Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamuanyu

27 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ti szoktatok tavaszi nagytakarítást tartani? Vagy mindegy, hogy ezt mikor tesszük meg? Szeritnem elődeink nagyon sok mindent nem véletlenül csináltak akkor amikor. Gondolok itt a böjtre, húsvéti szokásokra, nagytakarításra, bálokra, stb. A népi hagyományban nagyon sok logika…..
Kuklamu anyuka Hurrá esik a hó!! 2012.02.09 18:04:00
Végre esett egy kis hó ezen a télen (is). A gyerekek imádják a havat és (a legkisebbeket és szüleiket kivéve) őket egyálatlán nem zavarja, hogy hideg és vizes. Legszívesebben belegázolnak és belefekszenek, például hogy hóangyalkát készítsenek. Ilyenkor minden jóravaló anya…..
Kuklamu anyuka Farsang 2012.01.27 11:56:00
 Nálatok lesz farsangi mulatság? És ki minek öltözik? És a felnőttek?  Ahogy a farsang kerül szóba, rögtön a gyerekek jutnak eszünkbe, pedig a felnőttekre is ráférne, hogy más bőrébe bújva kicsit eleresszék magukat! Én nagyon szerettem a jelmezes bulikat, de…..
Újévi gondolatok...   Igaz-e a címben említett mondás? Én a magam részéről így érzem sokszor, és Szilveszterkor leginkább. Esélyünk van lezárni egy évet és egy újat kezdeni. Nagy fogadalmakat ugyan nem szoktam tenni, de a januárt mindig nagy lelkesedéssel kezdem meg.…..
Na, túl vagyunk a Mikulás dömpingen. Huhh, ez is megvolt. (Bár ilyenkor végigfut az agyamon, hogy úristen mindjárt karácsony...) Na de ne szaladjunk ennyire előre.    Nálatok hányszor jött a Mikulás? Nálunk kb. 6-szor találkoztak a gyerekek a Mikulással, és mindegyik név…..
Sokat gondolkodtam miről is írhatnék a héten. Arra jutottam, hogy hagyom a negatív dolgokat (napi aktuáis politikai témák) és a jókra fogok koncentrálni. Közeleg a Mikulás és a karácsony. Azokban a családokban, ahol kisgyerek is van, ez a legizgalmasabb időszak. Mit vegyünk a…..
Előző bejegyzésemben a Halloweenről írtam, és most muszáj lesz az ehhez szervesen kapcsolódó két ünnepről a mindenszentekről és hallottak napjáról is szólnom.    Először is tisztázzuk, hogy november elseje mindenszentek napja és november másodika hallotak napja a…..
Kuklamu anyuka Halloween 2011.10.26 15:30:00
Ki ne hallott volna már a Halloweenről? Vagy ez mégsem annyira kézenfekvő itthon? A minap találkoztam aegy fotóval, ahol az állt a tökök alatt: Halogén tök eladó!  Tehát ezek szerint mégsem annyira ismert:-) Magyarországon ez nem egy ‘ősi’ ünnep, hanem egy nagyon…..
Kuklamu anyuka Nátha 2011.10.19 11:04:00
 Te hogyan vészeled át a családdal? Én valahogy meg szoktam úszni a nagy járványokat, viszont a gyönyörű őszi időben, mikor senki sem beteg lerobbanok 1-2 hétre és letudom az egész éves adagot egyszerre.   Most ne gondoljátok, hogy 2 hétig fekszem az ágyban és pihegek.…..
Az én gyerekeim imdnak kézműveskedni. Van egyáltalán, amelyik nem? Gesztenyefigurák készítése, festés, ragasztás, vágás, bármi, ami a kezeket veszi igénybe és a kézügyességet fejleszti. Most nem fogok okoskodni, csak bemutatok néhány nemrég készült művet:-)) Ragasztás,…..
Kuklamu anyuka Őszi ruhatár 2011.09.29 14:26:00
‘Úristen milyen nagy lett ez a gyerek!’  ‘Meg sem ismertem volna, ha az utcán találkozom vele!’ ‘Mennyit nőttél a nyáron!’ ‘Majdnem olyan magas vagy mint az apád!’   Nektek hányszor mondta ezt egy-egy kedves ismerős a hosszú nyári…..
Kuklamu anyuka Különóra 2011.09.21 14:50:00
Ha az ember odafigyel egy kicsit is a gyermeke fejlődésére, ha szeretné, hogy legyen belőle ‘valami’, ha szereti a gyerekét és csak is a legjobbat akarja neki, akkor valószínű sokkal nehezebb jó döntést hozni ebben a kérdésben.   Mondom ezt azért, mert egy gyereknek…..
Kuklamu anyuka Iskolakezdés 2011.09.15 15:31:00
 Vagyunk néhányan, akik alig várjuk, hogy végre eljöjjön a szeptember elseje. Nem csak a szülők, de a gyerekek között is akad ilyen.   Remélem most egy szülő sem áltatja magát azzal, hogy a gyerekek a tanulás és olthatatlan tudásszomj miatt várják az…..
Van egy érdekes internetes közösségi médiával foglalkozó híroldal a neten, amit sokszor szoktam olvasni, mert nekem mint kezdő interneten dolgozó hölgynek, sok hasznos információ lelhető fel. Nem utolsó sorban rövid és érthető cikkek találhatók itt. Utoljára egy nagyon…..
