Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jelenvaló

81 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Stuttgarti Opera (Oper Stuttgart) Berlioz "Faust elkárhozása" (Fausts Verdammnis) című opera-előadása a Rákóczi-induló megszólalása alatt cigány-verő gárdistákkal, a háttérben a magyar zászlóval indul, nehogy valaki is félreértse a helyzetet, tudja rögtön melyik országról…..
Élő videós közvetítés az árvízről Nézd mit találtam: Az A38 hajó webkameráján keresztül élőben nézheted az árvizet. 2013.06.06-tól. Persze, hogy kitettem erre a honlapra is ! Ajánlhatod másoknak facebook-on, Skype-on, Twitteren ennek a linknek a megosztásával!…..
Egyenes beszéd - Fodor Gábor - 2013.03.29 // ..
Ma reggel a rendőrök előállították a Hallgatói Hálózat (HaHa) két aktivistáját, akik március elején részt vettek a Lendvay utcai Fidesz-székház udvarának "elfoglalásában". Szakértők szerint az előállítottaknak két alapjoga is sérült. Azzal, hogy a fiatalokat előzetes…..
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
Jelenvaló 2013.03.12 21:17:15
@TBone: "Azt a kommunizmust, ami ellen még fiatalon harcoltak. Az államosításokat, az uram-bátyám rendszert, a párttitkárokat, a tanfelügyelőket, a profit és vállalkozás ellenességet, az egypártrendszert."

Nem, nem ! félreértetted !
Maga a Nagy Vezír mondta, hogy nem a rendszerrel volt baja, nem az ellen lázadt, hanem "a rendszer működtetőivel" szemben....

Talán, ha a családja lett volna a fő működtető és nem "szem lettek volna a láncban".....
Szórakozz egy kicsit, és ha tetszik lesd el tőlük ! ..
Mikor hiteles Orbán Viktor? Talán éppen ma ? Az alábbiakban a Klubrádióról vett összeállítás (20121219-reggeli gyors) hallgatható meg: Oszd meg ! Innen letölthetsz egy használható .html fájlt: Orban_a_tandijrol.zip ami így néz ki:Orbán a tandíjról ..
Salamon András: Tell Your Children ..
1. Több mint 15 éven át épített a tandíjellenességre a Fidesz:tiltakozott a Bokros-csomag ellen, majd 1998-ban kormányra kerülve eltörölte a Horn Gyula kormánya által bevezetett tandíjat. Amikor a második Gyurcsány-kabinet idején ismét napirendre került a bevezetése,…..
Tandíj vagy "oktatási költségtérítés" ? Nem mindegy ! Nem mindegy ? Kérdezd meg a szüleidet, hogyan voksoltak 2008-ban ? És 2010-ben ?Az akkori pár ezer forintért, most fizethetik Nekedaz egész "oktatási költségtérítés"-t ! ..
Ha már a hatalom bekeményít - keményíts be te is!(irónikus változat egy baráttól) ..
Távolból írok, kedvesem.Nagyon távol vagy már, azt hiszem.Nem mondhatom, hogy könnyű volt a szakítás,Bár most már jól érzem magam.Élj boldogan nélkülem.Legyél sokkal boldogabb, mint velem.Nem mondhatod, hogy hozzám jobb nem lehetnél,Bár most már jól érzem magam.R. Nem kell…..
"Svájcba, háztartási segítő munkakörökbe tartott toborzást a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ), a legtöbb jelentkező a kilátástalanság, a fojtogató hitelek miatt döntött úgy, hogy hátrahagyva családját, több diplomával a zsebében kétkezi munkát vállal ." És, ha…..
(Az alábbi alkotást emailben kaptam és szöveghűen közlöm. Egyéni munka mindössze annyi, amennyit zárójelek között látsz. Tehát nem írok többet, mert még lemaradok Plagi bácsi mögött, aztán szedhetem a sátorfámat, és mehetek egy 150 milliós villába, mint ő !) Percenként…..
Az alábbi cikk az Amerikai Népszavából lett átvéve, és csak a mindenütt Jelenvaló tudja miért történik ilyen egy keresztény nemzethy országban a Jézusi szeretet nevében ? A nyilasok megtámadták egyik olvasónkat   Budapest, 2012. május 20. vasárnap 22:13…..
Ki a fene gondolta volna, hogy az 1974-es Olasz gazdasági válságról szóló mű a 2012 Magyarországában ennyire aktuálissá válhat ? „Amikor a komédia megírásához hozzáfogtunk, teljesen szabadjára engedtük a fantáziánkat. Olyan dolgokat jövendöltünk meg, amelyek akkoriban…..
Orbán Viktor figyelmébe: ..
Azt hiszem, most majd úgy járunk, mint a spagettiwesternekben az a cowboy, aki a gyors mozgású legény mögött áll, amikor azt pofán akarják vágni, de az hirtelen leguggol.A címet és a fenti mondatot olvastam valahol egy fórumon. És tovább gondoltam.Immár második éve küzd…..
Kim Ir Szen, a "Szeretett Vezető", 1994-ben szívrohamban halt meg. A „Nagy Vezér”-t halála után fia  előléptette "Örökös Elnök"-nek is. Sőt, 1998-tól új időszámítást vezettetett be, ami Kim Ir Szen 1912-es születésétől számítja az idő…..
Jelenvaló 2012.02.22 22:46:36
@ingyenmedve: a holnapi EU-s döntés (sajnos) majd válaszol a felvetett gondolataidra.
A "Bezzeg a csehek" gondolatodra: a románok is időben váltottak a II. vh. idején. Bezzeg a magyarok !
Ágyúk: nem a megfelelő megoldás, ha az ágyúink a Don-kanyarban védik a hazát. Vagy Doberdónál...
Ráadásul én NEM visszafelé mutogattam: jelent a jelennel hasonlítottam.
 Előzmény:  Kedves Polgár Dóra!  Mi, az ELTE ÁJK-ás egyetemistákból álló Együtt a Hallgatókért Egyesület tagjai felháborodva vettük tudomásul, hogy karunkat díszletnek használva azt a hamis benyomást kelted, hogy egyetemistáink törekvéseidben támogatnak.…..
Jelenvaló 2012.02.15 18:28:48
Kedves "Együtt a Hallgatókért Egyesület" !

