Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papi65

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lepett meg, hogy a ma hajnalban történt szörnyű alsóörsi lövöldözésből politikai vita keveredett. Gyorsan megszólalt az MSZP és a Jobbik is, előbbi meglepő állítása szerint az, ami történt, „nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt”, utóbbi pedig…..
Az eddigi elnökválasztások második legnagyobb támogatottságával, 263 szavazattal már az első fordulóban államfővé választotta Schmitt Pált a parlament. Ilyen frakciófegyelemre elnökválasztásnál még nem volt példa: az adatok alapján nehéz másra gondolni, mint hogy a titkos…..
papi65 2010.06.30 02:38:59
@parancsmegtagado: A Fidesz arra számít, hogy az egészségügyben dolgozóknak adott- a lehetőséghez mérteni -bér-és közérzetjavító intézkedései szemléletváltoztatást hoz az ott dolgozóknál. Mindenki barátságos lesz, nem lesznek kivételezések a betegek között / különösen a hálapénz függvényében/, a "megváltozott" lelkiismeretük és legjobb tudásuk szerint fogják a betegeket ellátni, gyógyítani. Ez sajnos az emberek 40+20 év szoc. mentalitásával nem fog menni. Emberöltőknek kell eltelni ahhoz, hogy ez megváltozzon. / Az egészségügyi dolgozók felé tett gesztus első állomása volt az Egészségügyi Felügyelet megszüntetése. Súlyos hiba volt, megerősíteni kellet volna, de az eü lobbi a Fideszben nagyon erős./
papi65 2010.07.01 21:38:59
@idelle: Csak most tudtam a géphez ülni. Nem kívánom a bejegyzését kommentálni, csak annyit, hogy Ön még gondolatban sem volt, amikor /1960 -ban / Móricz összes könyvét kiolvastam. Még szerencsém is volt, mert érettségin a Sári bíró c. írását kellett elemeznem. Az Ön stílusa miatt többet nem kívánok a bejegyzésére reagálni.
Pár napja olvasgatok két írást. Nem egyszer, sokszor. Az egyik a parlamenti választás jelentőségét elemzi, a másik a nemzeti együttműködésről szól. Tanácstalan vagyok velük kapcsolatban, meg kicsit gondban is, mert a cikkek három szerzője közül kettőt személyesen is ismerek,…..
papi65 2010.06.29 10:43:08
A kommenteket olvasva, leírnám én is a gondolataimat, mert úgy látom, a tapasztalat egy kissé más megvilágításba is helyezhet bizonyos dolgokat.
Szerintem:
1./ Ahogy Németországban a nácizmus szinte minden ember nézetét, viselkedését átalakította, ugyanez történt 1945 után a szocialista országokban./1953-ban, -a nemrég hithű kálvinista tanítónő "Férgesek, kifelé!" felkiáltással zavart ki , a velem együtt hittanra járó gyerekkel a tanitási óra után rögtön kezdődött kisdobos foglakozásról. Sírva kullogtunk ki a társaink gúnyolódása közepette /
2./ Később, különösen 1956 után, már nagyon kevesen voltak akik csakugyan hittek is az eszmében-1990- ben, a 800 ezres párttagságból csak egy pár ezer maradt. Az eszmét, a pártot a TÖBBI ember KIZÁRÓLAG A SAJÁT EGZISZTENCIÁJUK , anyagi boldogulásokra használták /főleg a középkáderek /.
3/ Sajnos ez a mentalitás jellemzi a mostani időszakot is.
A választásokon / 1992-ben, majd 96 ban is/ a nyugdíjasok és az egyszerű emberek kizárólag úgy szavaztak, ahogy igértek nekik/persze a hihetőre/. Most nem igértek a szocik semmit, hát ellene szavaztak, bíznak abban hogy a másik oldal majd ad.
Súlyos tévedés az itt élő emberek ZÖMÉNEK demokrácia felfogását összehasonlítani az ősidőktől demokráciában élőkkel. Több emberöltő szükséges a változáshoz.
Lehet, hogy nem konkrétan a blogghoz írtam, de sok mindenre adhat magyarázatot.
Lehet lehurrogni, kritizálni.
papi65 2010.06.29 18:12:28
@CSENDES: Bocsánat, igaza van: helyesen 2002 ill. 2006-ban.
Az új szlovák kormány ki akar hátrálni abból a tervezett projektből, amelynek az lenne a célja, hogy Ukrajnán és Szlovákián át Bécsig közlekedhessenek a széles nyomtávú orosz tehervonatok. MTI/APA/Kötött pálya A szlovák SITA hírügynökség csütörtökön idézett abból a…..
papi65 2010.06.25 08:37:30
@Divi: Ezt a megoldást úgy hívják, hogy "fonódott vágány". Több évtized óta, így van összeköttetés Záhony és Csap közötti vasuti hídon. Kifejlesztettek erre egy speciális vasbetonaljat is , melyet a lábatlani vasbetongyár készített nagyobb mennyiségben. A nagyobb távon való átalakítást a bevágások és töltések keresztmetszetének bővítési lehetősége, műtárgyak szélesítése nem egyszerű feladat /hidak, alagutak stb/, felsővezetéki oszlopok áthelyezése. Megoldható, de komoly műszaki és főleg gazdasági számításokat kellene végezni.
Eddigi történetének talán legnehezebb döntése előtt áll az LMP. A dilemma régóta ismert: ha a párt önállóan indít főpolgármester-jelöltet Budapesten, a fideszes Tarlós István esélyei a városvezetői posztra az egekbe emelkednek. Ha azonban az LMP hajlandó belemenni egy széles…..
A kétharmados többséggel rendelkező kormányoldalnak a győztes mindent visz jegyében tett lépései azért is annyira látványosak, mert az ellenzék gyenge és megosztott. A Fidesz feltehetően még egy darabig haszonélvezője lesz ennek a helyzetnek, amelyben az ellenzék három pártja…..
Ritka helyzetben vagyunk: a voksolás utáni időszak minden bizonnyal érdekesebb és különösen kiszámíthatatlanabb lesz, mint amilyen maga a választás volt. Április sok nyitott kérdést lezárt, ezek többsége azonban már hónapokkal korábban sejthető volt – nem véletlen, hogy…..