Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GoldBecK

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Kell: Tanga 2012.07.29 14:14:20
..
GoldBecK 2012.07.29 14:48:54
@animA: Tiltsátok már ki -_-"

na ez már megint mien lyel? -.-" ?

minek a színbolúmlya?
GoldBecK 2012.07.29 14:50:41
@The okos:

de hova veszi fel....? uccára???

üdv
wilszom
GoldBecK 2012.07.29 14:58:27
Az MTVA már az Olimpia első napján kitett magáért, minden kétkedőnek bebizonyította, hogy az emberkínzó ex-ügynökök, zenetévés műsorvezetők és a feleségverésért jogerősen elítélt Knézy Jenő képes a közmédia eddigi színvonalát is alulmúlóan, a magyar sportolókat és…..
Az Aerosmith frontembere kétévadnyi zsűrizés után otthagyja az American Idolt, így a Foxnak keríteni kell valakit Jennifer Lopez és a 11. évadot taposó Randy Jackson mellé, írja a The Wrap. Tyler szerényen csak egy szexcentrikus Végzetes vonzerő-utalással indokolta távozását:…..
Már nagyon rég óta szoros figyelemmel követjük a Klub Rádió vs. Médiatanács deathmatch-et, hogy most egy kicsit hátrébb lépünk a médiapolitikától, és belefüleljünk a rádióba, ugyan mi is az, amiért Szalai Annamária süllyesztőbe akarja küldeni Arató András…..
GoldBecK 2012.07.13 11:11:50
@Hamlet: Köszönöm szépen, hasonlóra gondoltam.

Szerkesztettem ugyan én is tartalomkezelő rendszerben cikket, de valamiért mégis azt gondolom, hogy a papír újságoknál használt hajtás kifejezés átvitt értelemben sem azonos azzal a dologgal, amit te leírtál, azaz az "olvass tovább" vagy hasonló elválasztó résszel. Valószínűleg én tévedek.
Michael Conelly korunk egyik legkeresettebb bestsellerírója, Harry Bosch nevű karaktere már 15 közel egyformán fasza könyvben volt fő- vagy mellékszereplő. A moziban nem ezt a figuráját, hanem egy másikat, Mick Haller ügyvédet dolgozták fel a Lincoln Lawyer című filmben, mégpedig…..
GoldBecK 2012.07.13 08:44:10
...
Androlib blog. Bipp! ZTE Blade 2011.04.09 14:50:00
Régóta szemeztem a pengével, mert sok jó dolgot olvastam róla. Viszont én nem feltétlenül szoktam elhinni mindent. Egészen más olyan tollából olvasni egy értékelést, akinek a kezében még sosem volt felső kategóriás készülék és/vagy egy gyártónak akar jópofizni, mint olyan…..
GoldBecK 2011.04.09 18:54:55
úg@pantomimes: "ace-el"

ez nem -el rag, hanem a -val, -vel.
az ace kiejtve (magyarosan körülbelül) ész.
tehát a szó végén sz-t ejtesz.
ehhez jön hozzá a mocskos, kibaszott -val, -vel rag.
ebben az esetben a -vel.
a teljes kibaszott hasonulás miatt a v-ből kibaszott sz lesz, mivel előtte is sz hang van.
kiejtve ész-szel.
leírva:

ACE-SZEL

MI A BÜDÖS GECI OLYAN NEHÉZ EZEN?

miért nem tudja leírni az ilyen szavakat a magyar emberek 80%-a?????

Nyugodtan mondják rám, hogy nyelvtan náci vagyok. Valójában csak a -val, -vel ragot ismerem, oszt annyi.
GoldBecK 2011.04.09 18:55:26
Sajnos Andy Whitfield betegsége (non-Hodgkin limfóma) nem javul, sőt, a kezdeti biztató hírek után visszaesésről és további kezelésről hallhatunk, így a Spartacus-sorozatot gyártó Starz nyelt egy nagyot, és új színészt kezdett keresni a szerepre, hiszen a sorozatba beleölt…..
GoldBecK 2010.10.17 10:06:13
@Count Adyn:
... vagy be
Minden műsorvezető rémálma az élő adásban elkövetett baki, iszonyú égés belesülni a szövegbe, vagy elkúrni a mellettünk álló nevét, esetleg egy basszameggel zárni a felkonfot, de Sarah Murdoch, az ausztrál Topmodell házigazdája még erre is rátett egy lapáttal. Az élőben…..
GoldBecK 2010.09.29 11:34:23
@csüngőcsöcsöncsücsülőcsőcselék:

és mi a helyzet az Ausztrál Kommunista Cigányok Népe Felszabadítási Fronttal?
GoldBecK 2010.09.30 00:02:43
@iBKV: ugyebár itten nem asztatat kéne bizonyítani / bizonygatni / (arról meggyőzni), hogy nem FÉK / megrendezett, hanem arra kéne érvelni, hogy miért megrendezett és miből látod te asztatat annyira biztosan, ha?

merugyebár a bíróságon is a bűnösséget kell bizonyítani, nem az ártatlanságot, te baromállat, már megbocsáss kérlekalássan. ugye nem haraguszol, csak esztetet így tutttam kifejezni.
GoldBecK 2010.09.30 00:05:15
@csüngőcsöcsöncsücsülőcsőcselék: valóban! jól látod a helyzetet. ezek az ausztrál komcsi cigányok mindenkit beszerveznek...

:)
from: újságíró to: olvasószerkesztő date: 2010.09.01. subject: ebook-reader ekönyv-olvasó vagy ekönyvolvasó? mindenki kötőjellel írja, de egy olvasó szerint hülyeség Attól függ, hogyan írjuk az e + könyvet. Ha e-book, akkor e-book olvasó, mint az e-mail…..
GoldBecK 2010.09.04 16:59:16
@titok84: "Ha egy (szak)dolgozatban, levélben, akármilyen kiadványban divizt [kötőjelet] látok gondolatjel helyett, az mutatja az adott munka (szerzőjének) igénytelenségét."

EGYETÉRTEK. Igénytelen (vagy erősen tudatlan a témában :) )

Én ha ezt látom: "egyikszó,másikszó.Másikmondat", azaz mikor mindent egybeírnak, akkor látom az igénytelenséget kapásból, illetve, hogy az illető alapszinten sem tud gépírni. Remélem én azért alapszinten tudok. Vagy hagyjuk az egészet a p...ba, mert felesleges bonyolítás???
GoldBecK 2010.09.04 17:07:03
@pavor nocturnus: "Az "ly" és a "j" betűk vonatkozásában megfogalmazottakkal tökéletesen egyetértek. Tekintve, hogy ugyanazt a hangot jelölik, teljesen értelmetlen kétféleképpen írni őket."

Na ez a különbség az LY - J páros megkülönböztetése, és a kötőjel - nagykötőjel páros megkülönböztetése között.

AZ ELIPSZILONNAK MÁR NINCS IGAZI FUNKCIÓJA, A NAGYKÖTŐJELNEK VAN.

Aki ezt nem képes megérteni, az béna.
GoldBecK 2010.09.04 17:37:42
@MaCS_70:
a "make-upkészítés" azért szerencsétlen, sőt egyenesen gagyi, mivel az "äp" szorosabban egybetartozik a "mék"-kel és nem a "készítés"-sel. "mékäp" van, de "äpkészítés" nincs, tehát a kötőjel inkább a készítés elé kellene.

makeup-készítés (ez a legjobb javaslatom), vagy
mékäpkészítés.
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
Nádasdy Ádám: Búcsú a nyelvhelyességtől Elolvasni, felfogni, megfontolni, jól megjegyezni! (Egyébként szegény Nádasdy, itten, azt hiszem, ki lett vele cseszve (ha én lennék Papp Sándor Zsigmond szerkesztője, leordítottam volna a fejét). B. G. meg, figyeljetek, bótot szimatol.)…..
GoldBecK 2010.08.22 01:39:37
Hát nekem például nyugodtan magyarázhatol (sic!) ilyen pozitív módon, mert én elég befogadó vagyok, és még a végén talán azt is elhiszem, hogy nincs -baN -beN :)))

de mégis sokmindenben Bambanő felvetéseivel értek egyet, vagy legalábbis magamtól is hasonló gondolatok jutottak eszembe előzőleg. Kábé kapisgálom a gondolatmenetét, azzal a különbséggel, hogy nem tartom Nádasdy cikkét baromságnak. Nagyon jó felvetések vannak benne, mintahogy -szerintem- remek logikátlanságok is.

Bambanő és én is a LOGIKÁT hiányoljuk vagy keressük (részemről) a dolgok mögött.

És a veletek való különbség talán abban rejlik, hogy egyes "sztenderd" esetekben én úgyanúgy hiányolom a logikát, mint a nem-sztenderd esetekben ("helytelen nyelvhasználat").

Mondok példát.

Nekem a
"-Mit csinálsz?
-Eszem."
ugyanúgy logikátlan és zavaró, sőt idegesítő, mint a "Sopronba lakom", annak ellenére, hogy az előzőt helyesnek és kötelezőnek tartották pár évtizede, az utóbbi meg még mindig nem elfogadott "művelt körökben".

