Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Ödön Pejkó

49 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Távoszlop Haál Gábor elismerése 2013.02.19 16:45:00
A Magyar Lovassport Szövetség Elnöksége Haál Gábor urat Magyar Lovassportért Emlékéremmel tüntette ki Lovas pályafutása több mint három évtizede kezdődött. Előbb díjugratásban, 1989-óta a military szakágban tevékenykedik. Eredményes lovas szakedző, több sikeres…..
86 éves Aperianov ZakariásA legendás Imperiál trénere, Aperianov Zakariás február 8-án, pénteken ünnepli 86. születésnapját. Pályafutását lovászfiúként kezdte Alagon, gróf Pejacsevich János istállójában 1939. augusztus 10-én. Versenyben 1941-ben debütált Daru…..
A 2012-es lóversenyszezon utolsó napja rendkívül jelentős eseményt tartogat Magyarország lósport rajongói számára és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy e dátum mérföldkő is egyben hazánk lóversenyzésének történetében. A tavaly ősszel útjára indult Alagi Zsokéiskola…..
    Dacolva a júliusi rekkenő hőséggel, mintegy nyolcvan lóverseny barát gyűlt össze július 8-án délelőtt, egy barátságos labdarúgó mérkőzésre a Kincsem Parkban. A lóverseny barát kifejezést ezúttal nem kell tovább finomítanunk, mert ügetősök és…..
 Idén is megrendezik az immár hagyományos Ügető vs. Galopp Labdarúgó Mérkőzést. Ezzel kapcsolatban kértem interjút Nagy Istvántól úrtól, a Magyarországi Angoltelivér Futtatók Egyesületének titkárától, aki évek óta nagy sikerrel szervezi ezeket a rendezvényeket.…..
   Egy napos májusi délelőttön P. a svábhegyi villájából nyíló kilátásban gyönyörködött olyan arckifejezést öltve, mint aki teljes mértékben meg van elégedve az élettel. Balkónja előtt terült el a székesfőváros, a Vár, Pest, a távolban a Gödöllői-dombság.…..
Lassan talán hagyományossá válik, hogy Európa számos országa próbálja szorosabbá fűzni kapcsolatait a lóversenyzés tekintetében is, némiképpen harmonizálni a szabályozást, megosztani egymással a versenyüzemmel, versenytechnikával, hendikeppeléssel és osztályozással…..
  A Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete (MAFE) december 15-én megtartotta éves közgyűlését. Az Alagon rendezett találkozóra a tagság jó előre megkapta az értesítést, s az utolsó napokig rutin gyűlésként gondolhatott az alkalomra minden meghívott. Informális…..
Távoszlop Külföldi ügető 2011.09.29 12:03:00
 Gróf Hunyady Kálmán Emlékverseny – 2011 – Krieau, Bécs   A történet A névadó Gróf Hunyady Kálmán a bécsi ügető első elnöke volt. Az 1874-ben alapított szövetség eleinte a város fő sugárútján (Prater Hauptallee) tartotta az ügetőversenyeket, egészen…..
Kovács Ödön Pejkó 2011.10.01 16:23:35
Siklósi Tamás veterán sprintere, Városbíró ötödször diadalmaskodott a legmagasabb díjazású hazai sprintversenyben. A Kozma Ferenc Emlékverseny 1200 méterén végig az élen galoppozva Stanislav Georgievvel a nyeregben biztosan utasította maga mögé a pálya legjobb villámlábú…..
Kovács Ödön Pejkó 2011.08.29 18:54:50
Orosháza: Szipirtyó a Bogárzói Díj nyerője                Gyors lefolyású Szent István Díjat láthattunk vasárnap a Kincsem Parkban, néha úgy tűnt, mintha nem is egy 2200 méteres versenyt futnának a…..
Kovács Ödön Pejkó 2011.08.25 21:13:13
A yorki Ebor Fesztivál harmadik napján, az 1000 méteres Coolmore Nunthorpe Stakes-ben sajnos nem volt kiért izgulnunk. Júniusban pedig még úgy tűnt, hogy ez a futam lehet Overdose következő komoly feladata, végül azonban az élet ismét átírta a forgatókönyvet és nélküle indult el…..
 Nobody (Csordás Emil) könnyű sikere a Zápolya Díjban   Nem hozott túl izgalmas versenyt a napi főfutam, a Zápolya Díj. Nobody remekül indult és lényegében ezzel a jó startjával el is döntötte a versenyt. A mögötte libasorban érkező mezőnyből senki sem jelentett…..
Az idei Royal Ascot kapcsán kezembe került a 300 éves évforduló tiszteletére összeállított kiadvány, melynek hasábjain egy igazán érdekes könyvről tesznek említést. Kate Fox, brit szociológusnő jegyzi a The Racing Tribe – Watching the Horsewatchers (A lóverseny törzsi…..
2011. június 18-án Ascot-ban, egy huszonkilenc esztendős zsoké, Pat Cosgrave sikerének örülhetett az előkelő közönség. A lángvörös hajú ír fiúnak Society Rock nyergében idén sikerült az, amivel már 2010-ben is próbálkozott, hogy elhódítsa a Golden Jubilee Stakes nyertes…..
Kovács Ödön Pejkó 2011.06.30 20:18:18
@MISKY KÁROLY:

