Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leila begin

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hetedik évad nyitórészének úgy ötödik percében a kissé hajszoltnak tűnő Dexter Morgan előtt kétszer is felvillan a Budapest felirat, dagadhat a szabad választott hazafias testrész kedvünkre. Megmutatjuk az egyiket, tessék: Nem ez volt persze a lényeg a hetedik évadot…..
Fiatalamerika, newdealamerika, négeramerika, latinoamerika, waspamerika, migránsamerika, kereszténykonzervatívamerika, marlborocountyamerika, közösségamerika, individuálamerika, kólaamerika, hátsóudvaramerika, csóróamerika, trashamerika, indusztriálamerika, kerouacamerika,…..
leila begin 2012.09.23 21:17:16
@Sea-you: És ez még mindig így van, búrszíntől függetlenül. Egy átlag munkavállaló sokkal többet dolgozik, mint Európában.
leila begin 2012.09.23 21:26:48
@Steve the Great: A kolléga linkjére céloztam, amit itt adott meg:

@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára:

Én összbenyomás alapján ítélkezem, és azt látom, Amerika időtlenebb a maga rövid múljával, mit az öreg Európa a nagy háborúival, szétlőtt városaival és örökké változó országhatáraival.
Nívó Ki futtatja a KDNP-t? 2012.09.18 14:51:36
Kicsit bulvárosan hangozhat a cím, de tényleg nincs ötletem arra, hogy vajon mit keres ez a pártocska a magyar parlamentben. Eleve, ez a párt szinte nem is létezik: rendszeresen a Fidesz viszi be őket az országgyűlésbe, ha egyedül kellene indulnia, gyorsan a történelem…..
leila begin 2012.09.18 22:01:52
@Szádbafingok: Miért, nem így van? Ami nem tetszik, arra nem szavazol. A blog írójának és népes, de mindig ugyanolyan közönségéhez szóltam.

Modorosságod fárasztó.
Mandiner blog Holdember 2012.08.25 22:41:00
„Hirtelen megrendített, hogy az a kicsi, szép és kék borsó a Föld. Felemeltem a hüvelykujjamat és becsuktam a fél szememet, az ujjam eltakarta a bolygót. Nem óriásnak éreztem magam. Nagyon, nagyon kicsinek.” Neil Armstrong (1930. augusztus 5. – 2012. augusztus…..
leila begin 2012.08.26 13:07:22
Két gyereket nevelek (nem Matolcsy miatt született a második), 26.600 forint családi pótlékot kapok. Minden hónap második munkanapján, a bankszámlámra. Nem kezelem külön ezt a pénzt, mindig arra költöm, amire épp szükség van a családunkban. Veszek rajta ruhát, kenyeret,…..
 „Sweden, a land where saying just about anything will get you into trouble” (via)   Valami fura drogot szedhetnek ott fenn, a skandináv északon a Svéd Királyságban: hiába a középjobb kormány, a több évtizedes szocdem rezsimnek köszönhetően még mindig fura…..
leila begin 2012.04.17 09:44:50
@kriszi: Hogyne, és legyenek is. De valahogy nem sikeresek annyira. Lehet arra gondolni, hogy a nyugati gondolkodásra nyitottabb generációk másképp élnek majd. A londoni terrortámadásokat viszont pont másodgenerációsok követték el, a szüleik beilleszkedni akartak, a gyerekek meg sehová se érezték magukat tartozónak.

És nem minden bevándorló burkás-hosszúruhás nő szakállas turbános férjjel, de én itt kultúrák összeegyeztethetetlenségét látom.

Valaki írta már, hogy az egyenlőség nem összetévesztendő az egyformasággal. A gyerekeknél pedig úgyis kialakul, vegyes családban (lány-fiú testvérek) eleinte a lány is autózgatott és a fiú néha elővette a babát, de később a babaházat már garázsnak használta. Mindenféle szülői ráhatáson túl.

De akkor is túlzónak és fölöslegesnek tartom az efféle propagandát, a nem-semleges nevelést. Legutoljára a kommunisták raktak nőket a traktorra és a fémeszterga mögé.
leila begin 2012.04.17 10:03:42
@Chicano: A németek sem halnak ki (átlagéletkor 44 év most), hanem kicserélődnek.

Tegye fel a kezét, aki 100%-ban a Vereckei-hágón jött be. A magyarok akkor másképp néztek ki, mint manapság.
leila begin 2012.04.17 10:56:09
@Chicano: Az Egyesült Államok most néz szembe először egy nagy tömegű, egységes bevándorlói hullámmal, amivel látványosan nem tudnak mit kezdeni. Míg korábban az olasz, ír, német, zsidó és minden egyéb népcsoportok megtalálták a közös nyelvet (angol) és már a kultúrát is magukévá tették úgy, hogy hozták a sajátjukat, ez a mexikóiak esetében nem így van. Sokféle latin létezik, a mexikóiak is csak egyféle, de ők nagy számban és folyamatosan érkeznek úgy, hogy a kultúra és a nyelv elsajátítása nem megy annyira. Inkább tanulnak az amerikaiak spanyolt, mintsem mondanák, hogy ha ide jöttök, beszéljetek angolul. Az efféle hangokat le is szélsőségezik, mert nincs hivatalos nyelv.

Európa másképp küzd, eleve nemzetállamokra esik szét, de ugyanúgy szembenéz egy nem egységes, de nagy tömegű bevándorlói réteggel. És erre jön ráadásként a posztban foglalt abnormalitás, gyerekek torzítása és a rajtuk kísérletezés, miközben fogy a népesség és töltődik fel kívülről.

De ez van, a föld azé, aki belakja.

