Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pibá

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1984. március 7., a hónap első szerdája Kádár János hivatalos baráti látogatásra Jugoszláviába utazott. A képen meghívójával, Dragoszlav Markoviccsal, a JKSZ KB Elnökségének elnökével..
Nagyon sok olyan sorozatkészítő van, akik ötleteikkel és stílusukkal olyan történeteket tudnak elmesélni, amik annak ellenére, hogy elszálltak a valóság talajáról, mégis emlékezetesek és legfőképp minőségiek tudtak maradni mindvégig. Elég, ha a cikksorozat legutóbbi két alanyára gondolunk. Vannak…..
Sakkozz mindennap! Elkerülhetetlen 2020.08.10 05:26:46
Néhány lépésben megoldódik... Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Nem fogytak a Sopiko képek, csak rossz helyre kattintottam feltöltéskor. (Hiszitek, nem hiszitek, sötét bábokat Tal vezette, viszont világos nem találta meg a győztes kombinációt az öreg ellen. Te jó Isten!! A nyerő lépés helyett világos g3-at lépett...) Világos lép! A megoldást a…..
Sakkozz mindennap! Bajok vannak 2020.07.23 05:26:20
Töprengj ezzel a kislánnyal. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Pibá 2020.07.24 12:38:21
@harga: Akkor szerintem javítsd ki ezt is, az a makacs Fh6 valójában Fh5+.
Néhány lépésben. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Pibá 2020.07.06 23:53:03
@Melee: 1. Bg5+ Kh5 2. Bh5+ Kxh5 3. Ve5+ után sötét választhat, hogy Vf5-tel vagy f5-tel nyer.
A mai feladvány szerintem nem a legkönnyebb. Sokat nem fogok tudni hozzászólni, de a megfejtést mindenképpen megadom! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Sakkozz mindennap! Előre az úton 2020.05.22 02:19:22
A másodhúzó királyállása gyenge. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Nem lesz rossz megoldás? Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Sakkozz mindennap! Előre 2020.04.10 02:07:38
Nem kell félni. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Pibá 2020.04.11 20:59:54
@harga: Jó lenne, ha leírnád milyen forszírt mattot látsz, mert én nem látom. A legegyensebb verzióban Stocky szerint tényleg matt van, de az nem végig sakk, és kábé 14 lépés hosszú.
Pedig lesznek rossz megoldások! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
5: A visszatérő - a film, ami azzal lett híres, hogy Leo 1. Oscart kapott érte 2. nyers húst evett benne 3. medve-bunyó. A történet klasszikus bosszúfilm némi túlélő drámával: a vadászt az egyik társa megöli és a fiát sem kíméli. Csak éppen a vadász életben marad, lemászik a hegyről és nem bocsát…..
Ma nem lesz helytelen megoldás. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Kétféle hétvégi fáradtság van. Az egyik a punnyadt fáradtság. Ezt fotelben üldögélve lehet elérni. A másik a kellemes fáradtság. Ezt pedig ezzel a túraúttal kaphatjuk meg, ami ki se megy a városból, mégis tele van kilátókkal, meredek sziklákkal, barlangokkal. Sőt, egy élő remetével is…..
Ha megkérdezünk nyolc feketeöves Trónok harca-rajongót, mármint olyat, aki a könyveket is olvassa, hogy mégis, mi a legközpontibb rejtély ebben a történetben, tuti, hogy legalább hat különböző elméletet kapunk vissza, és az is, hogy félórán belül anyázás lesz a dologból. Ilyen mértékű és szintű…..