Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mandelstam01

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 11.22.63, a The Mist és a Mr. Mercedes után egy negyedik Stephen King-adaptáció is képernyőre kerül hamarosan: JJ Abrams (Alias, Lost) és King közösen fejleszti a Hulunak a Castle Rock című projektet, amiben Andre Holland (The Knick), Sissy Spacek (az eredeti Carrie, legutóbb…..
mandelstam01 2017.06.28 10:15:49
@saks: Megvolt! 3 évad lement. Ha ez a kérdés (?) :)
Az első még úgy, ahogy nézhető, a 2. évad elején abbahagytam.
Nyáron jön a Spike-ra, lesz benne vér, dugás, rémisztgetés bőven. Az alapjául szolgáló novellát Stephen King írta, volt már filmváltozata is, Framk Darabont rendezte és Thomas Jane volt a főszereplője, és kurvajó volt. A sorozat remélhetőleg hozza azt a színvonalat, a trailer…..
mandelstam01 2017.04.21 09:23:30
@Hizdahr zo Loraq: Az az end scene, azzal a zenével megdöbbentő, nem felejtős. Többszöri nézés után is üt. Kedvenc King filmjeim egyike. Azért a sorinak is adok egy esélyt...
Galád módon, sajnos, nekem is vannak előítéleteim. Pl. a magyar írókkal szemben, amennyiben valamelyik szórakoztató irodalmi műfajban alkot(ná)nak. Szerencsére akadnak olyanok, akik szépen lassan lebontják az előítéleteim falát. Ilyen volt Moskát Anita is, méghozzá a Horgonyhely c. művével...
Megvolt a The Walking Dead hetedik évadának premierje, amiben a szokásosnál is durvább dolgok történtek, itt nem akarunk spoilerezni, van ebből a célból létrehozott poszt. Viszont itt egy videó arról, hogy milyen nyomokat hagyott a 7x01, az érzékenyebb lelkű nézőkben. ..
mandelstam01 2016.10.26 09:05:21
@Gavroche11: Azt én is megkönnyeztem (pedig ez nálam is ritka) és még sok év távlatából is emlékezetes maradt. A finálé zenéjét pedig - Sia: Breathe Me - időnként újrahallgatom, mert visszavisz a sorozat világába, akkori hatásába :)
Dupla előadás, a szokásosnál kétszer több humorbonbon, fingós vicc és nosztalgia: kb. ez várható Fábry Sándortól ma este kilenctől a Comedy Centralon. A címe Oh, Tannenbaum, de ez csak az első Fábry-adag a csatornán, mert május 22-én, vasárnap A vietnami balzsam című előadását mutatják be. ..
Azt se tudom hol és hogy fogjak neki… Előre szólok, hogy ez is egy –kommentelő által frappánsan kitalált – bevásárló lista hogyvolt lesz, mert leginkább csak így lehet átadni azt az ívet, és azt a durva katarzist, amivel a mostani epizód a jól kiéheztetett The Walking…..
mandelstam01 2015.03.24 12:31:20
Mégis hogyan folytatódik a sztori, miután a két nyomozó rajtaütött Reggie Ledoux-n? 2002-ben járunk, Rust és Marty viszonya mélypontra jutott, miközben előbbi ismét nyomozni kezd a régi ügyben. Marty pedig azt csinálja, amihez legjobban ért, vagyis szétbarmolja a családi életét.…..
Az új-zélandi születésű Charlotte Dawson 47 éves korában vetett véget életének. Ausztráliában lett belőle befutott és keresett modell, majd tévés személyiség. Itthon legismertebb munkája minden bizonnyal az Australia's Next Top Model azaz Topmodell leszek című műsor évadaiban…..
Na, aki arra panaszkodik, hogy lassan történnek a dolgok, igencsak kap az arcába eksönt. ..
Xilingol, Észak-Kína, Belső Mongólia Autonóm Régió. Ezekkel a gyönyörű fényképekkel köszönti a kínai média a ló évét. A Xilingol fajta egy könnyűtestű ló, lovaglásra és húzásra is használják. Az 1960-as években fejlődött ki Orosz ügető, Akhal-Teke és Kínai Mongol…..
mandelstam01 2014.01.30 16:44:05
mandelstam01 2014.01.30 16:50:49
@Pekingi Zsazsa: Nincs mit ! :-)
A képek - a lovak, a táj - gyönyörűek...
Sokszor felteszik nekem ismerősök azt a kérdést, hogy én milyen műfajú filmeket szeretek, mire a válaszom az szokott lenni, hogy én mindenféle film közül szoktam mazsolázni, nem tudok egy konkrét műfajt kiemelni, de a dráma az a kategória, ami valamelyest a többi fölé kerekedik a…..
