Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kyalami

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A hétvégén kezdetét veszi az FIS Alpesi Sí Világkupa 2010/2011-es kiírása, a helyszín a hagyományoknak megfelelően a söldeni lejtő lesz. Ezzel együtt ismét kinyit a Síparadicsom blog, ami versenyek előzeteseivel, beszámolókkal vár mindenkit: aki már évek óta figyelemmel…..
kyalami 2010.11.09 17:17:05
@Dave985: a három 97-es verseny csak az összetettbe.
a 75-ös val gardenai paralell (férfi, női) eredményét vették eleddig egyedül figyelembe a szlalom vk-ban.
e 5 versenyen kívül még 1 ízben, 85-ben (bécs) áldoztak a parallelizmus oltárán, de azért pont semmilyen ranglistán nem járt.
egyébként legutóbb is nagy fanyalgás övezte ezt a versenyformát, úgyhogy jó lenne végleg elfelejteni, vagy megvárni míg kiforrja magát, mert ennek az "előkapjuk, majd a károgások miatt egyből le is vesszük"-nek nem sok értelme van. érdekes szám lenne amúgy szvsz.
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
kyalami 2010.07.04 14:15:10
@horas: ezzel gondolattal bizonyos pillanatokban maximálisan azonosulni tudok, máskor viszont teljes hülyeségnek vélem. az egész csak spekuláció, még ha nagyon úgy is tetszik, hogy 4 éve sokkal brutálisabb válogatottak voltak

@MB13_fan: komolyan érdekel, hogy miért gondolják a 2006-os olasz válogatottat minden világbajnok szégyenének. foglald már össze pár szóban, kérlek.
Mielőtt minden negatív jelzőt elmondunk általában a futballal mint játékkal kapcsolatban, próbáljunk meg örülni a kieséses szakasz kiváló gólátlagának. Aztán mindenféleképpen mondjuk el, hogy ez így nem állapot, valamin változtatni kell, mert ez így elront mindent. Elcseszi…..
kyalami 2010.06.28 12:54:48
Afrika utolsó hírmondója vs. Bradley and Sons Co...
kyalami 2010.06.26 22:53:23
@popp: kallon anno az interben szintén 3-as volt
@Titi120: nem egressy volt az liechtenstein ellen vaduzban?
Ha az utcán elhaladunk egy fekvő, láthatóan beteg, részeg és önmaga paródiájává vált hajléktalan mellett, akkor nyilvánvalóan nem fogunk belerúgni, hanem - ahogy arra büntetőjogi felelősségünk is van - felsegítjük, megkérdezzük hogy esetleg tud-e mondani egy lakcímet, de…..
Azzurri Az utolsó kör limonádé 2010.06.10 08:42:00
Már csak egyet kell aludni, jöjjön az utolsó kör limonádé a véres küzdelmek előtt! Holnaptól rátok zúdítjuk a beharangozókat, elemzéseket, összefoglalókat, komolyak leszünk, felelősségteljesek, alaposak és felkészültek, szigorúak, de igazságosak. Egy hónapig együtt…..
kyalami 2010.06.10 16:13:13
@Count Adyn: 1631. alkalommal látva ezt a hülyeséget sem bírom ki anélkül, hogy szóvá tenném: semmi köze ilyen szempontból a 2 csapatnak egymáshoz
kyalami 2010.06.11 11:46:23
@Brukk: nem akarok olyat írni, hogy ez meg az 2006-ban világ legjobbja volt a posztján, de buffon, cannavaro, nesta esetében ez jó eséllyel így volt. zambrotta, és gattuso is említhető lenne, de ezt úgyis csak az tudja, aki nézett serie a-t anno. pirloban -mivel még csak 1 pocsék szezonon volt túl berobbanása óta,- szintén benne volt a világklasszis produkció (ki is jött). camoranesi és de rossi bőven a világelitben volt, toni ontotta a gólokat. totti és del piero mellé nem kell kommentár, és olyan egyébként abszolút el nem ismert, ámde ragyogó formában lévő játékosok még meg sem lettek említve, mint oddo (mi lett belőle...), barzagli (haha), zaccardo (haha), materazzi (x faktor 1), perrotta, grosso (x faktor 2). szinte az egész keret, de ez nem véletlen.