Nem tudjuk egymásról kik vagyunk, mert mindketten megtartottuk inkognitónkat. Én tudom miért, mert a magam jól felfogott érdekemet végem. Rólam elég azt tudnod, hogy régen sem voltam a PÁRT tagja, és ma sem vagyok egyiké sem. Ja, és én még ingyen, a szocializmusban szereztem két diplomát (mint Orbán Viktor, csak korábban, pedig se pártszél nem fújt mögöttem, se a burzsoá tőke nem adott ösztöndíjat) - és itthon maradtam, "mert kalandvágy tombol bennem" (Kern András).
De Te, ha tényleg mások - sokak - érdekét szeretnéd védeni, nem kéne titkolóznod! De sebaj.

2012.01.21-én, a "Békemenet"-tel kapcsolatban kikívánkozott belőlem az alábbi szösszenet, amit (nem teljes terjedelmében) ajánlok figyelmedbe:

Ezt írtam:
Ha egyszer ennyi embernek jó, az ami itt és most történik, hát éljünk együtt vele.
("Langyos a sör, ha nekünk így is jó" - énekelte Zorán)
És ezt akkor is fenntartom, ha netán kiderülne, hogy ezek fizetett felvonulók voltak, mint ahogy fizetett középiskolás tapsnokok voltak tavaly március 15-én a Múzeum-kertben is.
...
Megszavaztad, hogy ne kelljen vizitdíjat fizetni ? És mit gondolsz a közel hat vizitdíjnyi egészségügyi hozzájárulásról, amit havonta fizetsz, ha mész orvoshoz, ha nem ?
Megszavaztad, hogy ne legyen tandíj? És mit gondolsz az oktatási hozzájárulásról illetve az un. önköltségtérítésről? Az ehhez felvehető, diplomát eladósító hitel-konstrukcióról ? A diplomás röghöz-kötéséről ?
Örülsz, hogy 16 % a jövedelemadó ? Mennyi jut neked a jövedelem-adó kulcs csökkentéséből? A munkáltatódtól, törvény ereje által, megkapod azt, amit elvettek tőled adóban ? És ha ettől csődbe megy a munkáltatód ? Van-e törvény arra, hogy akkor kitől és mit kapsz ? És ha munkanélkülivé válsz ?
Mondhatod, az állam kisegíti a munkáltatódat ? Mondhatod. Kinek az adójából ? Azokéból, akik ma még nyereségesek, nemde ?
Ilyen már volt. A jól menő gyárak és szövetkezetektől elvont nyereségből tartották fenn a nem nyereségeseket.
Ezt hívták szocializmusnak.
Visszavágysz az 50-es, 60-as évekbe ? Gratulálok. Jó irányban menetelsz !

