Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbenjyy

75 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2012-ben indult útjának a Mark Webb-féle "új" Pókember trilógia. A hálószövő hős korábban már megélt egy szériát 2002 és 2007 között, amikor Sam Raimi vette kezelésbe New York kék-piros ruhás hősének történetét, ám Raimi verzióját sokan kritizálták amiatt, hogy nem…..
Movie Barlang Noé (2014) kritika 2014.05.01 19:54:28
Nem tagadom, hogy nagyon vártam az idei Noé c. filmet. Elsősorban talán azért, mert a rendezője az a Darren Aronofsky, aki amellett, hogy megrendezte minden idők egyik legjobb filmjét, a Rekviem egy álomért, olyan alkotásokat is produkált, mint a Pankrátor, vagy a pár évvel korábbi…..
Ridley Scott jópár nagy filmet rendezett már, és bizonyította, hogy több műfajban is kiválóan meg tudja állni a helyét. Az 1979-es, karrierjét beindító Alien: nyolcadik utas a halál c. filmje után egy másik sci-fi remekművet is letett az asztalra a Szárnyas fejvadász képében.…..
Steven Spielberg azok közé a hollywood-i rendezők közé tartozik, akik elhíresültek egy bizonyos stílusról, majd karrierjük csúcspontján felrúgták azt, és egy szögesen ellentétes műfajban is naggyá váltak. Spielberg, aki a 70-es és 80-as években a szórakoztató mozifilmek…..
A II. világháború, és az azt megelőző események a történelem azon részét alkotják, amelyeket valószínűleg mindenki ismer. Az emberiség történelmének legpusztítóbb konfliktusáért pedig általában egy embert tesznek felelőssé: Adolf Hitlert, aki a háborús bűnök nagy…..
Terrence Malick 1998-as háborús filmjének egy nagy balszerencséje van - egy évben jelent meg Spielberg Ryan közlegény megmentésével, és az azt övező hírverés következtében sokan elfeledkeztek Az őrület határán-ról. Azonban mindenképpen érdemes szót ejteni Malick filmjéről,…..
Steven Spielberg 1998-as Ryan közlegény megmentése c. filmje talán minden idők leghíresebb és egyben legtöbbet vitatott háborús filmje is. Kétség sem fér hozzá, hogy egy filmtörténeti mérföldkőről van szó, amely a későbbiekben viszonyítási alapot szolgáltatott a többi…..
Egy ideje David O. Russell filmjei biztosan számíthatnak minimum egy Oscar jelölésre, a 2013 végén megjelent Amerikai botrány viszont mindjárt 10 jelölést is kapott, a legtöbbet a Gravitáció mellett. A harcos, és a Napos oldal c. filmekkel büszkélkedhető Russell ezúttal (csakúgy…..
2013 végére Martin Scorsese legújabb filmje is beérkezett, amely minden kétséget kizáróan tarolt a mozipénztáraknál. A Wall Street farkasa, tetszik vagy sem, az elmúlt év egyik legkiemelkedőbb alkotása, bár erősen vitatható, hogy miért. A film azzal foglalkozik, amellyel korábban…..
Az idei Oscar egyik legnagyobb esélyesének tartott filmet, a 12 év rabszolgaságot fogom most elemezni. A rendkívül tehetséges és elismert rendező Steve McQueen 2013-as filmje Solomon Northup azonos című könyve alapján készült, és a cím mindent elárul róla: amerika történelmének…..
Movie Barlang Avatar (2009) kritika 2014.01.12 12:41:50
2009-ben a minden idők egyik leglustább filmrendezőjének tartott James Cameron megrendezte a mára már kultuszfilmmé vált Avatar c. sci-fi-jét. Cameron-ról egyvalamit mindenképpen tudni kell: mindig nagyon jó érzékkel találta meg a slágergyanús filmtémákat. A 80-as évek elején…..
Az 1960-as évek zenei forradalmának a Beatles és a Rolling Stones mellett talán a Doors nevű amerikai banda volt a legkiemelkedőbb együttese. A frontember, Jim Morrison személye köré valódi kultusz szerveződött, a koncertjeik sámánisztikus szeánszokra emlékesztettek, Morrison pedig…..
David Fincher a legjobb modern filmrendezők közé tartozik. Két leghíresebb filmjét, a Hetediket és a korábban már a blogon bemutatott Harcosok Klubját egyaránt a 90-es években rendezte, ez a két mű pedig egyértelműen felkerülhet a valaha készült legjobb filmek listájára. Most az…..
