Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisakisa

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Szégyenfal 2009.01.26 10:06:00
Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az…..
kisakisa 2011.04.12 23:47:17
Egy újabb:
i.imgur.com/D0uGo.jpg

"Identify as Internet Explorer" beállítással működik.
Mint ahogy itt a blogon is nyomon követhettétek, lassan elérkezett az Opera 11 első javítócsomagja, amely több stabilitási és biztonsági problémát is megold, és nem utolsósorban már a javított magyar nyelvi fájlt tartalmazza. A frissítés természetesen mindenkinek ajánlott, és…..
#extensionsList { margin-bottom:1em; float:left } #extensionsList a { text-decoration:none; color:#666; font-weight:bold } #extensionsList li { list-style-type:none; width:48%; float:left } #extensionsList li img { margin:0 1em 1em 0 } #extensionsList.large li { margin:0.6em 0;…..
kisakisa 2010.12.23 13:07:28
Én ezeket használom:

Download Helper:
addons.opera.com/addons/extensions/details/download-helper/2.0/?display=en

Fastest Youtube Video Downloader: addons.opera.com/addons/extensions/details/fastesttube-youtube-video-downloader/1.1/?display=en

Focus on Textbox: addons.opera.com/addons/extensions/details/focus-on-textbox/1.6/?display=en
Ez felesleges csillivillinek tűnhet, de mivel rossz a szemem és messze ülök a monitortól számomra igen hasznos. :)

Plusz egy rakat random userjs (igazán rendet kéne tennem köztük).

Gondolkodtam a NoScripten, de inkább megvárom, amíg jobban az Operára hangolják.
Ma reggel megérkezett az Opera 11-es verziójának végleges verziója. Verziószáma ugyanaz, mint az RC3-nak. Számos javítást és új funkciókat tartalmaz, valamint megújult a telepítő is. Ilyenek újdonságok a fülek csoportosítása, vizuális egérmozdulatok, a kiegészítők,…..
kisakisa 2010.12.18 21:03:32
@Bencsi89: Ahá! Köszi. :)

