Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KóserKároly

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Mit tegyek,nem fizetnek semmilyen járulékot,és nincs pihenőnapom?!Egy vállalkozónál dolgozom,ahol éjszakázni kell.Minden nap dolgozom 8-10,de sokszor 12 órát,de csak 4-órában vagyok bejelentve.Az ünnepnapokat is ugyanúgy fizeti,400 forintot…..
KóserKároly 2012.05.27 18:46:07
@PlastiCat: Dehogy gondolt.
KóserKároly 2012.05.27 21:48:49
@gyimike: Ami az adózási kérdést illeti, helyesen találtad meg rá a választ az Art. 170. § (6) bekezdésében.

Hangfelvétel ügyében pedig: nem tudom, hogy pontosan mi történt a poszt-toló munkahelyén, őszintén szólva hidegen hagynak a részletek. Felmerült ugyanakkor, hogy az esetleges jogsértések bizonyítására felhasználható-e egy titokban készített hangfelvétel. Te azt írtad, hogy nem, erre írtam én, hogy de. :)
   Most tárgyalja a parlament a személyszállítási törvényt - néhány hete ehhez kapcsolódóan a zöldek javasolták, hogy maximum 90%-os kedvezményt lehessen adni. A kormányoldal képviseletében Spaller Endre a 10%-os önrész miatt rögtön nyugdíjasholokausztot, világtól…..
KóserKároly 2012.04.20 14:16:04
@csoki2: Drága kis barátom, nem az 10+2-es nyuggerkedvezményről van szó. Azt senki nem sajnálja, hanem a 65 év felettiek ingyenes furikázásáról van szó...
Sárdobáló Kiberterror 2012.04.17 07:00:00
Update: az Anonymous a hétvégén megtámadta a brit MI6 és az amerikai CIA titkosszolgálat honlapját.Hanula Zsolt remek kis interjút rittyentett az egyik Anonymous-taggal. Az illető azt állítja: az ő tevékenységük, kormányzati és céges oldalak feltörése, megváltoztatása,…..
KóserKároly 2012.04.17 10:19:21
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Te hazudsz. Az anonimusz nem mas mint idiota, szelsobaloldali anarchista eszmek kettes szamrendszerbeli manifesztuma.

Semmi joguk hozza, hogy barmilyen szervezet honlapjat feltorjek vagy elerhetetlenne tegyek. Sem pedofil, sem hasonlo nem vagyok, megis felhaboritonak tartom, hogy magasztosnak tuno celok moge rejtik kapzsisagukat. Ketseg nem fer ugyanis hozza, hogy pillanatokon belul a "kizsakmanyolo bankoktol" fogjak elvenni a penzt.csak epp ketseg nem fer hozza, hogy az en bankszamlam es a te bankszamlad stb. fog ez megvalosulni... nagy gondolatok moge rejtik, hogy a masok munkaval szerzett vagyona reven akarjak maguknak a joletet biztositani. Ahelyett, hogy tenyleg tenne valamit a vilag jobba tetelen. Ha tenyleg pedofilok ellen akarna kuzdeni,akkor elmenne nyomozonak...
Megérkezett Marc Jacobs kevésbé luxuskategóriás, a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket megcélzó vonalának, a Marc by Marc Jacobs 2012-es tavaszi/nyári kollekcióját bemutató lookbook, melyben Paolo Anchisi modell viseli a kínálatban található darabokat.A soron következő…..
 Russell Brand is szakállat növesztett. Nem is ez a legérdekesebb ezeken a fotókon, hanem az összeállítás, amit felvett! Brand nem egy egyszerű figura, ez esetben leginkább úgy néz ki, mint egy két lábon járó szuperhős-paródia. Az utóbbi időben egy apróbb botránnyal is…..
KóserKároly 2012.03.22 01:49:39
Mai kérdésünk a Vogue Hommes International magazinban megjelent editoriállal kapcsolatos. David Sims fotóin Henrik Fallenius látható. Már első ránézésre feltűnő, hogy ez nem egy olyan sorozat, mint a többi - a modell mellkasát és arcát dús szőrzet borítja, a haját pedig…..
  A kormányzó pártok egy Selmeczi Gabriellának öltöztetett Ágh Péter bevetésével sem lennének képesek olyan erős tartalmak előállítására, mint a maroknyi, ám a köztársaságért mindenre elszánt Demokratikus Koalíció. A Balcsi Talcsi energikus kezdés volt, az avasi…..
Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de…..
KóserKároly 2012.01.28 08:48:28
@glóriásgörkorisangyal: Ha egy ingatlan szántó művelési ágban van nyilvántartva, akkor azt akként köteles hasznosítani a tulajdonos. Ha másként szeretné hasznosítani, netán a művelés alól szeretné kivenni, akkor ezt az ingatlanügyi hatóságnál (is) el kell intézni. Ha ez nem történik meg, akkor ne tessék csodálkozni, ha tetemes összegű földvédelmi bírságot szabnak ki. Ez így működik, nagyon helyesen.
Természetesen a másként hasznosítás, és a művelés alóli kivét súlyos pénzbe kerül, szintén föld- és talajvédelmi szempontok miatt nagyon helyesen.

