Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Che21

0 bejegyzést írt és 329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Le kell vonni a kommunikációs hibák tanulságát, ennek ellenére Magyarországnak mindenképpen változtatnia kell politikai irányvonalán. Magyarország nagyon komoly szociális kérdések elé néz, ezek közül többre megadta a jó választ a demokratikus ellenzéki összefogás, azonban ezek az üzenetek nem…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
Sziasztok, mérhetetlenül nagy szeretettel üdvözölnék mindenkit! Ma egy olyan ország extrém dolgairól fogok nektek mesélni, ahol számos alapnak vehető dolgot tiltottak be, sokat igencsak abszurd okból kifolyólag. Észak-Korea telis-tele van csodálatos turisztikai látványosságokkal, nagyon érdekfeszítő…..
Öt forintért eladom ezt az ötletet az ellenzéknek, fizetni csak akkor kell, ha valóban beválik. A kormánynak két ok miatt nem ajánlom fel, az egyik ok, hogy ők úgyis jobban tudnak mindenkinél mindent, a másik ok a nyomasztó előnyük minden téren (pénz, paripa, fegyver). Egyszerű módszerről van szó,…..
Che21 2022.01.30 17:27:23
@midnightcoder2: "a szemét összeszedése nem kerül pénzbe,..."

Sosem felejtem el, amikor kunhalmi ágicica azon nyekergett, hogy milyen szemetes a vámosszabadi migránstábor, közben meg a migrik a mekiben meg az Árkádban hesszeltek.

Talán azt várta a lengőajtót lefejelő hülyepicsa, hogy majd mi magyarok szedjük a szemetet imádott naplopóik után?
Az NDK a berlini fal előtt sem volt szívderítő hely. Drága, gagyi termékek, ételhiány és háztömbkommandók mindenütt...
Che21 2022.01.25 20:56:02
@rbsat1: Volt is egy vicc a nyolcvanas a évek végén:

Elvtársak!
Aki beszervez egy új tagot az mszmp-be, az pénzjutalmat kap.
Aki beszervez két új tagot az mszmp-be, az kiléphet.
Aki beszervez három új tagot az mszmp-be, az kiléphet, és kap egy írásos igazolást, hogy soha semmilyen kapcsolata a magyar szocialista munkáspárttal.
Február 9. az Orosz - Ukrán háború kezdete Sajnos a jelek egyre vészjóslóbbak, ami a szomszédban zajló orosz –ukrán konfliktust illeti. Százezer főt meghaladó mozgósítás az egyik oldalon, felgyorsuló fegyverszállítmányok a másikon. Ilyen mértékű fegyverfelhalmozás pedig sohasem jó jel, mint…..
Érdekes videó látott napvilágot a napokban, mégpedig egy teljesen váratlan helyről. Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke ugyanis fülest kapott, elment külföldre forgatni, és talált egy rendkívül érdekes ingatlant, ügyes kis hálóval körülötte. A háttérben is található egy szürke eminenciás.....
A miniszterelnök beleegyezése nélkül biztosan nem kerülhettek volna nyilvánosságra annak a nyomozásnak az eredményei, melyben érintett Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese. Ez már csak így szokás egy olyan rendszerben, melyben egyetlen ember akaratán múlik, hogy valaki felemelkedik vagy…..
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
Che21 2021.11.06 13:19:44
@a nagy hohoohooo:

"A 2002-es választási évben a tényleges államháztartási hiány már júniusban, azaz a
balliberális koalíciós kormány hivatalba lépése előtt jelentősen meghaladta a tervezettet, -
mint Matolcsy György a FIDESZ vezette kormány volt gazdasági minisztere nyilatkozta -
választási győzelem esetén az új kormányzati ciklust megszorításokkal kezdték volna
(Matolcsy).
Magyarul:az MNB-nek nem maradt devizája a költségvetés fedezésére,biztonsági tartaléknak .
Ebben a kivéreztetett állapotában érte az országot az USA-ból kiindulő pénzügyi hitelválság,..."

Hej de elegánsan át tetszettünk ugrani hát évet.
Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés…..
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
Che21 2021.08.01 14:31:07
Határátkelő A félreismert Texas 2021.07.26 06:30:00
Ha Texas, akkor a legtöbb magyarnak alighanem a Dallas, a csizmák, kalapok és persze a fegyverek jutnak az eszébe. Pedig mint Modern Wander is megtapasztalta, amikor odaköltözött, az amerikai állam sokkal több ennél, kifejezetten kellemes meglepetésekkel szolgál...
Che21 2021.07.28 06:11:05
@Zsuzsi65: Nem olyan nehéz ám rájönni, hogy @kárárámaispj nem Texasról, hanem Kaliforniáról írt.

Egyébként tényleg igen érdekes, hogy az utóbbi években kb. négymillió jenki költözött a nagyon haladó, hűde progresszív demokrata vezetésű államokból a bunkó redneckek által lakott republikánus vezetésű államokba.

