Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lookout

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Istent nem hiszed, gyűlölöd, unod, de nem kételkedsz a Rolls Royce autóban,cifra rongyban, ringó ringyó-popóban.Terjeszd ki rájuk atheizmusod! Weöres Sándor: Az igazi istentagadás Egy különös állatkísérlet alanyai vagyunk, egy kísérleté, amelyet úgy hívnak, hogy modernitás; már több száz éve,…..
lookout 2017.03.02 12:18:49
@a gonnok én vagyok: Cáfolnák? Höhöh. Muris szóhasználat. Minimum.

Igazolt dolgokat szokás cáfolni. Ki és mikor igazolta isten létét, segítsen már nékünk! :D

s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/65/da/a7/65daa74ed6dbaefce3594f3b7b7ed114.jpg
lookout 2017.03.02 12:31:46
@batiszkáf: Fordítva: kussolni arról, hogy szerintünk sincs isten , és az egész vallásosdi csak baromság, amikor a vallás az emberi élet minden jelentős állomásához (születés, párválasztás/szex, esküvő, gyereknemzés, országgyűlési választások, orvosi kezelések, halál) megpróbál odapofátlanodni - mélyen perverz dolog.

#cinkosakinéma
#növelikielfödiabajt
Az újév első napján arról kérdeztük szerzőinket, mit várnak 2017-től. Elsőként Gábor György vallásfilozófus, egyetemi tanár gondolatai következnek. Mit várok 2017-től? Arisztotelész óta tudjuk, hogy a jövő idejű kijelentések igazságértéke a jelenben nem, csak a jövőben dönthető el. Például egy…..
Ausztráliában a napokban debütált az egyik legnagyobb ottani sörmárka, a VB legújabb, Real elnevezésű kampánya, amelyet a Droga5 ügynökség készített. A kampány első filmje azt igyekszik bemutatni, hogy a férfiakból eltűnt a természetesség, és szépen fokozatosan elnőiesedtek,…..
Kedves Tibi!Rendszeres olvasója vagyok a modorosblognak, és most úgy döntöttem, magam is billentyűzetet ragadok, és írok egy cikket. Mivel ilyen (modoros metálzenekar-interjú) még nem volt a honlapon, megpróbáltam magam írni egyet (mivel a Modoros malmai lassan őrölnek, a küldés…..
Horváth Csaba nem lép vissza az LMP javára. Az ő dolga. Nem mintha így nagyon sok esélye volna megnyerni a főpolgármester-választást, de nyilván úgy gondolta - úgy gondolták, egy próbát megér. Mutassa csak meg az MSZP, hogy létezik, még a haldoklás közepette is. De egyáltalán…..
Véleményvezér Simor-Orbán: 1-1 2010.06.22 08:27:00
Orbán Viktor nem először blöfföl úgy, hogy végül kénytelen a gyenge lapjait teríteni. Simor jegybank-elnökségének minden további napja a kormány hatalmának korlátaira fog minket emlékeztetni. Simor András tegnap stratégiát váltott: az elmúlt hónapot jellemző sorozatos…..
Lesz, lesz, lesz! Lesz heteró büszkeség napja Budapesten! Ezzel mi mélyen egyetértünk. Szükségesek a hasonló rendezvények. Mély fájdalmunk ellenére tavaly már nem volt hideg büszkeség napja, voltak helyette egyebek, amelyekről akkor részletesen be is számoltunk. A szervező…..
lookout 2010.06.16 00:25:49
@hrcs_123: Ez így van kitalálva, kedves. A melegek kiszemezgetik maguknak a csiniket, a maradék megy a nőknek. Ezért nincsenek mutatós homofóbok :D
lookout 2010.06.16 00:35:56
@hrcs_123: A belinkelt hölgyemény pasija pedig - dacolva a biológia vastörvényeivel - nyilvánvalóan buzeráns, éspedig az igénytelen fajtából.
Magyarország nem egy Amerika, ahol túlságosan sokat foglalkoznának a politikusok kinézetével, de a Véleményvezér blogon a minap kirakott 2002-es Orbán fotó mellbevágott minket. Orbán a 8 év ellenzékiség alatt legkevesebb 20 évet öregedett. Különösen durva a kép, ha…..
Rákay Philip évek óta műsorvezető a Fidesz rendezvényein. Pár hónapja kiderült, hogy milliókért ad tanácsokat fideszes önkormányzatoknak. (A Facebook-on csoport is alakult "Vagyok olyan jó tanácsadó, mint Rákay Philip" címmel). A HírTv-t, mely munkatársaitól…..
Az új kormány az igazságügyi reform részeként a Büntető Törvénykönyv (Btk.) több rendelkezését is megváltoztatja, így például 2010. július elsejétől  a Btk. a következő új szakasszal egészül ki: „166/A. § (1) Aki önmagát megöli, bűntettet követ el, és…..
lookout 2010.05.26 10:33:27
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is. (Fotó: Index) Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag…..
lookout 2010.05.14 21:01:19
@Wlassich: Én perceptuális karanténba helyezem innentől az új kormányt, lelki békém érdekében legközelebb csak 2-3 év múlva nézek rá újra az országra, addig minek hergeljem magam ugye...
lookout 2010.05.15 14:14:14
@-lyla-: A "benyújtatott" öncélúan modoroskodó archaizálás, kerüljük hát.
Fura, de annak ellenére nem voltam még soha a Standban, hogy a régi Sas utcai házunkban már több, mint egy éve megnyitottak. Pénteken aztán majdnem véletlenül oda ugrottunk be, az Imola névnapját ünnepelni, egy vicces, de jó fárasztó parlamenti közvetítés után.Hiába híres…..
Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig -…..
lookout 2010.05.12 22:53:32
@Anyád a baráthal: A helyzetet az oldotta volna meg, ha a Fidesz kevésbé piti és miután elfogadja - akár egy kivétellistával egyetemben - h mely ellenzéki párt hány bizottsági elnöki helyre tarthat igényt, egyszerűen befogadja az ellenzék stipistopi igényeit - időrendiségét tekintve a legnagyobb ellenzéki frakciótól a legkisebbig eljutva.
lookout 2010.05.12 22:58:30
@Ordnassac: Hogy ki a levezető elnök és hogy ki a bizottság hivatalos elnöke, az két különböző dolog. Lehet például a megválasztott ellenzéki elnök náthás vagy külföldön, ezért távollétében kormánypárti alelnök adja-veszi a szót, ha akkor épp összeülnek.
  Ismét Szanyi Tibor bérszavazóiról lesz szó (előzmények itt) - remélhetőleg utoljára. Választási matematika iránt érdeklődők előnyben. Nem írtam volna, de Szanyi Tibor a minap nyilatkozott a Mandinernek, és ezt bírta mondani:   „A számok nagyon…..
lookout 2010.05.10 20:27:28
@tanarseged ur: Igazi lúzer vagyok, mert visszanéztem. (Staying power, igazi klasszikus.)