Itt nem arról van szó, hogy a gonosz Földhivatal "rendezni" akarja a nyilvántartást, hanem arról, hogy egy tulajdonos a jogszabályokkal ellentétesen hasznosítja a termőföldet. És még neki áll feljebb.
  Mától nem érvényesíthetnek új, 2012-re szóló ingyenbérleteket a BKV dolgozói és családtagjaik. A szakszervezeti vezetők szerint az egyelőre átmeneti intézkedés oka, hogy az új kollektív szerződés már nem biztosítana ingyenes utazást a BKV-alkalmazottak családtagjai…..
KóserKároly 2012.01.27 21:47:05
@iGorcsev: azért, hogy végre hozzászokjanak már az emberek, hogy semmi nem JÁR, semmi nincs INGYEN, semmit sem ADNAK, hanem a munkáért kapott fizetésből, MEG KELL VENNI.
Egy nappal a 168 óra online cikke után nem történt semmi drasztikus változás a falu életében. Az érpataki lakosok már-már egykedvűen, nyugodtan fogták a polgármester és az ellene harcolók legújabb csatáját. Egy újabb csata, újabb gyalázkodások közösségi oldalakon, perekkel…..
KóserKároly 2012.01.12 12:12:50
@khmm...: nem "hadoválok" tényekről, csak leírtam őket. arról beszélek, hogy megtörtént mindkét oldal meghallgatása. utána te próbálsz maszatolni, hogy denemisúgyvan, hiába mondta el a másik oldal is, biztos megfenyegették stb.