Stephen King-regényeket filmre vagy sorozatra vinni nem túl egyszerű és cseppet sem hálás feladat. Minden Ragyogásra vagy Carrie-re jut egy Cujo vagy Maximum Overdrive. King túl jól ír ahhoz, hogy vízióit csak úgy meg lehessen jeleníteni, ezért nem lesz semmi a Setét toronyból és…..
mandelstam01 2013.06.27 20:20:46
@noelisha: +1 !
Ugyan ez egy évadzáró, összegző poszt akar lenni, mégsem leszünk akkora szemétládák, hogy az évad utolsó részének történéseivel példálózunk, mert nem akarjuk senki kedvét szegni, hogy ilyen pazar sorozatot nézzen. A pilotkritikában is ömlengtünk már, melynek okát most mind…..
mandelstam01 2013.05.24 20:06:25
Kilencven esztendős korában csütörtökön Rómában elhunyt Damiano Damiani olasz forgatókönyvíró és rendező, akit sok néző a Michele Placido főszereplésével forgatott, a maffiaellenes küzdelem szimbólumává vált, A polip című filmsorozat rendezőjeként ismer. Az idős művész…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
Kisokorom óta nyaggatnak, hogy sportoljak. Az egész család spolrtol valamit. Énis csináltam ezt azt, de már óvodás koromban tudtam, hogy engem a tánc érdekel. Amit manapság hip-hopnak hívnak, de régen amikor 4-5 éves voltam, akkor lehetett balettozni, meg tudtam, hogy lézezik olyan…..
hogyvolt Le a cipővel! - 2/2 2012.08.29 16:00:00
Aki DVD-n vagy a neten nézi az opuszt, az tudja, hogy a második rész elején rövid összefoglaló hangzik el az eddig történtekről a tündéri Csákányi László narrációjában. Aki viszont csak itt a blogon olvassa, az rosszabbul jár, mert írásbeli összefoglaló nem készül, arra ott…..
Elérkezett a múltkori részben említett szerda, Ulrik napja, ezúton hívom fel a figyelmet arra a különös egybeesésre, hogy a hogyvoltírótól nem teljesen függetlenül jelen poszt megjelenésének napja szintén szerda, és a naptárból Ulrik neve kacsint ránk. Tutajos persze ezzel nem…..
Van egy teljesen átlagos srác, Steve Love (a twitteren DrSteveLove) akinek haveri youtube-videók forgatása helyett már régen tévéműsorokban és stand up comedy-kben kellene fellépnie sztárgázsiért, annyira profin hozza a Trónok harca szereplőinek tipikus monológjait a hízelgő…..
mandelstam01 2012.07.11 14:53:09
Az újonnan indult vízibusz mellett hamarosan vízivillamos, vízimetró és Vizi E. Szilveszter is lesz. A rekkenő hőségre tekintettel a BKV a teljes flottáját vízi közlekedésre alakítja át. Ezzel megspórolható a költséges légkondicionálás a járműveken, az ellenőrök pedig…..
mandelstam01 2012.07.05 21:12:07
Tömegadó, gagyi Hygz-Boson Kínából, és a CERN is igazolta, hogy Szegedi Csanád zsidó. Rövid híreink a világból Higgs-bozon megtalálásának alkalmából. Magyarország - Tömegadót vetnek ki a Higgs-bozonokra"A magyar kormány is örömmel értesült az elemi részecskék tömegét…..
mandelstam01 2012.07.05 21:08:21
A volt államfő beperelte a Semmelweis Egyetemet, mert elvették tőle doktori címét. Előfordulhat, hogy a per végén még a Schmittet is elveszik tőle. Aztán a Pált. Így megmaradna nekünk az, ami ő maga. Schmitt Pál, bár eredetileg azt ígérte, hogy érvelni fog, és nem perelni,…..
mandelstam01 2012.06.18 21:27:52
mandelstam01 2012.06.18 21:32:09
@hower: hohohohó..."Ifj. Farkas Gyula vagy, a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója a kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton, államilag finanszírozott képzésben" vajon aktív még valahol?
rég nem hallottam felőle...
mandelstam01 2012.06.18 21:34:13
@bölcscsősz: alias P. Howard...:-)
Egy napsütötte focipályán nyitunk, ahol fiatal fiúk futnak az edző utasítására fel s alá. Két srácra irányul az operatőr tekintete, akik húzzák egymást, melyikük a jobb. Van ennek valami tétje, bekerülés egy nagyobb csapatba, gondolom nézi valami nagy fejes őket, aki majd…..
Egy hálószobában nyitunk, ahol nyitva az ablak, a szél cibálja a függönyt. Egy nyolcvan év körüli színesbőrű „fiatalember” pattan ki az ágyból, hogy becsukja, megállapítván, hogy milyen hideg is a reggel, pedig a sivatag közepén laknak. És tényleg, Los Angeles…..