Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retép sokis

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internetre (még) szerencsére nem vonatkozik a médiatörvény. Hogy miért kell ezt kihangsúlyozni? Részletek itt...
retép sokis 2010.04.29 15:52:04
Közeleg május 20., a személyijövedelemadó-bevallások beadásának határideje, ezért aztán izzanak az 1%-os felajánlásra buzdító reklámok is - már amennyi hely és figyelem maradt nekik a választásokat megelőző politikai kampányharcban. Beállt a civil szervezetek sorába a…..
retép sokis 2010.04.27 09:28:00
@Novi bácsi: Jó reggelt! Nem szokásom fórumokon levelezgetni, de egy baráttal szívesen kivételt teszek.

Ahogy azt az egyik beíró is már megírta, az ORTT sajnos csak sugárzott műsorokról ad ki hivatalos állásfoglalást. És akkor büntet... Az ÖRT lenne az a grémium, amelyik hivatott egy előzetes etikai "becslésre", ez meg is történt, de a reakciókat sajnos nem befolyásolta. Kár, mert ezzel egy általam nagyra becsült testület véleményét negligálták a médiumok. A StoryTV az egyetlen pozitív kivétel! Természetesen én sem hagytam ennyiben, szépen ellevelezgettem az ORTT egyik jogászával. Teljesen felesleges volt...

Olvasva a többi kommentet, szeretnék még hozzáfűzni egy-két gondolatot a film által felvetett problémához. A szpot nem az abortusz kérdését feszegeti! Ez ügyben úgy gondolom nem nekünk, és nem ebben a kampányban kell állást foglalnunk. A mi megbízásunk a fiatalkori szexuális felvilágosítás témakörére szólt, ezen dolgozunk több mint egy éve. Weboldalak, nyomtatványok, rendezvények, multimédiás DVD-k, animációs rajzfilmek és közel 700 oktató az egész országban segítik az a-ha projektet. Az iskolák is kezdenek partnerek lenni. Csak a szülők, az annyit emlegetett családi kör nem akar változni. Az otthoni "feladatokat", a fontos beszélgetéseket a szülők nagy része nem vállalja fel. Magyarország Európában Máltával és Szlovákiával az élen áll fiatalkori abortuszok számát illetően. Akit érdekel, még néhány adat:
-Magyarországon minden órában 5-6 terhességmegszakítás történik.
-2008-ban Magyarországon 44089 abortuszt végeztek, ebből 5363-at 19 éven aluli lányon, ebből 184-et 14 éven aluli gyermeken.
-Az első szexuális aktus szakemberek véleménye szerint 14-16 éves kor közé tehető.
-A 15-18 éves középiskolások 49,5%-a aktív szexuális életet él .
-A fiatalok 90%-a első szexuális kapcsolata során egyáltalán nem védekezik.

A filmet a magyar piacra "terveztük". Elsősorban a szülőknek, másodsorban azoknak a fiataloknak, akik tervezik, vagy már átlépték a Rubicont. Sejtettük, hogy ennél tovább nem mehetünk, de hogy már ez is kiütheti a biztosítékot, eszünk ágába nem jutott. A gondjainkat, fenntartásainkat megírtam korábbi levelemben. Azzal, hogy vannak beírók, akik a szpot és annak üzenetének fikázásával vannak elfoglalva, ahelyett, hogy a cél érdekében inkább támogassák azt, nem igazán tudok mit kezdeni. Úgy gondolom, ez csak érettség kérdése.

Feri, remélem mindenre válaszoltam. Amennyiben még akadna kérdésed, ne tartsd magadban, nagyon belejöttem az írásba.

Üdv

Péter