Méltóságos Ezredes Uram!

Szavai nemes keleti balzsamként kényeztetik hiúságomat. A valóság azonban az, hogy írásaimban csupán az Ön becses dolgozatai által megállapított igen magas nivónak kívánok megfelelni, amely nevezett alkotások rendkívül inspiratíve hatnak fantáziámra.

Maradok őszinte híve, mint mindig,

P.
Távoszlop Diplomáciai immunitás 2011.06.04 22:28:00
Farkasházy Tivadart lehet szeretni, nem szeretni, ezt mindenki döntse el maga. Van akit lenyűgöz műveltsége, van aki csak az okoskodó újságírót látja benne, aki folyton lexikális tudását csillogtatja.   Farkasházy úrra jó ideje ráragasztották a „magyar lóversenyzés…..
Kovács Ödön Pejkó 2011.06.16 19:24:12
@hbm4:

Tisztelt hbm4 Sporttárs!

Nagyon köszönöm hozzászólását. Tudom nem illene, mégis magunknak (a Távoszlopnak) kívánok még több olyan higgadt és remek stílusban hozzászóló úriembert és hölgyet, mint Ön, aki véleménykülönbségünk ellenére is tiszteletre méltóan tudja kifejteni álláspontját. Még egyszer köszönöm.

Már csak azért is értékesnek tartom kommentjét, mert nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna Önt öltöny nélkül, mégis felemeli hangját azokért, akik nem osztják lapunk nézeteit az öltözködési szabályokat illetően. Ez a hozzáállás nemzeteket tett naggyá - és ez nem túlzás...

Baráti üdvözlettel,

P.
Kovács Ödön Pejkó 2011.06.16 19:36:22
@Kupec:

Drága Kupec Úr!

Nagyon köszönöm a remek tippet! Sőt, bevallom kicsit rámpirít, mert akárhogy is nézzük, mégis csak valami negatívumnak adtunk hangot itt a Távoszlopon, és ezt akár nyavalygásnak is vehetik Ovasóink.

Inspiratívan hatottak rám becses sorai, azt hiszem már tudom is kiről szól majd az első bejegyzés.

Kérem fogadja szívélyes üdvözletem, s mint mindig, most is maradok őszinte híve,

P.
Kovács Ödön Pejkó 2011.06.16 19:46:15
@miviana:
Kedves miviana,

Köszönöm hozzászólását. Utolsó gondolatával lehetetlen vitatkozni, igaza van.

Vállalom azonban a bárdolatlan firkász szerepét, s ennek az az oka, hogy remélem elég nagy nyivánosság előtt tettem észrevételemet ahhoz, hogy a fentiekhez hasonló szabálysértés ne fordulhasson elő többé.

