Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palermo12

1 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Pályázati felhívás  A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda betyárjai és Tacskó Muki, a parafenomén kutya ezennel meghirdetik az első pángalaktikus álhírpályázatot, melyben részt vehet minden értelmes vagy értelmesnek mondott lény (orvosi igazolás nem szükséges,…..
A tegnapi választások eredményeképpen Budapest új főpolgármestere Tarlós István lesz. Személye  - politikai hovatartozástól függetlenül - megosztja az állattartók véleményét, hiszen egyik oldalról Tarlós nagy állatbarát hírében áll: tavaly karácsony előtt kampányolt…..
Palermo12 2010.10.05 22:04:11
@egyittlakó: Majom!
Ne akarjuk a gyereket és a kutyát összehasonlítani. A kutya háziállat, házikedvenc. Kutyát lehet gyerek mellé, gyerek nélkül, városban, vidéken, fiatalnak, öregnek stb... De csak felelősen! Egyébként meg amennyi hülyeséget csak ezen a blogon összehordtál az elég lenne ennek a nemzedéknek is... Kérlek kímélj bennünket!
Hiába kávézott hétfőn Orbán Viktor Szegeden, hiába van feltúrva  választási időszakban is polgárbosszantó módon minden, hiába csúsznak egyes nagyberuházások, hiába hagyják el a várost a munkát kereső fiatalok, hiába volt Botka a csúnyán megbukott Szocialista Párt…..
Palermo12 2010.09.29 14:10:02
@radala: A századvég kutatása szerint igen:
index.hu/belfold/2010/okvalasztas/botka_vezet_szegeden/
Biciklis-aktivisták másztak be a budapesti városháza parkolójába a kerítésen keresztül, tiltakozva az ellen, hogy Budapest szívében nem park, hanem városházi park(oló) van, na meg hogy a tegnapi Critical Mass előtt jól felhívják magukra a figyelmet. Jól van, megszokhattuk már a…..
Palermo12 2010.09.23 14:28:51
@regression: Nyugi... Ezen a blogon kérlek inkább az ész érveket, vagy pedig a finomabb kifejezéseket használd!
Feltalálók városa Mi ilyen feltalálós, okos nemzet vagyunk. Büszkék lehetünk fiainkra! Mint a szép fővárosunkra is, a feltalálók Mekkájára. A Fordtól a gyufaszálig mindent mi találtunk ki. Aki nem hiszi, a YouTube-on megnézheti.  Hogy egy kicsit elcsépeltnek tűnik ez a…..
Palermo12 2010.09.22 16:19:44
@cyberlolita400001: A sötétség nem most köszönt budapest városára... Tarlós Demszkyhez képest még csak Padavan.
Sefi barátom sörözés közben anyázott nekem egy sort, hogy miért mentik meg a jelzáloghiteleseket. Mondtam neki, inkább írja meg ide, de hagyjon békén sörözni. Íme meglehetősen sarkos véleménye, melyet amolyan vitaindítóként illesztünk be. A reakciókat az otthonokosan@gmail.com…..
Palermo12 2010.09.14 20:00:32
@aszora: Mondjuk legyünk korrektek. A bankszektor idén meg is kapta a maga 200 milliárdos különadóját.
Palermo12 2010.09.15 13:58:03
@Tzimisce: Azért vannak olyan vélemények, miszerint megy még a CHF 300 fölé is... Ne legyen igazuk!
Korlátolt Felelősségű Társaságnak lenni jó. Mint az a vállalkozási forma elnevezéséből kitűnik, csak egy bizonyos szintig kell a tagoknak felelniük döntésük – esetlegesen negatív – következményeivel; bármekkora pancserságot is követnek el, amelynek következtében…..
Palermo12 2010.09.15 13:27:32
@zergemerge: Legalább felelősségbiztosításuk lenne. Akkor legalább van esély a javításra, kártalanításra.
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
Palermo12 2010.09.14 13:19:22
@Lord_M_: hosszúhosszú, de legalább volt értelme. Egyébként a jelenlegi 8 pontban az nincs is jelen az, hogy az állam pénz formályában, adóforintokat felhasználva segíteni az adósokat. A legjobb tudomásom szerint egyenlőre csak olyan javaslatcsomag érkezett, ami az adós kontra hitelező bank közötti viszonyrendszert moderálná. Max érdeket véd. És erre azért valjuk be, szüksége van még a jószándékú adósnak is. Mert lehet, hogy sokan a kommentelők között jólfizető adósok vannak, és egyenlőre elbírják a törlesztőrészlet növekedését, de náluk is véges a cérna, az tuti.
