Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nimand

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
USA-ban járva a nagylyányom arra kért, süssek estére Stefánia Vagdaltot, de amerikai ízekkel, mert a gyerekek úgy szeretik. Ezen ne múljék, majd amerikaira fűszerezem. Tányérkép nem készült, ezért álljon itt az, amikor kivettem a sütőből, és tálaltam. Csodás Angus marhát…..
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
nimand 2018.11.01 17:15:41
@amit még megtehetsz: valoban, az hirtelen nem jutott eszembe, de teljesen jogos az eszrevetel, az oktatas folyamatos leepitese illetve politikai toltetu koordinacioja jelentosen hozzatesz
nimand 2018.11.01 18:12:05
@midnightcoder2: Teljesen egyet ertek.
Az 1995 januárjában indult negyedik Star Trek-sorozat címszereplője, a Voyager csillaghajó a sorozat első részében elvetődik a Tejút egy távoli pontjára, a Delta-kvadránsba, hátrahagyva a TNG és a DS9 által újraértelmezett és megalapozott Trek-univerzumot. Maga mögött hagyja az…..
Hol ér véget az olcsó szórakoztatás, és mikortól nevezhetünk valamit műalkotásnak? A kérdés megválaszolása ilyen általános megfogalmazásban messzire vezetne. Már Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmánya is azt a kérdést feszegette, hogy hol húzódik az alkalmazott tudomány és a művészet határa. Az…..
nimand 2018.02.25 01:01:47
@prézlee: teljsen egyet ertek, a GTA oriasi, imadom, de ha muveszet, akkor sokkal inkabb Life is strange
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
Celebvetélkedőbe oltott napi reality lesz az izraeli Power Couple című műsor Nyerő páros néven induló hazai verziója, amit hétfőn szabadít ránk az RTL, így két napi beköltözős valóságshow-juk is lesz (a másik a VV8 az RTL II-n). Erre mondta annak idején Bret Michaels a Rock of Love című társkeresős…..
Részeg munkatársak, zavarba ejtő játékok, vagy egyszerűen az erőltetett jókedv. Mindannyian belefutottunk már néhány rémes jelenetbe karácsonyi céges bulin. Alison Green, az ”ask a manager” blog szerzője arra kérte olvasóit, írják meg neki ennél is kellemetlenebb…..
nimand 2015.12.18 01:17:50
elozo munkahelyemen kesobb redhagyova lett ceges esemenyt, mikor eloszor kerult megrendezesre, a szervezoknek 1 kis hibaval sikerult orokre emlekezetesse tenniuk, ez pedig a kovetkezo volt, unlimited pia, reggelig uzemelo koktel barral
- elso este akkor kezdtem erezni, hogy kezdenek leomlani a gatlasok, amikor azt lattam, hogy az esemenyre hivott hastancos lanyok mellett megjelent az egyik ketmeteres ferfi kollega es egy melltartoban ugrandozva beallt mellejuk tancolni, mindezt kb 250 ember nezte vegig
- a szerencsetlenebb sosrsu kollegaknak masnap delelott eloadast kellet tartani angolul, szinten ugyezen embertomeg elott (az elso sorban nyilvan a ceg elso emberei, alapitoi, alelnokei), az egy jobb monty python jelentnek is beillet volna amiket muveltek a szinpadon, volt akit 2-3 nekifutasbol tudta felkohogni minden mondatat, volt aki lejott a szinpadrol az eloadas kozepen es az elso sorban ulok asztalarol koldult egy feliter vizet, amit megivott egy huzasra, volt aki megkiserelte beturol beture felolvasni a sajat slide-jait, de ugy mintha 3 nap nem alvas utan egy teljesen ismeretlen szoveget kene eloadni, volt aki tobb alkalommal is veletlenszeruen mas nyelvekbol kolcsonzott szavakkal potolta az angol szokincshianyossagokat, szoval igazi show-t lathattunk
- a hazamenetel eleg szerencsetlenul volt szervezve, hajnali fel 4-kor kellett elhagyni a szallodat, amit egy 2 oras buszozas kovetett, az hagyjan, hogy voltak, akik akkor meg be sem fejeztek az iszogatast, de volt egy fazon, aki annyira szet volt csapva, hogy az elso buszra nem birtak feltuszakolni, a masodik buszon, ahova vegul felpreseltek 2 oran keresztul oklendezett es okadot

