Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolcsik76

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás:http://orszagcsavargo.fw.hu/ Németh Ferenc túraoldala. A bejegyzés teljes tartalma tőle származik :Dde annyira jó h muszály ide is kitenni :D   Az erdőben alvásról Több topiktárs kérlelésének engedve összefoglalom, hogyan szoktam vadkempingezni. Az…..
Ismered azt a kísérletet, hogy mi történik, ha egy békát bedobsz egy pohár forró vízbe? Természetesen kiugrik. De mi történik, ha hideg vízbe rakod, és melegíted? A béka csendben megfő, és nem fog kiugrani. Na, mi vagyunk a béka, a Facebook a pohár víz, a tűz pedig a Facebook…..
Célkeresztben címmel a Magyar Honvédségről, a katonákról szóló műsor indul szombaton az m1en. A havonta jelentkező műsor "a katonák mellett a civileknek, és ezen belül is kiemelten a fiataloknak szól, megismertetve őket a katonaság szépségeivel, kihívásaival" - olvasható…..
zolcsik76 2013.10.22 18:20:56
@sapkabojt: Ha a többi hasznos munkát végzőt is annyira tiszteled, mint az első kommentedből kiderül, akkor az ő nevükben is fel vagyok háborodva. Azt vajon honnan gondolod, hogy a seregben: "Van csapat, aki segít, van, aki árt."?! "Anyagi, erkölcsi hasznot nem hoznak mostanában"???? Mire gondolsz? Nem viszik ki helyetted a szemetet? Vagy nem foglalnak neked helyet a buszon?? Vagy milyen hasznot nem hoznak neked?? Az a jó pár élet amit a hó elől mentettek csak idén tavasszal, mentettek a Duna elől a nyáron? Az a sok milliárd érték amit csak idén a két kezükkel védtek meg az elöntéstől? És ez csak idén? Az az irgalmatlan mennyiségű robbanószer amit összeszednek? Neked nyilván az sem hasznos munka. Kíváncsi vagyok te vajon milyen, a társadalom számára hasznos -erkölcsileg, és anyagilag- munkát végzel, ami alapján katonásdit játszó gyerekeknek titulálsz meglett családapákat, vagy édesanyákat? Akik vállalják, hogy ha nagy baj van, mennek, és teszik azt, amit a többiek nem mernek. És még jó, hogy ezért fizetést is kapnak. Te sem ingyen dolgozol gondolom. És a hazaszeretetért, magasztos eszmékért nem ad a boltos kenyeret. Nagyon naiv, és sekélyes a gondolkodásod a körülötted levő világról.
zolcsik76 2013.10.22 19:20:22
Írod, hogy minden célra szakember a legjobb. Az ország védelme, a NATO feladatok ellátása is szakembereket kíván. Ezeket a szakembereket is képezni kell, és el kell látni a szakma által megkívánt, a kor műszaki színvonalának megfelelő eszközökkel. A WTC-ben levő pénzügyi szervezeteknek is voltak vészforgatókönyvei minden civil által elképzelt esetre. Szerinted bejött? Vagy a te munkahelyeden vajon papírt, és golyós számológépet használnak? Vagy a lehetőségek szerinti leghatékonyabb számítástechnikai eszközöket? Én is sajnáljam a pénzemen vett számítógépeket, nyomtatókat a pénzügyi szektorban dolgozóktól? mert ugye az én, a mi betéteinkből, számlavezetési költségeinkből, megtakarításainkból veszik a bankok. pedig az itt elköltött pénzt mi mindenre lehetne használni. De nem mondom, mert így hatékony. A sereg is úgy hatékony, ha kis létszámmal, de modern, hatékony eszközökkel van ellátva, és motivált, jól felkészített az állománya. ha nem így van, na az a pazarlás! valamint neked nem költségekkel kapcsolatos véleményt fogalmaztál meg, hanem ledegradáltad katonásdit játszó gyerekekké az ott dolgozókat, akiknek a "hobbijára, mókájára" fizetnek sokat. Menyivel jobban magyarázható a betétesek pénzén, olasz márványból készített igazgatói mosdó az irodában? Ennyit költeni arra, akinek az a "hobbija", hogy családok ezreit lakoltassa ki, kedvére nyúzza a népet? Nem nagy a megbecsülése a seregnek az országban, de a pénzügyi szektortól manapság azért sokkal jobb.
