Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elelmezes

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A németországi hasmenésjárvány Magyarországon is érezhető mértékben visszavetette az emberek zöldségek és gyümölcsök iránti bizalmát. A német hatóságok első körben a spanyol uborkát kiáltották ki a véres hasmenés okozójának, végül ezen állításukat bizonyítani nem…..
Ebéd nélkül maradt összesen mintegy kétszázhatvan gyermek egy iskolában és két óvodában  e héttől (2011. április 15.)Baranya megyében, mert a konyhát üzemeltető, több mint 7,5 millió forintos tartozást felhalmozó egyházasharaszti iskola már nem tudja kifizetni a…..
Napok óta a Pest Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmények közétkeztetésétől hangos az országos sajtó. A történet röviden annyi, hogy a közétkeztetési szolgáltatást nyújtó Hungast Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a megye 18 középiskolájában március 3-án…..
Lapunk január-februári számában foglalkozunk az Iskolatej-programmal. Cikkünket megtalálhatják a honlapunkra feltett újság 20-24. oldalán. (Utazás az iskolatej körül...). Szeretnénk azonban még néhány információval kiegészíteni az ott leírtakat. Alábbi írásunkban bemutatunk…..
 Az iskola-tej programban résztvevők számának bővítését adminisztratív akadályok gátolják, még akkor is, ha a támogatás megduplázódva eléri a 800 millió forintot. Örvendetes, hogy a kormány 400 millió forintról 800 millióra emelte az iskolatej-program keretét, de a…..
A Magyar Televízió Nappali című műsora október 12-én ismét hosszabb anyagot készített az iskolai közétkeztetés helyzetéről. Már a felkonferálásban kiemelték, hogy az iskolai étkeztetés minőségi és mennyiségi szempontból sem felel meg a kívánalmaknak. A tálalt ételek…..
Magyarországon a gyermekkori elhízás igen komoly népegészségügyi problémát jelent. 2010-ben hazánk csatlakozott a WHO gyermekkori elhízás monitorozó kezdeményezéséhez, melynek keretében az OÉTI vezetésével országosan 91 iskola 1291, 7 éves tanulójánál került sor a…..
 Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint jelenleg Magyarországon 20 ezer gyermek éhezik, java részük olyan sorban él, hogy az egyetlen étkezési lehetősége az óvodai, iskolai napközi. E gyermekek számára a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai…..
 A túlsúly és az elhízás gyakorisága Európában járványszerű méreteket öltött - áll az OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) sajtóanyagában, amely a 2009-es Országos Táplálkozás és Tápláltági Állapot Vizsgálat eredményeit foglalja…..
Elindult a blog .....