Kezét csókolom, remélem máskor is lesz alkalmunk kommentjeit olvasni,

P.
Távoszlop 2011.05.31 20:26:00
Ma reggel fél nyolckor az előzetes terveknek megfelelően elindult Overdose Angliába. Kedvenc kétszemélyes lószállítójában utazik, melyben szembe tud fordulni a forgalommal. Azért döntöttek e mellett, mert a kamionban korábban ideges volt, kaparta a padlót. Az egyetlen dolog, amire…..
Távoszlop Indulás Angliába 2011.05.13 20:49:00
 Május 13-a pontosan úgy kezdődött Alagon, mint minden egyéb munkanap. A Roszival istálló dolgozói már hajnali 6 órakor a dolgukat végezték, égett a kezük alatt a munka. Trágyázás, lópucolás egy gyors kávé az istálló előtt. Csakúgy, mint bármelyik napon. Senkinek nem…..
       Aki nem látta volna, ide kattintva megnézheti Overdose fantasztikus győzelmét.(Kép: pannoniaoverdose.hu) http://www.racebets.com/en/horse-betting-online/media/external/type/archive/race/463497/..
Távoszlop 2011.04.01 14:31:00
    2011. február 15-én közgyűlést tartott a Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete. Már a közgyűlés előtt lehetett tudni, hogy a vezetőségnek lesz miről beszámolnia, hiszen az elmúlt csaknem félév alatt rengeteg tennivaló akadt az egyesület háza táján. A…..
Kovács Ödön Pejkó 2011.03.21 12:32:09
@ChampionsLeague:

Kedves ChampionsLeague!

Szíves figyelmébe ajánlom a következő sort, amely a fenti interjúban olvasható:

"A jártatóba és a V.I.P. helyre csak öltönyben és nyakkendőben, zárt cipőben lehet belépni."

És egy újabb idézet, ezúttal Öntől:

"Ez a lóversenyzés JELENLEGI helyzetében egy báb intézkedés, mondhatni faszság."

Nagyra értékeljük észrevételeit, s örömmel adunk helyt véleményének is (remélem legközelebb figyelmesebben olvassa írásainkat), akkor is, ha az nem egyezik a mi véleményünkkel. Az idézett mondat nyelvezetét azonban erősen kifogásolom. Nem a véleményét bírálom, hanem szavait, egy bizonyos szavát.

Felhívom figyelmét, hogy akármilyen megtisztelő is hozzászólása, a jövőben a hasonló stílust nem tolerálom és az ehhez hasonló kommentet azonnal moderálom.

Üdvözlettel,

P.
Kovács Ödön Pejkó 2011.03.30 14:57:31
@Sea The Stars:
Kedves Sea The Stars,

Valami azt súgja, hogy a ChampionsLeague és a Sea The Stars név egy személyt takar. Testvérlapunk, az abrakmester.hu főszerkesztője felhívta a figyelmünket egy esetre, amelyben "A" nevű kommentelő "B" néven is regisztrálta magát. "A" megállapításaihoz "B" lelkesen helyeselt, s vice versa. A stílus nagyon hasonló itt is. Azóta is jókat kacagunk ezen a szánalmas trükkön.

Blog vagy internetes lap, nekem, a Távoszlop szerkesztőjének egyre megy. Az útszéli stílust ezen a felületen nem tolerálom, nem toleráljuk szerkesztőtársaimmal.

Távolmaradása a Távoszloptól nyílván nagyon hosszú lesz. (Ezzel a lemondásomat firtató kérdésére adtam választ.)

Au revoir,

P.
 Kedves sporttársak! Előre is elnézést kell kérjek két dolog miatt. Egyrészt, hogy a Magyar Derby Koktél Bizottság hosszú téli hónapokra eltűnt a nyilvánosság kiváncsi szemei elől, másrészt, hogy a 2011. évi galopp szezont nem saját írással köszöntöm. A Derby…..