Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zselés-halrudacska

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze nem olyan merész, mint amit Zobokiék terveztek annak idején. Csak a Corvintető kapott egy megemelt teraszt. Eddig ugyanis nem volt túl előnyös, hogy bár baromi jó helyen van, a magas faltól csak azok láthatták a panorámát, akik illegálisan kimásztak a tetőre. Mostantól…..
A volt Légrády-nyomda irodaházzá alakítása Kastélyokat, várakat és múzeumokat azért látogatunk, mert az ember egyik alapvető igénye, hogy megismerje a múltat, a saját múltját és a környező világ történetét is. Minden egyes múzeumi tárgy, minden bútor és szőnyeg, a letűnt korszakokról mesélő…..
Zselés-halrudacska 2013.03.23 03:23:11
@tatyko: Nem tudom pontosan hogy mennyi maradt meg az épulet belso kialakításából a háború után de valószínuleg meg lehetett volna oldani talán egy kettos kialakításu épulettel talán amire a legjobb szó az "épulet az épuletben" ahol a belso udvart beépítve létre lehetett volna hozni egy másik épuletrészt, hasznosítva azt. Így meg lehetett volna hagyni talán elkulonítve a belsot.
Ezt laikusként mondom persze, de a legnagyobb probléma talán a projektel az hogy nem is próbálta jobban kihasználni az épulet meglévo adottságait, inkább elbontva azt, kicsit úgy érzem hogy ez tervezoi lustaság és befektetoi profit maximalizálása miatt tortént így.
100 évvel ezelőtt ezen a napon nyitott meg a Fertőtlenítő Intézet a Váci úton. 2011-ben a kerületi helytörténeti gyűjtemény jóvoltából, egy séta alkalmával belülről is módomban állt megcsodálni az egykori tífusz-irtó csúcstechnikát.Mi van a kapuk mögött?  …..
Több mint 20 kilométer hosszú a Bukarest alatti bunkervilág. Építését 1784-ben kezdték el és valószínűleg 1989-ben fejezték be.  Ceausescu és föld alatti világa Bukarest alatt (Grafika: Falanszter.blog.hu)..
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közvetlenül a választások második fordulója előtt írt ki ki pályázatot a budai várhegy városfejlesztési és építészeti koncepciójának elkészítésére. A tömör feladatleírás nem felesleges egyszerűsítés, a pályázóknak valóban a…..
Zselés-halrudacska 2010.07.26 13:13:54
@goumba: Azért azt is figyelembe kell venned hogy abban a korszakban Európában az uralkodó építészeti irányzat az eklektika és a historizmus volt, a szecesszió még nem kezdődött meg nem is beszélve az Art-deco-ról. Nem mondhatod hogy az egész "giccses" hiszen Huszmann csak a kora ízlése szerint alkotott és sem nem koppintás mivel nem másolata semminek csak a kor elemeinek felhasználásával alkotott új épület.
Igaz nem forradalmi az épület de kora stílusában (historizmus) kiemelkedő remekmű.

Amúgy szerintem is az ereteti formájában kellene helyreállítani ha nem is az egésszet de nagy részét...
A Népszínházzal kezdődött: a történelmi Magyarország hatodik színházát (1854), ami valóban rossz állapotban volt, felújítás helyett, portikusza kivételével 2007-ben lebontották, és egy új színházépület létesült a telken. Kép forrásaA napokban megdöbbentő híreket…..
Zselés-halrudacska 2010.04.27 23:48:43
@TotoHU:
...és az miért is baj? Én például szívesen laknék:

Stadford Upon-avonben:
www.visiting-stratford.co.uk/images/stratford10.jpg

Brémában:
www.panoramio.com/photo/5555706

Vagy Edinburgh-ban ahol most is lakom:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Edinburgh_Grassmarket01.jpg

Igen, emberek itt élnek és nem panaszkodnak...SŐT! Büszkék régi városukra és vigyáznak rá (Edinburgh belvárosa a világörökség része) vagy mi van azokkal a francia középkori építésű kisvárosokkal? Nem hinném hogy olyan rossz helyzetben lennének azért mert több száz éves házak még állnak.

Egy régi belvárost Soha nem szabad bántani ilyen drámaian! Az a mag, túrista-csalogató! Hidd el a túristák nem a pláza miatt fognak elmenni a városba (és pláza a város közepébe?! hülyék ezek?!)

Lehet fejlődni barbári bontások nélkül is csak így egyszerűbb... aztán majd szívják a fogukat 10 vagy akár 5 év múlva és szidják a mostani városatyákat...