Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öltönyösrabszolga

210 bejegyzést írt és 465 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy praktikus, kényelmes jó bőrönd a sokat utazók elegendethetetlen kelléke, ezért a minőségibb darabokra hajlandóak vagyunk akár nagyobb összeget is áldozni. Így aztán, eleget téve az utazók elvárásainak, a bőröndipar is fejlődik, sőt bátran alkalmazza a legújabb…..
Öltönyösrabszolga 2013.09.02 00:34:18
@BigPi: A bőröndre ülés marhaság. A check in nél eltűnik a bőröndöd, és legközelebb csak érkezés után találkozol vele. Várakozás, átszállás és egyéb alkalmakkor szeretnél ráülni, nem pedig abuszon a reptér felé.
@M. Péter: Főleg, hogy ha elég időm van, akkor egyszerűen szétfűrészelem a bőröndöt.

@bestpixel: Tehát meg is fogják tenni:)
Tisztelt Hölgyem/Uram!  Évekig dolgoztam egy multicégnél - pályakezdőként kerültem egy már évek óta ott dolgozó csapatba -, ahol sajnos én is áldozata lettem a munkahelyi pszichoterrornak.  Az első évben minden remekül ment, úgy tűnt, a főnököm nagyon is elégedett a…..
Öltönyösrabszolga 2013.08.31 13:31:14
A címben feltett kérdésre a leggyakoribb válasz alighanem New York és / vagy London. Ami mindkettőben közös, sok egyéb más mellett, hogy mindkét megoldás: rossz. A „melyik városban lakik a legtöbb milliomos" című játék időről időre előkerül, hiszen a dolognak nyilván…..
Öltönyösrabszolga 2013.07.31 19:25:10
@Online Távmunkás: Attólk függ, hol húzod meg a határt:) hat és 12 millió között már minden hallottam:)
Régen láttam ennyire igényes játékot, mint a Sniper Team! A mesterlövészeket mindig is nagyra tartottam, annak ellenére, hogy befészkelik magukat, és "lesből" támadnak, mégis nem egyszerű munka az övék, bazinehéz fegyvereket kell cipelniük, szélsebességet és hőmérséklet kell…..
Az Offroaders 2 igazán felvillanyozott, már rég volt valami jó kis autóverseny. Idősebb olvasók talán még játszottak az Ignition nevű csodával 1997-ből,még idősebbek pedig az Ironman-el, 1989-ből. Nekem ez a két oldschool gyöngyszem rémlett fel hirtelen: Gyors, pár körös…..
Öltönyösrabszolga 2013.07.21 15:06:53
@Mugli: Már van. Én kérek elnézést:)
TComment Motorozni halálos 2013.07.10 06:53:13
A motor számtalan szempontból biztonságosabb, mint az autó, de ezt anyánk sosem hinné el nekünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Öltönyösrabszolga 2013.07.10 08:02:20
@AskmeLater30: Mondjuk a KSH-nak nemannyira hinnék. Ők azt is kihozzák, hogy mindig mindennek az oka a gyorshajtás. Igen, néha az. Faluban 90-100 nem frankó. de attól, hogy gyorsan ment, még okozhatta más a balesetet, de az olyan egyszerű: "háhá kérem!, A delikvens túl gyorsan hajtott!"
Pedig lehet, hogy a) mattrészeg volt b) 55-ös tempóval tesztelte mi történik, ha rángatja a kormányt. c)55-el megy be a stopptáblás kereszteződésbe. d)55-el megy éjjszakai sötétet biztosító, perifériás látást gátló napszemüvegben. KSH-nak ez mind gyorshajtás...
Az Extreme Road Trip kettőt greffi kolléga ajánlotta figyelmünkbe, és azonnal beleszerettem! Igazi arcade stílus, autóval röpködsz minél messzebbre, szaltózhatsz, dugóhúzó és cipőfűző manővereket hajthatsz végre, kapod a pontot, aranyat, bónuszt, olajat meg ami kell. Zene…..
Amikor megláttam a Terraspheres-t, rögtön arra gondoltam, ezt a bejegyzést kihívás megírni a címszereplő említése nélkül. Végülis, ami a címben van, az nincs a bejegyzésben:) Aranyos kis katonával ugrálunk minibolygókon, megpróbálva nem felkelteni az őrszemek figyelmét, és…..
Régen volt már a blogon a Tibor által beküldött Onomasticához hasonlóan ötletes játék. Műfaját nem könnyű meghatározni, szavakon kell ugrándozni, és apró szöveges logikai feladatokat megoldani. Kb 5 perc alatt végigtolható, és nem is a kihívás visz előre, hanem hogy lássunk…..
A Bloons emlékeim szerint a leginkább sorozatszerű TD, ez itt már az ötödik rész! Az ÖTÖDIK! És még mindig hasonlóan néz ki, mint a negyedik, vagy a harmadik, szóval csak apró lépésekben fejlődik. Aki lemaradt volna: Kis útvesztőben jönnek az egyre erősebb lufik, amiket…..
Öltönyösrabszolga 2013.06.21 13:31:31
@Dr. Cica75: No tisztázzunk valamit. Egyrészt nem tudom honnan vetted, hogy 2 percet játszottam, inkább két órát.