a osszes ezt koveto hasonlo esemenyen tizkor szigoruan bezart a bar (nem tudok pontos szamokat, de allitolag olyan irgalmatlan vagyont sikerult elszlopalni, hogy a szigoritas reszben ennek is volt koszonheto)
A halottak búcsúztatása egyes kultúrákban nemcsak szomorú esemény, hanem egyenesen hátborzongató. Következzenek a világ valaha ismert legfurcsább temetkezési szertartásai, melynek minden egyes momentumra képesek vagy képesek voltak logikus magyarázattal…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
A Showtime-on mutatnak 2016-ban 9 teljesen új Twin Peaks-epizódot, írja a Variety. Az 1991-ben, brutálisan korán befejeződött tévésorozat fontosságát fölösleges kiemelni, még az Index minden idők legjobb tévésorozatait vizsgáló cikkében is első helyen végzett David Lynch…..
Eddig 4 országban laktam életem során. Büszkén mondhatom el, hogy soha nem szolgáltam királyt. Ez nem volt tudatos választás eredménye, talán freudi mechanizmus, de amikor felfedeztem, mégis jó érzés töltött el. Dolgozhattam volna Angliában is, ha összejött volna, és akkor…..
nimand 2013.07.24 13:33:30
@Brendel Mátyás:
"akkor én is lophatok ennyi pénzt az államkasszából?" - nem igy ertendo, inkabb ugy, hogy engem sokkal jobban aggaszt az, hogy a demokracia cimszo alatt eltuno penzek tobbszorosen meghaladjak azt a tetelt, mint amibe kerul a kiralyi csalad elete, megis emiatt a tetel miatt aggodunk, pedig oket legalabb sokan szertik, es ugy tunik igeny van rajuk

"akkor nekik nyomják, és akkor nekem nem fáj" - azt hittem az internet koraban, mindenki azt olvas amit akar, a neked nyomjak alatt bizonyara nem azt erted, hogy bezartak egy szobaba, kipeckeltek a szemed es vegig kellett nezned az aktualis esemenyeket

ezt irtad: "De hogy világosan el kéne küldeni őket a jó édes közemberi sorba, az biztos" - nekem egy ugy tunik, hogy egyfajta nyavajgas azert, mert ok szuletesuktiol fogva jobb anyagi korulmenyek kozt elnek, ez tobbnyire rank is igaz, ha Etiopiaval mereckedunk (vagy barki massal, aki nalunk is szegenyebb).

vegig olvastam amit irtal, de engem nem gyoztel meg, en is ugy latom, hogy ez egy hiszti abbol a fajtabol, hogy: "nekik van, nekem nincs"
nimand 2013.07.24 14:14:02
@Brendel Mátyás: "nem érv, hanem olcsó bagatellizálási próbálkozás" - nem erv, vegkovetkeztetes
A képre klikk Itt..
nimand 2013.06.05 19:29:54
@morbiczer: Hat ja, ezt qrva nagy piros betukkel fole kellett volna irni, mert egy szalat kapasbol lelott nekem is, azzal hogy fel szemmel raneztem.
A művelt nyugat értetlenkedő szánakozással figyeli, mit művel Észak-Korea ifjú diktátora mostanában – hogy miként fenyegeti az Egyesült Államokat, Japánt és Dél-Koreát egy mindent elsöprő, „végső támadással”. Az emberek pedig, akik csak afféle keleti egzotikumként…..
A világ egyik utolsó sztálinista diktatúrájának szokás nevezni Észak-Koreát, és persze a sztálinista jelzőn ugyan lehet vitatkozni, ám a diktatúrán aligha. Diktatúrákra jellemző módon a phenjani vezetés is rendkívül vigyáz arra, milyen képet sugároz magára a külvilág…..
nimand 2013.01.01 15:08:27
@voi: "a koreai kultúrából adódik h nem próbálnak létrehozni egy akár földalatti ellenálló szervezetet"

hat szerintem a kulturanak ehez nem sok koze van, sokkal inkabb az eletosztonnek,
mert ha a szemem lattara kinozzak halalra a csaladomat es en is az ehhalal szelen vagyok, nem hiszem, hogy a tulelesen tul barmire is lenne felesleges energiam, pl, megdonteni a rendszert (plane ugy, hogy egy burokban elek, minden vilagi infotol elvagva)
nimand 2013.01.02 20:55:50
@voi: hat, abban igazad lehet, hogy nem teszi konnyebbe a dolgot, hogy szuletestol fogva elrendeltetett, hogy milyen hatarokon belul mozoghatsz

