Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bence506

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
India az India. Lehet rola olvasni, filmeket nezni, hallani elmenybeszamolokat, de ez az orszag annyira kulonleges minden tekintetben, hogy Indiat at kell elni. Azt mindenkepp fontos hangsulyozni, hogy India nem kezdo utazoknak valo, vagy ha megis valaki ugy dont (vagy epp belecsoppen mint en anno 5…..
Bence vilagotlat Hampi 2010.07.25 10:59:44
Tamil Nadubol "hazaterve" 2 napos pihenes utan, ezuttal mar csak Barbi es en, ismet vonaton docogtunk, ezuttal eszak fele vettuk az iranyt, az uticelunk szinten a vilagorogseg reszet kepezo, a 1500as evekben viragzok, a mai Karnataka allam fovarosa, Hampi volt. A vonatunk…..
A 4 napos kalandturankbol visszaerve 1 nap Bangalore-i pihenes utan, mar ismet uton voltunk. Ezen a heten a Keralaval valamint Sri Lankaval hataros, India del-keleti partjan talalhato, csodalatos templomairol meltan hires, Tamil Nadu tartomanyt fedeztuk fel. Az elso…..
3 napos Bangalore-i nagyvarosi elet utan, igazi, maradando, eletreszolo indiai kaland kovetkezett, ugyanis Sid, Barbi meg en beultunk egy Suzuki Swiftbe, s 4 nap road trip kovetkezett Indiaban. Hat mondanom sem kell, fergeteges volt. Egy darabig az autopalyan metunk, de miutan elfogyott, csak a kis…..
Bence vilagotlat Bangalore 2010.07.22 22:25:47
Kochibol 9 ora ejszakai buszozas utan erkeztunk meg Bangalorba, Sid baratom otthonaban, s egyben a vilag egyik IT fovarosaba. Az utazas, bar elmeletileg a legjobb Volvo busszal jottunk, nem volt zokkenomentes. Egyreszt, bar az utak sokkal jobb allapotban vannak, mint mikor 2005ben Indiaban jartam…..
Del-Indiai utazasunk elso 5 napjat Keralaban, India legdelnyugatibb allamaban toltottuk. Kerala a helyiek szerint, s a mi benyomasaink szerint is a legzoldebb, legtisztabb allama Indianak. Barmerre utaztunk csodalatos zold, palmafas, tropusi novenyes taj fogadott minket, az eg gyonyoru kek, s a…..
Indiaba eloszor 2005ben jartam, s egyben ez volt eletem elso repulese, s igazi "kulturalis sokkja" is. Egy konferenciara mentunk, s valahogy nem tudtam hova tenni az akkor Indiaban eltoltott 3 het elmenyeit. Egyszeruen sokkolt, hogy tehenek vannak az uton, hogy senki nem tartja be a…..
Bar az elozo bejegyzesben eleg sokat irtam mar az arakrol azert most megprobalom csokorba szedni oket az elmenyeink alapjan: Hotelszobak: 8 - 12 dollar kozott barhol talal az ember szobat. Ezert az arert Kuala Lumpurt leszamitva mindenhol van sajat furdoszobad is. Kaja-pia: reggeli: 0.5-2 dollar…..
Az eredeti tervunk szerint csak 1 hetet szerettunk volna eltolteni itt, de mivel ugy alakultak a dolgok vegul 1 honapot toltottunk itt. S igy is csak az orszag felet lattunk, mert Borneora el sem mentunk. Oszinten szamomra Malajzia egy oriasi meglepetes, fantasztikus pozitiv csalodas. Gondoltam,…..
Mivel ezuttal csak 6 napot toltottunk Thaifoldon olyan tul sok mindent nem tudok hozzaadni az elozo kommentemhez. Mi nagyon szeretjukThaifoldet. Az emberek kedvesek (bar akik a turizmusbol elnek altalaban megprobaljak lehuzni az embert, igy erdemes tisztabalenni az arakkal, meg persze alkudozni),…..
Picit fajo szivvel, de ugyanakkor izgatottan hagytuk el a Perentian szigeteket. Barbi mar ketszer, en meg csak egyszer voltam Thaifoldon, de mindketten szerelmesek vagyunk ebbe az orszagba. Az eredeti tervunk szerint 1 honapot toltottunk volna itt, de a bangkoki zavargasok athuztak a…..
Bence vilagotlat Perentian-szigetek 2010.06.28 20:11:28
A dzsungelt elhagyva 4 kulonbozo busszal, osszesen 11 orat utazva, kozbe Kuala Terenganu nevu varosban toltve az ejszakat mar meg is erkeztunk Kuala Besut nevu kis varoskaba, ami arrol hires, hogy innen mennek a hajok a Perentian-szigetekre. Sajnos un. slow-boat (lassu hajo) mar nincsen, igy a…..
Ahogy gondoltam az elmult hetekben nem tul sok lehetosegunk volt internetezni, de most vegre ismet tudok irni. Tehat Kuala Lumpurbol a 130 millio eves oserdobe, Taman Negaraba vezetett az utunk. Kuala Lumpurba nagyon sok helyen arultak "package tour-okat", de mi a sajat magunk feje…..