Másrészt nem tudom milyen az az "olyan" cikk.

És végül: Pusztán szórakozásból, szabadidőnkben írjuk a blogot. Arról, amiről mi szeretnénk, úgy, ahogy mi szerenénk. Nem szolgáltatunk, a dolog ingyenes, így bármilyen számonkérés felejtős. Amennyiben úgy érzed, tudod javítani a szinvonalat, mindig szívesen veszünk vendégposztokat, illetve tartós írót is szívesen látunk.
Öltönyösrabszolga 2013.06.21 13:34:24
@toto92: :)
Öltönyösrabszolga 2013.06.21 13:38:00
@toto92: Beleőrülnék főállásban:) Bár van az a pénz, amiért korpásodik a hajam, szóval... elolvasom az ajánlatot, hátha elcsábulok:)
Kellemes péntek délelőtt az irodában, a gátak mögött gyűlik a szenny, mielőtt átszakadna, valami bemelegítésre vágytam. Ekkor leltem rá a Freedom Tower nevű, egyszerű, ám nagyszerű játékra.  Szinte fapados várvédős játék, a gonosz emberek el akarják venni a gépek…..
Öltönyösrabszolga 2013.06.11 12:12:19
@greffi: Tenkjú, már jó, javítva
(Hideghívás: ismeretlen emberek felhívása, általában valamilyen termék eladása céljából.) Egyik olvasóm kérte, hogy foglaljam össze, milyen módon lehet „rejtett állásokat” felkutatni. Én ezt inkább proaktív álláskeresésnek hívnám, mert valójában nem rejtik el ezeket a…..
Az e heti betevő Tower Defence a Giants and Dwarves TD, ami egy oldalnézetes megoldással próbálkozik színt vinni a TD világba. Négyféle torony van, katonás, nyilas, mágusos és ágyús. Ezek mellett van még egy hős is, akit lehet ide-oda rendelgetni a pályán. Bevallom, jómagam…..
Öltönyösrabszolga 2013.06.04 11:04:41
@Kappahun: Nézd a jó oldalát, egy kósza kedd reggel volt időd ilyesmivel foglalkozni:)
Ilyen egy összetett várvédős játék! A Balloon in a Wasteland története szerint léggömb-balesetet szenvedtünk a préri közepén, amerre persze gyakran járnak szörnyimörnyik és tápos autók. A szörnyeket nyilván irtani kell, először kis fospisztollyal, aztán folyamatos…..
A Divoshi egy baromi nehéz táblás játék, amit keservesen próbálok nem a sakkhoz hasonlítani, de mindig oda lyukadok ki. Leszámítva, hogy itt mindig más a tábla mérete, a bábuk száma, így nem lehet egy stratégiára építeni. Ez teszi igazán nehézzé, idiotic módban is keményen…..
Öt rézérme és egy közel 70 éves térképen egy X újraírhatja Ausztrália történelmét.   Ian McIntosh, az Indiana Egyetem professzora expedíciót szervez egy ausztrál szigetre, ahol több mint hatvan éve, 1944-ben öt, ezeréves érmét talált egy katona. Az érmék azt…..
A Liquid Markets bevezeti a napi kamat fizetést a számlatulajdonosok felé a napi szabad marginjuknak megfelelő arányban. A sávos kamatozás nem ugyanaz, mint a swap. Tehát nem a nyitott kereskedések után fizeti, hanem a bankokhoz hasonlóan a betét mérete után. Érdekes kezdeményezés…..
Öltönyösrabszolga 2013.05.20 15:19:21
@Miskolci: Jogos, nyilván csak ködös elképzelésem van az átlag tréderről, amit valahol 1 és 10 ezer USD közé tennék.
Persze, jobb, mintha semmit sem adnának, ha egy kitűzőt adnak, az is több, mint a semmi.
Türelem... Mindjárt írok a játékról, de előtte várj egy picit. Mééég, mééég egy picit. Na most már mindjárt elkezdem, mindjártmár. Ne sürgess, leírom! Eskü. Csak még egy hangyányi türelmedet kérném. Nna most!Gyuri küldte be a Candy Box nevű csodát. Egy ASCII…..
Öltönyösrabszolga 2013.05.16 14:29:23
@clsdclsd: Ott a pont, szánom bánom, de remélem, hogy

