Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sziklakerti évelő

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A világi hatalom 2010.07.19 04:50:00
Ideje van a sírásnak, és ideje a nevetésnek. Lesz mindkettőből elég, a nemzeti ügyek kormánya eddig eddig főleg a röhögést tekintette nemzeti ügynek, de most ráálltak megint a tragédiára. Addig jó nekünk ugyanis, amíg Magyarország a kis színesek közé, a napilol rovatba…..
sziklakerti évelő 2010.07.19 13:17:43
OFF

@TemplarOmega: kár, hogy te is csak a Jobbik hétvégi gazdasági gyorstalpalóját végezted el.

ON

én azért óvatosabban "örülnék" balliberális barátaink helyett. Orbán - politikai értelemben - nem hülye, ráadásul jó taktikus. most is csak annyira veszett össze az öltönyösökkel, amennyire feltétlenül muszáj volt.

ha a végcél az - márpedig mi más lenne -, hogy az önki választásokon is taroljon, akkor politikailag ez volt az egyetlen ésszerű húzása.

bár - képletesen - Budapestről szemlélve a világot többen hajlamosak téves következtetéseket levonni, a magyar nép nem olyan kifinomultan gondolkodik, mint az úri közönség a Szent István parkban.
azaz igenis lehet azt mondani, hogy mi a bankoktól akarjuk elvenni a hiányzó lóvét - amit a komcsik elkúrtak -, nem a Zemberektől. a gonosz és galád (nem szívesen mondjuk, de izraelita vallású) karvalytőke viszont ezt nem engedi, de a NER majd megvédi a polgárokat.
és lássatok csodát, ez ki fog tartani őszig. addig meg van idő gondolkodni a következő (retorikai) lépésen, ha már az elmúlt 8-4-2-1 évben volt fontosabb dolguk a fijjugnak.

az árfolyamingadozást meg ráfogjuk a nyuszira...
sziklakerti évelő 2010.07.19 13:17:43
OFF

@öcsi55: "A Fidesz megszorítások nélkül fogja rendezni a dolgokat!"

Árpád, azért valld be, amikor ezeket közzéteszed, kaján vigyor ül az arcodon, hogy mi milyen fájó aggyal, kínszenvedve fogjuk olvasni... :-D

ON
A külföldhöz való zsigeri igazodás rossz stratégia volt, de annak puszta tagadása sem lesz automatikusan jó. Nem az a baj, hogy a kormány nem ért egyet az IMF-fel, hanem, hogy ezt bután teszi. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Az elmúlt évek szocialista kormányainak egyik…..
sziklakerti évelő 2010.07.19 11:53:13
a magam részéről úgy vélem, hogy a poszt kiindulópontja (is) hibás.

tény, hogy a szociálliberális kormányzatok részéről tapasztalható volt egy, talán túlzottnak is nevezhető, igazodás a nközi pénzügyi intézetek felé, de:

1) Magyarország gazdasági lehetőségeit és a nközi gazdasági válságot figyelembe véve sem most, sem hosszabb távon nincs ennek alternatívája.

2) mindenki tudja, hogy Mo. gazdasági-költségvetési szerkezete rossz. van néhány dolog, ami a fejlett nyugat országaiban is általános (pl. korrupció, elöregedés, eü. ellátórendszer technológiai szintje és annak finanszírozhatósága közötti gap, stb.), de vannak speciálisan "magyar" ügyek is, mint pl. az önkormányzati rendszer stb.
tetszik-nem tetszik, a Fidesznek több népszerűtlen intézkedést is meg kellene hoznia, közöttük olyanokat is, amelyek ellen éppen ők lázítottak (pl. fizetős egészségügy).