Ha van szimbóluma az elmúlt húsz év Budapestjének, az a tüske, vagy más néven Demszky-bábu. Egyszerre utal a városvezetés ötlettelenségére és a város lakóinak pökhendiségére. Merthogy a két méter széles járdákra parkoló kollégáknak is lehetne annyi esze, hogy ott…..
Csak negatív tapasztalataink vannaka Szent János kórházzal kapcsolatosan. 2009.november 14-24.-ig voltam a "vendégük". Sajnos felső magzatburok repedéssel kerültem be a kórházba, amit nagyrészt a Szent Margitos "nagyon lelkiismeretes nőgyógyásznak köszönhetek. Szóval…..
Palermo12 2010.09.10 12:55:20
@lac64: Talán, ha nem 4 naponta kellene 26 órázni fél órás alvással, akkor talán kedvesebbek lennének. Ehhez mi kell? Pénz és megbecsülés, hogy van értelme dolgozni. Akkor nem mennének el az orvosok külföldre vagy nem hagynák ott a pályát. Ha ezen feltételek mellett is bunkó az orvos, vagy rossz szakember, akkor el lehet küldeni, megrovásban lehet részesíteni stbstb. Csak akkor lesz normális ellátás ha nem csak az egészségügyi dolgozók lelkiismeretére és önfeláldozására épít a rendszer.
Otthon, okosan...Ha kiruccan hazulról Líbia első embere, vérbeli beduinhoz méltón csakis sátorban hajlandó lakozni. A legbeduinabb beduinnak azonban luxussátor dukál, melyet általában a nagykövetség vagy valamelyik palota kertjében állítanak föl. A Sivatag Gyermekének zavartalan…..
Palermo12 2010.09.10 09:15:27
@P.mester: Mondjuk vizitúrára elvinném... a sátrat is meg az amazonokat is :)
Radnóti-szobrot avattak pár napja Szegeden a Radnóti Miklós Gimnázium előtt. A szobor realista, kissé negédes, biztonságra játszik. Az alkotó, Gyurcsek Ferenc szerint (felkonferáláskor pavlovi reflexek borzolják az avatásra gyűlt tömeg nagyot halló felét)  szerethetőre lett…..
OTTHON, OKOSAN. Szeptember 1. 2010.09.01 07:59:00
 12 fok, eső, iskolakezdés, Budapest           Ne bánkódjatok! Már csak kb. 300-at kell aludni, és újra jön a vakáció.....
Zsebi, a gizda atommacska szétkoptatta a nemrég vett lakás járólapjait. Spejbl, a naív vevő már-már lekapta őt is mind a tíz körméről...Az összes ablak a parkot bámulja, szuper. Kevés híja, hogy tarkónkon nem érnek össze szánk szélei, de végül egyikünk feje sem gurul végig…..
Kedden írtam egy felhívást, általános iskolás szülőkhöz meg gyerekekhez, Álljunk együtt bosszút az általános iskolán! címmel, hogy jelentsék nekünk, hogyan zajlott az évnyitó. Erre futott be az alanti levél, a legjobb anya-lánya-írás, amit valaha olvastam, megható és vicces…..
OTTHON, OKOSAN. Szélvadászok kora 2010.08.30 18:24:00
A szél helyben termeli az energiát, helyben is használható fel. A szélerőgépek felhasználási köre elképesztően széles, legyen szó akár egy hibridrendszerben megoldott térvilágításról, nyaralónk teljes energiaigényének megoldásáról, vagy egy halásztanya, akár egy…..
Palermo12 2010.08.31 20:14:07
@VIKUNYA: hamár ló és szamár, akkor szélcsendben jöhetnek a páratlan ujjú patások, és egy zsák lucernáért már meg is van a reggeli kávé és pirítós. Mint régen a malomban :)
Palermo12 2010.08.31 22:22:57
@VIKUNYA: nem kell mindent magadra venni. Vannak akiknet a teherbírása miatt tartanak, és vannak akiket a gyapjukért...
