Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabi úr

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autodafe Light is the new gay 2010.04.30 14:33:11
A doom/death szcéna úttörőinél már megszokhattuk, hogy a viszontagságos évek súlyai alatt meggyengülve próbáltak finomodni, egyszerűsíteni, szomorúnak maradni ijesztegetés nélkül. Hogy emiatt örömködünk vagy a zsilettpengéért nyúlunk, az már egyéntől függ, viszont a…..
Az alábbi kép a blekkmetál pár érdekes összefüggésére mutat rá. Egyrészt: a blekkerek imádják a PR-t (megőrülnek bármilyen 90-es évek eleji norvég legendáért s az Andersen-i stílusban fogant promóciós szövegekért), a csúnyácskánál egy árnyalatnyival vonzóbb külsejű…..
autodafe Az utolsó akcióhős 2010.04.15 22:57:48
Intenzevebbé vált az izlandi vulkánkitörés, amelynek következtében hat kilométer magas vulkáni hamufelhő alakult ki a légkörben, megbénítva Észak- és Nyugat-Európában a légi közlekedést - közölte csütörtökön egy szakértő. Ugyan voltak egypáran a '90-es években, akik…..
autodafe Feszt a lelke mindennek 2010.04.08 23:25:58
Az értelmiségi körökben népszerű amazon-az-őserdőből metal Madder Mortem-mel már megjelent nem is olyan régen ezen a felületen egy interjú, amit 1 kolléga a sok közül készített a legszebb korban lévő Agnetével. Mivel abból a humoros és sokrétű kérdezz-felelek-ből mindent…..
Már korábban hírt adtunk róla,  hogy májusban újabb farkasfalka lepi el fővárosunkat, csak ezúttal a norvég fjordok helyett a füves amerikai sztyeppékről érkeznek a jóságos black metal harcosok. Azóta viszont fény derült a fénybe térő előzenekar kilétére, amely nem más,…..
autodafe Daudi Balfordrs 2010.03.17 21:04:51
Az idei Rockmaraton, úgy látszik, nagyon is a kedvünkben próbál járni. Azontúl, hogy a hetijegyet illetően gondoltak ránk, egyszerű black metalosokra pénzügyileg is (hiszen nem egy olcsó mulatság manapság ezt a stílust képviselni); még a (the true) Mayhem-et is meghívták nekünk,…..
Bali Dávidról, a HammerWorld ifjú titánjáról, aki mégis hatalmas életművet tudhat már háta mögött, szóval nevezett fiatalemberről az a hír járja, hogy cikkeink nem igazán érik el viccreléinek hatáskörét, egyszóval: nem hozunk fényt mindennapjaiba. Ezért küldenénk ezen…..
autodafe Nincsen apám, se anyám.. 2010.02.26 12:08:55
Mindig is tudtuk, hogy Sziva Balázs sokszínű karakterével a folyamatos megújulás embere - mindenzt bizonyítják Alexandra-díjas klasszikusai (a méltán népszerű Szegény kisgyermek panaszai és a Szeretném, ha szeretnének), újabb és újabb projectjei, nemzeti jogvédelemért tartott…..
"- Felröppent ez a hír vagy pletyka, hogy a nagy thrash négyes - Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax - közös turnéra indulna jövőre. Van ennek valóságalapja? Dave Mustaine: - Szerintem ez nem több, mint pletyka. Én legalábbis konkrét tervekről nem tudok, ahogy az ügynökségünk…..
Holden nem tágít. Csak szűkít. Minket. Be. Fogadjátok örömmel! Nem, ezúttal nem az Éjjeli Depresszió youtube-on minden rangos "top 10 songs for your suicide" listáján előkelő helyen szereplő klasszikusról van szó, pusztán arra a tényre próbálunk rávilágítani, hogy mennyire…..
Májusban, ahogy azt már néhányan hallhattátok, hazánkba látogat a Wolves In The Throne Room nevű ismeretlen formáció, akiknek névtelensége, ha alaposabban szemügyre vesszük, nem is meglepő. A kapitalizmus földjéről származó együttes ugyanis alapjaiban próbálja lerombolni…..
Sziasztok Autocafe rajongók! Elérkezett az az idő, amikor már nem tudjuk a rohanó világgal és szürke hétköznapokkal érdemben ketten (1 kollega és rántibusi) felvenni a versenyt. Ezért szeretnénk ha lenne olyan segítőkész elmebeteg köztetek, aki szívesen segítene rajtunk az…..
