Adatok
Dulmina
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Gilingala kérdése szeretettel:Miért kell egy sütibe egyszerre szódabikarbona/sütőpor és élesztő is?Keményen hangzik. (Milyen süti ez?) Élesztő: http://i.fotexnet.hu/fes/pictures/9/29/product/4/big-product_picture_7464.jpg ..
Szerintem perszehogy igen, a kérdést családi nyomásra teszem fel.Meg lehet-e enni a narancs héját?Nyersen. Narancspárna figyelemreméltó linkről (goedkoop = olcsó) : http://www.goedkopeshit.nl/cadeaus-en-gadgets/Woonkamer/start60 ..
Nem hittem, hogy eljön ez is, vettem egy cserép snidlinget. De hogyan tovább, az a dilemma.Mit csinálok a fűszerkerttel? Az addig világos, hogy az ablakba rakom. Mennyit kell öntözni? (kell egyáltalán?) És meg kell…..
Ha már ennyire a főzögetésbe kérdeztem, tessék, az egyszerűnek tűnő túlbonyolított feladat:Hogyan főzök kukoricát? Nem a konzervet, azt én is ismerem. Csuhéval együtt? Mit kell róla levágni? A szőrt vagy azt se? Vagy ha…..
Dulmina
2010.04.29 08:56:25
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Nekem a mindenféle péksüteményekhez bevált alapreceptem ilyen:
dulmina.blogspot.com/2009/02/alapreceptek-kelt-tesztak.html
A génmódosított liszt ellen határozottan tiltakozom, meg a fehér se az esetem, szóval én személy szerint teljes kiőrlésűt használok hozzá, de nyilván sima finomliszttel is csinálhatja, akinek úgy tetszik (ez esetben kevesebb folyadékkal lesz jó az állaga).
Amit ezzel a tésztával tapasztaltam, hogy sose marad tömör, és nem szárad ki olyan hamar, mint a hasonló összetételű, de csak élesztőt tartalmazó kelt tészták.
Régi receptekben meg belebotlok időnként olyanba, hogy a szerző azért ír élesztőt egy tésztába, mert állítása szerint így omlósabb lesz, és külön kiemeli, hogy természetesen nem kell megkeleszteni. Például ezt ki is próbáltam: dulmina.blogspot.com/2010/03/lekvaros-falatok-vegan.html
Jöhetnek a szakik, akik kielemzik! :)