Palermo12 2010.09.01 06:56:10
@Palermo12: mmint akiket
Az én kis történetem se nagyívű, de azért elég tipikus lehet. Munkám érvén sokat utazom repülővel és olykor nagyobb távolságokra is. Így történt hogy egy újabb interkontinentális járaton utaztam hazafelé (2010 január közepén) Minden szép és jó volt csak 3 órát álltunk…..
Palermo12 2010.05.13 10:28:06
@kákalakiakka: lefordítom: ha egy kórházban nincs elég orvos akkor rezidensek ill. klinikai orvosok és nem szakorovosok fognak ügyelni. És bármennyi lóvét is adnál a rezidensnek, attól sem tapasztaltabb se kipihentebb nem lesz...

Ma a legtöbb klinikán/kórházban a "középréteg" hiányzik (ill. most már a rezidenssek is) A 40-50 éves tapasztalt orvosok ha lehet már csak szuperesként ügyelnek, és ezt egyébként meg is lehet érteni. Főleg, hogy milyen volt az utóbbi 25 évük.
Miért dolgozom most Svédországban?Mi volt annyira rossz otthon?Nézzük! Ha az ember tudja meddig kell még tűrnie hogy fát vágjanak a hátán, akkor kibírja.Mi van azonban akkor, ha nem látjuk az alagút végét, sőt az egyre hosszabb és sötétebb lesz?Akkor bizony eljut oda, hogy…..
Palermo12 2010.05.06 15:27:45
@Tjuca: Sajnos minden pénz kérdése. Ha ennyire kevés az orvos, mint itthon, akkor egyszerűen nincs idő a tapintatra, a rendre. Ha az ügyeletben (du.5 után egyszerre bejön 2-3 mentő, közben van 100 beteg, az intenzíven valaki rosszul van, akkor az 1 szem ügyeletes orvos nem előzékeny lesz, hanem hatékony. A lehetőségeihez mérten... Engem is bosszant, de sajnos az egészségügy nem wellness szolgáltatás. Az orvosnak nem kiszolgálnia kell, hanem gyógyítani. Amint többen lesznek, kevésbé lesznek leterhelve, rögvest figyelmes és kedves emberekké válnak. Most az a maradék kevés doki, nővér, asszisztens, ápoló, beteghordó és portásbácsi aki még a magyar egészségügyben dolgozik, az a minimálszolgáltatást próbálja fenntartani emberfeletti erővel. Tőlük már ne akarjunk többet elvárni...
Palermo12 2010.05.06 16:09:54
@Tjuca: Ha végignézed a kommenteket, majd a háromnegyede kioktatja az orvosokat, hogyan kellene érdekérvényesíteni, viselkedni, szolgáltatni, nem elvenni a paraszolvenicát stbstb... Mindenki jobban tudja, elvárja. Ugyan tessék már csak egy napot végigmelózni egy nagyvárosi klinikán. bejön 30-40 új beteg, egy része szimuláns, a másik alkoholista, tahók, önteltek követelőzők. És természetesen vannak a kedves betegek- Csak ők nem tudják kompenzálni azt a sok megalázást, amit egy orvos kap. És egy orvos ebben él nap mint nap. Tévedés ne essék, nem tartom ezt jónak, sem elfogadhatónak. Csak nem feltétlenül ott keresem a hibát, ahol mások.
A fogorvost azért ne keverjük bele, mert ő megválogatja a betegeit (már a szolgáltatás ára miatt is). Sokkal többet keres, akkor dolgozik, és úgy ahogy ő jónak találja.

Az orvos nem külföldön tanul meg viselkedni. Hanem ott van már rá ereje, meg ideje. Elég sok barátom ismerősöm ment ki külföldre és láttam ahogy pár hét alatt kisimultak, nyugodtak lettek és kedvesek. Senkinek nem kívánom azt a stresszt, amivel egy magyar klinikai orvos nap mint nap szembesül.
Palermo12 2010.05.06 16:30:20
@Tjuca: Bocs, nem orvos vagyok. Csak sajnos ismerem a rendszert. Voltam bennt betegként, hozzátartozóként is. Több intézmény. És tudom, hogy rengeteg szar orvos van. Vannak tahók. És én csak annyit mondtam, hogy a rendszer embertelen - mind beteg, mind orvos oldalon.