Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pozse

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
Álmatlan medve olvasónk ragadt klaviatúrát, hogy írjon nekünk (hello@hazmestermedve.hu), egy igazi kis bosszantó problémáról... de mondja el ő: Tisztelt Házmestermedve!Előszöris szeretném megköszönni , hogy létezik az oldal, nagy segítséget jelent sok ember számára.Az én történetem a hetedik…..
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
Pozse 2016.11.04 10:52:21
@Szarazinda: Megtoldanám még a türelmetlenebb fajtával, aki a tele autópályán a belső sávban megérkezik, és a folyamatos előzés mellett dudál, villog, indexel, mutogat, hogy takarodjál le, hogy Ő haladjon egy egész autónyit, és újrakezdje a mutogatást az előtted haladóval. Ha nem mész le, mert nem akarsz beragadni két török kamion közé, akkor megpróbál sávot váltással jobbról előzni, ami persze nem sikerül.
Globális jelenség, hogy a nagyvárosokban egyre drágább a lakhatás. Ennek oka, hogy zajlik egy urbanizációs robbanás, amelynek hatására 2050-re a világ lakosságának várhatóan már kétharmada a városokban fog élni. Csakhogy az építőipar egyre kevésbé tudja tartani a lépést a…..
A futurizmus kibaszottul unalmas téma, azt vettem észre, hogy engem sem nagyon érdekel. Pedig a jövő maga nagyon érdekel - és hogy milyen lehetne. Javasoltam is, hogy gyakorolnunk kéne az erről való gondolkodást. De ha nem az, amit ma futurizmusnak nevezünk, akkor mégis melyik az a része érdekel a…..
Habár az igazi, kőkemény nyári kánikulára még várni kell néhány hetet, már most ideje felkészülni a tikkasztó napokra. A legjobb persze mindenkinek az lenne, ha a legmelegebb napokat egy tóparton vagy egyenesen a tóban tölthetné, de erre azért elég nehéz bazírozni a nyári…..
Mert lesz, én most már ezt ki merem jelenteni annak ellenére, hogy még csak elindult ma a crowdfunding-kampány. És nem is kér keveset a Double Fine, 3,3 millió dollárt, de máris több mint egymilliónál tart az adakozás, és még 34 nap van hátra. Aki követi a blogot, tudja, hogy a…..
  ..
Pozse 2014.06.04 18:38:24
@doggfather: A végét megvárhatnád, ott a válasz a kérdésedre.
Mindenki el van ájulva a Bioshock Infinite-től (én is), a hét játékcsaja nem is lehet így más, mint Elizabeth, akit a játékosnak ki kell mentenie a lebegő városból, Columbiából. Az első két Bioshockkal elég magányos élmény volt játszani, mert a főhős egyedül szállt szembe a…..
Kedves Kommuna! Idén is van Goldenblog, és idén először mi is neveztünk. Mivel nem akartunk az iddqd (és Stöki) ellen indulni, így cselesen a kult/szórakozás kategóriában találhattok meg bennünket (na jó, valójában az történt, hogy nem olvastam el rendesen, hogy a játékokat…..
Pozse 2012.08.23 16:05:19
@nyauuuuu: Köszi azért.
@Bálintka.: Köszi, beraktam, meg fogom nézni. És tudtam, mert pl. a múltkor megtaláltam a zárt Wifim MAC-címét a valós (!) helyen, valószínűleg andoridos gyűjtésből.
Na tényleg abbahagyom, és most megint nem fogok írni vagy fél évig.
Pozse 2012.08.23 19:40:31
@Bálintka.: Á, mindegy, lelepleződtem.
Szóval, egy kezdő okostelefonban is 3 antenna van. GSM, ez a telefonáláskor kell, ez mindig megy, és mindig bejelentkezik a tornyokra, merthát azért van. A szolgáltatónak elküldi a számot, IMEI számot, a többit szerződéskötéskor megadtad. Ha egyszerre 3 torony is van vételkörzetben, nagyjából 100 méteres pontossággal megállapítható, hol vagy.
Következő antenna a GPS, ezek általában AGPS-ek (Assisted GPS), vagyis normális működésre is képesek, de mobilinternettel gyorsabban feláll. Értelemszerűen a pozíciód meghatározására van, nagyjából 10 méteres pontossággal, akár a zsebedből.
A harmadik antenna, a WIFI, elvileg netcsomagok fogadására van belőve, de kereséskor rögzíti a WIFI spot MAC címét, a szignál erősségét, és az SSID-jét (nevét). Ha három adó van a közelben, ez is használható a telefon helyének meghatározására, olyan 20 méteres pontossággal.
Ha ez a három együtt van pl egy androidos telefonban, akkor a telefon simán gyűjtheti ezeket az információkat (adók, erősségek, WIFI-k, hívott számok, időrendben), és mondjuk napi 1 kByte adatforgalommal továbbíthatja "valahova". És ezenfelül még az emberek ingyen és bérmentve megosztják a kedvüket, érzéseiket és gondolataikat, olyan dolgokat, amit még ezzel a remek kis rendszerrel nem tudtak összeszedni rólad egy magáncéggel/cégekkel akik megveszik ezt. Szóval lehet úgy néz ki, mintha kiütközött rajtam a paranoia, de vigyázok rá, miket osztok meg valakivel (és még aki figyel valahol erre).
Amúgy nem a hely a baj, mert a csávóról a videóban 38000 sor infó volt, ez nem lehet több, mint 50 mega.
A sörben én is benne vagyok, bár nem hiszem, hogy eljutnál ebbe a kis vidéki városba valaha is, vagy én oda.

