Regisztráció Blogot indítok
Adatok
afalujegyzője

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Texas egyike az Egyesült Államok legérdekesebb államainak, hiszen a maga 26,5 millió lakosával önmaga a teljes ország népességének közel 8,5 százalékát adja, ám a lakosság legnagyobb része olyan nagyvárosokban és környékükön él, mint Houston, Dallas, and Austin. Az amerikai…..
Kétségbeejtő, hogy miközben ma Magyarországon kutyákat, macskákat ezerszámra gyilkolásznak, kiránduló, lovastúrázó embereket pedig fegyverrel fenyegetnek a hazai erdőkben a vadászok, addig a magyar állatvédő mozgalom céljait újra és újra egy agyhalott celeb, Tornóczky Anita…..
afalujegyzője 2014.01.25 17:53:12
@♔bаtyu♔: "...egy kibaszott nagy IMF hitel?"
Most bezzeg mennyivel jobb, hogy az adósság semmit nem csökkent, csak most nem az IMF-nek, hanem másnak fizetjük. Olyannak, aki nem pofázik bele, hogy mire költjük, így nem muszáj beruházásra, fejlesztésre felhasználni, ami egyszer majd megtérül, és lehetővé teszi a törlesztést, hanem egyszerűen el is ihatjuk az egészet, aztán majd lesz valami :O
(Ezzel nem azt mondtam, hogy az államadósság nem az MSZP alatt ment vissza 80% környékére ;)
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
afalujegyzője 2013.06.10 20:20:47
@thisiswhatklfisabout:
"A tanárról a következőket érdemes tudni: heti húsz órát dolgozik, az átlagbére 240ezer forint bruttóban (érted, heti 20 óráért 240ezer forint, bezzeg...), nem tud tanítani, nem tud nevelni, egész órán feleltet, meg amúgy is, neki egy óra nem egy óra, hanem csak 45 perc, "

Az Ön levele alapján elhiszem, hogy tanításra és nevelésre képtelen tanárai voltak.
Én jó szívvel gondolok rájuk, és néha eszembe jut, hogy az alapján amit tőlük tanultam, hogy lehet fele annyi idősen kétszer-háromszor annyit keresni, mint ők? Olyat is láttam már, aki a Nobel-díj átvételekor a tanárainak mondott érte köszönetet ;)

Van egy egészen közeli ismerősöm. Középiskolai tanár, 47 éves, 4 diplomája van, amiből hármat használ, és 185.000 Ft a havi bruttója. Egy havi osztályfőnöki pótlék talán bruttó 7.400 Ft, amiért hetente órákat tölt adminisztrációval, levelezget a hatóságokkal az olyan emberek miatt, amilyen Ön is lehetett ;)
(Fizetési részletek: www.tudosz.hu/portal/egyeb/2013-as-kozalkalmazotti-illetmenytablazat-bertetelei-ft-ho.html)
A kötelező óraszám jelenleg heti 22 óra, amire persze nem kell készülni, mert a dolgozatuk maguktól keletkeznek, és maguktól javulnak ki, még egy lusta tanár esetében is, aki semmivel nem foglalkozik.
Ha ekkora buli tanárnak lenni, Ön miért nem ezzel foglalkozik???
afalujegyzője 2013.06.10 20:44:12
@*dylan:
A szabadságról törvény rendelkezik. Arról is, milyen arányban kell a munkavállaló döntése alapján kiadni ;)