Úgy tűnik, senki nem tud leszállni az Észak-Koreai vonalról. Amit idáig sikerült kitermelnie a sajtónak, az a jobbik arzenál vizit, és a rosszabbik politikai jóslat. Az igazság az, hogy senki nem tudja mi lesz. Én mondjuk, arra tippelek, hogy nem lesz semmi komoly, de ha mégis, fogadja…..
zolcsik76 2013.04.09 07:18:10
@Körzeti Meghízott: Elolvastam. Meg a kommenteket is. Éppen ezért írtam. Asszimetrikus hadviselés. Kicsi gerilla egységek. Ezek eleve kizárják a tömegrohamot. Na meg az ottani orosz flotta sem egyenlő egy háborús flottakülönítményel. Ami nem egy hordozó. És nem a szokásos demonstációs védőkíséret. Tetszik ahogy fotelstartégák tekergetik a valóságot, kiragadnak részeket, és ez alapján fikáznak egy láthatóan jól működő haderőt. A világon összesen nincs annyi tapasztalat a modern haderőről mint ott. Valamint múlt századi konfliktusok sem mérvadóak már. Rengeteget fejlődött minden. Vele a harceljárások is.
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..
Tegnap érdekes hír jelent meg az indexen: Havazás miatt szakadt félbe a túlélőverseny. Gondoltam szegény civileket meglepte a nagy hó, aztán félúton inkább a forralt bor mellett döntöttek. De nem. A honvédség katonái versenyeztek. Ez azért más. Rásandítottam a honvedelem.hu…..
zolcsik76 2013.02.20 20:50:36
@grani: Én próbáltam. És sokkal egyszerűbb, mint a helyes harceljárás begyakorlása lesállásban. Vagy a frekvenciamodulációs rádió felprogramozása. Vagy egy harctéti életmentő kurzus. Valamint a falanxot ma is használják. Tömegkezelés alapismeretek. Alap a lövészeknél. Az ókort meg hagyjuk a történészekre. Nem véletlen lett ilyen a mai ember. Na meg Hektor is puhapöcs volt egy ősemberrel összehasonlítva. :-) Ez értelmetlen összehasonlítás. A mai harcos legfontosabb tulajdonsága a gyors, határozott döntéshozás képessége. Nem a pk. A harcos.
zolcsik76 2013.02.24 10:53:33
@proletair: Teljesen igazad van. :) Fentebb Lajhár nevű felhasználó írt egy sajtóközleményt ami úgy néz ki, ahogyan egy ilyennek illenék kinézni. Javasoltam is kommunikációs munkatársnak. :D Láthatóan jobban ért hozzá, mint aki csinálja. Persze ettől még nem lesz az. :D
Amikor megnéztük, hogy hazánk megvédésére milyen helikoptereket vásárolhat a Honvédelmi Minisztérium, kihagytuk a legolcsóbb lehetőséget. A kb. 3000 forintos Lego rendőrségi helikoptereket. Hende Csaba egy ilyet és egy középkori legókatonát kapott a születésnapjára. Fotó:…..
Bíró Tibi pár éve Kanadában él, egy Victoria nevű kisvárosban. Az élet igen furcsa arrafelé, saját blogján rendszeresen posztol a megfigyeléseiről. Furcsa? Nem, nem ez a helyes szó... Mondjuk inkább úgy - normális. Egy közlekedési posztot átveszünk tőle mi is, hadd érezzük,…..
zolcsik76 2011.11.02 20:56:06
@GGG77: Ajánlom figyelmedbe a Közlekedés Rendészeti Szabálygyűjteményt elolvasásra. Kíváncsian várom, találsz e benne olyant, hogy a gyalogátkelő helyen elsőbbsége Van a gyalogosan, kivéve ha troli jön, vagy te. A következő mi lesz? Nem állsz meg a stop táblánál, mert majd utánad is el tud menni? Az a Nagy busz a sok emberrel ugyan úgy álljon meg a zebránál, mint a pirosnál, meg a stop táblánál. Meg te is. Hogy miért? Mert NEM nektek Van elsőbbségetek azért.