A legelső hozzászólásom nem volt véletlen ám. A kiajánlóban felvetett kérdésed miatt néztem be eleve, ti. h "miért hozna bérszavazókat csak az első fordulóra valaki". Fenntartom, hogy ez egy rendkívül buta kérdés,amelyre okos elemzés nem épülhet - amint arra már többen rámutattak.

A legnagyobb baj, hogy te az első és a második forduló számainak összevetését végzed el, miközben ez tökéletesen irreleváns a "voltak-e csak-első-fordulós csalások?" tárgykörben. Ezt csak úgy tudod megtenni, hogy "felfoghatatlan kérdéseddel" eleve diszkreditálod a "fókuszáljunk csak az első fordulóra" aspektust.

Miközben az első fordulós csalások ügyének kérdésében elég könnyen felfogható, hogy érdemes kizárólag az első fordulós eseményekre fókuszálni. Ezt te érthető módon elmulasztod, hiszen arról az egymagukban álló számok semmit nem mondanak, ahhoz tudván tudni kéne, hogy mi és hogyan történt akkor és ott.

Az eredeti szövegben kijelented ugyan, hogy az igazolással szavazók összetétele a fidesznek kedvezett az első fordulóban, de mivel ezzel a részkonklúzióddal vészesen közel kerülsz a téma lényegéhez, egyből másodlagos pártpreferenciákról kezdesz írni, vagyis megint belekevered a második forduló tanulságait, miután persze hetykén rögzíted, hogy szervezettségnek semmi jele sem volt. Ez utóbbi tézised a levegőben marad, mintha nem ez volna a "nagy vita" lényege.

És ami legalább ennyire komoly érveléselméleti gikszer, szándékosan vagy tudatlanságból összecsúsztatod a "történt-e csalás?" és a "Szanyi meggyőzően érvel-e amellett, hogy történt?" kérdéseket. Lefordítva: nem kettő, hanem négy eset van. Hogy történt, és Szanyi ezt képes okosan kommunikálni. Hogy történt, de Szanyi hülyeségeket beszél e témában. Hogy nem történt és Szanyi hazudik. S végül: Hogy nem történt és Szanyi szerint se történt. Utóbbit ugye kizárhatjuk, ám ekkor még mindig marad 3 verzió.

Csak gondolatébresztőül mondom: képzelj el egy olyan világot, ahol bérszavaztak az első fordulóban, de Szanyi akkora debil, hogy még ezt sem képes meggyőzően lekommunikálni.

Megint másként: ha vaslogikával ki is mutatod, hogy Szanyi hülyeségeket mond, azzal még nem mondtál semmit arról, hogy történt-e csalás az első fordulóban. Első esetben egy interpretációt támadsz, míg a másodikban ontológiai elköteleződést teszel.

Összegezve: ha meg akarjuk tudni, hogy voltak-e bérszavazók az első fordulóban, meg kell próbálnunk találni olyanokat, akik pénzt kaptak, hogy elmenjenek és uccsó vérig sorban álljanak. Sajnos e kérdés megválaszolásához semmivel nem visz közelebb, ha az első és a második forduló számain szöszölgetünk.

És ebből a szempontból teljesen irreleváns, hogy nekem spec ki mit mesélt arról a napról, mindettől függetlenül ez egy logikailag következetlen levezetés. Utóbbi különbségtételt azért tartom fontosnak hangsúlyozni, mert tanáremberként a politikai felhangnál sokkal jobban felzaklat, ha rosszul komponált, logikailag inkoherens írásművel találkozom.
lookout 2010.05.10 23:23:28
@tanarseged ur: Szerintem zárjuk le a vitát azzal, hogy Szanyi Tibor okosabb és jobb arc, mint Horváth Csaba :)

mandiner.blog.hu/2010/05/10/szanyi_vs_horvath_csaba_a_facebookon
Két napja láttam az első plakátot, csak futólag a buszról, ahogy a betűtípusra meg a színvilágra néztem, elkönyveltem magamnak: egy új LMP-s plakát, de meg is jegyeztem, hogy majd elolvasom. Tegnap azonban a buszmegállóban állva rádöbbentem, hogy a zöld színű plakát nem az…..