látom, hogy veled fölösleges kommunikálni, mert így is, úgy is azt jön ki belőle, hogy a cigányok lopnak, csalnak, hazudnak, a gádzsók meg persze mindig a lehető legtökéletesebbek, s ha valaki az ellenkezőjét állítja, akkor hazudik. ugyan, kérem!
KóserKároly 2012.01.15 10:35:32
@borsod: olvastuk. Nagy részéről nm tudok semmit, de ami a magánlaksértést illeti, egyszerűen nem igaz, ami a helyreigazításban van. Mert az előző posztban sok lúd kitette a jogerős ítéletet, amelynek értelmében megszűnt a polgármester tisztsége. Pont azért, mert elítélték jogerősen
KóserKároly 2012.01.23 18:45:18
@Munkás: De olvassuk. Várjuk a következő posztot. Még mindig nem tudom megérteni, hogy lehet képes valaki a saját önkényuralmi elképzelését ráerőltetni másokra, majd fennhangon hirdetni, hogy ha nem tetszik, el lehet menni. Láttunk már ilyet a másik oldalon is (Gy. Ferenc), méltó követője O. Mihály Zoltán. Szép kis kompánia. Mikor fogjuk megérni, hogy sem miniszterelnök, sem polgármester nem lehet ilyen gőgös, arrogáns alak?
Nem, továbbra sem fogok nagyon hírekről véleményt írni, node most mégis.   Az alábbi cikk szerint mostantól a diplomásoknak Magyarországon kell dolgozniuk a képzési idő kétszereséig, a végzés utáni 20 évben bármikor.   A cél elvileg az, hogy itthon tartsuk a…..
KóserKároly 2012.01.20 23:30:23
@különvélemény: 20k+ egy install a számítógépeden? mit installáltatsz???
Vedd meg a szoftvert, oszt tedd fel magad. Egyébként meg OpenSource-nak áll a világ
Pandacsöki nevű kommentelőnk vette észre a TV2 óriási hibáját a ma reggeli Mokkában (ezúton is köszönjük neki). Az olasz hajószerencsétlenségről szóló riportjukban (00:38 percnél) bemutatnak egy felvételt, miközben az hangzik el, hogy "a Costa Concordia belülről a…..
Mielőtt még elhamarkodottan válaszolnál, muszáj megnézned az IKEA legújabb ambient kampányát, amiben egy 54 négyzetméteres lakást építettek fel Párizs egyik metróaluljárójában. A kampány legfontosabb célja az volt, hogy megmutassák, még a kis lakásokat is be lehet ízlésesen…..
KóserKároly 2012.01.16 13:43:50
@Csumpitáz Alfréd: 5 embernek elég kicsi :DDD
Mikor már senki nem kerülhette ki a szomorú igazságot, hogy alkotmányunk teljes mértékben érvényét veszítette, üres lap csupán, úgy döntöttünk, a magunk módján emléket állítunk a múltnak. Emléket állítunk a Magyar Köztársaságnak és Alkotmányának. Az 1989 és 2011…..
KóserKároly 2012.01.08 13:41:17
@aeidennis: Sólyom László az egyetlen.
KóserKároly 2012.01.09 00:19:33
@aeidennis: Te pedig arra az egyszerű kérdésemre válaszolj: azt mikor nyilvánította ki a nép, hogy királyságot szeretne? Rajtad kívül, s néhány hasonlóan gondolkodó egyeden kívül senkinek meg nem fordul a fejében, hogy de jó lenne egy király... Maximum egy olyan kirakatbábu, mint Angliában vagy Norvégiában.

Egyébként tájékoztatlak, hogy Sólyom László köztársasági elnök volt, nem király. Kérdésed arra vonatkozott, hogy kire lehet felnézni.

Egyébként szerinted mit kellett volna tennie? Beleereszteni egy sorozatot a két határőrbe? A világ attól visszhangzott volna, hogy a magyar állam feje erőszakkal bevonult Szlovákiába. És még igaz is lett volna, megítélésünknek esig külön jót tett volna, ugye?
Mikor tiltakoznak a magyar jogvédők a délvidéki magyarverések ellen? – tehetnénk fel a kérdést a legfrissebb temerini eset kapcsán, ahogy például a Mandiner rámutatott arra, hogy Tamás Aladárné jogaiért sem állt ki a Demokratikus Charta és a többi jogvédő társaság, csak…..
KóserKároly 2012.01.05 21:38:19
KóserKároly 2012.01.06 23:01:50
@tábormegsemmisítő: nem én tapizok le egy nőt, te rendkívüli szövegértési képességekkel rendelkező őzlábgomba, hanem ő engem. most épp hipotetikusan (pedig megtörtént már).
ha téged megfogdosna egy nő, nyilván nem vernéd meg. ha egy csávó fogdos, megvered. miért? azért mert meleg. ha azért vernéd meg mert letapizott, akkor a nőt is megvernéd.

én egyiket sem verném meg. mert az mindig elítélendő.

a hozzászólásom lényege pedig az volt: az, hogy valaki a saját neméhez vonzódik-e, nincs összefüggésben azzal, hogy tapiz-e másokat a villamoson.