zolcsik76 2011.11.02 21:10:13
@Opel P1: Barátom! Ez nem lóverseny. Ha attól jobban érzed magad, a Törököknél szarabb a helyzet. Csak nem hiszem, hogy az lenne a követendő példa.
zolcsik76 2011.11.03 06:29:50
@Opel P1: Akkor Barátom menj el Sopronba, vagy Gyulára! Meg fogsz lepődni. Udvariasak, előzékenyek a közlekedők. De lehet egy ilyen kifinomult magyarnak már ez sem elég szitya. Csak azt nem értem kedves uram, ha külföldi példa nem érdemes a követésre, mi ez a 'német segg' polírozása a nic névben? Opel névvel magyarkodni igen mulatságos dolog is lehetne, ha nem lenne olyan szomorú a tahóságot nemzeti értéknek beállítani.
Bear Gryllst ezúttal Mordor felett dobják ki, bár nincsen gyűrű, és nem a Végzet-hegye felé tart, hanem épp az ellenkező irányba. De hát Bear túlélő típus, nem várhatjuk el tőle, hogy öngyilkos küldetést vállaljon. Új-Zéland felett repülünk, alattunk a Déli-Alpok, ami…..
zolcsik76 2011.10.07 20:22:45
@CJKrisz:
Ott a pont! A komoly dolgokat letudta a seregben. Most nem kevés pénzért hasznosítva az ott szerzett rutint, jutalomjátékot játszik. Mulat, és mulattat. Jobb ez neki, mintha azt csinálná, mint jópáran a leszerelt sas-esek közül. Volt egy sorzat róluk pár éve. Ott mondták, hogy a leszerelés után sokan lecsúsznak.
Bear Grylls mindenhol túlél, legyen az az Amazonas-menti esőerdő, a szibériai tajga, esetleg egy ötcsillagos szálloda feszített víztükrű medencéjének partja Rióban, vagy Moszkvában. Az egykori kommandós showműsorrá szelídítette az élet-halál harcot, és a legdrámaibb percekben…..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
zolcsik76 2011.04.12 17:46:56
@Pista bá': Tudom, hogy felesleges, de leírom. Afganisztánban a kormánynak nulla a hatalma. Törzsi vezetők, hadurak vezetik a sajátjaikat. Korrupcióért sem kell odáig menni ha jól emlékszem. Építeni ott és akkor építünk, ahová és amikor a helyi családfők, törzsfők kérik. Szóval nem nagyon tiltakoznak ellene. A talibán, aki zömmel nem született Afganisztáni, hanem arab meg nem örül annak, hogy nem ő fújja ott a passzátszelet. Ezért lő, robbant. És bármily hihetetlen zömmel helyiekre vadásznak, és nem ránk. Bár szerinted a piacon, mecsetben, iskolában is biztos mi robbantunk, mert így akarunk hobbiból népírtani. A tűzszerészeket meg csak vezéráldozatnak szántuk.
zolcsik76 2011.04.12 21:29:57
@mrZ: A baj az, hogy európai ésszel nehéz elképzelni az ottani viszonyokat. Nem biometrikus, semmilyen személyi nincsen. A közigazgatás gyakorlatilag nem létezik. Emberek élik az életüket, hogy a szomszéd faluba nem mentek soha. A terület óriási. Ritkán, főleg a völgyekben lakott. Utak nincsenek, csak ösvények. Gyalog, vagy öszvérrel járhatóak időjárás függvényében. Nem hogy a határt nem lehet lezárni, de télen a tábortól húsz kilométerre is szinte lehetetlen elmenni. Érdemes a google műholdas programjával megnézni a tájat. Az állandó kontroll kizárt.