@kriszi: Egyet értünk. Nekem is van lányom, fiam, és habár ott vannak már kis korban a nemi szerepek, nem erőltetünk és biztatunk fölöslegesen semmit. Ha valami érdekli a gyereket, beszélünk róla, megmutatjuk. A lány babázik és valaha autózott, de imád a koszban hemperegni, a fiú autózik, vonatozik, de törli a kezét, ha jön a homokozóból. Amit ezek a svédek nem értenek, hogy a közösségnek nagyon fontos személyiségformáló ereje van pár éves kortól is. Legtöbb tudást onnan szerzik be a gyerekek.
Most folyik a Nicolette Sheridan kontra Marc Cherry ügy (az Edie Britt karakterét alakító színésznő azért perelte be a sorozat készítőjét, mert az megütötte forgatás alatt, majd kiírta a sorozatból), és az egyik tanúvallomás során kiderült, melyik fontos szereplőt nyírják ki…..
  "Balázs Vendéglő. Született 1799-ben, meghalt 2012-ben. De utóbbi éveiben csak kómában és egyre romló állapotban várta, hogy valami történjen. A gyors elmúlást vagy a csodával felérő feltámadást." - emlékezik meg a több mint 200 éves hűvösvölgyi…..
Újradizájnolt törökkori pincerendszer eladó Pécsett (im)Budapesti luxusvilla potom 2,25 milliárdért (tipp: Zoltán)Üvegpadlójú nappali, ahonnan lelátni az alagsori medencéreTV a teraszon is?Vajon milyen állat van a falra festve?Fülesköcsög-kemenceFelesleges kommenteket…..
 Nem tudom mennyire jó hely Csömör, de az mindenképp szimpatikus, hogy igen nagy a civil aktivitása! Legalábbis itt az Urbanistán igen sokat szerepel a település, és szinte mindig valamilyen olvasói levél kapcsán. Ezúttal egy neve elhallgatását kérő olvasónk írt…..
Van egy valóságshow, amiben olyan elmebeteg szülőket mutatnak be, aki saját idióta, és minden bizonnyal soha be nem teljesített vágyaikat élik ki szerencsétlen gyerekeikben. A téma az amerikai tinifilmekben oly sokszor visszaköszönő szépségverseny, amire nem az anyukák…..
Az évad eddigi legjobb pilotját (természetesen) egy kábeladó szállította, ezúttal a Showtime. Az ötlet nem saját, egy Prisoners of War című izraeli sorozat remake-jéről van szól (lehet, megérne egy külön posztot az izraeli televíziózás, meglátjuk), amit Howard Gordon, a 24…..
Nem kommentáljuk, magáért beszél. ..
leila begin 2011.09.15 09:33:47
@Meyi: Végignézted?
Gréczyblog Őszöd-Orbán 1-0 2011.09.06 08:30:00
A mai bejegyzés címe még bagatellizálja is a tegnap nyilvánosságra került Wikileaks-irat különlegességét. Magam nem vagyok annak híve, hogy egy amerikai diplomáciai feljegyzést tökéletes készpénznek vegyek. (Eörsi Mátyás nyilvános jegyzetben írja meg April Foley súlyos…..
A Kinder csoki csomagolásáról amióta az eszemet tudom, egy gyerek vigyorog ránk. Van is egy ilyen poénból kirakva a szerkesztőségben az asztalomon (amire ránézve a minap feltűnt, hogy nem az a kölyök, aki régen is volt). Pont előtte nézelődtem a neten, ahol a régi fotóval láttam…..
leila begin 2011.08.11 07:46:02
@Prof. William: Követeljük a török, fekete fiúfejeket is (Étcsoki, tejcsoki, fehércsoki)!

Mi több, lányok is legyenek!
Carhartt-cuccokat követel a nép   Azért nem egészen így képzelte Lenin a proletárforradalmat: úgy tűnik, még több iPodot akar az IPOD-nemzedék. Meg ingyen baseballsatyit, bónusz neonszínű pólókkal és masszív deszkás cipőkkel. Külső-London napok óta zavargó suttyói úgy…..
Komolyan, semmi nem derül ki belőle, de arra kiválóan alkalmas, hogy az ember ideges legyen tőle. ..
leila begin 2011.07.20 07:58:19
@LouiS: "Where is Peter Bishop?"

Egy harmadik párhuzamos világban...
A Welt am Sonntag, konzervatív német vasárnapi lap nemcsak a közmédiában végbement tiszogatásokról írt elítélő cikket, hanem az Európai Parlament zöld frakciójának vezetőjével Daniel Cohn-Bendittel is közölt interjút az Orbán-kérdésről. Cohn-Bendit nincs jó véleménnyel a…..
"Szociális problémákat nem lehet rendészeti eszközökkel és demagógiával megoldani. Meggyőződésem, hogy egy év múlva egy jottányit sem lesz több munkahely, jobb oktatási helyzet, erősebb szociális biztonság Gyöngyöspatán, hiába jobbikos a polgármester. Ezek a…..
A Magyar Hírlap ezt írta (kiemelések tőlem):„Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amely elfogadja a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerüli a konfrontációt, jogsértő tevékenységeit jól leplezi. Folyamatosan keresi a…..
  Magyarországért aggódik egy amerikai szenátor, bizonyos Benjamin Cardin – olvasom a HVG-n. Persze, hogy demokrata párti, persze, hogy az amerikai Helsinki Bizottság elnöke. Cardin szerint a kétharmad nem feltétlenül rossz, ami rendes egy igazi demokratától. Felhozza a…..
A Geometrix Design stúdió két alapítója, Michael Miroshkin és Elen Miroshkina az orosz főváros egyik legfelkapottabb belsőépítész-stylist párosa. Munkáik során előszeretettel használják a legújabb nemzetközi trendeket követő high end anyagokat és kiegészítőket, mint például a 3D tapéták, rafinált…..