És egyéni rekord a fanövögetős játékban, 2 nap 19 óra, harmadjára csak sikerült.

Ha pedig a Goldenblog a blogokról szólna, néznék a forgalmat ÉS lehetne szavazni is, teljesen automatán. Így meg megvan a Facebook azonosítód, a nyaralási fotóiddal, amit nem akartál velük megosztani.
 Sok a spekuláció arra vonatkozóan, hogy merre kell most továbblépnie a tömegfilm műfajának. Mert hogy tovább kell lépnie, az kétségtelen, ugyanis jelenleg nagy teljesítményű futóhomokban ácsorog. A konzolipar olyan bevételeket produkál az utóbbi években, nagyrészt…..
Pozse 2012.05.04 19:25:08
Valószínűtlen, de hozzáértő embert választott a leköszönő államfő a beszédének gyakorlására. "A Keith (Flint - a Prodigy frontembere) remek showman, igazi Firestarter, ért a sok ember előtt szerepléshez" – indokolta döntését a távozó Schmitt Pál. ..
Pozse 2012.04.02 19:09:56
   Egy röpke ötlet és egy kínzó kérdés: Feketén Fehéren #2 :)..
Pozse 2012.02.17 21:23:02
Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de…..
Subba Ő kell ide! 2012.01.05 17:33:00
/thx közjegyző úr/..
Subba Eközben a Parlamentnél 2011.12.23 12:27:00
(A szó amit kerestél, az "attention whore": someone who craves attention and is not above soliciting it via deliberately meaningless or provocative tactics.)..
Sikerült ugyanakkor posztot írnunk Hancuval, ugyanarról. Ha már így alakult, egy publikálással őrizzük meg az utókornak. Szóval, megvan a „Fus ro dah” mém? (Persze, hogy megvan az előző posztból.) A három szó a Skyrim egyik mágikus hőbörgése, amivel le lehet…..
Frei Tamás svájci síelése során készített interjút a több száz tudós által vadászott részecskével, Higgs Bozonnal. A magányos részecske éppen St. Moritz-ban forraltborozott egy hüttében, amikor az arra síelő Frei felfedezte. „Kérdeztem, hogy dajcs vagy englis? Erre…..
- Ma van a Botladozás világnapja.- 166 éve ezen a napon használtak lámaseggszőr-kivonatot fogorvosok az érzéstelenítéshez.- 1869. december 10-én vezették magyar iskolákban a kötelező nemzetiszínű szempilla viselését.A nap mondása: "Megmondtam már ezerszer, én senkinek nem…..
A kormány további bejelentéséig tilos mind verbálisan, mind a ténylegesen égetni az egykori eurázsiai népcsoport tagjait. Az időjárás és a közelgő karácsonyi vásárlási rohammal indokolta a kormány az egész országra kiterjedő tilalom bevezetését. A rendelkezés szerint…..
Pozse 2011.11.19 20:05:18