Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonifac

358 bejegyzést írt és 1483 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túlélési statisztikám Ribanc 2024.01.19 16:10:45
Lassan már nem érdemes írnom, annyira elkurvult a magyar közlekedési morál. A tegnap estét azért megemlíteném. Nem történt végülis semmi, csak az csesz fel a legjobban, amikor nem csak simán "erősebbkutyab@szik", hanem "mégnekiállfeljebb". Sötét volt és esett. A ribanc a Pulz utca 121. előtt…..
Túl sok az autó, nincs elég parkolóhely, mind ismerjük a problémát. Mégis tetézzük.Vannak ezek a leszarom típusú f@szparasztok.  A fotón a két kocsibehajtó között (pirossal jelöltem őket) két autónyi hely van kényelmesen. Tudom, szoktam ott megállni. Erre ő hova áll? Középre. Nálunk mikor kezdik el…..
Madárnak nézve Beszari Faszi 2011.08.22 17:35:00
Járok, vezetek, két lábon állva veszem ki a cuccokat a hűtőből. Hurrá, nincs már rögzítő csavar a bokámban. Az érzés euforikus. Mondtam is a gyógytornásznak ma, hogy boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ő meg csak nézett nagy szemekkel. Ezt persze egy rendkívül gyötrelmes és…..
Balló Marci (autókereskedőből lett lapigazgató) bejelentette a szép új Totalcart. Hamut szór a fejére, minden más lesz ezentúl. Nem is árt. Túl sokan léptek onnan le az elmúlt időszakban. Winkler, Vályi, Csikós, az általam emberileg nem sokra tartott papptibi, Bolla Gyuri, Zách Dani, Sturcz Anti…..
Tegnap meglökött egy némber. (Elnézést a felettébb elfogult feminista szóhasználatért, de még udvariasan sem jut jobb az eszembe.) Piros volt a lámpa. Előttem egy autó, én következőnek. Az elkövető mögém állt, de már akkor néztem a tükörben, hogy miért áll ilyen közel. Az előttem álló autó…..
.. az autót vezető cigány ledudálja a zebrán a gyalogosokat? Tegnap este a Felső-Tiszaparton megvolt. (A rasszista vádakat elkerülendő: a "cigány" nem azért cigány, mert a bőrszíne más, hanem jelen esetben azért, mert jó eséllyel nincs jogsija sem.)..
Régóta nem írtam már, de nincs is értelme sok. A covid és általában az országban uralkodó helyzet a közlekedésen is erősen meglátszik. Ha egyszer a politikusok és haverjaik mindent megúsznak, az átlagember is úgy gondolja, hogy neki miért ne lehetne. Nincs olyan nap, hogy ne futnék bele egy durva…..
Feltételezem, vak vagy. Nem vettél észre egy kivilágított narancssárga autót fényes nappal.Vagy csak szimplán tahó. Lefoglalt a kézből telefonálás. Na ja, nem futja kihangosítóra, vagy egy nyavalyás BT headsetre, majd legközelebb adok egyet. Az autód is ezt tükrözi. Rongyrázó csóró vagy. Full…..
A minap az egyik ismerősömnek segítettem. A problémája az volt, hogy vásárolt egy Huawei 3G (vagy inkább 4G) wifi routert-t (R206) és csak a padláson volt neki minimum 3G térerő. Ezért vásárolt hozzá usb hosszabbító kábelt azt hiszem 4,5 méterest (talán 5 m a max ami még használható erősítés nélkül)…..
Itt a nagy benzinár esés. Örülünk, mert végre 10 ezer környékén is tele tud lenni a kocsi. A legkevesebb fogyasztó listában azok szerepelnek, melyeket 2010 óta gyártanak napjainkig, a felhasználói adatok alapján legalább 20 ezer km került beletekerésre a kocsiba és további kritériumként ~70-150 le…..
Ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy október 31-én jelmezes Halloween-bulit szervezünk és töklámpást farigcsálunk. No persze most is morognak még néhányan, hogy miért kell majmolni a nyugati popkultúrát, hiszen ugye az amerikaiak sem ünneplik meg a (nem mellesleg nem is magyar, hanem szláv…..
bonifac 2020.04.01 07:19:02
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a…..
Már kisautóknál is van, hogy széria, illetve egyre gyakrabban szerelik ezzel magasabb felszereltségeknél őket. Na de minek?..
Volt szerencsém újév első napjaiban keresztülmenni az országon. Kétszer. M5-M0-M31-M3. Majd vissza. Odafelé az M3-on már köd volt, visszafelé meg lényegében végig, plusz már sötét is. Az M3-on visszafelé az autók kb. 20-30 %-án égett ködfényszóró/ködzárófény. Még nem volt teljesen sötét, szerintem…..