az akkori "23" erőssége összehasonlíthatatlan a mostaniéval, a közös nevezők egytől-egyik kevésbé a sportág mérvadó figurái (ki kisebb, ki nagyobb mértékben), a maradékot vizsgálva pedig hasonló tendenciát fedezünk fel.
a bivalyerős seria a-ból, aminek nagyrészt olaszok szabták meg az arculatát mára szánalmas utóhatás, az egészséges mértékben olaszok meghatározta 2 kirakatcsapatból (milan, juve) pedig 1 olaszok nélküli lett.
ilyen körülmények mellett hogyan is lehetne hasonló a két helyzet? mondom, 2006-ban bomba keret, csak a bundabotránynak hála sokan elhitték, hogy majd ettől buffon elnéz egy beadást, vagy cannavaro folyton alászalad a labdának. az akkori mondvacsinált, mesterségesen gerjesztett aggályok helyett idén valóban van félnivaló.
Már csak néhány nap, és azokkal a kollégáiddal, osztálytársaiddal, szomszédjaiddal is a futballról fogsz beszélgetni, akik korábban olyan kijelentésekkel mértek súlyos csapást a nyúltagyadra, hogy „én mondjuk annyira nem követem a focit, de Del Piero miatt az olaszoknak…..
 Minden világbajnokságnak meg van a maga felejthetetlen ikonja, hosszú évekig visszaidézett pillanata, elég ha csak az utóbbi 20 év tornáit frissítjük fel újra, s máris legalább öt név hasíthat belénk, újra felelevenítve  megismételhetetlen pillanatok egész sorát.…..
kyalami 2010.06.06 17:01:39
@lupetto: a taplóság jobb esetben nem szabadna, hogy befolyásolja a szavazókat, más kérdés, hogy a valóságban egy orbitálisan nagy paraszt jelentős szembeszélben van.
de nem emiatt képtelen gondolat a materazzi aranylabda. ne vicceljünk már! azon túl, hogy a támadó középpályánál hátrébb játszók közül fény évente ítélik oda valakinek, hol van a 2006-os materazzi attól a nívótól, amit cannavaro vagy nesta hosszú éveken át produkált, hogy az eredendően fennálló klassziskülönbségről ne is beszéljünk. de nem is értem mit kell ezen magyarázni.
 A bő keret kihirdetése után három dologtól kaptam idegrángást. Az egyik a korosodó jelző, a másik a csapatszellemben hiszek szófordulat, és a hiányzók. A száraz elemzés helyett megengedem magamnak, hogy elragadjanak az…..
kyalami 2010.06.04 15:55:00
@Cs: a mázlizás ócska sztereotípia; az olasz válogatott 1988 óta nem kapott ki egyenes kieséses meccsen világversenyen rendes játékidőben. (a 90 perces vereségek száma 20 év alatt összesen: 4!!!) 5-ször maradt alul 11-esek után, 2-szer aranygóllal (ebből 1 meccs ordas csalás volt, a franciák elleni eb döntő meg addig ment, amíg ki nem egyenlít franciaország). '92-ben nem jutottak ki, '96-ban zola kihagyott 11-ese, 2004-ben a skandináv barátság okán nem mentek tovább a csoportból. ilyenkor hun vót a mázlifaktor?
kyalami 2010.06.04 15:57:40
@kyalami: 4-szer maradt alul 11-esek után
  Megvan a keret, gyorsan átfutom egy kávé mellett, és már hallom is a hiénák idegesítő vihogását: Lippi megint olyan játékosokat visz a vébére, akik járókerettel fognak felvánszorogni a pályára, Lippi szerelmes a 2006-os csapatba, na az olaszok majd védekeznek és mákjuk…..
