Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabenmongya

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap óta így néz ki a Köztársasági Elnöki Hivatal nyitó oldala. A végén még kiderül, hogy Áder rászolgál a megelőlegezett bizalomra, és valóban méltó a posztjához: Nagyításhoz kattints a képre..
  Kedden a Pesti Színházban jártunk a Magdaléna Rúzsa című esten. Kíváncsi voltam Rúzsa Magdi produkciójára, de tartottam is tőle, milyen lesz a mesélős-éneklős produkció: nehéz ilyenkor eltalálni a hangot, nehéz kellő szerénységgel, mégis érdekesen mesélni órákon…..
Mandiner blog Ifjúság 2012 2012.05.07 19:01:00
  Nem, ez még nem az Ifjúság 2004, 2008 kutatások folytatása, csak egy kiváló Index-videó arról, hogy is látják a magyar jelent és jövőt, s benne saját helyzetüket egy gimnázium éppen végző diákjai. Az idők szava. Kéretik meghallani...
Gabenmongya 2012.05.08 13:26:56
  A Baross tér állapota 2012. február 17-én reggel, a négyes metró építésének ötödik évében (via pnxntdd). És ugyanez pont száz éve, 1912-ben a hajtás után.   Tudván a téma kimeríthetetlenségéről, úgy döntöttünk, sorozatot indítunk hazánk folyamatos…..
Várhatóan ősszel jelenik meg Marilyn Manson új nagylemeze, amiről most a Born Villain című dal szivárgott ki klip formájában (legalábbis valószínűleg ez nem a hivatalos premier). A videót az a Shia LaBeouf rendezte, akit leginkább a Transformers filmek főszereplőjeként…..
  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert…..
  6 óra 20-kor felszálltunk egy buszra az Üllői út 82. számú ház előtt. Az úti cél Tápiószentmárton. Hogy mi van ott, nem tudjuk. Az történt, hogy gondoltunk egyet, és igent mondtunk egy kedves meghívásnak: efféle meghívást szinte mindenki kap havonta egyszer-kétszer a…..
Mandiner blog Cigányok ideje 2011.05.04 08:41:00
  „Nem is utolsó nép ez az én cigányom: Tűz van bennök, uram, hogy szinte süt, ragyog...” (Arany János: A nagyidai cigányok)   Most, hogy megismerkedtünk a rasszista vizelés tényállásával – sajátos magyar ízt adva ezzel az etnikai konfliktusok évezredes…..
Gabenmongya 2011.05.04 11:04:57
Michael Monroe – Sensory Overdrive (Spinefarm) Michael Monroe a Hanoi Rocks nevű méltatlanul kevés fényt kapó glamrock-zenekar nehéz természetű extravagáns énekese volt. A teljes skandináv rock n’ roll színtér más lenne, ha a Hanoi Rocks nem létezett volna. A zenekar…..
  Természetesen nem telhet el tüntetőhétvége Gyurcsány Ferenc és a Magyar Demokratikus Charta megmozdulása nélkül, így hát szombaton a magyar köztársasági mozgalom nagy alakjának, Batthyány Lajosnak az örökmécsesénél gyülekeztek mindazok, akik szembeszállnak a Sötét…..
  „Reméljük, továbbra is készülnek Magyarországon filmek, senki nem akarja, hogy ne készüljenek!” - nyilatkozta a napokban a fiatal, filmszemle fődíjas rendező. Ebben majd mindenki egyetért. De hogyan, kik, miből, milyent?   A hangos…..
Mint az ismeretes, az észak-koreai tüzérség kedden ágyúzni kezdett egy dél-koreai szigetet, amelyre válaszul a dél-koreai hadsereg is lőtte az északi állásokat. A támadásban két dél-koreai katona és két civil is meghalt, többen megsebesültek. Blogunk leruccant Dél-Koreába,…..
A Facebook oldal egyik kedves követője - aki egyébként a blog rendszeres hozzászólója is - még a hét elején jelezte, hogy nagyon várja a november 24-ei napot: egyik nagy kedvencének szomorú évfordulója.Mint már többször elfordult az oldal életében: ilyenkor a…..
Ági egy különleges dániai tanárképző főiskolára jár. A tanterv a hagyományos iskolákéhoz képest tényleg szokatlan, mert a hangsúlyt a tapasztalatra, a „learning by doing”-ra helyezi. Az első évben négyhónapos ázsiai tanulmányúton vettek részt: hátizsákkal…..
Mandiner blog A NER Jimmy Jumpja 2010.11.11 15:01:00
   Jimmy Jumpot nyilván nem kell bemutatni: ő az a katalán fickó, aki rendszeresen beugrál ilyen-olyan meccsekre (vb-döntőtől UTE-FTC-ig terjed a skála) hogy felhívja saját magán kívül valamire (a rasszizmus rossz, Tibet nem Kína, Kubala forever!) a figyelmet. Valaki…..
Gabenmongya 2010.11.12 12:50:19
1973-ban Chilében az USA által finanszírozott katonai puccs zajlott, ahol Pinochet vezetésével megtámadták az elnök rezidenciáját, az elnököt kivégezték és az összes komolyabb tisztséget betöltő embert összegyűjtötték a Santiagoi stadionban, ahol megkínozták, vagy…..
Gabenmongya 2010.10.31 18:56:29
Tegnap Zürichbe utaztam, reggel mentem, este jöttem, szóval egy laptopon, néhány hitelkártyán és egy fényképezőgépen kívül nem volt velem semmi. Ilyenkor többnyire zökkenőmentes a becsekkolás: legrosszabb esetben kapcsolatot kell teremtenem egy élő emberrel, aki pult mögül…..
A Nördvarn zenekar énekese egy buli alatt úgy volt vele, hogy ugyan hánynia azt kell, de hörögni méginkább, így a két dolgot összekötötte, és ez lett belőle.  ..
Gabenmongya 2010.10.07 11:23:23
Elmék!Végre eljött a rendes évi nyári szünet ideje, így én is világgá megyek picit csavarogni, mert az jár kell. Azonban, mivel semmi sem végleges: I'll be back! (Érkezésemre szeptember közepén számítsatok, dél-keleti irányból...)Addig is, aki kitalálja, milyen filmes utalások…..
A metálrajongók kultikus együttese, a Neurosis gitáros-énekese, Steve Von Till szólóprojektjeit mutatja be az A38 Hajón. Folk, country, metál, pszichedélia és csodaszép balladák ötvöződnek a kortárs zene egyik egyedülálló, összetéveszthetetlen produkciójában, melyben Von Till…..
Steve Von Tillt úgy ismeri a világ, mint a Neurosis zenekar egyik szigorú arcú gitáros-énekesét. Van azonban egy szólóprojektje is, illetve a Harvestman, amit szintén egyedül csinál. Nemrég koncertezett nálunk, így elbeszélgettünk ezekről (is) vele. Az ultra-súlyos Neurosis…..
Egy olyan korban, ahol a kapitalizmus ellen prédikáló hardcore énekes is kínos alapossággal szerzi be az amerikai klipekben látott ruhadarabokat és lopva figyeli a koncertjére jött fizetők számát, felbecsülhetetlen értékű egy olyan csak a zenéért élő, hiteles fickó, mint Steve…..