1. senki nem írta felül, mert különben feleslegesen megy a gépem a munkahelyen a szabadság alatt
2. mindenki a képről kattintott, ott jó volt a link:)

További jó munkakerülést!
Munkakerülő játékok Quake 2D 2013.05.14 08:00:00
A Strike Force Heroes 2 egy remek kis akció-csapat játék (talán emlékeztek még a nagy sikerű első részre is), mész, lősz, segítesz a csapatodnak. Ők mondjuk az AI butasága miatt picit kevesebbet segítenek neked, no de mire számítottál?:) Rögtön a harmadik percben, amikor…..
Ma ismét egy szigetországi poszt a soros, de azt gondolom, hogy az igazi üzenete nem korlátozódik Angliára. Tetszik, hogy Istvánék egyszerűen azért költöztek Londonba, mert szerették volna kipróbálni magukat és úgy gondolták, az, hogy uniós polgárok, jelent is…..
Öltönyösrabszolga 2013.05.10 14:22:11
@Tudd+ azigazat: Lol, 1800-at keresel és az egyes zónában élsz? Lol, abból a lakbérre is neccesen futja.
Valami nem stimmel a történeteddel.
nekifutásból hátbarúgni valakit? háhhá, páros lábbal, ügye?
éjjel kilakoltatósok? perszepersze. És a veséljüket is kivették egy heti lakbér fejében, igaz?
Öltönyösrabszolga 2013.05.10 14:50:57
@M. Péter: well.. 5 éve legyen bejelentett lakcímed. Abban az 5 évben 450 napot tölthettél UK-n kívül, ezt le tudják csekkolni a határátlépős adatbázisból. A jelentkezés évében meg max 90 napot lehettél távol.
Ezt most olvastam a kormányzati oldalon, én elhiszem nekik.

VIszont engem az érdekelne, miért jó, ha megszerzem az állambolgárságot? Nem leszek jobb elláűtásra jogosult, nem kapok több nyugdíjjat. Amikor a kollegákkal beszéltünk erről, ők azt mondták, hogy nem kell annyi vízumot igényelgetni, könnyebben beengednek bárhova, ha britt vagy, meg pl ausztrália, új-zéland, és USA munkavállalás is jóval egyszerűbb. A legjobb a főnököm volt: Ha terroristák fogságába esel, a britt állam mindent megtesz a kiszabadításodért. És ekkor elgondolkodtam, a TEK mit tenne, ha valahol dél-szomáliában kalózok fogságába esnék. Valszeg küldenének együttérző táviratot a családomnak...
Esküszöm, nem direkt terveztem így, de ma ismét egy amerikai történet következik, méghozzá egyenesen Chicagóból, ahová Domonkos némi bécsi kitérővel jutott el. Mint kiderül, noha az a legsimább megoldás, ehhez még megnősülnie sem kellett. Ami persze csak vicc, de az biztos,…..
Öltönyösrabszolga 2013.05.10 13:46:45
@hot-spot: Ezt most nemannyira értem... milyen fenyőfa?
Öltönyösrabszolga 2013.05.10 14:06:48
@morsels: Ja... hát, mindenki mást hülyeséget szeret. Van aki veterán autókat gyűjt, van aki veterán autókat gyújt, van aki síel, ejtőernyőzik, fotózik, tüntetésre jár, mindenkinek van valami hülye hobbija...
JobAngel Katasztrófaturizmus 2013.05.09 13:31:24
Olvastam ma egy lakossági pénzügyekkel foglalkozó cikket, benne pedig egy okosnak tűnő ember veretesen ostoba gondolatát arról, hogy minden háztartásban akadna néhány ezres öngondoskodásra, csak spórolni kell. Hát persze, ő biztosan így látja, ezért haragudni sem tudok rá. De…..
Öltönyösrabszolga 2013.05.09 23:25:07
Mondjuk a spórolós cikk egyáltalán nem arról szólt hogy spóroljon az is, akinek az eégsz családja éldegél havi 50 ezerből.
Ez az, ugye?
kiszamolo.blog.hu/2013/05/09/sporolas_kezdd_el_meg_ma