zolcsik76 2011.04.12 21:45:58
@mrZ: Szerencsétlen embere az égnek! Áruld már el nekem, drága kincsem! Mivel bombáz ott magyar katona? A magyar katonát egyébként nem azért fizetik, hogy egyenesen megmondja a frankót. Azok az újságírók lennének. A katona azért kapja az illetményét, hogy mindegy mit gondol, mindegy veszélyes-e, mindegy mit kap érte, azt tegye amit a parancsnoka feladatul szab /parancsol/ neki. A vezérkari főnök meg azt parancsolja, amit az ország többsége által választott politikusok, és persze a törvények a feladatául szabnak. Ha nem tetszik ahogy az ország működik, ezt nem a rendőrön, katonán kell számon kérni. Jól kell szavazni, vagy ha mind hülye, csak te vagy okos. És úgy is mindenki úgy gondolja ahogy te, indulj magad. Nyerj, és akkor te mondod meg mi a dolgunk. Nem fogják a katonák a szádba, más szájába rakni a frankót. Ha akarod dolgozz meg érte. Mi max. megvédünk háborúban, árvízben, hóban, ipari katasztrófában, tömegbalesetben. Mert ezért fizetsz bennünket. Mindegy mit is gondolsz erről.
   ..
zolcsik76 2011.02.09 19:56:39
@MB126: Igaz ám! A legjobb nekem egy Rangerover volt. Bár volt abban sofőrhiba is.
zolcsik76 2011.02.09 20:39:39
@csunyadiszno: De igen. Csak kicsit kibővítettem, mert akinek írtad, lehet nem tudja mit is jelent ez praktikusan.
zolcsik76 2011.02.09 20:44:24
@Kaptatóutca: :) Valószínű nem. Mármint uaz a mom elé. De a jégtelenítésen kívül sokat nem lehet tenni. Meg a hólánc. Jobbat három akadémikus tíz év alatt sem fog mondani. Bocs!
Belsőség Az autózás vége 2011.01.31 18:15:00
Nincs már ordító Weber karbi, nincs már hörgő kipufogó, az autót már nem vezetni kell, hanem utazni benne. 8 légzsák, övfeszítő, biztonságosabb, mint az anyaméh. Vajon jó irányba megy a fejlesztés?Szerintem egyáltalán nem.Nem vagyok a műszaki fejlesztés ellenzője, sőt. Én…..
zolcsik76 2011.02.06 09:13:36
@Virago_1000: És ahol egyáltalán nem rinyálnak a fogyasztás miatt, viszont szeretik az erős, és gyors kocsikat. Na meg a cikkben fikázott ezer apró "kényelmi extrát". Ott már akkor elektromos ablak, és légkondi volt, amikor Európában még a prémium márkáknál is a tekerős ablak töltötte be mindkét szerepet. Ja! És egy európai "nehézvas" ott csak a könnyűek közé fér be. Mert a "van benne anyag" érzést is imádják. És még a Porschékkal is tudnak 20 mph-val menni. Anélkül, hogy reklamálnának. Szóval a gyárak magasról tesznek a fanyalgó magyarokra akiknek nem tetszik, hogy az Audi A6-ot nem karbonból csinálják, hanem az olcsóbb acélból. Holott a zömünknek még az olcsójános acélkasztnival sincs elég pénze rá. Hagyjuk már!
zolcsik76 2011.02.06 09:21:41
@Virago_1000: A Szovjeteknél az autógyártás, fejlesztés finoman szólva sem volt prioritás. Ez alapján leszólni az ottani mérnököket elég pofátlanság. Ha olyan szarok, miért orosz hajtóművet használ a NASA? Miért orosz alapokra épült a nemzetközi állomás? És miért csak orosz eszközökkel lehet most is csak odajutni? A rakétafegyverzetekről ne is beszéljünk. Az izraeli katonák mesélhetnének róla. A sokmilliós tankjaik roncsa mellett amit pár száz ezres orosz technikával tettek tönkre analfabéta arabok.