3) amikor azt írtam, hogy "mindenki tudja", abba a Fideszt is beleértettem. mostani (és korábbi) maszatolásuk egyetlen oka az időhúzás. a mostani népszerűséggel le akarják tarolni az önkormányzatokat is, hogy után még inkább szabad legyen a vásár. és abba akkor már talán egy-két népszerűtlen intézkedés - megszorítás, bizony! - is belefér majd.
csak akkor már mindegy lesz, mert egy-két ballib véleménynyilvánítót könnyű lesz elhallgattatni, főleg a Lex Répássy segítségével.

a lényeg, hogy így vagy úgy, de a mi bőrünkre megy a vásár.
a Nemzeti Együttműködés Rendszere még azelőtt megbukott, hogy legalább látszattartalommal töltögették volna...
Nemzet akkor is volt, amikor nem lehetett szavazni, és valószínűleg akkor is lesz, ha már esetleg a demokrácia nem lesz divatban.  „Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz” - Semjén Zsolt nyilatkozata szerint az új kormány lehetővé fogja tenni, hogy…..
sziklakerti évelő 2010.05.05 13:23:51
Néhány gondolat a magyar állampolgárság megadásáról a határon túli magyaroknak:

1) az alapvető probléma a dologgal a csodavárás. az elmúlt évezredben, de különösen Trianaon után mindig volt egy-két kiemelt probléma, téma, amellyel kapcsolatban a magyar nép elhitte, hogy ha az megoldódik, megoldódik minden bajunk. ilyen a határon túliak magyar állampolgársága is.
megkapják majd, aztán pár hét, hónap múlva a "nagymagyarok" rájönnek, hogy "jééé, báááz, nem történt semmi".
2) a magyar különösen szeret hinni a virtuális dolgokban, ilyen az ún "nemzet" is, amely pedig az elképzelt formájában nem létezik. nincs sem tizenöt, sem tíz, sem egymillió ember, aki egyként gondolkozna, érezne, mozdulna, cselekedne.
a "nemzet"-ben hinni olyan, mint csak nézni a kertedben a gyümölcsfát, hogy "de kurva jó nekem, mennyi cseresznyém termett".
3) a magyar állam valóban nem mehet el amellett a probléma mellett, hogy van több százezer, magát magyar nemzetiségűnek valló, de a határokon túl élő ember. az állampolgárság megadása erkölcsi kötelesség, persze ÖNMAGÁBAN ez sem jelent semmit, de egy átlagember életében is van ilyen.
4) csak remélni lehet, hogy egyszer majd eljön a kor, amikor az emberiség nagy közössége elfogadja azt a világnézetet, hogy a másik embert nem a külsőségek alapján kell megítélni. mert ahogy a jobb- vagy baloldali politikai orientáció, úgy pl. a nemzetiség sem determinálja, hogy milyen ember vagy.
5) a nagymagyarkodóktól kérdezem: minek nektek a határon túliak, mikor a határon inneniek egy részét sem tekintitek embernek?
Simor elmozdításának helyességét az fogja igazolni, ha az új kormány a saját kinevezéseinél is ugyanazt a mércét alkalmazza. (Fotó: Reuters) "Nem offshore-lovagok szálláshelye" - utalt hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor az MNB-re, kedden…..
sziklakerti évelő 2010.04.29 15:37:21
@az igazi Sipi: "a jegybank elnokenek politikai tamadasa noveli egy orszag kockazatat. rombolja a gazdasagat es csokkenti a valutajanak erteket."

jaja, persze.

csak azt ne feledd el, hogy Járai sikeresen elérte, hogy ha a magyar jegybankelnök mond valamit, akkor arra a fjlett világ pénzügyérei immáron legyintenek. amikor ő beszélt, akkor tényleg baj volt.

ezzel szemben a világ már rég beárazta a magyar virtust, a "londoni elemzők" már jobban ismernek minket, mint mi magunkat.

Magyarország még Orbán Viktor vezetésével sem fog letérni a "minden hatalmat a multinacionális cégeknek" és az "életünket és vérünket az IMF-ért" útról - ezt mindenki jól tudja, leszámítva cca. két és félmillió fidesz-szavazót, de majd az az idő is eljövend...
sziklakerti évelő 2010.04.29 15:41:43
@st1: "a Kulcsár-ügy természetesen jelentéktelen, mellékes körülmény. "

a Kulcsár-ügy megítélésével vigyáznék a helyedben. először is, mert az a Rejtő E. Tibor volt a főnöke, aki ugyanezt - na jó, egy nagyon hasonlót - egyszer már eljátszott az ING Bankban. akkor - nem fogod elhinni! - Orbánék mentették ki Kanadába, na onnan jött vissza a K&H élére.

