Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dub hadnagy

0 bejegyzést írt és 324 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar nemzet - ahogy ma értjük - Trianon terméke. A királyi Magyarország (a Korona) a XIX. század elejéig egyértelműen és kizárólag jogi eszme volt, ahogy a magyar Korona országai is közigazgatási egységek voltak; a nemesi natio nem az etnikai kollektívumot jelentette. Az Országban mindezen túl…..
Dub hadnagy 2018.07.09 13:31:13
@lecsós: Föltételezem, hogy a belinkelt okosságok az aktuális tudományos álláspont alternatívái lennének, de akkor a nyestes cikkben valszeg csak a címig jutottál el, mert a cikk helyre teszi egyes túlművelt olvasó-levelezők butaságait és példákon keresztül mutatja be, hogy igenis tanítják a finnugor rokonságot Finnországban.
Október közepén állítólag kapunk valamit, amit programnak neveznek, pedig nagyon nem erre van szükség, illetve amire szükség volna, arról részint lekésni látszanak, részint tán nem is tudják, mi az. Amire szükség volna, az a narratíva, a magyar sztori új tárgyalásban.  Narratívát készíteni nem…..
Dub hadnagy 2017.08.07 12:40:27
@Boross Bence:
"- Melyik a nagyobb: az átlagbér vagy a mediánbér?"

Magzarországon? Általában? Matematikailag?
A Blahán megint felálltak a színpadra azok, akik imádnak színpadra állni, és megint elmondták ugyanazokat a képtelenségeket, amelyeket egyenként ismételgetnek már 3-4 éve, és amelyek összesen rendre kudarchoz vezetnek. Most sem lesz másképp. Bokros "500 napja", Gyurcsány "ki, ha én nem" magán…..
Dub hadnagy 2016.10.28 13:39:55
@Fuxos (ex bömis): A szerb példa jó, nekem is évek óta az a véleményem, hogy akkor lesz esély fordulatra, ha az ellenzék eljut a posztban vázolt felismerésig, annyiban azonban pontosítanék, hogy az összefogás nem volt teljes, a Szerb Radikális Párt (a mai kormáypárt elődje) nem volt a része. Ez a párt akkortájt kifejezetten szélsőjobboldali volt Seselj vajda vezetésével, hozzá hasonlóan szélsőséges párt a győztes koalícióban azért nem volt.

en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavian_general_election,_2000
A nyugati civilizációban, ahova hazánk -- legalább a törekvéseiben, de ezer éves politikájának nagyobb részében is -- eddig biztosan tartozott, a liberális demokrácia választásának nincs reális alternatívája. A liberális demokrácia néha ügyetlenül, de a legjobb eséllyel egyezteti össze a többségi…..
Mandiner blog Nem. Pont. 2016.09.29 10:51:00
Van itt egy történelmi fejlemény: tömeges, jelentős részben ellenőrizetlen migráció Európába. Támogatom ezt a folyamatot? Nem...
Dub hadnagy 2016.09.29 11:15:18
Mivel ezt nem szemléztétek: 444.hu/2016/09/29/magyarorszag-jobb-hely-lesz-ha-ervenytelen-a-nepszavazas

A kvóta pedig nem betelepítést jelent, hanem a menekültkérelem elbírálását, azzal, hogy kritikátlanul átveszed a kormány retorikáját, a propagandájuk eszközévé válsz [ez persze vicc volt, végignézve a blog elmúlt párhavi termését, már régen az vagy]
Vendégszerzőnk, Jeszenszky Zsolt írása   Ha sikertelen lesz a népszavazás... ...megbukik a Fidesz? Belecsap a ménkű Orbánba? Felszedik a síneket a felcsúti kisvasúton? Mészáros Lőrinc visszamegy gázszerelőnek?..
Dub hadnagy 2016.09.27 15:56:27
@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak arra gondoltam, hogy amikor itt még százezerszámra mentek át az országon a menekültek, akkor sem azon gondolkodtak, hogy itt kell nekik táborokat építeni, hanem minden eszközzel továbbtolták őket, cserébe most valami ilyesmit várnak el Líbiától
Dub hadnagy 2016.09.27 15:59:33
@ogli dzsí: amíg nem volt kerítés, buszoztatott, nem tábort épített, amit most elvárna Líbiától
Dub hadnagy 2016.09.27 16:28:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, elég jól ismerem a kormány érvrendszerét, amelynek a lényege, hogy mindenki másra tartozik a menekültkérdés, valakire azért, mert a szomszédból jötek, valakire azért, mert olyan vallásúak/kultúrájúak, valakire azért, mert valamikor gyarmatosította/nem gyarmatosította őket, stb., stb., csak ránk nem. Líbia a jelen esetben ugyanezt a cinikus hozzáállást mutatja, nem csoda, hogy nagy itt a fölháborodás
Ez a poszt hosszú idő alatt állt össze különféle töredékekből – még a Mandiner Migráció és mi sorozatába kezdtem el írni valamikor. Akkor naponta 2-3 ezren lépték át illegálisan a határt, majd októberre már napi 6-8 ezer illegális határátlépőt fogott el a rendőrség: naponta egy soltvadkertnyi,…..
Dub hadnagy 2016.09.01 13:19:15
@Robinzon Kurzor: meg biztos meg is kapta volna, ha nem írogat ilyen cikkeket
Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra. A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a…..
Dub hadnagy 2016.05.26 13:04:34
„Egy új európai humanizmusról álmodom, a humanizáció állandó előrehaladásáról, amelyhez szükség van emlékezetre, bátorságra, egészséges és emberi utópiára. Fiatal Európáról álmodok, amely képes még rá, hogy anya legyen, aki gondozza gyermekét, aki testvérként segíti a szegényeket, a befogadást…..
Dub hadnagy 2016.05.13 12:50:04
"Migránsnak lenni – válaszolhatnánk Ferenc pápának – nem bűntény: illegálisan határt átlépni az."
Tudom, itt nem fogadjátok el hiteles forrásnak, de nem volt kedvem tovább keresgélni:
www.helsinki.hu/az-illegalis-hataratlepes-buncselekmeny-a-menekulo-bunelkoveto-ha-nem-a-hataratkelon-keresztul-jon-ide/