zolcsik76 2011.02.07 21:38:15
@Virago_1000: A Concord is bukás volt. Minden útja ráfizetés, csak önigazolásból reptették. A gyártó országokon kívül senkinek nem kellett. És egy mondvacsinált ürüggyel - baleset ami nem a típus hibájából történt- le is állították. Helyette nincs is szupszónikus gép. Nem véletlen. A Burant sem reptették a ruszkik. Mert az űrsiklót balesetveszélyesnek tartották. Nem mint a jenkik. Meg is öltek pár űrhajóst vele. Mert ugye a kapitalistáknak annyira fontos az emberélet. :P Erről sokat mesélhetnék. Az autóipar nem volt prioritás. Mondhatni leszarták. Fegyverkeztek. Ez nem volt jó, sem emberbaráti, de így volt. A mérnökeik meg jók. Tanultam kint. Tudom. Amire szántak időt, pénzt abban jók. Az említett párttitkárt is jobban érdekelték a jenki rakéták, mint a csajkája. V8 Hát erősen kétlem, hogy ideát lenne annyi mint ott. Na meg prémium márkákból is több fogy ott, mint itt. Na meg gyanítom 3 hengeres 1000 motorú autó sem szaladgál kint annyi mint Európában. Limbó mi? És a Mustang, Camaro? stb. Hagyjuk ezt a német ömlengést. Ez már csak mifelénk menő. Űrkutatás, rakéta technikáról csak annyit amit te is írtál. A google a barátod.
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
zolcsik76 2011.01.05 11:23:17
@Bobojsza: Majdnem igazad van, de nem teljesen. Az inaktív ma nem csak a nyugdíjasokat jelenti. Sőt! De a nyugdíjasok is két táborra oszthatók ez ügyben. Van aki saját jogán kap ellátást, nekik igen is legalább értéken kell tartani a jövedelmét, és vannak akik özvegyi, vagy ilyen olyan jogcímen szociális okból kapnak valamilyen nyugdíjszerű ellátást. Na ebből van olyan aki többet kap, mint aki saját jogán kapja, vagy akár dolgozóként munkabért. Ezt vissza kell venni annyira amennyi jut. Aki munka nélkül van hosszabb ideje, néha többet kap ilyen, olyan jogcímeken, mint aki minimálbérért dolgozik. Közben a feketegazdaságban dolgozik bősz adócsalóként még többért. Na ez sem egy nyerő párosítás számunkra, akinek az adójából mindezt finanszírozza az állam.
A cikkhez még annyit: Viktor soha nem volt polgári, és soha nem volt demokrata. Most sem viselkedik máshogy mint kilenc éve, csak most többet tehet meg. A köpönyegforgatásról meg fideszes ne nagyon beszéljen. Rendszerváltás: Liberális. Ez nem hozta meg a várt eredményt. Legyünk konzervatív keresztények! És most Virág elvtárs sem csinálná jobban. Bizonyíték: nyugaton legjobban a saját pártszövetsége háborodik fel a viselt dolgain. Igen! A jobboldali konzervatív polgári pártok. Nem a baloldali, vagy kommunista pártok. Merkel kancellárt is csak Magyarországon lehet, és csak Viktor szájából a magyar baloldal által félrevezetett, megtévedt együgyűnek beállítani. És nem a jól képzett munkavállalók eszik meg.
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
zolcsik76 2010.11.30 18:15:34
@MaCS_70: Minden tisztelet! Valaki érti a lényeget. Moderátornak üzenem, hogy a szövegkörnyezetből kiragadott mondatok egy kétirányú beszélgetés sokadik véleménycseréjéből valók. Ha elolvasná az egészet talán megértené. Ha nem, hát örök titok marad neki. A fórumra egy cikk linkjéből jutottam, ami arról szólt, hogy a tötymörgők veszélyeztetik az életünket, mert erőszakos előzésre csábítják szegény, törvénytisztelő állampolgárt.
Csak a moderátornak:
-a tötymörgőket nem szeretjük, mert feltartanak általunk nem ismert okból.
-a közlekedőknek mindenesetre ez mégis biztonságosabb, mintha gyorsabban mennének, mint képesek.
-egy tökéletes világban aki nem alkalmas, azt orvosin kiszűrnék /sokkal előrébb ezt is leírtam/ de ez nem tökéletes világ. És akinek jogsija van, zömmel vezetni is akar. Ha nem tud akkor is.