Nem értem. Nyomják a villanyautókat, de azok is nagy SUV-ok (nehéz, nagyobb légellenállás), meg teszik bele az óriási akkukat (mert a hatótávtól parázik a nép), amitől drága lesz. És nehéz. A villanyautók igazi helye továbbra is a városi közlekedés volna. Itt a legkoncentráltabb a légszennyezés, a…..
A legújabb "Szellemvárosok a világban" részben a Miranda kastély után ismét visszatérünk Belgiumba, ahogy egy egészen elképesztő roncstemetőt fogunk megnézni!..
bonifac 2019.11.13 18:19:53
@kunzoo: Az előbbi igen, az utóbbi nem.
Idén július 1-jén volt 40 éve, hogy a SONY piacra dobta az első walkmant, amely hirtelen megváltoztatta zenehallgatási szokásainkat. A készülék egy csapásra olyan sikeres lett, hogy a szocialista tábornak is lépni kellett valamit a dologra. Bár a nyolcvanas évek elején egyre tágult a technológiai…..
bonifac 2019.07.13 22:24:51
@NemNick: Hogyne emlékeznék, ugyanilyen babakék volt nekem is, ha jól emlékszem, Bécsből. Apám csinált rá második jack kimenetet, így ketten is lehetett hallgatni egyidőben. Sokáig bírta, aztán eltört valamije. Később vettem egy Panasonicot, az még megvan valahol.
Mielőtt nekemesik mindenki, tisztázzuk, hogy a cím egy Shakespeare idézet parafrázisa. (Az eredetié, mert a magyar fordítás nem hangzik olyan jól.) Tudom, manapság nagyon kipécézték a dízeleket, pedig a teljes betiltásnak semmi  értelme, a poszt sem erről fog szólni. Múlt héten egyik reggel a…..
Túlélési statisztikám Meleg van 2019.06.28 11:13:24
És ez sok mindenki agyára megy, vagy mi. Tegnapelőtt délután este hat körül tekerek hazafelé itt. Nekem jobbról jön egy csaj egy egér-a-marson autóval. Én megyek, ő jön, nem lassít, húz balra. Megállok, mert elütne. Ő csak megy, és látom, hogy húzza a száját. (Le volt tekerve az utasoldali ablaka.)…..
Szegény Magyar Postát annyit szidjuk, már szinte én szégyellem magam miatta, de mit lehet tenni, ha újra és újra kiérdemlik az egészen elképesztő eseteikkel? Most például, hogy sikerült vajon egy másik VÁROSBA kézbesíteni valaki csomagját?  Üdv! A helyzet a következő lenne. Rendeltünk egy…..
bonifac 2019.04.06 08:49:21
@a lekvár neve puffin: szükség esetén megadod az ügyvéd nevét? :-)
Mármint a télit. Ez most, hogy óravisszaállítás van, megint előkerül(t). Valami ökör parlamenti képviselőnk jött elő ezzel (ilyenkor le is tagadnám, hogy magyar vagyok), aki kihagyta az általános iskolát, így állhat elő ilyen ostobasággal, hogy a téli időszámítást töröljük el...
Vezetőnk mondotta még korábban, hogy x gyerek és x kerék (meg szoba is volt, de az most nem vág a témába). Már három gyerekkel sem könnyű megfelelő autót találni (hátsó ülés szélessége és kialakítása), na de mi van, akinek több van? A magyar ugye fogy.... Az autók életkora meg nő... Hogyan lehetne…..
Túlélési statisztikám Vivaldis 2018.12.18 14:48:22
Azaz négy évszakos. Dilemmáztam rajta sokat, de végül a második autóra négyévszakos gumit rakattam. Az autókereskedő és a gumis is csak a fejét csóválta, és pár éve még teljesen egyetértettem volna velük. De az utóbbi években egyre jobbak a négyévszakos gumik. Persze nem valók mindenkinek. Az én…..
Ezt a kopott nyári gumit ma reggel fotóztam -8 fokban, de az elmúlt hónapban bármelyik reggel lefotózhattam volna, -14 fokban is ezzel járt...
Az algyői MOL kúttól hajtottam ki Hódmezővásárhely felé. Ez egy olyan kétsávos körforgalom, ahol a külső sávból csak az első és a második kijáraton lehet kimenni, ahhoz, hogy a harmadikon ki tudj jutni, be kell sorolni a körforgalom belső sávjába. Benne voltam már igencsak a körforgalomban - még a…..