Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nadra

50 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erasmus Kölnben Végállomás! (?) 2012.02.12 19:11:00
Kedves Olvasók! Eljött a pillanat, lezárom az Erasmus félév blogos formáját. Jelenleg ott tartanak az események, hogy hazatértem, beköltöztem a koliba, és holnaptól újra egyetemistáskodom. Viszont nem mehetek el szó nélkül az utolsó hetem mellett. Nagyon jól telt, meglepően…..
Erasmus Kölnben Utosó hét 2012.02.03 01:02:00
Most már biztos, kevesebb, mint egy hetem maradt. Február 8-án búcsút veszek a várostól, remélem nem örökre, konkrét vágy, hogy egyszer itt ünnepelhessem a karnevált.Túl a vizsgákon és minden ezekkel járó nehézségen, egy igen intenzív hétnek nézek elébe. Már szerdán…..
Erasmus Kölnben Letzte Vorlesung 2012.01.26 06:03:00
Nem tudok aludni, kevés alvás után nem éreztem az erőt, hogy az "így nyert" időt tanulásra kéne fordítanom, és egyébként is van pár megosztásra váró gondolatom, szóval írkálok :)A napok visszatérésem óta elég egyhangúan telnek, tanulással lehetne főleg…..
A legutóbbi bejegyzésem óta naptárt váltottunk és 3 nem is eseménytelen hetet töltöttem otthon. Ez már abból is látszik, hogy egy leütésnyit sem sikerült bővíteni a blogon. Rá kellett jönnöm, hogy a blogírás olyasmi dolog, amit nem tudok a külső igény ellenére rendszeresen…..
Hát az úgy volt, hogy véget értek a megpróbáltatások, visszatért az élet egy nyugodtabb kerékvágásba. Ezzel egyidejűleg megszületett a dilemma megoldása, és az a vége, hogy nem maradok. Tavasztól visszatérek, újra corvinusos diák leszek, amíg hagyják, meg persze kolis,…..
Sziasztok! Nem tudom látogat-e még erre valaki, de gondoltam szólok, letelt a két hét. Túléltem, bár igénybe vett, a többi néma csend. Eredményeket még nem tudok, de jelenleg nem nagyon érdekel :D Merthogy most madarat lehet velem fogatni, csak annyira fáradt vagyok, hogy ez nem…..
 Sziasztok!Igen, jól sejtettétek, már megint nem bírtam a szobámban maradni, és szorgalmasan blogbejegyzést írni, illetve tanulni :)Szóval most megint csak megnyugtatásul, élek, megjártam Berlint a múlt hétvégén (még mindig és menthetetlenül szerelmes vagyok a városba!…..
Erasmus Kölnben Visszatérés?! 2011.11.06 23:02:00
 Sziasztok!Bizony már 2 hete nem hallottatok felőlem, és 3 hete nem született a tőlem elvárt karakterfolyam. Menet közben jó pár hosszabb levél landolt mailboxokban, a skype is működésben volt tartva, és volt néhány látogatom, az otthoni kézzel írt levelek megérkezéséről…..
Ismét egy gyors helyzetjelentés, mert lassan másfél hete nem tudtok rólam.Kicsit "Röviden a tartalomból" jellege lesz, helyszínek, szereplők beazonosítása, képek a folytatásban :DSzóval múlt hétvégén megjártam Hollandiát, egy igen intenzív, és program gazdag 3 napon…..
Bizony nem csalás, nem ámítás elkezdtem egyetemre járni. Mondjuk nem kapkodtam el, mert hétfőn csak a német teszt regisztrációja miatt mentem be, de ennek keretében a menzán ebédeltem :) Délután meg szoba skype-ot tartottunk. Összehangoltunk hangban Budapestet, Bolognát, és Kölnt…..
 Mivel erőteljes elmaradásban voltam, elég sok minden már előrejelzésre került. :)Szóval rám köszöntött a péntek, amikor is bevásárlás volt a délelőtti program, ezt megbolondítottam annyival, hogy felkészültem a szombati kolis bulinkra is. Visszafelé egészen…..
 Ott tartottam, hogy eléggé melankolikusra vettem a figurát. Úgy éreztem az nem lesz jó nekem, ha ezzel egyedül maradok, ezért a korábban már kinézett buliba elindultunk Tomival. A többiek még az alapozáshoz a közeli parkot választották. Mi is beszereztünk némi sört a…..
 ...és eljött a várva várt nap! Végre úgy keltem, hogy már csak a reptérre kell kimennem, és itt lesznek. Ehhez talán hozzá tartozik az, hogy 3 hétnél nem igen voltam távol tőlük, meg most amúgy is másabbak a körülmények.Szóval szépen összekészülődtem, a kinézett…..