Elmondok egy titkot:
Nem volt rendszerváltás !

Csak Neked, csak most, leírok valamit. De ha hasonlóságot fogsz felfedezni abban amit leírok, és abban, amit ma látsz, arról nem én tehetek. Én a múltról beszélek.
Olvass és gondolkozz !
A 40-es évek végén, az 50-es évek elején eltüntették, leváltották, nyugdíjazták vagy csak egyszerűen disszidálásra bírták az államosított üzemek szaktudással rendelkező vezetőit. A helyükre ültek - helyükre ültették - a megbízható pártkatonák, ha volt a vezetéshez kellő ismeretük, ha nem.

Ezek az apparatcsikok fiatalok, húsz és harminc közötti tetterős emberek voltak. Munkakörükbe, pártfunkcióikba beágyazódtak. Hálózati kapcsolataikat a Munkásőrség is segítette. Az MSzMP végnapjaiban már 840 000-en voltak az "élcsapat"-ban. Minden hetedik nagykorú. Szinte minden családba jutott egy-egy. Volt, ahová több is. Ők voltak az élcsapat. Ki meggyőződésből, ki érdekből. Az érdek-piroskönyvesek voltak a veszélyesebbek. A 80-as évek végéig kirobbantani sem lehetett őket azokról a helyekről, ahová a "párt állította" őket. Addigra a huszonévesek már 60 felett voltak.
Negyven évig nem mozdult senki a szamárlétrán. Mindenki ott ült, annál a széknél, vagy állt a vártán, ahová a PÁRT állította.
Ahogy telt-múlt az idő, az elvtársaknak is mind mindenkinek családjuk, gyerekeik lettek. Ezek a gyerekek, mivel munkás-paraszt származású, pártkatona szülőkkel bírtak, a szülők kapcsolatai egymáshoz és a párthoz megvoltak, nagyobb eséllyel kerültek be az egyetemre, mint azok, akik csak úgy, a tudás pontszámaival kerültek be. Mert persze, ezek az "érvek", illetve az a "tudás", hogy kinek kell telefonálni (és persze keveseknek volt telefonja) plusz felvételi pontszámot jelentettek.
Feltehetően sok közülük jó képességekkel rendelkezett. Néhányuk annyira vitte, hogy akár Népköztársasági ösztöndíjat itthon, vagy akár Soros ösztöndíjat - külföldre - kapott, és a tőzsdeguru pénzén tanulhatott.
Azok, akik csak úgy, a tudás pontszámaival kerültek be egy idő után kezdték meglátni, hogy ami van, nem jól van. A 60-as évek végén, a 70-es évek elején, közepén az akkori huszonévesek - főleg egyetemisták, ifjúmunkások kísérleteket tettek rá, hogy felhívják a figyelmet erre.
Nyilván többször hallottál a 68-as francia diáklázadásokról, és nyilván kevesebbet az azt követő magyarról. Amiket, akiket szétvertek (szemkilövésről nem tudok), börtönbe vittek, megbélyegeztek. Egy időben Nagy Generációnak, az őket követő korosztályt Kis Generációnak hívták. Ma senkiknek. Ez a generáció, ha nem volt, aki "tolja" őket, az előrejutás legcsekélyebb esélye nélkül kezdhettek el dolgozni.

És ez így maradt 1990-ig.