egyébként a jogvédők nem ezekben az esetekben emelték fel szavukat, hanem azokban, amikor valakit CSAK azért bántottak, mert meleg (pl. a melegfelvonulás pólóját viselte vagy látták, hogy ott volt).
KóserKároly 2012.01.06 23:03:08
@Sarosip: pontosan
Október 23-án bejelentettük, a mai nappal elindítjuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Találjuk meg…..
KóserKároly 2011.12.30 23:18:27
@BélaBácsiii: Azt nem tudom, hogy van-e, de rengeteg szakmai tapasztalata és sikere igen. Ja, és mellékesen summa cum laude minősítésű jogi diplomája.
Mikulás napon kapták meg az érpataki szülők az óvodáztatási támogatásról szóló határozatokat. A polgármesteri hivatal előtt nagy vitatkozásra lettem figyelmes. Az egyik szülő méltatlankodott, mert a határozat szerint annyit hiányzott a gyereke az óvodából, hogy nem jogosult…..
KóserKároly 2011.12.25 01:01:35
@Munkás: Ühüm, csak azt elfelejted, hogy az óvónéni elküldi a gyereket orvoshoz DÉLUTÁN. Majd beírja a gyereket hiányzónak EGÉSZ NAPRA. Ugyebár, ez nem jogszerű. Ráadásul pont arról ír sok lúd, hogy sokszor INDOKOLATLANUL küldik orvoshoz a gyereket, ergo nem kap igazolást. Akkor ki a hülye meg a szemét?
KóserKároly 2011.12.25 01:03:05
@érpataki: Szívemből kívánom, hogy veszítsd el egyszer az állásodat. Próbálj meg megélni. Segélyből ugyanis nem lehet. Aki pedig úgy gondolja, hogy ne vállaljon gyereket, akinek nincs minimum havi nettó kétszázezres fizetése, az ne siránkozzon, ha fogy a népesség. Pfuj, gusztustalan anyagias hozzáállás.
KóserKároly 2011.12.29 13:37:43
@érpataki: Tipikus troll. Értelmes kritikára képtelen, csupán személyeskedő, érdemi tartalmat nélkülöző hablatyra. Gratulálok. Önnek is szívből kívánok áldott karácsonyt, és sikerekben gazdag boldog új évet!
Minden postaládába eljutott a félbevágott A/4-es lapra nyomtatott szórólap, amibenkarácsonyi élelmiszercsomag-osztására invitáltak minket. Végre valami! Érpatakon nem úgyműködik, ahogy bárhol máshol, itt már ez is óriási előrelépés. A környező települések lakóirajtunk…..
KóserKároly 2011.12.25 00:56:23
@Munkás: Végülis tényleg, nyilván örüljenek szerencsétlenek, ha a kopogtatócéduláikért cserébe némi kajával betömik a szájukat. Így gondoltad? Ez normális? Ha szerinted igen, akkor az gáz.
Régen úgy voltam vele, hogy aki mobilnet nélkül vásárol okostelefont, azt minimum azonnal le kellene tartóztatni, de legalábbis a mókusok elé vetni. Azóta már többször előfordult, hogy kiszaladtam a havi keretből, így újra elkezdtem értékelni az ingyen WiFi-t. Bár az internetes…..
Újabb fotót kaptunk a YourLook rovathoz, ezúttal Péter nevű olvasónk küldte el egyik kedvenc összeállításáról készült képét. A zakó a tehetséges, fiatal magyar divattervező, Szimon Ágnes Nóra munkája.Mi a véleményetek az összeállításról?..
via mkkp..
KóserKároly 2011.09.20 14:42:37
Ha Madách ma írná Az ember tragédiáját, a homousion-homoiusion ellentét helyett bátran használhatná az emberiség-emberiességet is, egyforma ürügy mindkettő arra, hogy jobb sorsra érdemes emberek essenek egymásnak. A két fogalom fölötti böstörködésnek már köteteket megtöltő irodalma van, amit…..
KóserKároly 2011.09.18 13:48:03
@pavor nocturnus: Nullum crimen, nem pedig nulla crimen. Nem nyelvileg rontotta el, azt neked sikerült. Tartalmilag rontotta el, mert semmi köze a római joghoz, az a felvilágosodás korában alakult ki, elterjedtté pedig Cesare Beccaria Dei delitti e delle pene című korszakalkotó munkájának eredményeként vált.

Minden jót!
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
KóserKároly 2011.08.23 10:24:13
@Szocio Pata (kikvogymukblog): Én is pont ezt akartam kérdezni. 300 euróért Párizs belvárosában három ember jóllakik.
  „Én azzal sem értettem egyet – és ez a privát véleményem –, hogy a diploma átadását – néhány szakot leszámítva – nyelvvizsgához kössék. (...) Budapest, vagy inkább Buda elitgimnáziumaiban meg a két tannyelvű gimnáziumokban…..
KóserKároly 2011.08.18 16:26:37
@jan: Móricz mint elitgimi? Muhaha...
Budán van a Városmajori pl.