Hol itt a logika? Pesti létemre ugyanúgy gyerekkoromban észrevettem, hogy az "eszem" az alanyi és tárgyas ragozás különbségének megcsúfolása, mint ahogy a -ban végéről az N elhagyása a nyelv "elrontása".

Hozzáteszem: nem vagyok konzervatív, de nem-konzervatív sem, mielőtt valamit valaki belelátna. Pedig ilyen dolgok elfogadása vagy nem elfogadása bármily meglepő is, nagymértékben múlik az egyén konzervatív-liberális-stb. beállítottságán IS.

A -ban helyett -ba-t mondani igenis a nyelv lerontása (de legalábbis írni :) ), mivel itt egy információt lehagy a beszélő/író, akkor is, ha ez nem zavarja a megértést, mert a mondatszerkezet redundáns.

És itt eljutottunk a NYELVRONTÁS fogalmához, melyről majd később...
Természetesen Steve Haworth műve az összes mod ami a fiú arcán található! Remek subdermal  és transdermal szarvak, római sisak branding, mohawk trandsdermal-ok fejtetőn, egyszóval minden ami ahhoz kell, hogy szépek legyünk:) Steve a testmódosítások mellett remek fotókat is tud…..
GoldBecK 2010.08.20 14:02:34
@50-es anyuka: "Te jó ég, milyen gagyi az a kékfejű vámpírlánytetkó a nyakán :("

itt lényegében az összes tetkó gagyi. a tetkók 99%-a gagyi. egyedüli tetoválásként a vonalkódot tudnám elképzelni az ilyesfajta baromállatok homlokán.
Újabb kérdések feszítenek, melyeket meg kell osztanom veletek. Válaszoljon, aki tud. 1. Ha van lakásbiztosításom, akkor nem ég/robban/ázik?Itt van rögtön az UNIQA Biztosító legújabb reklámja, kint van plakátokon is, csak még nem tudtam fotózni, de a lényeg a linkelt…..
GoldBecK 2010.08.07 12:57:36
@Gyárfás: Kedves Gyárfás!

Neked akár van diplomád, akár nincs, nem sikerült megtanulnod helyesen írni. Ezek után te osztod az észt, hogy ki olyan egyszerű, mint a faék. Nem állítom, hogy akinek vannak helyesírási hibái -- nekem is akadnak -- az nem lehet inteligens ember, de te olyan hibákat vétettél, melyek pont arra utalnak, hogy (már megbocsáss, de) vagy műveletlen vagy, vagy logikátlan.

Ha jártál volna iskolába, akkor ilyen alapvető dolgokat megtanultál volna, hogy vessző és pont után kirakd a szóközt (megnyomd a szóköz bilentyűt), azaz ne ömleszd egybe a szavakat; ne írd két t-vel azt hogy sőt, ne írd egy c-vel, hogy arccal stb.

Teneked nem igazán ment a tanulás, de értelmes embernek tarod magad, aki felfelé kilóg az átlagból. De leszólod pl. Demcsák Zsuzsát, Bombera Krisztinát, pedig egy tévéműsorban olyan kérdéseket sem tudnál feltenni, mint ők. Lehet őket kritizálni, de az én tippem szerinte te képtelen lennél kamera előtt beszélni is. Persze lehet, hogy jobban kérdeznél mondjuk a jelenleg képernyőn lévők egy részénél. De azért ne nevezzünk már mindenkit egyszerűnek, aki képernyőn van és műsort vezet, riporter, hírolvasó, tudosító stb.

Aki túl egyszerű az pont Dundika, Bódiszilvi, Zimánylinda meg a többiek.
GoldBecK 2010.08.07 13:44:44
@Gyárfás:
"Kérlek, mielőtt kioktatsz másokat a helyesírás szabályairól legalább magát a kioktatást próbáld helyesen leírni."

Na pontosan erről beszéltem. Ha te nem tudsz helyesen írni, akkor miért oktatsz ki másokat?

Amúgy arccal: 2 c (-val -vel + teljes hasonulás)
ja, és tagmondatok közé vesszőt illik tenni, de a vessző után meg szóközt.