Az a jó benne, hogy 1. a javaslatok nem foglalják a helyet, annál kevesebbet kell nyomnom a lefelé gombot hogy kiválasszam a megfelelő search engine-t, 2. a Google csak az esetek kb. 1%-ában találja el, mit is akarok, akkor meg minek, 3. úgyis én gépelek gyorsabban. :)
Magyar Opera Opera 11 RC1 2010.12.14 22:15:00
Frissítés! Időközben megérkezett a már szokásosnak mondható RC2 és RC3 kiadás is. Ezekben további javítások kaptak helyet, amik elsősorban a Tab Stacking-et, a levelezőt és a core-t érintik. Ezen felül a windowsos változat új telepítő grafikát kapott, amit az alábbi képen…..
kisakisa 2010.12.16 14:50:31
@Efbialy: Ja, közben én is rájöttem, hogy a le-jobbra működik, én viszont egész eddig a régi jobbra-balra-jobbra gesture-t használtam... nem lehet valahogyan visszaállítani? Néztem a Preferences/Shortcut/Mouse setup-ot, de vagy én vagyok vak, vagy nincs lehetőség változtatásra...
Az Opera 11 béta holnap esedékes hivatalosan, viszont az FTP szerverre már kikerült, így kipróbálhatjuk az új fícsört, amit ígértek. Ez nem más, mint az App Tabs. Akik névről nem ismerik: Mikor lezárunk egy fület (újabban "Fül rögzítése"/"Pin Tab" menüpont) akkor a fül…..
kisakisa 2010.11.22 21:39:54
kisakisa 2010.11.22 23:25:52
@penge™: Túl sokat szívtam már skinek buherálásával ahhoz, hogy ne tudjam értékelni ezt a fícsört. :)
Az előzetes várakozásoknak megfelelően az Opera ma kiadta asztali böngészőjének legfrissebb stabil kiadását Windows, Linux és Macintosh operációs rendszerekre. Mivel ez még a 10.6x-os széria része, ezért elérhető PPC-s rendszerekre is, de a továbbiakban ezek támogatása…..
A Mokkában olyan lehet emelt díjas kérdéseket írni, mint mondjuk a Blikkben minden nap kiszenvedni egy pikáns mondatot a napi csöcs alá. Egyszerűen tűnik, de pár hónap után nagyon idegőrlő lehet. A Tv2 reggeli műsorában ráadásul nehezíti a feladatot, hogy minden nap három…..
kisakisa 2010.08.24 14:55:21
Tegnap megjelent az Opera 10.61 végleges változata, amely teljesen megegyezik az RC3-mal. Mivel a kiadás több biztonsági hibát is javít, ezért a frissítés mindenkinek ajánlott. Frissíteni legegyszerűbben a Súgó > Frissítések keresése ponttal lehet, vagy töltsd le és telepítsd…..
A Mini egyértelműen az Opera Software egyik legfontosabb fejlesztése, ami szinte minden telefonra elérhető, és - persze bizonyos korlátozásokkal, de - elérhetővé teszi a mobil internetet mindenki számára. A szerver kliens felépítés talán nem világrengető újdonság, de a Minit…..
Engerland Angol lapreakciók 2010.06.28 11:24:00
Várható volt, hogy a legenyhébb jelző a szánalmas lesz a válogatott teljesítményére, és az is, hogy a bulvárlapok kis picike darabokra szedik szét Capellót és játékosait. A BBC nagyon higgadtan elemez, kiemelve azt, hogy a csapat hiányosságairól eddig is tudott mindenki (nincs…..
kisakisa 2010.06.28 12:44:47
@Giedi: Ez nem csak focira igaz. Az angolok maguk is röhögnek azon, hogy kitalálnak pár jó sportot (foci, rögbi, krikett), aztán a volt gyarmataik hülyére verik őket bennük.

Amúgy én is nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, én azért nagyon szurkoltam nekik, annak ellenére, hogy tényleg szarok voltak. (A hűség nem ilyen apró-cseprő dolgokon múlik. :D) Na mindegy, remélem, az EB-re összekapják magukat.
Sok egyéni keresőd van ami már teljesen átláthatatlan a helyi menüből (jobbklikk->Keresés ezzel) indítva? Esetleg az akadályozott meg eddig benne, hogy sok legyen, mert akkor átláthatatlan lenne? Feleslegesnek tartod, hogy ennyi keresőd van kilistázva, mikor egy részével csak…..
kisakisa 2010.06.28 00:45:19
@Zsüi_: Egyetértek (kivéve a sebességről szóló részt, nekem már a 10.54 is megfelel). A desktop teamen konstruktív kritikát kérnek, és hát megbocsássatok, de a "ne csesszétek el amit eddig elértetek" nem igazán konstruktív kritika, teljes joggal törlik.

Egyébként az Opera lehet, hogy a power júzerek számára már nem megfelelő, de normál, hétköznapi emberek számára igen, még a 10.54 is (a Firefox többször kinyúlt nálam, mint az utolsó stabil Opera). Én több mint hat éve használom már, és lehet, hogy nem tudok ini fájlokban turkálni, de ennek ellenére imádom az Operát és mindazt, amit szerény tudásommal ki tudok benne használni. Szoktam is ajánlgatni másoknak, de már két ismerősöm is jött azzal, hogy hát megnézte a magyaropera blogot és még ott is rosszakat írnak róla. Ezek után mit szóljak?

(Bocs, ha kicsit elszállt az agyam, még mindig dühös vagyok a délutáni meccs miatt. :) )
kisakisa 2010.06.28 12:01:35
@Namelesske: Én nem tudom, ti milyen Operát használtok milyen oldalakon és milyen beállításokkal, de nekem a 10 emlékeim szerint nem omlott össze egyszer sem, és a 10.54 is csak egyszer, amikor arra a tesztoldalra kattintottam. (A közbülső verziókat nem raktam fel.) Az Operát használó barátaim és ismerőseim közül mások sem említették, hogy omlana alattuk az Opera, persze ők is csak stabil verziókat használnak, nem rakják fel a mindenféle random buildeket.