A csodalatos Tioman-szigetekrol ismet Kuala Lumpurba vezetett az utunk. Ahogy irtam korabban elmeletileg 5 munkanap alatt meg kellet volna, h kapjuk a "clearenc-unket" az indiai vizumhoz. Mivel csutortokon jelentkeztunk, pentek munkaszuneti nap volt, igy egy het mulve penteken mar meg…..
Bence vilagotlat Tioman-szigetek 2010.06.09 18:01:37
Az elozo irasombol kimaradt, hogy Malajzia az egyik legfejlettebb del-kelet-azsiai orszag. A nepesseg nagyon vegyes, a tobbseg malaj, de nagyon sok kinai es indiai is el Malajziaban. Tobbsegeben mohamedan orszag, de bekeben es nyugalomban megfernek a buddhista kinaiak, meg a hindu indiaiak is. Senki…..
2 oraval azutan, hogy felszalltunk a repulogepre Siem Reapban, mar Malajziaban, pontosabban Kuala Lumpurban voltunk. Nem eloszor jarunk erre fele, ugyanis az itteni WizzAir-rel (amit AirAsia-nak hivnak) mar utztunk tobbszor, s akkor is KL volt az atszallo hely. Mostani turankon is meg tobbszor (kb.…..
Tul sok ujat ebben a posztban nem tudok irni, hisz az elozoekbol mar szerintem atjott, hogy a kambodzsai negy napunk alatt teljesen elvarazsolodtunk az orszagtol, az emberektol, a kulturatol, a latnivaloktol, egyszoval mindentol. Az elmult 3 evben eleg sok azsiai orszagba volt szerencsem eljutni, de…..
Mivel Kambodzsaban osszesen 4 napot toltottunk, tul sok informacioval nem tudok szolgalni, hogy milyenek az arak osszessegeben, csak azt tudom leirni, hogy a legfelkapottabb turista helyen (azaz szerintem a legdragabban is) mi mennyibe kerul. Hotelszobak: Mi 8 dollart fizettunk ejszakankent,…..
Bocs, hogy ilyen sokaig nem jelentkeztunk, de Kuala Lumpurbol a Tioman szigetekre mentunk, ahol szuper lassu az internet (de tenyleg, 10 perc mire 1 oldal betolt) , igy 1 hetig "el voltunk zarva a kulvilagtol". Kambodzsai turank fo celja, a vilag 8. csodajanak, az angkori…..
18 nap Vietnam utan mar ujra buszon ultunk (ezuttal 13-14 ora buszozas vart rank); az uticelunk a kambodzsai Siem Reap volt. Talan az egesz turankbol ezt a 4 napot vartam a legjobban, valoszinuleg azert, mert mindenre kivancsi vagyok Kambodzsaval kapcsolatban. Hogy elnek itt az emberek? Valojaban…..
Osszessegeben Vietnam oriasi pozitiv csalodas volt a szamunkra!!! Gondoltuk, hogy jo lesz, de hogy ennyire, azt valoban nem!!! Egyetlen rossz, negativ elmeny nem ert minket. Az emberek hihetetlenul kedvesek (persze 3 ev Kina utan a vilag barmely pontjan tundernek tunnenek az emberek),…..
Ahogy az elejen igertem, a blogon szeretnek hasznos informaciokkal szolgalni azoknak is, akik hozzank hasonlo kalandba vagjak a fejszejuket, ezert ebben a bejegyzesben megprobalom tetelesen osszeszedni, hogy mi kb. mennyibe kerul Vietnamban. Mielott azonban teteles felsorolasba kezdenek, egy…..
Ma mar koran reggel utrakelltunk, hogy az utolso napunkat Vietnamban a Mekong-deltaban toltsuk el. Reggel 8 korul indultunk, s este 6kor mar ujra Saigonban voltunk. 1 nap alatt nem tud tul sok mindent megnezni az ember, de mi is inkabb a delta hangulatara voltunk kivancsiak. Ez a turank is kicsit…..
Mui Ne-bol az utunk sajnos vietnami turank utolso allomasara, Ho Chi Minh Citybe (vagy ahogy mindenki hivja Saigonba) vezetett. A varos az elso pillanattol kezdve levett minket a labunkrol. Saigon teljesen mas, szamomra sokkal-sokkal vonzobb varos, mint Hanoi. Modern, porgos, tiszta (persze az…..
Bence vilagotlat Mui Ne 2010.05.21 14:30:21
Vietnamban az utak szerintem teljesen jo allaptban vannak, de sajnos ez nem mondhato el a Dalatba vezeto utrol. Az 5-6 oras buszutnak az elso 2-3 oraja, amig leertunk a hegyrol, nem volt egy leanyalom. Allandoan ujitottak fel az utat, amely iszonyu hepehupas volt. Ha lett volna vesekuvunk, mire…..