Erasmus Kölnben Visszaszámlálás 2011.10.10 11:51:00
Bár a szüleim csak csütörtökön érkeztek, addig sem telt eseménytelenül a hét.Jó, a hétfőt nem vittem túlzásba, németeztem picit, mentünk a mezára, aztán német, a szünetben egész jót dumáltam Ricarddal, majd a szünet végén valamiért összeverődtünk a folyosón és ott…..
Első sorban elnézést a kedves olvasóktól, mert állítólag vannak páran, hogy ilyen hosszú ideje várakoztatom őket. Bár eddig reklamálni, még senki nem reklamált :PSzóval, ott tartottam, hogy jól kitakarítottuk a konyhát, és ennek eredményeképp van működőképes sütőnk, bár…..
Gyors Breaking News, mert nem tudom mikor száll meg újra az ihlet úgy, hogy időm is lesz billentyűzetet ragadni.Megkezdtem a 2. hónapomat némethonban. Furcsa, hogy már ennyi idő eltelt, viszont annyi minden történt, hogy néha azt érzem már ezer éve itt vagyok...A Kurstest…..
Számokban nem tudok adatokat szolgáltatni, de a legutóbbi két ebédemet így hívták, és így néztek ki:<-Gebackenes Poulardenschnitzel mit Cafe de Paris.Mindemellett a hatalmas kupac édesség is fogyatkozik, de üzenem minden aggódónak, hogy a két kiló alma sem hever érintetlenül,…..
Mint tudjuk, ha kedd akkor Flanagans, de odáig el kell jutni.SIM kártya aktíváció, hogy minden hozzám érkezőnek adott legyen a lehetőség, hogyha elveszik olcsón megtaláljuk egymást :) Majd a múltkori üdítős esetből tanulva ügyes ital becsempészés a könyvtárba, és házi…..
A hét eddigi része esemény dús volt, de semmi extrára nem kell gondolni, ami külön bejegyzést érdemel :) Viszont a hétvégén kicsit össze akarom kapni magam a német tesztre, és mivel a tanulás előtt minden mást elszoktam végezni, gondoltam kicselezem magam, és egy részt már most…..
Kivéve, amikor az embernek fáj a feje (mint a megérkezésünkkor), vagy másnap a Colonia Expresszre készül.A címben említett hely az egy héttel későbbi események kapcsán főbb szerepet kap, így legyen elég róla annyi, hogy nem mentünk :)Viszont az egyikünk számára sem túl…..
nadra 2011.09.19 22:45:56
@tiemka: Azontúl, hogy Gilden Kölsch-nek hívják, ne igazán tudok közelebbit. Ja annyit, hogy rendkívüli addiktív tud lenni, mert a címkéjén szép képek vannak, amik gyűjthetők állítólag (nekem még csak egy van).
Viszont azt meg pláne nem tudom, hogy Dortmunban mennyire dívik a Kölsch :) Mert ez egy elég speckó helyi valami, nem tudom mennyit juttatnak a város határain kívülre :)
Meg majd eszmecserét folytathatnánk arról, hogy ti mikor jártok erre, vagy mikor fedezzem fel Hollandiát, főleg Amszterdamra, Rotterdamra, és Groningenre koncentrálva :)
A koliról és a környékéről már van némi képetek, ismeretetek. Röviden összefoglalva, jó környék, kellemes környezet, jó szoba, kicsit messze a várostól.Viszont az itteni magyarok közül megkockáztatom, hogy nekem van a legjobb szintem. Ma újabb arccal bővült a lista,…..
Ez csak egy szösszenet lesz :)Azt már mondtam, hogy mindkét tanár néni a csoportban dolgozást beszélgetést preferálja. Már van egy kialakult klikkünk, akik jól tudunk együtt dolgozni. Vajon véletlen, hogy ennek az alapját 3 magyar adja? :) Lényeg, hogy Beki, Tomi, Gage és én elég…..
Erasmus Kölnben Szórakozás 2011.09.18 17:54:00
Az elmúlt hét beszámolói inkább tematikusra, mint kronologikusra sikeredtek, remélem a kedves olvasók nem haragszanak ezért :)A héten első alkalommal látogattam/tuk meg a Flanagans nevű helyet, a név hasonlóság mellett tényleg olyan, mint a Morissons. akárki kérdezte, hogy hol…..
Ahogy említettem, a hétközi, német óra előtti programunk a menza.Azt, hogy sok szintje van, és salátás résszel is rendelkezik már írtam. Mindemellett finomakat és nagy adagokat főznek. Ez a hét hemzsegett a jó dolgoktól, például hétfőn azzal szembesültünk, hogy Ungarische…..
Annyiban már most rutin van, hogy a napok ugyanúgy követik egymást, de ez nem rajtam, rajtunk múlik, a többi dologban meg még kevésbé van rendszer.Az biztos minden nap, hogy menza és németóra, hogy délelőtt kivel vagyok élénk levelezésben, vagy melyik irodát látogatom meg,…..