Kuklamu anyuka Csend és nyugalom 2010.11.10 17:48:00
Majdnem mindenre van időm. Hihetetlen ennyi gyerek mellett ezt kijelenteni, de ez az igazság. Reggel a férjem kilöki a nagyot az ajtón, majd fogja a 2 kicsit és elviszi őket a különböző intézményekbe.Én pedig leülök az üres és csöndes lakásban, nyugodtan megiszom a…..
A legutóbbi bejegyzésemben a kuklamu sikereiről írtam. Ez szerencsére töretlen (egy-két felhasználói e-mailtől eltekintve...). Ezért most a legkisebb fiamról szeretnék írni. Az utóbbi 2 hétben beszoktunk a bölcsibe.Szándékosan írtam többes szám első személyben. Kicsi Mukikám…..
Kuklamu anyuka Maszatverseny 2010.10.06 14:36:00
Ha egy üzlet egyszer beindul...Muszáj megosztanom veletek a 4. gyerekem első igazi sikerét. (Mostanság amúgy is elég negatív voltam, ezért bocsánat utólag is!) Eddig is haladtunk szép lassan, de most úgy érzem egy hatalmas lépést tettünk előre!Október elsejével elindult a…..
Kuklamu anyuka Évkezdés 2010.09.28 12:16:00
Szeptember 1. = új év, új élet. Már mintha említettem volna, hogy nekem az évkezdés még mindig szeptember elseje és nem január 1. Valahogy így maradtam az iskoláséveimből. Most már a gyerekeim ovisak iskolások és ott már bizony ez van. Legutoljára mikor írtam a blogom…..
Kuklamu anyuka Uborkaszezon 2010.08.06 10:30:00
A július az interneten teljes uborkaszezon. Állítólag az augusztus valamivel már biztatóbb kell, hogy legyen. Még csak augusztus eleje van, de én egyelőre nem látom a változást...Egy cikkben olvastam nemrég, hogy az ember akkor lesz sikeres valamiben, ha 2 teljes évig mindennap…..
Kuklamu anyuka Nehéz döntések 2 2010.07.08 16:09:00
Múltkor a nehéz döntésekről írtam a gyereknevelésben. Nem véletlenül vettem ezt előre, mert szerintem ez a legfontosabb egy ember/anya életében és csak utána következik a munka. Így a második helyre szorult az ehhez kapcsolódó következő bejegyzésem a Nehéz döntések 2…..
Kuklamu anyuka Nehéz döntések 1 2010.06.28 21:28:00
Újabb közhely: életünk döntések sorozatából áll. Eddig teljesen rendben is van, de ki mondja meg mi lesz döntésünk rövid- illetve hosszútávú következménye.Most, hogy picit megnőtt a két legkisebb (nem virtuális) gyermekem, megint fellángolt a könyvvásárlási mániám.…..
Kuklamu anyuka Nyaralás 2010.06.20 17:03:00
Mi kuklamu anyukák elhatároztuk Budapesten a 30°C-ban, hogy inkább a Balaton mellett a nagy kertben terelgetjük gyermekeinket (szám szerint 5-öt). Elképzeltük, hogy milyen szépen fognak szaladgálni, homokozni, vizezni a kertben. Hogyan megyünk minden nap fagyizni.Volt is néhány jó…..
Kuklamu anyuka KEDVENC DARAB 2010.06.14 21:11:00
Olyan közhelyes, ami ma eszembe jutott, de általában a közhelyekben sok-sok igazság lakozik. A gyerekek nagyon gyorsan nőnek és mi felnőttek hamar megfeledkezünk arról, milyen picik voltak újszülött korukban, 6-7 hónaposan vagy 1,5 évesen. Élvezzünk ki minden (fárasztó) percet…..
kamuanyu 2010.06.15 22:38:23
@mr.president: Hát mondhatnám, hogy soha nem ül egy helyben. Ja de: amikor eszik:-)
Kuklamu anyuka JÖN A NYÁR?! 2010.05.28 22:29:00
Éljen, éljen jön a nyár!! Bár az ember nehezen hiszi el, mert gondolom mindenki kinéz néha az ablakon...A kisgyerekes szülők pedig kifejezetten imádkoznak az időjárást irányító erőkhöz: "Kérlek, kérlek ne essen az eső csak fél napig! A szél csak annyira fújjon, hogy még…..
kamuanyu 2010.06.01 12:45:36
@katub: Igen, tök jó, mert be lehet csukni egy mozdulattal és nem pisilnek bele a macskák pl.
kamuanyu 2010.06.01 13:34:38
@igenigen: Apukájáé, ezért. Pedig nincs kicsi feje...
Kuklamu anyuka PAKOLÁS 2010.06.01 12:19:00
Nem tudom mit csinál az az ember, aki kis lakásban lakik több gyerekkel. Nálunk állandó probléma, hogy hova tegyem a sok ruhát, játékot, cipőt, szirt-szart.... Innen jött az ötlet a kuklamu-hoz!Ma megint pakoltam, mert minden gyereknek egységnyi szekrénye van. Ha oda már nem fér be…..