A 2009-es év legundorítóbb húzása a nagy dérrel-dúrral beharangozott Fear Factory újjáalakulás utáni rövid időn belül meghírdetett magyarországi koncert elmaradása volt, ezen kár vitatkozni. Bár a kezdeti sokkon hamar túltettük magunkat, miszerint a zsírgép visszatért a…..
A magyarok Vangelis-ét, a metalosok Richard Clayderman-jét, az egyszemélyes fenegyereket, Kátai Tamást kerestük fel otthonában a messzi szigetországban, hogy beszámoljon bűbájos életéről, a STÁRság hétköznapjairól. Csatakos haja mögül kaján vigyorral kandikált ki amikor a…..
Az eddigiek során egyes kritikus hangok talán joggal vethették magazinunk szemére, hogy a fellengzősség, sznobizmus virtuális posztmodern keretlegényeiként csupán fikázunk, ironizálunk, parttalan, nihilista bálványdöntögetésben éljük ki magunkat, miközben valódi értéket,…..
Idén is beköszöntött szerkesztőségünkbe a nyár. És mint azt Ti már tudjátok, ilyenkor a szokásosnál is agyafúrtabb állapotba váltjuk át önnön valónkat. Ékes bizonyíték erre jevgenyij kollégánk (no comment adalék: a szigeten idén a Placebo-t és a Woven Hand-et tekinti meg)…..
A június végi Nagy Kollektív Nedvesedés egy bugyirohasztó pillanatában, ahogy több millió pixelen sztereóban bámulhattam a Hullasminkes Magánjézus fonnyadt seggét, arra gondoltam, hogy a basildoni srácok végképp bebukták a legenda státuszt. Mellszőrzetem az égnek fordítottam,…..
Önmagukon nevetni, de ahogy nevetni kellene, az igazság egészéből fölhangzó nevetéssel, egészen mostanáig még a legjobbak sem tudtak, nem lévén elegendő igazságérzékük hozzá, ehhez még a legtehetségesebbek sem elég zseniálisak. Megvan a jövője talán még a nevetésnek is!…..
A Császár halhatatlan. A little joke that's understood All over the world A little joke that's understood It's all over and over and over and over Live Inferno címmel megjelent az első postvmvs Emperor DVD. Haláli. And dying is dry Like a fact of history And when you die, you'll…..
autodafe Ansur – Axiom (2006) 2009.06.15 12:32:10
Bonjour bájos Hölgyek és Urak! Az Ansur tánCZenekar maga a valósággá vált blackmetal klisé, és már ettől a puszta ténytől rendkívül szimpatikus és ellenszenves egyszerre. Az ejaculatio praecox soha vissza nem érő gyönyörteljes korszakában ez a csapat képes volt a legapróbb…..
autodafe Fool for a lifetime 2009.04.03 10:30:59
Aki csak havi egy alkalommal olvas minket, s ezáltal megfosztotta magát egy csodálatos élménytől, nos, az mégsem fosztotta meg magát semmitől, hiszen itt megtekintheti lapunk új dizájnját, melyet pár napig próbaképp ráhúztunk az eddigi tartalomra. Miután bonyolultságát…..
Az alábbi kritikát csak egyféleképpen szabad olvasni: ha az olvasó mindvégig szem előtt tartja, hogy az írója egy amatőr, a metal zene és társműfajaiban járatlan, nem különösebben vájtfülű személy, akinek megállapításai leginkább azon impulzusok gyűjteménye, amelyeket a…..
A Machine Head-es Robb Flynn a HammerWorld hasábjain hozta nyilvánosságra, milyen gondolatok fogalmazódtak meg benne a magyar Metal Hammerban megjelent, az új Angertea-lemezről írt kritika olvasása közben. A kritika egy részlete: "...A Rushing Towards The Hateline egy ultrasúlyos és…..
autodafe Sabatoff (vendégkritika) 2009.02.23 22:05:48
Most az egyik kedvenc zenekarom legfrissebb albumát próbálom nektek bemutatni,előre is elnézésteket kérem,ha egy kicsit szubjektív leszek,de egy olyan csapatról lévén szó, mint a svéd Sabaton nehéz nem elfogultnak lennem. Először nézzük is, ki fia-borja ez a Sabaton? Joakim…..
autodafe Reunite! 2009.01.22 14:16:25
Kvlt banda akarsz lenni a zenekaroddal? A képlet nagyon egyszerű: csinálj egy anyagot 15 évvel ezelőtt (elég akár egy demo), oszolj föl akkor és állj össze most! Az a 3-4 ember, aki régen is szeretett, most is oda lesz érted, de a lényeg, hogy az interneten elterjed a híre a nagy…..