Regisztráció Blogot indítok
Adatok
at

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Felhasználók, Miután az Indamail internetszolgáltatójánál erősáramú karbantartást végeznek, az Indamail üzemelése szünetelni fog 2009.04.26-án vasárnap hajnali 2-6 óráig. Ez idő alatt az Indamail szerverei nem lesznek elérhetőek. A visszakalpcsolás után a levelek…..
at 2009.04.24 18:11:53
Lássuk az évborászt, aki azt mondta vagy nem azt mondta, beszéljenek a savak, a gyümölcsök, a tanninok! Váratlan ajándékbor a karácsonyi dömpingben, de legalább izgi. Cabernet sauvignon, merlot és syrah (80-10-10)."A szőlőbirtok arculatának meghatározó vörösbora",…..
A brit Decanter tudósítása szerint alapos a gyanú, hogy beaujolais-i szőlészek és borászok egy csoportja az alkoholt cukorral kerekítette fölfelé. A törvénytelen gyakorlatban a rendőrség szerint nagyjából 70 gazda érintett.A cukordíler-hálózatot szövő és mozgató öt…..
A mi Krémer Matyink nemcsak Tokaj New Yorkig tolt bástyája, de a legjobb tollú borírók egyike, aki eszmefuttatásait előszeretettel ágyazza szélesebb kulturális kontextusba. A New York Sunban nem rég megjelent cikkében Henry Jamest hívta segítségül, hogy a Királyudvar 2005-ös…..
A Művelt Alkoholista Fehérország 2007.09.14 06:17:00
Egyszer, nagyjából két-három-négy éve, arról beszélgettem két Konyárival, hogy hiába kellene Magyarországnak adottságai miatt is fehérborcentrikusnak lennie, hasztalan várjuk az igazán nagyszerű szárazakat. Azt a társalgást nemrég Konyári Dániel idézte fel, miután szóba…..
Megérkeztek! Itt vannak a tehenek, a plasztik tehenek. Még ide se értek, de a helyi lapban már ment a vita, hogy jó-e nekünk, hogy van ilyen tehén kiállítás, hogy vannak ilyen teheneink. Az, hogy ez művészet senkit sem érdekel, szerintük inkább provokáció… Hát legyen. De ne…..
A Művelt Alkoholista Tanulópénz 2007.08.02 20:37:00
Kapcsolatot létesítettem egy újabb kárpátaljai bortermelővel, hiába, az embernek időnként muszáj visszatámolyognia a gyökereihez. Sass Károly a Beregszásszal szomszédos Kígyóson munkálkodik, és azt lehetett róla hallani, hogy ügyesen belekezdett. Az empíria egyelőre azt…..
Az idegspulnizásban végsőkig merészkedő becslések szerint akár másfél milliárdos palackhiány is kialakulhat a borospalackpiacon. Főleg a franciák vannak berezelve, miután a palackalapellátás két oszlopa, a BSN-Glasspack és a Saint Gobain akadozva szállít és szelektíve. Főleg…..
A Rohály-összesből tudjuk, hogy Villányban pinot-ügyileg Gere Tamás volt a Jani. Legalábbis a Gerék közt. (Mert ha bejönnek Tiffánék a képbe, máris más a helyzet.) Gere Tamás manapság már Tamás és Zsolt (2 in 1), a fiú átvette a stafétát vagy mit, és az utolsó évjáratokon…..
Ez ugyan még nem egy nyári vakáció története, de a friss sérelmekre 1-2 hónapot még biztos várni kell, hagyni egy kis időt, amíg érlelődnek, úgyhogy addig melegítsünk SF videóval dokumentált üdülésével Mauritiuson a Les Cocotiers hotelben: 2006 októberében barátnőmmel…..
at 2007.07.09 12:24:20
Szerintem gusztustalan hogy minden arrol szól hogy verik át az embert.Mert ugye biztos hogy át fognak verni, csak kérdés hol és mennyire.Szinte lehetetlen olyan szolgáltatást venni hogy ne legyen a dologban valami bosszantó apró tüske(vagy néha nem is olyan apró).
Néhány éve fordult elő velünk hogy horvát országba nyaraltunk.Két helyszinenn 7-7napot.Három család kilenc gyerekkel,a legkisebb 2 a legnagyobb16 éves. Első hely Pula volt ahol minden rendben volt,apartman az igért szolgltatási szinvonallal, igaz a tengert csak félig és távolrol láttuk az erkélyröl,de ez apróság.
Második hely Klek üdülőfalu volt ahova kb.600km után 38fokban este érkeztünk.Itt nem is tudtak rólunk,így szállálás sem volt számunkra. Szerencsére beszéltek közölünk többen is németül-angolul és kicsit oroszul.Néhány próbálkozás után, mivel a visszaigazolt szállásfoglalás a kezünkben volt feajánlottak egy magán apartmant.Miután megnéztük alig hittünk a szemünknek,vadonat új épület közvetlen a tenger mellett saját strand, grillsütő,parkoló!
"Fanyalogva" elfogadtuk,mivel az eredeti szállásunk (amit közben a társaság ottmaradt része felderített)egy poros olajligetben álló faházak lettek volna kb. 40fok volt az épületekben, a strand 500m-re.Valamilyen csoda folytán ez az eset fordítva sült el,de sajnos nem ez a jellemző.
Ja és a foglalás nem kis neve sincs irodánál történt hanem a TUI-nál.
Pierre-t egy szlovén faluban tájolás közben kapcsoltak le "gyorshajtásért", amit a rendőr egy kézi sebességmérővel igazolt. A Homárt tavaly Horvátországban szopatták szénné hasonló módszerrel, bár ott feljettebbek voltak és videóra vették a gyorshatjást, ahol a…..
Nem maradhatunk örökké másodrendű EU-tagok! – kiáltja elkeseredetten Jásdi István az Indexen közzétett írásában. A jegyzet fontosabb megállapításai: a kormány nem volt képes megvédeni a magyar bortermelők érdekeit, az EU régi tagjai jól átvágták az újakat,…..
Még a szombati Magyar Hírlapban volt egy jó nagy újságcikk arról, hogyan csinálnak legnevesebb villányi gazdáink presztízsterületet az Ördögárokból. A történetet itten lehet elolvasni ától cettig, külön hangsúlyozandónak tartjuk azonban azt a számunkra vadonatfriss hírt,…..