Képzeld, a tanárnak meg vannak tanítványai, akik később dolgoznak valahol, de mégis szóba állnak volt tanáraikkal (pl. én ;). Na, innen tudja a tanár, hogy milyen munkák vannak még a nagyvilágban, milyen pénzekkel és követelményekkel. Bár szerintem ebben a cikkben szó sem esett más munkákról ;)
Írni, olvasni, számolni, stb. ki tanított meg? ;)
GFG Blog Újsághírben a Végtelen 2013.02.13 15:28:30
„Valami rémület kell ide / - bomba! karambol! – hogy beszéljék / ...így még kigyúl / a sárban valami izgalom / s mint távoli, megkésett, kopott / film, végigdübörög egy lopott / újsághírben a Végtelen / Törökszentmiklóson és Fegyverneken.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben…..
Nincs is szebb annál, amikor két, "független" hetilap egymást ekézi. Az egyiknek az eheti címlapján egy OV-szerű lény van, a másikon Esterházy Péter. "A Heti Válasz és a Demokrata az utóbbi évek folyamán összesen bő százmillió forintnyi bevételhez jutott a döntő…..
afalujegyzője 2012.04.23 22:07:16
@afalujegyzője:
Egy apróság még: egy idő után az előfizetett lapok többsége olvasás nélkül ment a szemétbe, mert információhoz, hírekhez nem lehet belőlük hozzájutni, csak az derül ki mindig, hogy éppen kinek "a kurv@annyát!"
Ez azért igazán hasznos: tulaj, kiadó pénzt eltesz, papíron lapot olvassák, a fák meg nem állva halnak meg ;)
afalujegyzője 2012.04.23 22:17:07
@efes:
"driopios 2012.04.23. 17:23:45
A Narancs a Fidesz lapja volt még 89-90-ben. (Kiadó: Kövér László). Nagy utat jártak be azóta, de nem nagyobbat, mint az alapítójuk. "
Kép:csepelinfo.huA kormány leszállítja a tankötelezettség korhatárát 16 évre. Titkos hatástanulmányuk szerint ez kallódó szakképzetlen fiatalok tízezreinek megjelenésével és több ezer pedagógus elbocsátásával fog járni!Találós kérdés: melyik kormány tesz olyan lépést,…..
afalujegyzője 2012.03.04 10:57:28
@Poglonc:
"Nagyon szép érvek hangoznak el itt, de észre kéne venni valamit: NINCS PÉNZ. Nem az IMF szigorúságával van baj, az IMF is azért kell, mert: NINCS PÉNZ."

Ha nincs pénz, akkor nem biztos, hogy tízmilliárdokat kellene focira/stadionra költeni. Attól, hogy bazi nagy stadionokat építünk, még nem fognak tudni focizni a magyarok. Aki meg igen, az azonnal el is húz ebből az országból. Ha nincs pénz, miért kell összevásárolni működő piaci cégeket száz és ezermilliárdokért? Miért kell állami bank, mikor van 35 magán? Amíg nem kezdték el állami irányítással kirabolni őket, nagyjából működtek. A Demjántól megvásárolandó magánbanknak honnan lesz pénze?
Miért kell 500 mrd-ért MOL részvényt vásárolni? Miért kell a Kossuth teret átépíteni?
Igazad van, nincs pénz. De ha felesleges baromságokra költjük, akkor sem lesz több. Sőt...
Ha kicsit megnézzük, hogy az ázsiai kistigris néven emlegetett országok mire költöttek 20-30 éve, és mit értek el vele, ... talán nem az oktatást kellene lenullázni.

Biztosan ti sem mai gyerekek vagytok már. Ha visszaemléxel, hogy az egykori osztályaidban milyen gyerekek voltak (alsóban, felsőben, középisk, stb.), akkor miket gondoltál róluk, és ma mi lett belőlük. És mi lett volna, ha az első alkalommal kirúgják a gyereket, talán élő példát látunk arra, hogy nem marhaság erőltetni a suliba járást.
Azzal maximálisan egyet értek, hogy ha valaki nem akar tanulni, az ne egy gimis osztályban rontsa a levegőt, zavarja a többiek előrehaladását. De csak azért, mert magától nincs annyi esze, hogy felfogja: ezen múlik a jövője, még nem kell kötelezően élősködőt gyártani belőle.
A közmunka jó találmány. Az egész szocializmus így működött. El is adósította rendesen az országot, aztán szépen meg is bukott...
afalujegyzője 2012.03.04 10:59:09
@Poglonc:
"akit 16 évesen kirúgnának, vagy önszántából nem járna iskolába, az vajon a jelenlegi rendszer szerint 18 évesen képzett emberré válik? Ha igen, kérek bizonyítékot, hogy legalább 20%-ukra igaz lesz, ha nem, akkor meg minek is jár iskolába két évet feleslegesen? "

Én meg az ellenkezőjére kérem a bizonyítékot ;)
afalujegyzője 2012.03.04 11:01:45
@superfrog:
"azért mert a cég sima mezei betanított melóra is diplomást vesz fel, attól még feleslegesen van a kezében a diploma. mert az hogy postázóban is diplomás dolgozik, és erre büszke egy cég az valóban remek, csak mi értelme van? "