Az egy egyértelmű rekláblog, aminek a célközönsége a városi jól kereső, akinek van huszonötezer forintja elmenni meghallgatni az előadást. (ahol akár még valami okos befektetésre is rábeszélik, persze szép jutalékot bezsebelve.)

A reklámblog műfajban egész jó, mert nagyritkán okosat is ír, de ha többet akarsz tudni, gyere el az előadásomra, ami röpke 25 ropi és máris bankárgéniusz leszel. Ez a bejegyzés viszont annyira semmitmondó volt, hogy nagyon kilóg a lóláb. Márpedig hetente három címplara befizetett, oda meg írni KELL valamit.
Öltönyösrabszolga 2013.05.10 11:12:45
@Philosoraptor: Valóban, nem voltam az "akadémián"
Csak vannak red flagek, amik azt valószínüsítik, hogy itt bizony
a)banális közhelyeket fogok hallani
b)egy kis megfelelő irányú edukáció után esélyes, hogy nála pont lehet is kapni a legfaszább befektetési terméket (ami, nem zárom ki, hogy nagyon rossz lenne, de hogy neki abból van a legzsírosabb jutaléka, azt nagyon tuti)
c)ahogy írtam, red flag a blog stílusa, tipikus marketingiskolás felépítése van. Ad valamit "ingyen", felcsillantja a reményt a jóember előtt(bebizonyítja, hogy ő a téma guruja, szakértője), de hogy a legutibb tartalomhoz is hozzáférjen, el kell jönni, ki kell csengetni a ropogós 25 ezret.

Szóval... nem azt mondom, hogy rossz és szar és fúj, csak azt, hogy erre 90% esélyt adok. (és hozzá kell tennem, hogy tényleg benne van a pakliban a 10% tévedés, első állásomat is úgy kaptam, hogy amikor felhívott a fejvadász, rohadtul valami MLM faszságnak hangzott amit ajánlott, de mondom jólvan, te vagy az első telefonáló, meghallgatom. Kevés jobb állást kaphattam volna pályakezdőként, mocskos multi budapesti irodát nyitott, nem szaroztak, kibéreltek egy egész szintet egy irodaházban, én lettem a második alkalmazott. Lövésük sem volt a magyar fizetésekről, alaposan fölélőttek(úgy kb 100%-al), sokat tanultam, és most 8 év után is a szakmában dolgozom egy versenytársuknál. Csak mivel még nem volt kialakult struktúra, a fejvadász se nagyon tudta elmondai miről lenne szó, csakhogy valami pénzügyes marhaság.)
Az El Santo a kilencedik kerület szívében, a Márton utcában található, és a sors fura fintora, hogy olyan egy éve már jártam itt, csak akkor pont komoly internetproblémáim voltak, így az a beszámoló soha nem történhetett meg. Most viszont, hála egy jó kuponos ajánlatnak, erre is…..
Húsz éve vezetek, azóta nem tudok rájönni, mi lehet annyira sürgős, hogy csakis egy magányos jármű előtti átrohanással oldható meg? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...