viszont az elejen linkelt filmet megneztem, es abbol ugy tunik, hogy az emberek szamara elerheto informacio, ijeszto alapossaggal van kezben tartva, fokozva ezt azzal, hogy mast gondolni is halalos bun ( legalabbis a film szerint elkepeszto dolgokert iteltek el embereket)
Mudra László és Somogyi Levente fotói, szerzői jog védi őket - Laciéit különösen:D További felhasználásuk engedélyköteles. Elérhetőségek: Mudra László Somogyi Levente: info@budapestscenes.com   (Ezért lehet majd anyázni ránk: a Lánchíd pesti pilonjának a…..
Amíg a MÁV ÁBE működött, mindenki azért imádkozott egy koccanás után, hogy a másik lehetőleg valami normális biztosítónál legyen, mert a vasúttársasághoz egyébként sehogyan sem kötődő gittegylettől pénzt még alig láttak károsultak, és kínlódás volt az egész…..
A margitszigeti Palatinus óriáscsúszdájáról lehet szavazni a Budapest Gyógyfürdőinek honlapján. Hogy milyen következményekkel jár a nép szava, azt nem tudni (mint ahogy azt sem, hogy tulajdonképpen mi a nép szava, mert az eredmény állása nem jelenik meg szavazás után). Ettől…..
Egy elmebaj nélküli civilizáció a szcientológia egyik célja L. Ron Hubbard szerint. Ezek a képsorokat elnézve úgy tűnik, mintha az ellenkező irányba haladnának. A videón:     A szcientológia által kínált legmagasabb, ún. OT 8-as szellemi szinten lévő John Allender 3…..
nimand 2011.04.19 21:15:27
@Murderface:
Ezzel teljesen egyetertek. Az eddigi legvicesebb ilyen esetem az volt, amikor apam reggel nekiallt keritest festeni, felbukkant ket lelkes kis okoska es elkezdtek nyomni, apam neha visszakerdezet, ezek meg a nem tul oszinte batoritas hatasara, fostak a szot egesz nap. Del korul fater bejott kajalni, ezek addig kint aszalodtak a napon, aztan del utan meg egy menet, estere elkeszult a kerites, aztan mindenki ment a dolgara. Hoseink azert kicsit csalodottan. :D
autózz! Messze van még Európa! 2010.09.13 19:22:00
Így estére már nem akarom kitenni nagyon stressznek a drága olvasóimat, úgyhogy István levelét láttam a legalkalmasabbnak, hogy megfeleljek ennek az önnön magam által felállított kritériumnak. És bár ő azt írja, Európa még nagyon messze van tőlünk, kérdés, hogy melyik…..
nimand 2010.09.13 21:54:06
@Harcimaci: vagy a bizonyítási kényszer helyett esetleg haladni szeretnenek es ertetlenul nezik a sok majmot, akik milliokkal tobbet fizettek a sok loeroert es megis 49-el mennek a belso savban
Az egyre elterjedtebb sebességtartó automatikát kihasználni leginkább autópályán lehet. Vagyis lehetne, ha azok az autósok, akiknek nincs ilyenjük és hol gyorsabban, hol lassabban hajtanak, felfognák, hogy nem azért előzgeti őket valaki már harmadjára, mert szivatni akarja, hanem…..
nimand 2010.08.20 23:56:56
@Desmond77: hat en annyit megyek vele amennyit bir, es tartok tole, hogy sokan azt gondoljak, hogy le akarom oket gyorsulni, de hat szarok en rajuk, csak haladni szeretnek, ha gyorsabbak akkor menjenek, ha meg nem, akkor ne elottem totymorogjenek
Lángoló Gitárok VHK-miniturné 2009.09.11 12:37:00
Mióta áprilisban összeállt Grandpiere Attila és csapata Vágtázó Életerő néven, hogy megidézze a néhai Vágtázó Halottkémet, azóta csak két koncertet adtak, egyet a Petőfi Csarnokban, egyet pedig a Fekete Zaj fesztiválon. Utóbbin már megemlítettek egy szeptember 26-ai dátumot,…..