És a sima mezei cég tulajdonosai teljesen hülyék, mert inkább 2x annyi bért (+ járulékok - adók) fizetnek valakinek, hogy elmondhassák, ők a postázóban is diplomást alkalmaznak, mint hogy felvegyék Pistikét 8 általánossal minimálbérért.
Ez egy gazdaságilag racionális elgondolás...
Részlet Orbán Viktor, az egri városi televíziónak adott interjújából. A miniszterelnök szerint „le kell szerelni az ellenséges támadásokat”, mert Magyarországnak nincs szüksége arra, hogy „Európa mondja meg, hogy éljünk, erre itt a 10 millió magyar”. A…..
Nem tudjuk, hányan nevettek nagyot Orbán Viktor tréfáján az egri frakcióülésen, amikor Pósán László felvetésére, hogy hiba volt mindössze évi százban megállapítani az ingyen képzett jogászok számát, azt válaszolta, hogy tényleg nem volt helyes. Aztán hozzátette: le kellett…..
afalujegyzője 2012.02.09 19:59:47
1. Fél a FIDESZ, mert az előző egypártrendszer (MSZMP) alapjait is - mások mellett - egy jogász szakkollégium kezdte ki. Ha nincs jogászképzés, nincs szellemi műhely, nincs, aki jogi ismeretek/eszközök birtokában megingassa az újabb egypártrendszert (FIDESZ - "gyakorlatilag nincs ellenzék")

2. A mai jogászok tudják, kinek köszönhetik a pozíciójukat. Az idősebb bírókat, akiknek már nincs veszítenivalójuk így egy politikussal is szembe mernek szállni elküldik nyugdíjba, újat nem képeznek, így az ügyészség után ide is csak megbízható pártkáderek, és esetleg azok utódai kerülhetnek. Az egyéb jogászokkal meg azt csinál a párt, amit éppen nem szégyell, ha nem állnak be a sorba :(

3. A nép főzheti magának a pálinkát, hogy szabadon elhülyüljön.

4. Lehetetlenné teszik sok embernek a felsőoktatást, ezért a tehetségesebb és vállalkozóbb kedvű fiatalok világgá mennek, itthon meg marad a birka nép, akinek azt dumálnak be, amit akarnak.

5. Olyan tehetségtelen pártkádereket helyeznek vezető pozíciókba (pl. az oktatásnál maradva a középiskolák igazgatóit is most cserélik százasával), akik nem fognak önálló véleményt alkotni a kenyéradó gazdával szemben. Tudják, hogy képességeik alapján alkalmatlanok a pozíciójukra, ezért nem ugrálnak, csak buzgó végrehajtói lesznek a pártutasításoknak.

Szép új világ ... Az idősebbeknek nincsenek hasonló emlékei pár évtizeddel ezelőttről???
Valahol Dél-Magyarországon az arany háromszögben, egerek martaléka lett 80 millió forint.   Igaz vagy nem igaz nem tudni, de körbejárt a pletyka vagyonkezelői körökben, hogy valahol Dél-Magyarországon az arany háromszögben, egerek martaléka lett 80 millió forint. Egy…..
afalujegyzője 2011.12.08 16:19:56
@gentry:
"Testvérem egy vidéki takarékszövetkezetnél dolgozik, ők elég sok forinthitelt folyósítottak végtörlesztésre, neki mesélte több ügyfele is, hogy az egyik kereskedelmi banknál hiába közölték, hogy hitelből végtörlesztettek, mindenkinél a saját erő rovatot ixelték be. Ez gondolom több banknál is előfordult, és nyilván nem az ügyintéző találta ki.
Na ennyit a statisztikák megbízhatóságáról."

Ez feltehetően arra vonatkozik, hogy az adott banknál felvett hitelből végtörlesztett-e. Ha bemegyek valahova egy táska pénzzel, azt mondok az eredetéről, amit akarok. Viszont ha tőlem kérsz kölcsön ahhoz, hogy megadd az előző tartozásod, akkor egyértelmű, hogy hitelből törlesztettél.
Klb. mennyi a tak.szövök össz kihelyezhető tőkeállománya a cikkben említett eddig befizetésre kerülő 250 mrd Ft-hoz képest?
www.bevezetem.hu/cikk/hatekonysagi-mutatoit-hozta-takarekszovetkezeti-szektor-az-idei-elso-felevben-is
Ha jól értelmezem elsőre, az össztakszöv össz hitele:"A hitelpiac általános állapotának megfelelően a bruttó hitelállomány az integrációban is csökkent némileg: 653,9 milliárd forintról 641,8 milliárdra" Ezt nem mind most soztották ki a végtörlesztésre, bár negyon szeretnének piacot szerezni :)
afalujegyzője 2011.12.08 16:27:06
@hááááát:
"Fogadjunk a végtörlesztők 40% közalkalmazott, 40% minimálbérre bejelentett vállalkozó."