-Mindazonáltal aki lassan megy, ettől még nem megy neki senkinek, nem szorít le senkit. Tehát rájuk hivatkozni életveszélyes manőverek miatt nem lehet.
-Aki bármilyen okból felhúzza magát vezetés közben, arra szintén alkalmatlanná válik. Álljon meg. Higgadjon le.
A kezdetektől ezt írtam. Volt aki megértette, van aki nem.
Ja! Moderátornak még valami. Ha azt hiszi, hogy ezek a vasak csak a távoli múltban mentek, nagyot téved. Ma is használatban vannak, és még jó pár évig így is lesz. Na meg semmivel sem voltak lassabbak a ma gyártottaknál, amik 90-nél szépen leszabályoznak. Plusz hála a beszerzéseknek, a leggyengébb motorokkal vannak szerelve. Tehát nyomatékban sem jobbak. Gazdaságosabbak, kevesebbet kell őket javítani, de jobban nem mennek. A terepjáró képesség meg már egy egész más történet. A főnökökről meg annyit, hogy akinek több van festi magát. Írtam valahol előrébb. Honvédség. Időre megjelenni Kaposvárról Kecskemétre. Tetszik érteni? Azt is írtam előrébb. Kicsit előbb kell indulni. Mert a tötymörgőkön kívül még ezer oka lehet, hogy nem érsz oda. És közös bennük, hogy a kutyát sem érdekli. Tessék odaérni és pont. Azt meg, hogy a nyergesek miért előznek fékezés helyett kérdezd meg tőlük bátran. Én tudom a választ.
zolcsik76 2010.11.30 19:20:37
@Operator: hehe :D Bocsi! Ma nem vagyok teljesen észnél.
Belsőség Kálmán és a tahó 2010.11.28 09:15:00
Úgy gondoljuk, több szóra nincs is itt szükség, talán csak egy kis segítségre az olvasók részéről. Kálmán levele azért kicsit mellbevágott minket is. Szervusztok! Hétfő este, Kodály körönd. Szinyei Merse u. felől közelítve állok az Andrássy út előtti lámpánál,…..
zolcsik76 2010.11.28 14:49:39
@s.o.v.i.e.t.: Kedves barátom! A képen az is látszik, hogy az út két sávos. A sávok méretétől függetlenül ez két gépjárművet jelent /feltéve ha nem motorkerékpár/. Az úrvezetői habitust alapvetően meghatározza a KRESZ-nek hívott jogtár. Amiben az is benne van hol lehet használni a kürtöt vészjelzés adására. És nem az út megpucolására magunk előtt. Lakott területen kívül. Belül a fénykűrt használható e célból. Eme jogtár egyébként akkor is vonatkozik mindenkire, ha nem látja rendőr. Ha siet az izomagy induljon előbb, vagy menjen gyalog. Mások veszélyeztetése, szabályszegésre kényszerítése nem igazolható a szülő asszonnyal sem. Van mentő. Azon megkülönböztető jelzés. Benne meg szakszemélyzet. De gyanítom itt még erről sincs szó. Egyébként nálunk, hivatásosoknál is ez a helyzet. Bár az ilyen jóképűek miatt be van készítve a gumiszerelő vas az utastérbe. Azt a kigyúrtak is tisztelik.
Több levélben is felmerült, hogy a nagyszülők milyen jogokkal rendelkeznek az unokákkal kapcsolatban? Eséllyel pereskedhetnek-e nagyszülői láthatásért? A szülői felügyeleti jog mindenestre nem terjed ki a nagyszülőkre, kivéve ha nem gyámok. Kedves Zugügyvéd! Egy…..
zolcsik76 2010.09.17 09:34:07
@colonel pondró: A láthatás jogi fogalom, legalábbis a csjt így fogalmaz. Az állami gondozás nem az, de nem a bíróságon vagyunk. De valahol írtam a szakkifejezést is. Átmeneti, vagy tartós nevelésbe vételnek hívják. Ha így jobban tetszik.