kyalami 2010.06.03 15:20:46
@hallari: alighanem materazzi is kerettag lenne, ha átlagban nem 2,0123 percet játszott volna az interben. és mivel biztos, hogy nem a személye miatt mellőzte mourinho, alighenem a képességeiben keresendő a megfejtés.
cannavaro viszont -minőségileg támadhatóan ugyan, de- végigjátszotta a szezont. azt hiszem a válogatottba vetett bizalom az "ilyen cannavarokba" vetett bizalmak aggregációja. bízunk benne, hogy zambrotta, cannavaro, pirlo, camoranesi, gattuso megvillant valamit a régiből, hogy lippi, a válogatott mez, a vb jótékony hatása előcsalogatja az egykori zsenialitást.
kyalami 2010.06.03 15:34:13
@Brukk: szerintem a "takarító védő" olyan "defenseman"-t takar, aki pusztán a rombolást űzi mesterfokon, a játék egyéb részterületeiben csak mérsékelt teljesítményre képes. a legnagyobbak dettó képesek takarítani, csak vagy magasabb szinten, vagy másban is kimagaslóak.
tehát ilyen értelemben persze, hogy létezik a "takarító védő" meghatározás. én csak azt vitattam, hogy a takarítás eleve olyan attitűdöt feltételez, mint ami materazzira oly' jellemző. lehet ezt művelni olyan elegánsan is, mint például nesta, aki semmiképpen sem brutális, ám "jó takarító".
 Cannavaro a világbajnokság után kétségtelenül karrierje csúcspontjára érhet, az aranylabdás védő, miután a Juventus a továbbiakban nem tart igényt szolgálataira, az Al Ahli csapatában folytatja (s egyben fejezi is be) pályafutását. A 36 éves aranylabdás játékos a…..
kyalami 2010.06.02 19:13:47
@Brukk: milan szurkolóként nekem is csalódás, hogy borriello nem lesz ott, egy esetleges parádé tán megalapozhatná a megváltó távozását
Elérkeztünk az idei világbajnokság utolsó előtti csoportjához, a „G” jelű kvartetthez, ami az egyik legerősebb és legérdekesebb négyesnek ígérkezik. Az egyik legnagyobb favorit Brazília mellett, Portugália, Elefántcsontpart és Észak-Korea található ebben a…..
kyalami 2010.05.31 07:49:39
@popp: valami oka csak van, hogy a portugálok a "2. soros favorit" skatulyából a megvetett, "ha egy kört mennek már az is jó" pozícióba kerültek. a legutóbbi eb selejtezőkben éppúgy szenvedtek, mégsem lett volna senki meglepődve a torna előtt, ha netán döntőznek.
lényeges tényező a kérdést illetően:
szövetségi kapitány: carlos queiroz
kyalami 2010.05.31 11:11:14
@Anthony (kick-ass): dunga egy kicsit kakkuktojás, nem gondolod? 2 tornán vezette a brazilokat - 2 tornát nyert velük. nehogy legyen már előbbre való szempont a sikernél; a tré játék, vagy, hogy kikből áll a csapat.
queiroz már fürdött be, illetve csak arra volt képes; maradona idióta, idiótán válogat és semmiféle arculata nincs a csapatának; domenech szintén blamázott már elégszer, és bár csaknem vb-t nyert, összességében az eredményei sem igazolják.
de dunga? szvsz a brazil válogatott hála neki a leginkább "klubcsapat szerű" nemzeti 11 a krémből, és ez hatalmas fór.
kyalami 2010.05.31 17:02:50
@raja ram: "A 66-os döntőt egyértelműen elcsalták"
egyértelműen elcsalták a dél-koreai vb-t, de a 3. angol gól máig kérdőjeles, továbbá ha nem is volt benn a labda, nem lehet, hogy pusztán csak hibázott a partjelző?