Szerintem ez a kettő nem uaz a kategória, a politikussal meg pláne nem. Honnan a bánatból lenne a gyereked óvónénijének több millája a végtörlesztésre? Ellopja a gyerek játékát? Vagy az uzsonáját? Mást nem nagyon tud sem eltitkolni, sem ellopni, miután pénz fölött nem rendelkezik, a fizetése meg elég jól átlátható módon mozog szerintem [csak a keretes szerkezet miatt]...
afalujegyzője 2011.12.08 16:31:28
@Arbet:
A Kubatov bácsi listáján az elvadult fideszhívők szerepelnek, akik bármikor, bármilyen ügyben mozgósíthatók a PÁRT érdekében ;)
Adhatnék neked hitelt, de nem adok. El is mondom, hogy miért. Fasza kis hitelkonstrukció lenne, nem kamu thm, változó kamat ilyesmi. Törleszthetnéd úgy, hogy nem rokkanna bele a családi kassza. Adhatnék ilyen hitelt, de nem adok és elmondom miért nem. Magyar vagy Csalsz, lopsz, adót…..
afalujegyzője 2011.10.04 21:23:01
@szgy: "talán már működik is a feljelentő lapjuk. "
Heélyes, ebben mindig nagyok voltak a magyarok, a Horthy kortól Rákosin át Orbániáig :D Már csak kicsit kell várni, és jön a Nagy Fekete Autó. Ma a bloggerért, holnap érted vagy értem.
Tényleg ilyen országban érzitek jól magatokat???
Szeptember másodikán, tehát holnap jelenik meg (Polgár) Odett második nagylemeze, az immár Go Girlz nélkül készült Hanyatt, Homlok, Egyenes. A Lángoló Gitárok most meghallgathatóvá tette az egész albumot, plusz egy interjút is készítettünk Odettel így a pénteki Gödör…..
afalujegyzője 2011.09.01 21:00:38
@Azúrkék égbolt: Aranyos vagy :O
Fingod nincs róla, ki az a Kertész Imre, Kertész Ákos, de a lényeg, hogy fröcsögj kicsit, mert ma az a menő azok közt, akik übermagyarnak tartják magukat, miközben fingjuk sincs semmiről, és többet ártanak a magyarságnak itthon és külföldön, mint aki tudatosan bántani akar minkat :(((
afalujegyzője 2011.09.01 21:01:07
Az összedőlés határán áll Közép-Európa legnagyobb és egyik legszebb katonavárosa, a Veszprém megyei Hajmáskér.  A palotakomplexum idén lenne 100 éves. A hajmáskéri parancsnoki épület napjainkban (Fotó: Picasaweb.hu)  Nagyhatalmak fegyverkezési versenye  …..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
afalujegyzője 2011.03.02 20:30:44
@streamer:
"a pénz mögött nincs megtermelt érték, ez csak egy papir..."

Tehát nem is tudsz érte termékeket és szolgáltatásokat vásárolni, csak nézegeted és papírhajót hajtogatsz belőle ;)

"Meg az államadósság egy mondattal visszafizethető", tudom.
Addig is azért ezt sem baj, ha ismeri a nép:
penziskola.hu/konyv/az-en-penzem/ii-mindenhato-penz/5-penz-szerepe-es-funkcioi/2-hogyan-kerul-ma-penz-gazdasagi-szereplokhoz
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
Méghozzá széleskörűen!Kérem, aki nem bírja a párt kritikáját, az ne a tovább-ra, hanem ide kattintson.Tehát. Egy plakát Karcagról:Alatta néhány sor:Néhány nap múlva beszámoló az eseményről: Nos, egyvalami nem stimmel csak. A helyi jobbikosok nem ismerik kellően a saját…..
Sziasztok! A problémám a következő. 2010.novemberében az iskolánk egyik fenntartója (3 fenntartónk van) 5 fő leépítéséről döntött, minden egyeztetés nélkül. A munkáltatónk ehelyett költségcsökkentést vállalt, melyet úgy kívánt megoldani, hogy elvette az összes…..
afalujegyzője 2011.02.21 00:38:25
@nemstatikus:
"A technikai fejlődés még nem akadt el."
Nem baj, majd elakasztják. Pár napja kering a neten egy írás, mely szerint az új NAT-ban meg akarják szüntetni az informatika tantárgyat :o
sirius.tbsz.sulinet.hu/pipermail/apropo/2011-February/000188.html
afalujegyzője 2011.02.21 00:41:50
@nemstatikus:
"Egyikük a gyengébekkel, felzárkóztató jelleggel, a másik meg a tehetségesekkel a jövőjükért. Minek? Egy osztályba velük! "
Azért, hogy 10-20 év múlva is legyen olyan magyar ember, aki képes gépeket tervezni és működtetni. Ír neked IGO programot, tudsz telefonálni, meg ilyen apróságok... ;)
afalujegyzője 2011.02.21 00:47:12
@retinax:
"ha biztosan tudná, hogy az egyik kirúgandó, vagyis megmentett seggű az ötből ő lett volna"
Én meg visszakérdeznék: Akkor is ilyen szenvtelenül viselnéd, ha neked kellene rendszeresen ingyen dolgozni? Ugye örülnél, hogy milyen rendes a főnök? Munka mindig van, csak pénz nincs.
21. sz. Európa...
vagy 17. sz. USA?
 Orbán Viktor kezd európai politikai szupersztárrá válni – és már nem csak hírhedt politikusként. A Spiegel már referenciaként használja a nevét. Február 14-re keltezett számában a hetilap a Merkel kancellár elleni európai lázadásról szóló cikkében non plus…..
afalujegyzője 2011.02.19 17:26:42
@ninimimi:
"azokban a hetekben a Pershing, amerikai rakéták Nyugat-európai telepítése elleni, szovjet médiakampányban való részvételük volt,"

