Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibormolnar

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moszikám, a legnagyobb nagyrabecsüléssel és fájdalommal vagyunk most mi itt. Amúgy meg ezt a posztot a fene se gondolta volna, hogy valaha meg kell írni. Kivagyunk nagyon, ez az igazság. És nagyon szeretünk téged.  Ja, és akartam amúgy írni, hogy nagyon fasza lett a seoblog új…..
tibormolnar 2012.09.12 11:00:23
Szerdán voltam Odoakerrel slacklineozni. Előszőr próbáltam (thx: to Vili), és atom megtetszett. Hol vegyek hozzá cuccot?:) Mennyit adjak ki rá? Mire figyeljek vásárlásnál? ..
tibormolnar 2011.09.17 06:56:53
Ha kész szettet szeretnél, amiben van racsni, biztosítás, favédő (ami szvsz inkább a hevedert védi a fa kérgétől :-)), akkor érdemes körülnézni az osztrák webshopokban, még szállítással együtt is olcsóbban jössz ki, mint ha itthon vennéd. Pl. az Austrialpin Baseline szettek hónapok óta akciósak a Bergfuchsban.

Néhány tipp még:
- Az árat természetesen nagyban befolyásolja a hossz.
- A sima lapos heveder olcsóbb, de a csőheveder jobb, jobban bírja a strapát és egy picit szerintem kényelmesebb is (nem olyan "éles" a széle).
- Ha szettet veszel, annak tartalmaznia kell(ene) egy plusz vékony hevedert és karabínert, amivel a racsnit extra biztosítani tudod a fához. (Ennek az a célja, hogy ha netán elszakad a line a fa és a racsni között, a racsni ne üssön agyon téged.) Ha netán nincs benne ilyen, akkor vegyél külön.
- Van olyan szett, amit úgy terveztek, hogy egyik oldalon magát a line-t veszed körbe a fán. Más szetteknél mindkét oldalon külön heveder van a rögzítéshez. Utóbbiak a jobbak, mert előbbi felszerelésénél egy vastagabb fa akár 2 méterrel is megrövidíti a line-t.
- A legtöbb (alap) slackline elvileg max. 100 kg-ig terhelhető, nem lehet rajtuk ugrálni (vagy legalább is az nagyon hamar leamortizálja őket) és nem alkalmas highline-nak (max. ~1 méter magasra ajánlott rakni). Ha ugrándozni akarsz / kettesben akarsz állni rajta / highline setupot tervezel, spec. line kell.

Egy dologra mindenképp figyelj, ha nem szettet veszel, hanem magad rakod össze hevederből és karabínerekből: Mindenképp acélkarabínereket használj! A könnyű ötvözetekből készült mászókarabínereket nem arra tervezték, hogy folyamatosan feszüljenek, terhelés alatt legyenek. Ha ilyeneket használsz a slackline megfeszítéséhez, ezek akár deformálódhatnak is, veszítenek a terhelhetőségükből, ezért mászásra utána semmiképp nem használhatók biztonságosan.

Ahol még érdemes körülnézni:
www.slackline.com/
“Remélem, elénekelhetem majd, ‘nincs már felettem más, csak a tiszta ég’ ”   Várkonyi László ezzel a Fonográf dalcímmel búcsúzott el egy üzenetben az Everestre utazása előtt. A Mount Everestről az 5300 méteren fekvő Alaptáborból egy hete telefonált, s azt mondta, hogy most egy kis időre…..