az '54-es meg a '90-es döntő... na, azok bezzeg habtiszták voltak
A 2010-es dél-afrikai világbajnokság F csoportja sokadik ránézésre sem tűnik túl acélosnak. A négyszeres világbajnok és címvédő olaszok mellett, a mindig jó közepeset hozó Paraguay, a világbajnoki újonc Szlovákia és valószínűleg a mezőny leggyengébb csapata Új-Zéland…..
kyalami 2010.05.24 13:27:42
@Csöncsön: egyetértünk, tényleg az a hájp. de maximum a '98-as, és a 2006-os brazil volt az a válogatott az utóbbi 20 évben, amelyről az aktuális torna előtti közvélekedés a "biztos esélyes" megítélés felé tendált.
inkább különböző kategóriák voltak , és a spanyolok mindig a szűk elit tagjának voltak tekintve nagyjából '98 óta, a keret minősége, a selejtezőkön (+ az egyéb mérkőzéseken) való parádézás miatt joggal.
amikor idő előtt elhullottak, bőven hatalmas szenzációról beszélt mindenki, amikor pedig nagy lendülettel kezdtek, favoritként emlegették őket.
azt a "de..."-t pedig, amit írtál mindig követte egy másik "de...".
kyalami 2010.05.24 14:56:26
@sporttárs: ez is igaz. ám Csöncsön véleménye nem hinném, hogy kizárja a tiédet; a "hájpoltat" övező nagy zsongás része az is, hogy elvárnak valami kiugró teljesítményt, és nemcsak a szakma (esetleg még a szakma kevésbé is), hanem a véleményezők többsége.
kyalami 2010.05.24 15:53:41
@csizsikpizsik: ezzel leginkább azért van baja az olasz drukkereknek, mert úgy állítják be sokan a tisztátalan dolgokat, mintha kizárólag rájuk lenne jellemző.
a taktikai dolgok meg külön kasztba tartoznak; ezt felróni nevetséges.
Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert…..
A futball sötét ősatyjának két deformált gyermeke valahogy úgy érezzük, az utóbbi évek legérdekesebb döntőjét fogja játszani. A mezei szurkoló számára egyik sem szimpatikusabb lényegesen a másiknál, vagy bárminél, amit a kutya talált az  árokparton, egy…..
kyalami 2010.05.22 22:58:41
@Ferguson: mégis miféle kérdés az, hogy ilyen szintű emberekkel akart bl-t nyerni? meg kellett volna kérdezniük tőled, hogy törekedhetnek-e a bl győzelemre?
nem tudom eldönteni, hogy csak provokálni akarod-e a "nemangol" szimpatizánsokat, vagy szimplán beütésed van.
"Csöncsön és Rizla közt szakadék, / Nem baj, a lényeg, hogy ad a gép... / Popp fényezi Calcio-ját, / Kroos meg Uli hátsóját - / A többin míg csámcsog a maradék..." (montipájton)Az NST-n hagyomány tény, hogy  súlyosan elmebetegek vagyunk és ezt egy percig sincs…..
Befutott a kikötőbe a kék-fekete naszád, egyetlen hajóhosszt verve a bordó lélekvesztőre. Nem volt egyáltalán sima az út, a Siena legalábbis egyáltalán nem feküdt le, és várta, hogy a nagykutya meghágja, amiből egyenesen következett, hogy a két évvel ezelőttihez hasonlóan egy…..
kyalami 2010.05.17 19:29:01
@Hispan07: eleve irritál az ilyen "családosdi". de az utóbbi időben e mögé bujtatva igyekeznek ledugni sok minden irritáló dolgot az ember torkán, ami abszolút megutáltatja a kifejezést.
kyalami 2010.05.19 19:40:17
@Mr.AT: "annál lényegesen erősebb, mint ahogy a legtöbben legyintenek rá most szerte a világon, az biztos."