Az a baj, hogy azt hiszik a lilaködös cociálisan érzékeny humánus törvényeiket semmi sem írhatja felül, de aztán mindig kiderül, hogy matematika törvényei erősebbek.
A radikális jobb- és baloldal, de még inkább a vallási szélsőségek szempontjából a vallást, a nemzetet fanatikusan nem-imádó, ráadásul a női, gyerek, de még a homoszexuálisok személyiségi jogait is „szégyenletes módon” tiszteletben tartó európai és angolszász polgári demokráciák puhának,…..
Egy gondolat erejéig felejtsük el a fél éve tartó bezártságot és a lassan csődbe menő vendéglátóipart és turizmust. A politika szereti hangoztatni, hogy a Covid megtámadta a lakosságot és harcban állunk a vírussal. Ez nagyon szép és hangzatos hasonlat, de ha most ténylegesen háború dúlna a világban,…..
Nem tudom említettem-e már, hogy imádom a Viktort. Olyan egyszerű fickó. Most is remekül kimódolta a tutit. És majdnem be is jött neki. Stratégiája, mint a faék. A tavalyi lezárás megmutatta, hogy Európa piros pöttyös seggű gyorsnaszádja pár hónapos zárlat után a nyeletlen fejsze gyorsaságával képes…..
Che21 2021.03.08 18:00:16
Che21 2021.03.10 22:55:48
@matyas.kiraly_1:

Néhány fázis nálad is hiányzik.

Vicces, hogy te elmebetegezelsz le másokat.
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
Pillanatok alatt megsemmisülő nagyvárosok, gigászi űrhajók, hősies küzdelem, önfeláldozás, remek színészek és elképesztő látvány – ezt mind sikerült összehozni A függetlenség napja című filmben, ami hatalmas kasszasiker lett és időről-időre újra feltűnik a magyar csatornák kínálatában is. Most…..
Szerdán eltávolították szerepéből Gina Carano-t, aki Cara Dune karakterét alakította a Disney+ streaming platformon futó The Mandalorian c. sikersorozatban. A távozásának oka gyűlöletkeltő, gyakran antiszemita bejegyzései voltak a közösségi oldalakon, melyet a Lucasfilm nem volt hajlandó…..
Che21 2021.02.17 18:10:32
@Sequoyah:

"ha a foglalkoztatoja reputaciojat rombolo dolgokat mond publikusan... Nekem pl kulon treninget tartanak arrol hogy miket nem posztolhatok..."

Neked lehet, hogy tartanak rabszolga, de egy normális, szabad társadalomban a munkáltatódnak semmi köze a politikai nézeteidhez.

Igazából a blog után egy nagy nyitott kérdés maradt bennem.

A csaj, melyik mondata volt gyűlöletkeltő?
Péntekre virradóra az idei tél legbarátságtalanabb időjárását tapasztalhatjuk, ugyanis benézett a hőmérő több helyen is minusz húsz alá. Hasonlóan hideg volt '45-ben, amikor is a magyar és német csapatok nekiindultak a budai hegyeknek, hogy Kesztölc mellett elérjék a német vonalakat. A nekiinduló…..
Egy másik, hazai médiából kimaradni látszó kis színes hír. Jött ezzel a "hordjon mindenki maszkot, teszteltesse magát, oltakozzon" dumával, amit már tényleg mindenki unhat, majd a járvány 400-valahányezer áldozatáról szeretett volna megemlékezni egyperces néma csenddel az amerikai elnök. Nem azt…..
Che21 2021.02.11 20:05:09
@Jozsef_6: Vajon ki lehet még náluk is szánalmasabb, hmm...?
Azzal, hogy Donald Trump helyett Joe Biden lett az Egyesült Államok elnöke, hirtelen sokkal rózsásabban láthatják a jövőt azok, akik Amerikába vágynak, azok pedig pláne, akik már ott vannak, de esetleg akad probléma a papírjaikkal...
Che21 2021.01.25 14:33:04
@Bredpitt Monika: "A fenti temahoz meg, felemelo erzes volt latni felvetelrol az egesz 20 i napot. Ahol megemlekeznek az emberekrol, akikre szuksege van egy tarsadalomnak, azokrol, akik felszedtek a foldekrol a zoldseget, a tanarokrol, akik btw itthon nalunk, meg az oltasi tervben sincsenek benne. Nekem mar regen nem volt ilyen jo napom, felnott eletemben ehhez foghatot akkor ereztem, amikor eletemben eloszor reszt vettem anno, a szabad magyar valasztasokon."

Csak aztán ne jött volna 21-e, amikor kiderült, hogy a nagy szolidaritási duma megint csak parasztvakítás volt, a Nemzeti gárdistákat kibaszták mélygarázsokba aludni.
Volt ahol egy árva budi jutott ötezer emberre.
John McCain életéről és évtizedes karrierjéről szól majd egy közelgő életrajzi film, melyet a The Luckiest Man: Life With John McCain c. életrajzi könyv ihletett, minek írója Mark Salter, az elhunyt szenátor politikai tanácsadója és jóbarátja. Salter a forgatókönyvet Craig Turk-kel (A férjem…..