Az enterekkel meg annyit kell trükközni, hogy a végére mész és nyomsz egy-kettőt, erre teljesen magamtól jöttem rá, csomó hozzám hasonló "mezei" userrel együtt. Az átlagjúzer életében, legalábbis tapasztalataim szerint, ez nem akkora probléma, hogy elmenne miatta a kedve a browsertől.

"Oh Opera is coool
Opera is the best.
THis is the best browser in the universe.

Dont write here about bugz becuse: The bugs will fix itself!"

Ezt írtad a desktop teamre? És aztán csodálkozol, hogy törlik? Már bocs, de más helyeken trollnak hívják azt, aki ilyeneket ír...
Februárban jelentette a Homár, hogy az amúgy az egyéb kozmetikai termékeket áruló üzletekben is megszokott seggretapadóbiztonságiőr-jelenség elleni tiltakozásul létrejött egy Facebook-csoport. Épp jött az üdvözítő hír, miszerint túl vannak a 10000 támogatón, amikoris a jelek…..
Engerland Anglia - Németország 2010.06.27 15:10:00
Liveblogging kezdődik 15:45-kor!  <a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=db91667d49" >Anglia - Németország</a>..
Szájkaratéban világbajnokok lennénk, mint minden tisztességes szurkoló, így azt javaslom, ha már a kommentekből amúgy is egyértelműen látszik, hogy mindenki jobban ért az angol válogatott irányításához, mint Capello, köszönhetően mondjuk a Championship Manager 2010-nek, vagy a…..
Ne ess pánikba! Ha gond van, olvasd figyelmesen végig az alábbi tudományt. Ha akkor sem világos, kommentálj, és segítünk. Segítség és gyakori kérdések, Foci-vb 2010 Mi kell, hogy lássam a vb-közvetítést? Egy átlagos PC vagy Mac, átlagosnak mondható szélessávú internettel, flash playerrel. Ez egy…..
Magyar Opera Alkalmas alkalmazások 2010.06.06 14:19:00
Az Opera egy különleges böngésző. Ezt jórészt annak köszönheti, hogy fejlesztői mindig is keresték a megújulás különböző lehetőségeit. Ennek megfelelően az évek során számos hasznos funkciót és jövőbe mutató megoldást implementáltak a böngészőbe. Jellemző az is,…..
Menetrend szerint érkezett az Opera következő verziója, a 10.52-es, amely ezúttal nem csak (amúgy nagyon is szükséges) hibajavításként funkcionál, hanem elhozta a megújult és jelentősen felgyorsított Operát a Mac-eseknek is. Sajnos a Linux hívek egyelőre meg kell elégedjenek az…..
kisakisa 2010.04.28 11:19:45
@buhera: Na, akkor most se fogok váltani... pedig gondoltam, hogy végre upgrade-elhetek 10.10-ről. Kár.

Hogy ismételjem, amit már sokan elmondtak: nem tudom, mi van mostanában Operáéknál, de remélem, hamar összekapják magukat. Nagyon szeretem az Operát és nem fogok más browserre váltani amíg a 10.10 is működik, de sajnálnám, ha ez lenne az utolsó Opera verzió, amit használok.
kisakisa 2010.04.28 11:56:07
@penge™: Azt írják: "The vulnerability is confirmed in version 10.52 for Windows. Other versions may also be affected." Vagyis a 10.52-ben biztos benne van, régebbiekben talán. Az isbk-n nem tudom megnézni, nem vagyok regelve.
kisakisa 2010.04.28 12:10:00
@penge™: Már 5+ perce nyitva van, de nem történik semmi...