igen, akik legyintenek azok a megszokott olasz-szinthez mérnek, kíváncsi vagyok ha pl. ez lenne a chilei keret, milyen jelzőkkel illetnék.
olyan faszságot is csak az ebből fakadó érzetek hatására lehet gondolni, hogy már a csoportból való továbbjutás is gondot okozhat.
csak ebből az évtizedből fel lehet sorolni számos válogatottat, amelyeknek a kerete semmiképp sem volt jobb, mint a mostani olasz, és végül négyben zártak.
a keret minősége kb. a vb első 2 meccséig az esélylesés első számú szempontja.
kyalami 2010.05.20 14:04:22
@popp: a keretben egyedül pirlo lehet képes a kapocs szerepre a vkp és a támadók között, ha nem a mélységi osztogató posztján, hanem egy sorral előrébb játszik.
egyébként pirlo teljesítménye a milanban a 2005-06-os szezontól kezdve nem az igazi (általában szar), de a legutóbbi vb mellett a legutóbbi eb-n is a csapat legjobbjai között volt (már ha lehet a "jó teljesítményt" bármilyen szinten összefüggésbe hozni azzal a csapattal).
aki rendre teljesen impotens a válogatottban, az de rossi
Az eddigiek közül a legsimábbnak látszó csoporttal folytatódik a RádióQ-val közös vb-váró sorozatunk, az E csoport küzdelmei elsősorban a hollandok felpörgetésére szolgálnak majd. Ugyanakkor mindenképp érdekes meccsek következnek, hiszen négy teljesen ellentétes…..
kyalami 2010.05.17 18:02:21
@horas: értem, hogy mi a gondod. de mivel 100 százalékosan jogosnak érzem mindhárom aranylabdát, és azt hiszem, ezt kellőképp érzékeltettem is, mindenféle benned felmerülő aggályra replikáztam.
továbbá shevchenko egy szimpla befejezőcsatár lett volna? a milan támadadó játéka akkor halt meg, mikor 2006-ban eligazolt, mert akik maradtak -inzaghi, gilardino- azok voltak szimpla befejezőcsatárok. shev tudott cselezni, fejelni, lőni, passzolni, gólerős volt, és a tét sem nyomta össze. nem hinném, hogy kevésbé lett volna nagyszerűbb, mint henry.
cannavarora pedig ha nem fognak emlékezni 20 év múlva, vagy szóba sem jön minden idől all-star válogatottjában az azért lesz mert egy elvtelen zsoldos.
kyalami 2010.05.17 18:28:46
@horas: sőt! shevvel egyet nyert, nélküle hatot... de henryval is ugyanannyit nyert az arsenal, mint nélküle.
matthaus azért más tészta. rá sok minden miatt lehet majd emlékezni.
de parttalan a vita cannást illettően. szerintem zseni volt abban, amit csinált, szerinted nem. van ilyen.

"Messi és C.Ronaldo jobban ordít a jelenlegi mezőnyben mint Sheva vagy Owen bármikor."
ezzel viszont abszolút egyetértek. csak éppen oda lehetne írni totti, del piero, henry nevét is owen-é után.
kyalami 2010.05.17 18:57:08
@spangol: "a Nesta-Kanna páros abszolút világelit történelmileg is, csak azok felejtik majd el őket, akik nem látnak tovább a gólkirályoknál"
erről van itt szó, csak nem akartam leírni
Nagy és merész vállalkozásba fogtam: Top10 összeállítást készítettem az elmúlt évszázad legjobb labdarúgóiból. Arra voltam kíváncsi, hogy hány csapat erejéig állnánk a versenyt a világválogatottal. Legnagyobb örömömre és kellemes meglepetésre azt látjuk, hogy mind a…..
kyalami 2010.05.15 19:26:55
@medco: de szvsz anélkül is el lehet helyezni 1-1 all star magyar válogatottat, hogy felírunk mellé világválogatottakat.