Nekem az jött át a posztból, hogy bajban vannak a katolikusok, mert a főnkük össze-vissza beszél, de van egy kicsi, de erős Közép-európai ország, anelynek a vezetői az összes tárgyalt kérdésre tudják a megoldást, övék az egyedül elfogadható szóhasználat, az általuk aláírt nemzetközi szerződéseket csak ők képesek helyesen értelmezni, stb., tehát ennek az országnak a lakói nyugodtak lehetnek a jövőjüket illetően.
Születésnapi interjút adott a Kreatívnak Uj Péter, a 444 főszerkesztője. A három éve indult lap alapítójával készült beszélgetést akár a köztévé is készíthette volna tetszőleges Fidesz-politikussal – vagy a fénykorát élő Nap-kelte az MSZP vagy az SZDSZ bármely jeles képviselőjével. Ehhez hasonló…..
Dub hadnagy 2016.05.10 11:40:02
@I_Isti: Akkor ne olvasd, amit te szélsőséges buzilobbinak meg narkólobbinak tartasz, az a nyugati demokráciákban a mainstream a sajtóban
Dub hadnagy 2016.05.10 14:22:53
@I_Isti: a drogfogyasztással kapcsolatban egész biztos, hogy írtak már olyan esetről, amikor az ellenőrizetlen, szar anyag bajt okozott, hogy esetleg a fű legalizálása mellett is kiállnak, az messze van a szélsőségességtől, a homoszexualitással kapcsolatban nem értem a fölvetést, ha homofób vagy, akkor úgyis irritálni fog bármilyen ciik, ahol a téma pozitív kontextusban szerepel, ha nem, akkor elfogadod, hogy a homoszexualitás egyenrangú a heteróval és akkor nincs értelme csak a homoszexualitás árnyoldalairól beszélni, ha viszont valahol a kettő között, akkor a 444-en egy liberális álláspontot olvashatsz a témáról, pl. itt a mandin egy nagyon nem azt, aztán döntsd el, melyik áll hozzád közelebb.
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása Azzal szeretném kezdeni, hogy saját oldalam, a Pénzriport sem a jegybanktól, sem más külső forrásból soha semmilyen támogatásban nem részesült. Szakmai nézeteink is részben eltérők: míg a jegybank a múlttal folytonosságot vállaló, jövőre…..
Dub hadnagy 2016.05.06 12:44:48
Dub hadnagy 2016.05.06 13:26:39
@TG69: Ezt gondolom poénnak szántad:

www.penzriport.hu/bemutatkozas
hugas.met.com/hu/tarsasagiranyitas

Kicsit kül0nböznek
Dub hadnagy 2016.05.06 13:58:16
@grundigg: Nem menti TG69-et, de ha valaki közszerepelni kezd, és van már egy ugyanilyen nevű közszereplő, akkor különböztesse meg a nevét. l. még zseniális kormányszóvivőnket, aki bizonyosan később lett közszereplő, mint az ÉS főszerkesztője. Az igaz, hogy őket azért elég nehéz összekeverni
Tavasszal egyszer érintettük már ezt a témakört, amikor nyilvánosságra került egy projektlista, amelyben a döntéshozók megjelölték a 2020-ig megvalósítani tervezett fővárosi fejlesztéseket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen szituációban ami kimarad, az garantáltan nem épül meg meg/át az…..
A minap egy újbudai háziorvosi rendelőben jártam. A sorszámosztó-automata beüzemelésére vártunk, körülöttem főleg idősek üldögéltek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ember unalmában figyelni kezd a körülötte folyó beszélgetésekre. Az orvosi rendelőkben pedig miről…..
Dub hadnagy 2015.12.04 12:41:08
@Jean Sol Partre: és természtesen azokat a közvetlen hozzátartozóikat, akik nem egy lakcímre vannak bejelentve velük.