Addigra, mire a gyermekeik beértek a vezetésre, éppen kiöregedett az állam és vállalatvezető párthű generáció. És addigra idősebb fiaik beágyazottságát keresztbe-kasul elhelyezkedve megalapozták, "láták, hogy jó az". "Mért kéne neked, fiam az társadalmi tulajdont gazdagítani, mint én tettem ? Legyen az a tiéd !" - mondták.
És volt spontán privatizáció, nem visszafizetendő E-hitel meg miegymás.
(Mit gondolsz, honnan lett hirtelen annyi pénze a templomegere MDF-nek a '90-es választások előtt, hogy Antall József plakát lógott még a WC-kben is ?)
Azok, akiknek volt "hátszelük", épp úgy "nyúlták le" a politikai és gazdasági vezető pozíciókat, mint apáik az 50-es, 60-as években.
Ezek a húsz-harminc közötti emberek ma negyven-ötven között vannak, és hidd el, maguktól nem fognak elmenni onnan még vagy húsz, huszonöt évig. És addigra bebetonozzák az utódaikat is. Ha kell akadémiákat hoznak létre a kitűzött cél érdekében.

Ha te most vagy húsz és harminc között, ezek épp úgy lenyomnak téged is, (talán más, pl. gazdasági eszközökkel) mint a 70-es évek huszonéveseit. ("Ezek bizony ugyanazok" - énekli Bródy János)

Még abban sincs különbség, hogy a mai pártelit a régi pártelit szlogenjeit használja (Marosán: "Mindenki hozzon magával még egy embert!"), vagy a régi pártelitet kiszolgálók magas közjogi méltóságba juthatnak egy kis másolással, legyen az dolgozat vagy viselkedésminta, vagy szóhasználat.

Gondolkodj ! Tényleg olyan országban akarsz élni, ahol negyvenévenként van egy-egy vezető-elit csere, lehetőleg úgy, hogy "családban marad", vagy inkább olyanban, ahol tisztességesen és az alkalmasság alapján működik az előrejutás szamárlétrája ?

Én a Te csatádat nem fogom megvívni. Az enyém régen elveszett. De láttam eleget, és el tudom mondani. Valaki mondta: élni annyi, mint megismerni és elmondani. Jó mondás. Hogy megfogadod-e (vagy egyáltalán elolvasod-e, amit írok), a Te dolgod.

Innentől a Te életedről és utódaid életéről van szó!

Végül egy idézet, csak tiszta forrásból (érdekes módon ez a beszéd a neten nem lelhető fel):
Bölcs vezérünk, amikor már (jelentős mértékű eufemizmussas úgy mondanám, hogy) nem albérletben lakott, kevesebb szépítéssel úgy, hogy mikor már jól megszedte magát, tartott egy szép nagy szónoklatot. Rengetegen voltak, többségében olyanok, akiket (szintén megszépítő szavakat használva) "a rendszerváltás károsultjainak" szoktak mondani. Más szavakkal: a gazdasági és politikai hatalomból kiszorult, kiszorított többségnek. Hidd el majdnem szó szerint írom, amit mondott, mert belém éget ez a gyalázatos pár mondat:
Ezt mondta a sok nincstelennek:

"Mostantól más világ lesz. Mostantól olyan világ lesz, hogy ami az enyém, az az enyém és az én gyerekeimé lesz, ami meg a tiéd, az a tiéd és a te gyerekeidé lesz. Mostantól ilyen világ lesz."

És a sok nincstelen itta, lelkesen megtapsolta de nem értette a szavait ! De te, akinek ezt írom, akkor még fiatalkorú voltál, Te nem érthetted. Talán most már igen.

Mint tudjuk, bölcs vezérünk sosem hazudik. Legalábbis ebben az egyben nem. Ebben biztosan betartja a szavát. Ez a világ elkezdődött és javában alakul.
Ha csak nem teszel valamit ellene....
A rendőrök jól keresnek!Erre a következtetésre juthatsz, ha elolvasod a hvg.hu oldalán a Pintér Sándor vagyonbevallását elemző cikket. Ebből megtudhatjuk, hogy Pintér Sándor (nyilván nem a másfél éves minisztersége alatti, hanem az azt megelőző rendőri) keresetéből 22…..
A régi megoldás (azért merem ide másolni, mert nálunk nem kapható)  És az új, nem ortodox megoldás (ez, sajnos kapható nálunk - sőt, szinte kötelezően kapjuk)    ..