Az, hogy a vessző után nem teszel szóközt, az már nem is helyesírás, hanem intelligancia kérdése.
A Városháza udvarán tartott tegnap sajtótájékoztatót a Parking Kft., ami annyira instant volt, hogy negyedórás késéssel már csak a székek összeszedésére értem oda. Aki azt hiszi, hogy rutinos vén újságíró vagyok, aki megúszva a beszédeket csak a büfére érkezik, az téved.…..
GoldBecK 2010.08.06 22:49:33
@Shopping: takaroggyá mán valami autós blogra, ott osszad az észt.

ennek a témának semmi köze a bringások nagyszámú szabálytalanságához.
GoldBecK 2010.08.06 22:52:03
@tengerecki: :)) ja :))

@Shopping: az autós blogodban lehetne az a név is hogy "ittasan ütköztem, de nem zavart, mert az én járművem az erősebb" is...

te kötsögggg
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Van egy klasszikus Leiter Jakab a magyarítások történetében, a Roger kapitány, ami az évek során egyre kevesebbszer, de kitartóan felbukkan a tévékben-híradásokban. Az eredete a jóég tudja mikorra tehető, mindenesetre az oridzsinál elkúrást elkövető fordító annak idején a…..
GoldBecK 2010.07.28 09:35:56
@hgap: You welcome, you're welcome helyett témájában:
"Kihoz a pincércsaj egy kávét.
Vendég: Köszönöm!
Pincér: Isten hozta! (You welcome)"

------
Hú, ez már nagyon alja. Mostmár ott tartunk, hogy a kezdő szint első tankönyvének anyagát sem képesek lefordítani rendesen? Ez valami hivatásos fordító volt? Tuti nem!
GoldBecK 2010.07.28 09:39:25
@Pilgram:
ennyi erővel te is azt használsz az írásod alapján, már megbocsáss... (mármint google-t a magyarról magyarra fordításhoz)

magyarul írás fejből is mehetne (többé-kevésbé) helyesen...*

*(én is szoktam hibázni, jó?)
GoldBecK 2010.07.28 09:47:52
@sixx:
Ugye helyesírási kérdésekben nem az a döntő, hogy "láttam már leírva úgy is..." ?

Azt hiszem megindokoltam, hogy miért leiterjakab (kisbetűvel egybeírva) Leiter Jakab helyett. mivel nem tulajdonnév, hanem köznév, továbbá nem személyt jelöl, hanem fogalmat.

Véleményem szerint, tehát, nem kell ide a Korrektorblog sem, de kíváncsian várom akár őtet/aztat is.

Üdv.

Apropó, te most a szerkesztőségben vagy vagy otthonról nyomod? (Ha szabad kérdeznem; csak mert érdekel, hogy van ez nálatok, munka közben kommentekre reagálás stb. )
Testimese Aqua 2019.07.27 11:00:00
Jó a szex vele. Az étvágyunk is hasonló, az együtt töltött éjszakák nem az alvásról szólnak. Hétvége. Meleg van, strandoljunk, menjünk élményfürdőbe. Csinos, kiemeli amúgy is jó alakját a fürdőruci, bújik, csókolgat, tapad rám a vízben egész nap. Aztán néha elkapja a nadrágom a víz alatt és…..
GoldBecK 2010.07.27 23:35:48
@fedélzeti kompót: @Sudák:

AZ ILYEN FASZKALAPOT CSAK EGYSZERŰEN KI KELLENE MODERÁLNI...
Az amerikai távközlési hatóság egy titokzatos Apple-terméket engedélyezett, a Magic Trackpad becenévvel ellátott Bluetooth-eszköz tehát forgalomba kerülhet. Jogos a kérdés: mi a fene az a Magic Trackpad?Az FCC tavaly októberben kapta meg a készüléket tesztelésre, ahhoz képest…..
GoldBecK 2010.07.20 08:47:37
GoldBecK 2010.07.20 08:48:38
@Randal:
télleg helyett téNYleg
bocs :)

(2x)
Urbanista Ilyen lett az Eiffel tér 2010.05.15 15:43:00
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/dzsilla/eiffel_ter_tajodusszeia_2010_b/feed", "width":"560", "height":"400", "orientation":"vertical", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
A képen látható Alyona Osmanovát -aki szerintem teljesen normálisan, egészségesen néz ki- ugyanis így szerződtette a Ford modellügynökség 'dundi' divíziója, a Ford+.Van pár indulatos mondat a tarsolyomban arról, hogy ha ő már plus size, akkor a normális testtömegindex…..
Csodálatos a mai történelmi nap. Egy nemzet életében kellenek az ilyenek. Hisz ha minden a feje tetejére áll, akkor picsán rúg és visszabillenti az eszed. Vityát most hagyjuk bár , eltolt egy szokásos bullshitet. Volt ott benne nemzeti, család, forradalom, rendszerváltozás,…..
GoldBecK 2010.05.15 08:41:32