Manapság óriási divatja van a szuperhősfilmeknek, mivel a mai kor technikájának köszönhetően már olyan emberfeletti képességekkel bíró személyeket is a filmvászonra lehet vinni, ami eddig elképzelhetetlen volt. Képregényadaptációkat ugyan már az előző században is…..
Stanley Kubrick egyáltalán nem tartozik az átlagos filmrendezők közé. Az angol származású mester már sajnos nem él, viszont életében rendezett egy-két olyan filmet, amellyel bizony megismételhetetlen, és maradandó munkákat tett le az asztalra. A két leghíresebb művét a 60-as…..
A rasszizmus mindig is nagyon kényes téma, főleg a filmgyártás területén. Az egyes embertípusok között feszülő örökös ellentétet már sokan sokféleképpen a vászonra álmodták, Tony Kaye 1998-as filmje, az Amerikai História X azonban minden kétséget kizáróan egy kiemelkedő…..
1978-at írtunk, mikor megjelent John Carpenter számszerint kilencedik, és egyben talán leghíresebb filmje, a Halloween. A szóban forgó mű nem csak azért lett sikeres, mert egy kiváló horror, hanem azért is, mert ezt tartják minden idők első slasher filmjének. Carpenter ugyanis…..
Elég sok időbe és melóba telt, mire elkészítettük a 8. évad nyitó videóját, de mindenképpen olyan évadkezdést akartunk prezentálni nektek, ami méltó az eddigiekhez. Ezzel a videóval vége a BlackSheep - egyeduralomnak, újra kettesben nyomjuk, újult erővel, és persze…..
bbenjyy 2013.11.01 23:19:51
bbenjyy 2013.11.01 23:19:53
Michael Myers, Jason, Ghostface és Freddy Krueger. Olyan slasher főgonoszokat soroltam fel, amelyekről még a horrorfilmek körében kevésbé jól tájékozódó emberek is kapásból tudják hogy kicsodák és melyik filmben szerepeltek. A mai nap az utolsóról, Fred Krueger-ről lesz szó,…..
William Friedkin 1973-as filmje, Az ördögűző legalább akkora mérföldkőnek számít a horror-műfajban, mint a Pszichó. Sokan minden idők legrémisztőbb filmjének titulálták ezt az alkotást, és már megjelenésekor is rendkívül nagy botrányt kavart nyers brutalitása, és…..
Movie Barlang Pszichó (1960) 2013.10.30 08:30:50
Alfred Hitchcock, a borzongás nagymestere minden idők leghíresebb filmrendezői közé tartozik. A mester már az 1920-as években is rendezett filmeket, majd pályája a 30-as 40-es években indult be igazán. Ha megkérdeznénk bárkit, hogy mondjon egy filmet a rendezőtől, akkor elég nagy…..
A borzongás és a pszicho-thrillerek rajongói 2013-ban sem maradnak kedvenc műfajuk nélkül, ugyanis a mára már legendás hírrel bíró Fűrészt alkotó James Wan úgy döntött, hogy megfilmesít egy valós, és csontig hatolóan félelmetes történetet Démonok között címmel. A film…..
Movie Barlang Holtak hajnala (2004) 2013.10.29 08:38:40
Az ezredforduló után divatossá vált klasszikus filmeket remakelni, vagyis kissé felturbózni, szépítgetni, és itt-ott belenyúlni a régi filmekbe. A remakek általában rosszabbak lesznek mint az alapanyag, elvégre másolatokról van szó, ám némely ritka esetekben ezek a másolatok…..
Movie Barlang Sikoly (1996) 2013.10.29 08:24:13
A "slasher" filmek, vagy más néven tinihorrorok a 80-as években élték fénykorukat. Ebben az időszakban változtatta rémálommá Freddy Krueger az Elm utca tizenéves lakosságának életét, és ekkor pusztította ki bozótvágóval a hokimaszkos Jason szinte a teljes amerikai kamasz…..
1897-ben jelent meg az ír származású író, Bram Stoker Drakula c. regénye. A mű elsősorban horroregénynek tekinthető, és a 15. sz-ban élt havasalföldi fejedelem, Vlad Tepes legendáját elevenítette fel, és ültette át modern köntösbe. A véres kezű Drakula gróf története…..