, és hagyja az országot - a szellemét - megromlani?
Shinigami Daiko 2012.09.05 17:58:08
@laci_52: vagyis, leegyszerűsítve, haladunk Szomália felé?
Hej, szegény Selmecziki Gabriella hiába mondta tegnap délben, hogy: mámma' már mámma' van már, igaz tennap' eladtunk egy baltás gyilkost, de mámma'má mámma' van, úgyhogy le van ez már zárva, mert a piac bezárt, Orbánnak csak nem sikerült a szopórollerről lekászálódni. Pedig…..
Shinigami Daiko 2012.09.02 16:55:13
@DR. INKVIZITOR: na, végre egy higgadt szó. Így legyen

:-)
Shinigami Daiko 2012.09.02 17:02:14
@félázsiai nemecsek ernő áruló: a térkép szerint igazad lehet. Azonban, egy ilyen vezetéket felépíteni és üzemeltetni - gondolom - még a MOL sem tud egyedül. Akkor kivel?
Shinigami Daiko 2012.09.02 17:02:56
Elolvastuk a kormány legújabb publicisztikáját, a Wekerle Tervet, hogy önöknek már ne kelljen. Nem az értelmet kerestük benne – annak esélyéről pár oldal után lemondtunk – hanem próbáltuk annak nyomát lelni, hogy miért Wekerléről nevezték el, miért nem mondjuk Hulkról, a…..
Shinigami Daiko 2012.08.28 18:55:14
@s: LOL. Ezt nevezem plasztikus levezetésnek. Amúgy, nagyon járatos vagy a kaják terén ...
Shinigami Daiko 2012.08.28 18:56:20
@MEDVE1978: nyugi, fennmarad.
Shinigami Daiko 2012.08.28 19:50:14
@Ben Franklin: kicsit tucc
Érdeklődve olvastuk, hogy érdeklődve olvasták a mikroblog-labirintus tumblren az augusztus 20-ai Nekünk a magyar posztunkat. Úgy gondoltuk, érdemes lenne egy újabb kört bevonni a körkérdésbe: a tumblr mikrobloggereit. Ugyanazt kértük tőlük, mint a szerzőinktől: írják meg…..
Shinigami Daiko 2012.08.24 17:02:35
@Counter: háát, kedves "számláló", nem én mondtam meg a frankót, csak csatlakoztam hozzá a magam csontjaival. Amúgy, amely csont kibírt 40e évet, az biztosan csak magyarul beszélhetett - ld. az előzményeket
Shinigami Daiko 2012.08.24 17:03:30
@Rosszindulatú Vászka: az a gyávaság (sunyiság, gyengeség és hasonlók) jele. Egyén esetén is, nép esetén is
Shinigami Daiko 2012.08.24 17:05:05
@pocaklakó minimanó: ja, veleszületett tulajdonság, mint a vércsoportja. Kábé annyi a jelentősége is
Ki a legjobb vízilabdás csaj? A magyar női vízilabda válogatott hétfőn kezd a londoni olimpián. A csapatot most férfi szemel vizsgáltuk, de segítséget kérünk: ki a legszebb? NYERJ A BAJNOKOKKAL!Kövesd a Hajcsatok olimpiai vízilabda-tornát…..
Elena, Dorula, Emi, Jorgosz, Leonidasz sziasztok! A partszakaszt elkerítő nádpalánk résein átsütött a délutáni nap, fejünk fölé árnyékot vetett egy terebélyes hárs, s mi ouzot hörpölve ültünk a tengerparti kiskocsmában, sőt a tengerben, mert annyira meleg volt, hogy…..
Shinigami Daiko 2012.06.17 09:50:15
@Martian: írod: ""vásároljunk pénzt az őstermelőtől!"" ne haragudj, akkor már magam csinálom (én vagyok az ős...) :-)