a másik, hogy ha a fidesznek érdeke lett volna a gyors és alapos felderítés, akkor már rég nem itt tartanánk, elvégre bírósága és ügyészsége volt hozzá Orbánéknak.
szóval annak érdekében, hogy ne derüljenek ki a narancssárga turpisságok, szépen el lesz kenve az ügy - mint Princz Gáboré annak idején.

p.s.: rájöttem, hogy te vagy fizetett agitátor vagy egy végtelenül naiv, gyermeki lelkű egyén
sziklakerti évelő 2010.04.29 15:42:41
@st1: "Természetesen a demokratikus polgári kormány idején ilyesmiről szó sem lehet. Kizárólag törvényes úton történő eltávolításról."

jaja, ugorgyunk. :-D
  A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a dr. Magyar György által képviselt Bolgár György kétmillió forintos kártérítést köteles fizetni Kruchina Károlynak és Vincének. 2007. március 15-e után Bolgár Megbeszéljük című klubrádiós műsorában egy…..
sziklakerti évelő 2010.04.29 14:53:45
@Bukowszky: "miért nem lehet kimondani, hogy igen, a klubrádió az mszp seggnyalodája, szócsöve és kész."

igen, a klubrádió az mszp seggnyalodája, szócsöve és kész.

mint ahogyan a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, HírTV, ECHO TV, Heti Válasz a Fidesz médiaorgánumai.
és nemsokára az m1, m2, Duna, RTL KLub, Kossuth, Petőfi és Bartók is az lesz.

nyugodj meg, győztetek. :-)
sziklakerti évelő 2010.04.29 14:55:17
@Szőke kisfiú: "A következtetés: a jobboldali nyalás sokkal jobb!:D"

én középre szeretem! :-)

egyebekben igazad van: a Fidesz kommunistái, oligarchái és seggnyalói jó kommunisták, oligarchák és seggnyalók. de hát ez alapértelmezett, mint autószervizben a szexnaptár. ;-)
sziklakerti évelő 2010.04.29 14:57:42
@Várúr: "a MN nem hamisított, hanem tévedett vagy csúsztatott"

sőőőt: az MN még a csúsztatásait is csak véletlenül követte el.

több százszor.

mondom én: a fideszes hazugság jó hazugság! :-D
Szia! Egy kisebb vita alakult ki. Hogy mondod/írod helyesen? Könyörgök vagy könyörgöm? köszi! :) Írni – természetesen – így kell mindkét változatot. A könyörgöm alakra némelyek azt mondják, hogy „helytelen”, mert a könyörög nem ikes ige. Igen ám, de…..
sziklakerti évelő 2010.04.29 14:50:50
Ennek a pártharcoktól hangos országnak nem egy jóságos nagypapára van szüksége, hanem egy olyan emberre, aki az ország hosszú távú érdekeiért bármilyen pártérdekkel szemben képes kiállni. (Fotó: Gilicze Bálint) Pokorni Zoltán tegnap azzal lepte meg a közvéleményt, hogy a…..
sziklakerti évelő 2010.04.28 11:13:17
@stratez: "akit éppen az 56-os sorstársai fütyülnek ki a Kossuth téren..."

ugyan azok a "sorstársak" ötvenhatban még spermaállapotban, sőt még erotikus vágyként sem léteztek, de hát a te emlékezeted idáig terjed...
sziklakerti évelő 2010.04.28 12:14:59
@stratez: jaja, tudjuk. és ennek a magadfajta homo kadaricus boldogan tapsol, mert ha így megy tovább, akkor csak egy Párt, az egy Igaz Párt marad a végén.

amely egyébiránt egy egyszemélyes alakulat, szóval ha ne adj isten valami baja esne Őfelségének, akkor ez a marha Nagy és Erős Párt kb. EGY PILLANAT alatt hullana szét.

reméljük, ez nem történik meg, és KádárOrbán népe harminc év múltán is boldogan Vik-tor, Vik-torozhat majd az Első Titkár Polgártársnak.
sziklakerti évelő 2010.04.28 12:16:27
@robinzone: "az nem Orbánnak nyalizás, hogy megpróbálta gyurcsány erkölcstelen figurájától megvédeni az demokráciát"

az erkölcstelen figuráktól való megvédés eszköze a kezet nem fogás egyébiránt igen illetlen, és ótvar bunkó szokása, ám ez az Elnök Úr vállából kinövendve Polgári Etalonná vált.