zolcsik76 2010.09.17 10:42:49
@colonel pondró: Jogot elvenni, amiről amúgy is lemond. Legyen így. :)
A Mokkában olyan lehet emelt díjas kérdéseket írni, mint mondjuk a Blikkben minden nap kiszenvedni egy pikáns mondatot a napi csöcs alá. Egyszerűen tűnik, de pár hónap után nagyon idegőrlő lehet. A Tv2 reggeli műsorában ráadásul nehezíti a feladatot, hogy minden nap három…..
zolcsik76 2010.08.25 18:15:13
Van itt jó pár félreértés a fejekben. Aki szerint jó pénz havi 150-200000ft a folyamatos életveszélyért, a családtól távol egy olyan országban ahol a lakott helyeken szállongó por 70%-a emberi ürülék, és még lőnek is, az hajrá,próbálja meg. Aki szerint vannak a magyar katonák akik csak ölni akarnak, és van külön egy honvédség, akik segítenek árvíz, hóvihar idején arra nem is tudok mit mondani. Sok katonát ismerek, egyik sem akar ölni. A fegyverhasználat a katonáknál is szabályozva van. Hadműveleti területenként változó, de nagyon szigorú módon. A katona nem jókedvében, vagy úri hóbortjában dönti el hol vetik be. Oda, és úgy megy ahová a parancsa szól. Azt teszi, amire az ország parlamentje felhatalmazza. A félreértések elkerülése érdekében leírom, hogy a Magyar Köztársaság Országgyűlése. Lehet gondolni, írni, mondani, hogy kinek fekszünk le, kinek adjuk, és miért el magunkat. Ehhez mindenkinek joga van. De elfelejteni nem illik azt sem, hogy nem a katonák, hanem a politikusok döntenek. Az adófizető választópolgár -tehát ti- ha nem akarja, hogy az ő pénzén messze idegenbe, a határainktól biztonságos távolságra szerezzenek a katonáink harci tapasztalatokat, jelezze a politikának. Ha sokan, és sokat jeleznek, talán rájuk is figyelnek. Bár szerintem ez olyan, mintha az orvost nem engednék tanulni csak könyvből, azután ha kell elvárni, hogy agyat műtsön. De egy katona emlékét MEGGYALÁZNI, becsületét SÁRBA TIPORNI, akármilyen okból, nem emberhez méltó. Persze benne van, hogy meghalunk. Ezzel mindenki számol valahol. Ettől még JÁR a tisztelet, végtisztesség, gyász a halottnak. Az a katona aki műveleti területen, harctevékenység folytán veszíti életét az a hős, és nem a batman. Aki nem így gondolja, annál túlzott Rambo nézésből fakadó fogalomzavara van. Jó reggelt! Ébresztő!
zolcsik76 2010.09.16 19:24:01
@truebeliever: Drága barátom! Nem hinném, hogy nagyon el lennék tévedve ez ügyben. Ha innentől számítva 10 évig a honvédséggel foglalkoznál napi szinten, akkor sem tudnál ennyit a témáról. A 2-3ezer euró de szép is lenne. Max. a tiszti, főtiszti beosztások. Az is csak a nagyon veszélyes helyeken. De mint fent is írtam: Aki azt hiszi hatalmas üzlet hat hónapig, családtól távol, folyamatos életveszélyben dolgozni ennyi pénzért, az próbálja ki.
Ahogy közeledik a kormányalakítás hőn áhított időpontja, úgy erősödik fel a smúzfaktor a Fideszt körülvevő partiarcok táborában. A szimpátia önmagában nem gond, viszont hülyeséget beszélni sem kötelező. Makovecz Imre is ég már a türelmetlenségtől, talán ez lehet a…..
A 2001 illetve 2003-ban kezdődő OIF és OEF során eddig 5255 amerikai katona, tengerészgyalogos, tengerész, légi személyzet halt meg és 36 508 sebesült meg. Ebből 19 773 személy 72 órán belül szolgálatra alkalmas minősítést kapott míg 16 735 hosszabb időn keresztül…..
Garantáltan a "fire in the hole" kifejezést fordítják félre a leggyakrabban. Eddig is már vagy háromszor kitettük (és vagy hatszor visszautasítottuk - tőlük elnézést kérünk), most a hétvége alkalmából ismét egy kisebb csokrot nyújtunk át belőle, a változatosság…..