Azt nem lehet elképzelni, hogy ők mondjuk annyira rühelltek volna egy USA rakéta tövében élni, mint mi egy SZU-éban?
Akárki éppen a barátunk, én nem szeretném, hogy a falum határában rakétasilók álldogálljanak. De a pécsiek egy 1xű radart sem szertnének. Akkor ők mind komcsik? Sólyommal az élen? ;)
afalujegyzője 2011.02.19 17:28:34
@malacz69 eurofanyalgó:
Vagy jobboldali. Csak amit magyarországon így hívnak, attól elég sok embernek hánynia kell - iq-tól és végzettségtől függetlenül :(
afalujegyzője 2011.02.19 17:46:53
@belzebubhaver:
Mi a különbség?
A cigányok is falkában bátrak, a gárda is, az ultrák is, meg a gójok is.
Szerintem elég hasonló elven működnek az említett közösségek: legyünk jó sokan, akkor nekünk lesz igazunk :(
A Fidesz kormányra kerülése után már rögtön pontosított: 10 év alatt teremtünk egymillió munkahelyet. Tehát a 2011-es penzum 100 ezer állás teremtése lenne. No, de ezt, hogyan fogja megcsinálni a Fidesz? Elöljáróban annyit hadd mondjak el, hogy ügyes. Ahogy Rodolfo mondaná, csak…..
Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott megtartotta a diadalmas sajtótájékoztatóját, valószínűleg napok óta erre készült. Minden mondata csodálatos: "Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta…..
A napokban felhívott egy francia újságíró hölgy a Marianne című, 300 ezres példányszámú hetilaptól, és arra kért, hogy beszélgessünk kicsit az utóbbi hónapok magyar gazdaságpolitikai kormányzati döntéseiről. Nem tudom, ez a lap mennyire volt eddig kemény Magyarországgal…..
afalujegyzője 2011.01.26 15:34:57
@afalujegyzője:
Ez az egyik kedvencem, a kormányzati kommunikáció témakörében. Bocs, ez lemaradt :D

kuminszerint.blog.hu/2011/01/26/igy_nem_csoda_hogy_rossz_a_kulfoldi_sajtonk#comment-form

Valamiért nem ette e hivatkozást...
afalujegyzője 2011.01.26 16:11:56
@spiccpork:
Ebben igazad van, csak nem erről beszélünk, egyáltalán nem releváns.

Aranyos ;) Ebben az ágazatban éppen diktatúra van már, de máshol még nem látszik ennyire. Ezért ne is vonjunk le következtetéseket. Hogy u.az a gárda mit is csinál egyes területeken és milyen stílussal, semmilyen összefüggésben sincs semmivel:S

"Biztos vagyok benne, hogy a _semilyen pár hívének_ nem esett jól..."
Ezt elég eredményesen elinztézték az elmúlt években. Elsőként ettől kellene megszabadulnunk, hogy ha valaki véleményt mond valamiről, azt valamelyik párt ellen/érdekében teszi, az semmiképp nem lehet a sajátja.

A Kis Sértett név szerint Orbán Viktor, és a GYurcsány/Bajnai kormányok idején nem 1x mondott olyanokat külföldön, amiben nem a kormányt, hanem az egész országot fikázta (mert az a sok hülye nem rájuk szavazott, így megérdemli ;)
Linket nem keresek, mert ennyi energiát nem vagyok hajlandó erre szánni. Már így is többet ültem itt, mint amennyit ezek megérdemelnek :(