Tényleg, a migránsproblémával foglalkozó heti nyolc cikk mellett az olyan mellékes kérdésekkel, mint a személyre szabott és a korrupciót legalizáló törvénykezés, mikor foglalkoznak a mandiner jogban járatos, jó tollú üdvöskéi?
Tavasszal egyszer érintettük már ezt a témakört, amikor nyilvánosságra került egy projektlista, amelyben a döntéshozók megjelölték a 2020-ig megvalósítani tervezett fővárosi fejlesztéseket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen szituációban ami kimarad, az garantáltan nem épül meg meg/át az…..
Dub hadnagy 2015.12.03 13:53:29
@NAR: Asszem, nyitott kapukat döngetsz: www.bkk.hu/te/del-buda/#133
Dub hadnagy 2015.12.03 13:55:35
@toce: pont ott van az a tópark nevű bedőlt fejlesztés, annak a helyén jókora P+R elférne
Kezeljük egy pillanatra hatalmi (név)értékén Magyarországot. Exportjának 80%-át multik adják, állami beruházásainak 95%-a jelentős uniós támogatással megy végbe, az adósságát nem tudja leszorítani, versenyképességben folyamatosan leszakad a regionális mezőnytől is,…..
Dub hadnagy 2015.10.05 12:32:59
@Ballib Cenzúra:
79%+10%lenyúlt manyup+negyedik éve havi 0,1% manyupból átirányított befizetés
Dub hadnagy 2015.10.05 15:19:38
@Ajtony: egyelőre még tag vagyok, cserébe nem erről szólt a hozzászólásom, pusztán annyi, hogy ezt a 10+kb4%-ot is figyelembe kell venni, ha azt nézzük, hogy hol tart most a GDP-arányos hiány 2010-hez képest
A menekültek/migránsok iránti együttérzés annyira megmozgatta (egyébként nyilván helyesen) a baloldali és liberális képzeletet, jobb esetben pedig a lábakat is, hogy a FB-on és a tranzitzónákban jó néhány napja ritkán látott összefogásnak lehetünk szemtanúi. Egy másik…..
Dub hadnagy 2015.09.01 10:42:33
@neoteny: a mediánnak nincs köze a maximumhoz, mert az a csökkenő sorrendbe állított jövedelmek között a középső, a szegénység megszüntetéséhez tehát csak annzi kell, hogy ennak a 60%-ával mindenki rendelkezzen (l. pl. garantált minimumjövedelem)
Dub hadnagy 2015.09.07 09:56:01
@Medgar: mire gondolsz?
Legutóbbi írásunkban megérkeztünk az észt fővárosba, és mindjárt tömegközlekedtünk is egy jót. Magából a városból viszont még csak a külsőbb kerületeket láttuk, pedig a lényeg az óvárosban van! A Baltikum két ékszerdobozából a legnagyobbat már megmutattuk, most pedig…..
Dub hadnagy 2015.06.25 10:04:52
@Macibb: Sőt immár evangélikus, ha erről van szó: en.wikipedia.org/wiki/St_Mary%27s_Cathedral,_Tallinn
Az új, bevándorlásról és terrorizmusról meghirdetett nemzeti konzultáció fő célja a félelemkeltés lehet, mivel egyéb értelmét sokadik olvasásra sem sikerült megtalálnunk. Vegyük át újra, amit a menekültek és bevándorlók kérdésében tudni érdemes. „Mi, magyarok 2010-ben…..
Dub hadnagy 2015.04.30 10:18:01
@bbjnick: ez az írás arról szólt, hogy a konkrét kérdőív mennyire manipulatív és nyilvánvalóan aktuálpolitikai célokat szolgál (ellenségkép, Jobbik jobbról előzése, stb.). Az, hogy a nemzeti konzultációnak egyébként van-e értelme, az egy másik kérdés, szerintem nincs, és az is nyilvánvalónak tűnik, hogy a Fidesz sem arra használja ezeket, hogy bármit is megtudjon az emberek véleményéről(a szakmaiatlanságukból kifolyólag ez nem is volna lehetséges), arra ott vannak a közvéleménykutatások, amivel természetesen él is a kormáy, legfeljebb az eredméyneit nem veri nagydobra.
Gyűlöletből nem lehet országot építeni sehol. Eképpen penget érzelmi húrokat lelkünk hárfáján az emberminiszter, Balog Zoltán. De a „megélhetési bevándorlás” kapcsán tervezett nemzeti konzultáció láttán hozzátehetjük: de igen, lehet. A feltett kérdések alapján akár…..
Dub hadnagy 2015.04.28 09:54:58
@Tündér_Lala: fölösleges erőlködnöd ,a poszt nem arról szól, hogy mindenkit be kellene fogadni vagy bármi hasonló, hanem hogy Orbán az emberek legalantasabb érzelmeire rájátszva és őket hülyének nlzve sütögeti a pecsenyéjét. Ha a konzultáció célja valóban egy a társadalmat megosztó kérdésben az emberek véleményének a kikérése lenne, akkor a fönti stadionos kérdés mellett esetleg a vasárnapi boltbezárásról is lehetne érdeklődni, arra lehet, hogy még én is válaszolnék
„A törvényeket pókhálóhoz hasonlította: mert a törvény is, ha gyenge és valami könnyebb (tárgy) esik rá: megtartja; ha valami nagyobb elszakad és szertefoszlik.” (Diogenész Laertiosz: A filozófiában jeleskedők élete és nézetei − Szolón) Mostanság, a bróker-botrány,…..
Dub hadnagy 2015.04.01 12:41:15
@Doomhammer: nagyon jó hozzászólás, bár véleményem szerint itt még csak az ún. haveri laissez-faire valósult meg
A konzervatívok az egyszerű, hatékony, igazságos adórendszer hívei. Bár igazságosság alatt sok mindent lehet érteni, az adórendszer esetében kifejezetten az adókulcsokra és nem az adózó gazdasági erejére vonatkozik. Nem igazságos az, hogy valaki aránytalanul (tehát…..
Dub hadnagy 2015.03.05 10:44:58
@HaFr: Ha törölted a kommenteT, akkor miér válaszolsz rá? így elég élvezhetetlen.
„Álmodtam én és az álom, az álom én magam voltam.Kertben bolygtam, és magam voltam a kert, ahol bolygtam,a kert, ahol bolygtam és bolygok, botlódva bozóttól bozótig,mint ki éjjel jár tapogatva és az árnyaktól húzódik.”(Babits Mihály: Álmok kusza kertjeiből) Cyrano de…..
Vona Gábor hétvégi évértékelője váratlanul erősre sikeredett, Török Gábor szerint egyenesen a legfontosabb beszédét mondta el a Jobbik elnöke. A Vona-beszédnek nem csak saját pályája szempontjából, de a belpolitikai piac-újrafelosztásban is jelentősége van: az egykori…..
Dub hadnagy 2015.02.04 10:51:04
@Tündér_Lala:

Egy nemzeti bank nem attól nyereséges vagy veszteséges, hogy mekkora zseni az elnöke, hanem pl. hogy az elmúlt évben a tartelékai forintban fel- vagy leértékelődtek-e. Ha tehát a forint a végtelenségig gyüngül az euróhoz képest, akkor marad a nyereségesség, egyébként viszont valakinek ki kell fizetni a veszteséget és tartok tőle, hogy ezt az adófizetők lesznek kénytelenek megtenni. Azt nem tom, honnan szeded, hogy a nyereséget döntő többségében tartalékolják, én több tízmilliárdos ingatlanvásárlásokról, meg összességében 200 milliárdnyiból létrehozott alapítávnyokról hallottam.
A 2015-ös adócsomagról szóló előterjesztésben szerepel a következő, az internet adóztatását megalapozó sor: „(3) Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte.” A megkezdett gigabájtonként 150 forintos adó elképesztően…..
Dub hadnagy 2014.10.22 09:51:13
@S=klogW:
1. A díjak nem a szolgáltatók nagylelkűsége, hanem a verseny miatt szoktak mérséklődni, amit a kormány pl. ún. törvényekkel elő tud mozdítani (ezr kellett volna tennie a rezsicsökkentés helyett is)
2. Ha tényleg nincs a 700Ft-os plafon, akkor az adó mértéke sokaknál meg fogja haladni a havi előfizetés (ami ugye tartalmaz ÁFÁ-t meg egyéb, a gaz multik által fizetett adót is) összegét.
A Tilos Rádió adta hírül, hogy az NMHH Médiatanácsa érvénytelennek nyilvánította a 90.3 Mhz-es frekvenciára benyújtott pályázatukat. A döntést két hiányossággal indokolta a Médiatanács: nem volt megfelelő az első három havi működés fedezetére vonatkozó pénzügyi…..
Dub hadnagy 2014.10.21 22:17:38
@bbjnick: Free Gyurcsány!!!